Je lichaam verandert weer en wordt snel groot. We bedoelen niet alleen in termen van gewicht, maar ook een veilige haven voor je baby. Bij de 7e maand zwangerschap maakt je lichaam een ​​aantal echte aanpassingen om je baby zich veilig en comfortabel te laten voelen. Hier is een overzicht van enkele van de wijzigingen waarvan u op de hoogte moet zijn:.

zeven maanden zwanger

Je eerste paar maanden waren misschien behoorlijk hectisch en luidruchtig in vergelijking met wat ze zich hadden voorgesteld. Het begint met een lange rij slapeloze nachten wanneer net na de samensmelting van het sperma en de eicel het proces van het maken van een baby in de buik begint. Dit wordt vervolgens tentoongesteld in de vorm van braken in de vroege ochtend. Nadat ze haar ingewanden heeft leeggemaakt, gaat ze terug naar haar bed om klaarwakker te blijven. Het resultaat hiervan is dat ze zich de hele dag moe en vermoeid voelt. Ze slaapt zo nu en dan als een kind, net als degene die ze in zich draagt.

Hoeveel weken is 7 maanden zwanger??

Als u zeven maanden zwanger bent, bevindt u zich in de dertigste week van de zwangerschap. Dit is het derde trimester van de zwangerschap. Dit trimester is ook erg cruciaal voor het lichaam en je lichaam begint ook vet op te hopen.

Wat te denken over deze 7e zwangerschapsmaand:

De emoties rond deze tijd zijn meestal alle kanten op. Ze lacht en huilt met opeenvolgende tussenpozen en weet niet wat ze moet doen met haar overmatige hormoonproductie. Dan is er altijd nog de monsterlijke eetlust waar ze voor moet zorgen. Dit komt allemaal samen op één plek en verslikt zich de eerste maand. Dit is wanneer de baby een foetus is geworden, een miniatuur menselijke structuur die op jou lijkt. Daarvoor was de baby een blastocyst, wat slechts een eenvoudig bevrucht eitje van vijf dagen oud is.

Het ei nam een ​​wending toen het zich ontwikkelde tot een embryo en vervolgens tot een foetus. In de tweede maand wennen de baby en de moeder allebei aan de nieuwe omgeving. De pijnen en de kriebels van ochtendmisselijkheid verdwijnen. Ook het frequent urineren neemt af. Ze geniet nu van lange snurkende nachten na haar vermoeide dag met haar kleintje.

7 maanden zwanger Symptomen:

Hier zijn enkele lichamelijke symptomen die uw lichaam op dit punt van uw zwangerschap zal vertonen:.

1. Frequente badkamertrips:

Het onvermijdelijke! Je baby is nu 11 inch en zet meer druk op je. De frequente toiletbezoeken zijn terug, omdat de baby nu haar eigen afval aan de jouwe heeft toegevoegd. Met de extra druk in je baarmoeder en blaas, wordt het des te moeilijker om het onder controle te krijgen. De enige manier om de frequente bezoeken aan de badkamer aan te kunnen, is door de inname van water te verminderen en de bron van waterige voedselinname, zoals fruit en soepen van verschillende groenten, te vergroten. De vloeistof van de vruchten en voedseldeeltjes zijn dichter en het duurt dus lang voordat ze door het uitscheidingssysteem worden afgebroken. Dit zal je helpen om je drang om regelmatig naar de badkamer te rennen, te beteugelen.

2. Biest:

Dit kan je soms in verlegenheid brengen. Je wordt helemaal doorweekt en nat wakker. Maak je geen zorgen, dit is slechts een afscheiding van heldere vloeistof uit je borsten, de colostrums, de allereerste melk van de baby nadat ze is geboren. Dit is gewoon een manier waarop je lichaam zich voorbereidt op de komende gebeurtenis. De goede oplossing voor dit probleem is om een ​​loszittende bh in je routine te dragen en het buikgedeelte vrij vaak met dikke olie te masseren.

