Dit is je laatste trimester, het derde. Deze periode gaat meer over de holistische ontwikkeling van de baby en een gezonde inname van voeding die nodig is voor je lichaam. Medische experts zijn van mening dat het essentieel is om dagelijks 460 calorieën extra te nemen om een ​​gezonde en fitte baby te krijgen. Het zwangerschapsdieet van de 7e maand is altijd ontworpen met het oog op uw baby en de moeder.

Gezonde voeding voor 7 maanden zwangere vrouwen:

Hier is een blik op hoe je dieet er nu uit zou moeten zien.

1. Magnesiumrijke voedingsmiddelen:

Een perfecte voedingskaart zegt 360 mg tot 400 mg magnesium per dag op te nemen. De goedheid van magnesium ligt in het opnemen van calcium in het lichaam en het gebruiken ervan. Het geeft je ook verlichting van krampen in de benen, iets wat veel voorkomt in deze periode. Het kan ook vroegtijdige bevalling voorkomen.

2. Eiwit- en ijzerverrijkt voedsel:

Dit trimester is een cruciaal moment om veilig te zijn voor een bloedarmoedeaanval. Het gebeurt als gevolg van hemoglobineschaarste in het bloed. Dus uw dieetvoeding voor de 7e maand moet voldoende eiwitten en ijzer bevatten. Om bloedarmoede of bloedingen te voorkomen die tijdens uw bevalling kunnen optreden. Rood vlees, bonen, gevogelte, zaden en rijst bevatten voldoende ijzer en eiwitten.

3. DHA-verrijkt voedsel:

DHA is een bestanddeel van vetzuren. Het is de belangrijkste vereiste voor de ontwikkeling van de hersenen van uw kleine baby in u. Het is verplicht om minimaal 200 mg vetzuur per dag te consumeren. De grafiek van het zwangerschapsdieet van de 7e maand staat vol met DHA-bronnen zoals eieren, vruchtensappen, melk enz.

4. Met calcium verrijkte voedingsmiddelen:

Het is een van de belangrijkste vereisten in het derde trimester van de zwangerschap, omdat het helpt om de skeletstructuur van de baby op te bouwen en het beenmerg sterk te maken. Uw aanbevolen dieetverhouding tijdens de 7e maand van de zwangerschap moet 1000 mg calcium als dagelijkse voeding bevatten. Enkele veel voorkomende en betaalbare bronnen zijn melk, haver, yoghurt, zalm enz. Calcium wordt ook beschouwd als een essentieel ingrediënt tijdens je zwangerschapsperiode.

5. Met kalium verrijkte voedingsmiddelen:

Deze minerale component regelt lichaamsvloeistoffen, bloeddruk, cellulaire activiteiten en spierfuncties. De normaal aanvaarde dosering is een dagelijkse inname van 2000 mg per dag tijdens de zwangerschap. De hoogwaardige kaliumbronnen zijn meloen, granen, bananen, melk, watermeloen, peulvruchten enz..

6. Foliumzuur verrijkte voedingsmiddelen:

Foliumzuur moet worden geconsumeerd in de verhouding van 600 mg tot 800 mg als dagelijkse inname. Het foliumzuur voorkomt het risico op defecten aan de neutrale buis van je baby. Havermout, donkere bladgroenten zijn goede bronnen van foliumzuur. Foliumzuur wordt aanbevolen om zelfs na de zwangerschap in te nemen.

7. Vitamine C-verrijkte voedingsmiddelen:

Een goede toevoer van vitamine C aan uw lichaam zorgt ervoor dat het lichaam ijzer opneemt. De dagelijkse dosering is beperkt tot 80 mg. De standaardbronnen van vitamine C zijn sinaasappel, broccoli, citroen, groene paprika, meloenen enz..

8. Fosforverrijkte voedingsmiddelen:

Fosfor helpt bij de ontwikkeling van de skeletstructuur, de bloedsomloop en de spiergewrichten. Het is onnodig om te zeggen dat een zwangere vrouw 800 tot 1200 mg fosfor per dag moet consumeren in de vorm van natuurlijke voeding. De beschikbare bronnen zijn paddenstoelen, pompoenen, vleeswaren, boerenkool enz..

9. Vezelverrijkte voedingsmiddelen:

Vezelrijke voedingskaart voor 7 maanden zwangerschap zorgt ervoor dat u een verminderd risico op constipatie heeft. Het helpt ook om de gal op te ruimen. Veel water drinken is een must omdat het water in het spijsverteringskanaal het opneemt. Voeg hiervoor veel verse groenten en fruit toe aan uw dieet.

10. Vitamine B6 verrijkte voedingsmiddelen:

Het is een verplicht ingrediënt in het lichaam van de moeder dat helpt bij de stofwisseling en de ontwikkeling van het zenuwstelsel en de hersenen versnelt. Een zwangere vrouw mag elke dag 2,2 vitamine B6 innemen. De gebruikelijke bronnen zijn kikkererwten, bananen, kip, aardappel enz.

7e maand zwangerschapsdieet: wat niet te eten?

7e maand zwangerschapsdieet

1. Voedingsmiddelen met natrium:

Verminder de inname van natrium. Dit betekent dat u voedsel met een hoog zoutgehalte moet vermijden, zoals ketchup, chips, augurken en ingeblikt voedsel. Gezonde voeding voor 7 maanden zwanger is ideaal zonder veel natriumgehalte.

2. Vette en pittige voedingsmiddelen:

Brandend maagzuur is het gevolg van baarmoedergroei, wat een ernstig maar veel voorkomend probleem is. Om brandend maagzuur te voorkomen, moet u proberen alle gekruide voedingsmiddelen met een hoog vetgehalte te vermijden.

3. Thee en koffie:

Het cafeïnegehalte in thee en koffie kan een ongemakkelijke situatie van constipatie voor u veroorzaken. U moet deze voedingsgewoonten van uw dagelijkse inname afhouden om een ​​gezonde zwangerschap in het derde trimester te garanderen. Trouwens, je slaapcyclus kan ook worden beïnvloed door je koffie-inname.

4. Junkfood:

Een heel kleine portie junkfood is prima. Alle bewerkte voedingsmiddelen waar je naar hunkert, hebben geen voedingswaarde. Je kunt je junkfood vervangen door sandwiches van volkorenbrood en worteltjes.

5. Alcohol en tabak:

Wegblijven van alcohol en tabak is nu een must. Je zou anders in een situatie terecht kunnen komen waarin het ernstig slecht kan zijn voor de foetus. Ze worden als extreem ongezond en schadelijk voor de baby beschouwd. Je zwangerschapsvoedsel voor de zevende maand is beter af zonder dit.

Supplementen die u kunt nemen tijdens het zwangerschapsdieet van de 7e maand:

1. IJzer:

Een zwangere vrouw moet dagelijks ongeveer 18 mg ijzer binnenkrijgen. Voldoende ijzersupplementen in het derde trimester zullen de baby helpen de juiste hoeveelheid zuurstof te krijgen en een sterk hart en longen voor de baby te ontwikkelen.

2. DHA:

300 mg DHA is een ideale dosering DHA voor zwangere vrouwen. Aangezien de hersenen van de baby zich in het derde trimester ontwikkelen, is DHA daarom op dit moment een must.

3. Kalium:

Calcium is een essentieel ingrediënt voor zwangere vrouwen. 1300 mg calcium is de aanbevolen dosering. Calcium is van essentieel belang in het derde trimester, aangezien de botten van de baby zich in deze periode ontwikkelen.

4. Vitamine D:

De belangrijkste rol van vitamine D is het opbouwen van botmineralisatie. Het voorkomt ook pre-eclampsie en zwangerschapsdiabetes, die beide vaak voorkomen in het derde trimester.

Gewichtstoename in de 7e maand zwangerschap gebeurt niet echt. Een groot deel van de focus ligt nu op het opbouwen van een gezond lichaam en een gezonde baby. Er wordt echter verwacht dat er in elk trimester een pond zal toenemen.

Tips voor een zwangerschapstabel van 7 maanden:

  • Uw ochtenddieet moet vers fruit bevatten. Dit betekent dat uw ontbijt een schaal met vers fruit en verrijkte granen voor extra ijzerinname moet bevatten. Gekookte peulvruchten en bonen zijn ook goede bronnen voor eiwitten.
  • Je lunch moet in balans zijn. Dit betekent dat de voedingskaart voor een zwangerschap van 7 maanden gekookte groenten, brood, salades, roti’s en rijst zou moeten hebben. Zetmeelrijk voedsel is beter.
  • Het dinerdieet moet licht worden gemaakt om brandend maagzuur en constipatie te voorkomen.

Uw dieet zorgt ervoor dat u de juiste dosis van alle ingrediënten binnenkrijgt. Het is noodzakelijk dat u uw zwangerschapsvoeding voor de 7e maand plant, aangezien u in dit derde trimester enkele significante veranderingen en vooruitgang zult zien in uw lichaam en de baby.

Frequentie gestelde vragen en antwoorden:

Q1. Kan ik vaak eten tijdens mijn zevende zwangerschapsmaand??

antw: Dat kan je zeker. Je moet er alleen voor zorgen dat je gezond eet. Munch op wat noten en zaden zodat je geen slechte calorieën toevoegt.

Q2. Hoe kan ik mijn verlangens stillen??

antw: Het kan moeilijk zijn om je onbedwingbare trek onder controle te houden. De beste manier om dat onder controle te houden, is door gezonde opties bij de hand te houden. Zo zit je vol.