Olijfolie en vitamine E-supplementen worden het beste aanbevolen om te voorkomen dat de huid uitrekt en als een langdurig middel te dienen. De lekkende borsten zijn niet iets om je zorgen over te maken. Je moet er alleen voor zorgen dat het niet teveel wordt als het op de kleding wordt getoond. U kunt uzelf gemakkelijk helpen met voorgevormde bh’s als u uitgaat. Maar als u uw beha met bloedvlekken vindt, moet u onmiddellijk uw arts raadplegen.

3. Braxton Hicks:

Je zult veel valse weeën gaan ervaren. Zwangerschapspijnen na 7 maanden komen heel vaak voor en daarom is er niets om je zorgen over te maken. Deze tegenstellingen worden de Braxton hicks contradicties genoemd. Deze kleine pijntjes ontstaan ​​die u helpen uw lichaam gemakkelijk te vormen voor de tijd van uw bevalling. De kleine verandering die optreedt als gevolg van deze tegenstellingen helpt je lichaam zich een beetje te openen en zich klaar te maken voor de tijd van duwen.

4. Onhandigheid:

Een te grote buik met een constant bewegende baby binnenin die lichte pijn veroorzaakt, mag in de routine niet worden verwaarloosd. Overgewicht krijgen en ermee werken is moeilijk. Zwangerschap beïnvloedt vaak stemmingen en gedrag gedurende de negen maanden. Door het wisselen van hormonen en wisselende stemmingen voel je je onhandig. Bovendien helpt de slapeloosheid niet beter. Om in deze situatie een beter zelf te worden, kun je tussen het routinewerk door powernaps doen. Ontspan wanneer je de kans krijgt. Maak mooie herinneringen om de mooie periode van de zwangerschap te koesteren. Maak belangrijke aantekeningen die u vaak vergeet.

5. Neusproblemen en snurken:

Een grote uitdaging die je deze maand moet doorstaan, is het oplossen van neusblokkades en snurkproblemen. U hoeft uw arts alleen maar voor te lichten om tijdens de zwangerschap op de hoogte te zijn van uw symptomen, zelfs snurken. De belangrijkste reden achter het neusprobleem van snurken is te wijten aan een verhoogde toevoer van bloed in de slijmvliezen. Er is geen remedie voor het snurken ‘s nachts of tijdens de slaap, meestal tijdens de zwangerschap of totdat je je kleintje bevalt.

Een van de remedies waar u voor kunt kiezen, is het meenemen van een tissue, waar u ook gaat, zodat u op regelmatige tijdstippen gemakkelijk uw neus kunt afvegen. In zo’n geval hebben tissues meer de voorkeur omdat je ze kunt gebruiken en gooien, terwijl zakdoeken altijd hetzelfde zijn die bacteriën bevatten en leiden tot ergere infecties en je niet door de genezing laten gaan.

Foetale ontwikkeling van de baby in de 7e maand van de zwangerschap:

De zwangerschap van 7 maanden is een cruciale tijd of eigenlijk het begin van de cruciale tijd tot de bevalling. Over twee maanden zal ze haar prachtige zoon of dochter ontmoeten, dus nu is ze voorbereid en voorzichtig. De echo van deze 7e zwangerschapsmaand laat de volgende ontwikkeling zien.

Bloedproductie:

Vroeger, in de vroegere jaren, was de lever van de baby verantwoordelijk voor de aanmaak van de broodnodige rode bloedcellen. Rode bloedcellen zijn de grootste behoefte van het lichaam en bij ons volwassenen is het het beenmerg dat de stamcellen produceert. De rode bloedcellen door het regelmatig kloppende hart pompen nu bloed naar de rest van het lichaam.

Beenmerg:

Deze stamcellen worden vervolgens verdeeld in de rode bloedcellen en witte bloedcellen en bloedplaatjes. Tegen deze maand is het beenmerg van je baby klaar en net als jij zal haar merg ook de stamcellen produceren. Ze heeft nu de witte bloedcellen om haar infectie te bestrijden als ze eenmaal buiten is.

Functies:

Inmiddels heeft de baby verschillende kenmerken gekregen. Vanaf haar voeten heeft ze nu prominente vingers, vingernagels, zenuwen die op en neer lopen op haar nu met vet gevulde voeten. Dan komen haar of zijn geslachtsdelen die inmiddels volledig zijn gevormd en geperfectioneerd. Het inwendige van de maag vertoont nu een complex menselijk systeem van verterings- en uitscheidingsprocessen waarbij het hart aan de zijkant klopt. Deze hartslag, zoals de artsen zeiden, is nu zo prominent aanwezig dat een eenvoudige stethoscoop op de buik van de moeder de hartslag van het kind kan detecteren.

Opzij gaan haar longen zijn nu vervuld en nemen zuurstof van de moeder op, ze kan nu ademen en zuurstof naar haar systeem pompen. Haar gelaatstrekken zijn nu ook ontwikkeld en geperfectioneerd met een gedefinieerde lip, neus en ogen. De hoofdhuid is nu gevuld met zachte haargroei of haarzakjes.

Positie:

Deze maand, terwijl de echo begint, zult u een vreemd gezicht vinden. Als in een reflex heeft je baby zich al bij de ingang van je baarmoeder gepositioneerd, klaar om over twee maanden te vertrekken. Hij ligt nu ondersteboven of wordt op zijn kop gezet voor haar positie.

Huidsverzorging:

Al die maanden in het vruchtwater drijven was niet gemakkelijk en om haar huid te helpen rimpelen en verkreukelen, bedekte een witte kaasachtige wassubstantie, de vernix genaamd, haar lichaam tegen het vruchtwater.

Haar:

Er groeiden ook zachte haren over haar hele huid om haar te beschermen tegen wrijving en schade. In de zevende maand verdwijnen de huidlagen langzaam, de lanugo’s of de kleine zachte haartjes vallen nu af terwijl hij zich klaarmaakt om op te stijgen.

7e maand van de zwangerschap

Zwangerschapsactiviteiten van 7 maanden:

Aan het einde van de zevende maand of in de loop van de maand, moet je je bewust zijn van elke activiteit die zich in je lichaam uitstelt. Omdat deze periode een kritieke fase is die vroeggeboorte kan veroorzaken. De activiteiten die u doet, moeten worden beperkt op risico van eventuele schade. En bij regelmatige controles en thuis moet ook het werk dat u doet met volledige zorg zijn. Je moet ook voorzichtig zijn en je bewust zijn van de overmatige bloedingen en buikpijn. Zelfs als ze snel verdwijnen, zijn het waarschijnlijk tekenen van valse arbeid. En als dat zo is, moet u zo snel mogelijk contact opnemen met uw arts.

7 uur zwangerschapszorg: dieet en lichaamsbeweging

Eetpatroon:

1. Magnesium:

In het stadium, je zevende maand in je zwangerschapsfase, heb je veel magnesium nodig in het lichaam. En hoewel dit misschien vreemd lijkt, is de reden hierachter dat magnesium je lichaam helpt het calcium te krijgen dat het nodig heeft. Amandelen, bessen en bonen zijn de rijke bronnen voor de voedingsstof.

2. DHA:

DHA is in principe aanwezig in voedingsmiddelen zoals eieren, melk en vruchtensappen. Gewoonlijk moet 200 mg DHA worden ingenomen door een zwangere vrouw. Het helpt bij het goed functioneren van de hersenen van uw kind.

3. Omega 3-vetzuur:

Omega 3-vetzuren zijn ook een integraal onderdeel van het dieet tijdens de zwangerschap om gezond te blijven functioneren en de visuele groei van de baby te behouden.

4. Foliumzuur:

Foliumzuren zijn ook een van de belangrijke voedingsstoffen die in de hygiëne mogen worden gebruikt voor de verbetering van het kind. Het aandeel defecten in de bevalling neemt af met behulp van foliumzuur.

5. Vlees:

Hoewel mager vlees meer de voorkeur heeft tijdens de zwangerschap, hoewel ander vlees ook moet worden geconsumeerd, maar in de juiste verhouding.

Oefening:

1. Zwemmen:

Zwemmen kan ook een goede optie zijn om af te vallen en zelfs het juiste gewicht te behouden.

2. Patroonademhaling:

Het juiste ademhalingspatroon helpt je ook bij een goede oefening die zeker van pas zal komen op het moment van de bevalling. Adem in als je maag dichterbij komt en uit als je je buik naar achteren duwt.

3. Yoga:

Yoga is een all-time goede oefening voor je lichaam en geest. De elasticiteit van je lichaam is even noodzakelijk als de verfrissing van je geest. Je kunt jezelf hier alleen mee helpen met yoga.

4. Uitrekken:

Deze oefening geeft je alle flexibiliteit die je nodig hebt. Je kunt overal in de kamer strekken, maar gebruik een kussen om jezelf buiten gevaar te houden.

5. Lopen:

Uw huis, of het gazon of de nabijgelegen parken, zorg ervoor dat u een klein stukje loopt voor uw verbetering. Soms moet het aankomen van vet ook worden verminderd en flexibeler zijn.

Do’s en don’ts voor een veilige zwangerschap:

Hier zijn enkele zwangerschapstips van 7 maanden waar je serieus mee om moet gaan.

 • Vergeet niet om je foliumzuur en vitamine D in te nemen. Ze zijn erg belangrijk voor een gezonde baby en een veilige zwangerschap.
 • Actief blijven gaat een lange weg. Vergeet niet actief te zijn. Als je gaat zitten en gewoon rust, kan het echt ongezond zijn voor jou en de baby.
 • Wat je eet, moet zorgvuldig worden gekozen. Omdat alles wat je eet een effect heeft op je lichaam, is het veiliger om voedingsmiddelen te consumeren die gezond zijn, iets waar de baby en je lichaam baat bij hebben. 7e maand zwangerschapszorg komt met veel planning!
 • Houd een rek bij van de bewegingen van uw baby. De beweging is een teken dat het goed met de baby gaat.
 • Begin op je zij te slapen. Tegen uw derde trimester moet u aan de linkerkant van uw lichaam gaan slapen om ervoor te zorgen dat de baby voldoende voedingsstoffen en een goede bloedtoevoer naar uw hele lichaam krijgt.
 • Geestelijke gezondheid is ook belangrijk. Praat met mensen en probeer je geest af te leiden door aan gelukkiger tijden te denken. Luister naar muziek en doe dingen waar je vrolijk van wordt.

Niet doen:

 • Rook. Roken is erg slecht voor de baby en kan de longen verstoppen.
 • Alcohol. Denk niet twee keer na om te stoppen. Alcohol kan de ontwikkeling van de hersenen van uw baby negatief beïnvloeden.
 • Verdovende middelen. Gebruik geen medicijnen. Het zal zijn hele leven ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de baby.
 • Duiken en rugby. Blijf uit de buurt van deze twee. Ze kunnen de baby verwonden.

Seks tijdens de zwangerschap in de 7e maand van de zwangerschap:

Je verliest je eetlust, zelfs je favoriete gerechten maken je vatbaar voor kotsen, je bent gestrest over je baby en er is nog zoveel te plannen. Seks is in dit stadium waarschijnlijk het laatste waar je aan denkt. Het kan in dit stadium erg ongemakkelijk voor je zijn, maar als jij en je partner wat onhandigheid willen, probeer dan de zijdelingse seksuele positie. Dit kan veilig zijn en je toch de intimiteit geven die je nodig hebt.

Tips om stress te overwinnen tijdens de 7e maand van de zwangerschap:

 • Dit is het moment om je te concentreren op de dingen waar je als eerste aan moet werken nadat je kleintje de wereld in is. Maak een lijst van die dingen. Dit kunnen het kinderdagverblijf zijn, de oppas, de vaccinaties, controles.
 • Wees heel geduldig en probeer je te concentreren op de goede dingen die er zijn. Ga bij je partner zitten en bespreek je individuele verantwoordelijkheden als ouder om plotselinge stressaanvallen te voorkomen.
 • Slaap lekker en zorg voor voldoende rust voor jezelf. Zorg dat je open genoeg bent naar je huisgenoten en mensen om je heen en je kunt laten merken dat je moe bent. Je kunt de behoeften van anderen niet op de eerste plaats houden in de zevende maand wanneer de baby binnenkort moet komen.
 • Als je het geslacht van je baby weet, kun je zelfs beginnen met winkelen voor de nieuwkomer om jezelf te vermaken.
 • Stemmingswisselingen zijn nu letterlijk een deel van je. Zorg er wel voor dat er altijd iemand in de buurt is als angst oproept.

Medische behandelingen en controle:

Medische controles zullen net zo routinematig zijn als voor de voorgaande zes maanden. Het zal nu elke keer meer van hetzelfde zijn. Er zouden wat meer tests zijn om de positie van de baby te zien, of als er ernstige misvormingen zijn. Veel symptomen kunnen hetzelfde blijven, maar er zijn er veel die moeten worden genezen voordat het schade aan de baby begint te veroorzaken. Er zouden ook enkele medicijnen zijn die moeten worden overwonnen die schadelijk kunnen zijn voor uw lichaam en baby, zoals de medicijnen die u hieronder kunt zien:

 •  Koorts – Paracetamol of Acyclovir
 • Maagzuur – Antacida
 • Constipatie- Vermijd laxeermiddelen en minerale olie. U kunt medicijnen gebruiken zoals Metamucil
 •  Hoest – Dextromethorfan

7e maand zwangerschapszorg: tips en voorzorgsmaatregelen

 • Je kunt een hobby naar keuze creëren die je kunt gaan met je zwangerschapsperiode. Het zal je helpen om je opluchting van de ups en downs met de zwangerschap te krijgen.
 • Let op uw dieet en zorg voor uw gezondheid. Praat met fitnesstrainers en houd uw gewicht in de gaten, aangezien overgewicht ongebruikelijke complicaties kan veroorzaken op het moment van levering, wat natuurlijk zeer ongewenst is.
 • Zorg ervoor dat u uw voeten uit elkaar houdt tijdens het lopen. Dit is een belangrijke voorzorgsmaatregel om te oefenen, omdat je anders het zwaartepunt zou kunnen verstoren en dat zal je niets opleveren.
 • Eet niets rauw dat schadelijk kan zijn voor jou en je baby. Dit omvat vis, vlees, eieren en ongewassen groenten uit de grond zoals wortelen. U bent mogelijk allergisch voor zeevruchten, dus kijk uit voor hetzelfde. Raadpleeg zo nodig uw arts.
 • Door te oefenen, kunnen uw spieren gemakkelijker buigen. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat uw lezer gemakkelijker wordt afgeleverd. Vergeet niet je favoriet uit bovenstaande lijst te kiezen en meteen te beginnen. Het is nooit te laat.

Je bent nu op een punt waar je lichaam veel veranderingen zal vertonen. 7 maanden zwangere buik zorgt al voor veel slaapproblemen omdat hij nu te groot is. Dit kan tal van nieuwe problemen met zich meebrengen, zoals irritatie en woede. Denk eraan om je stevig vast te houden. Je moet dingen doen die je positief houden. Onze tips helpen je op weg. Gelukkig moederschap!

Veelgestelde vragen en antwoorden:

Q1. Hoe veilig is reizen in 7 maanden zwangerschap??

antw: Vraag hierover advies aan uw arts. U mag tot uw 36e week reizen of vliegen. U moet hier echter goed advies over krijgen voordat u op pad gaat.

Q2. Wanneer moet u een arts raadplegen tijdens een zwangerschap van 7 maanden??

antw: U moet een arts raadplegen als uw lichaam weeën begint te krijgen. Raadpleeg uw arts als u hevige bloedingen heeft.

Q3. Is een baby krijgen in de 7e maand van de zwangerschap veilig of niet??

antw: Een baby krijgen na 7 maanden zwangerschap kan om veel redenen gebeuren. Meestal zal uw zorgverlener voldoende voor uw baby zorgen. Op dit punt is het immuunsysteem van uw baby nog niet volledig ontwikkeld. Daarom is het veilig, maar tegelijkertijd ook niet helemaal veilig.