Je bent 8 maanden zwanger! Dit betekent dat je waarschijnlijk nog maar een maand weg bent. Deze maand zal gevuld zijn met angst en opwinding. Wat je het beste kunt doen om ze in bedwang te houden, is door je geest af te leiden door andere dingen te doen die je bezig houden. Vergeet niet om altijd je dieet te volgen en sla nooit je dagelijkse dosis positiviteit en wandelen over. Blijf doorgaan, je angst zal op zijn plaats vallen.

Aan de andere kant gebeuren er zoveel dingen met je baby en jou. Wat te doen tijdens een zwangerschap van acht maanden? Nou, er is zoveel. Wij vertellen je er alles over.

8 maanden zwanger

Hoeveel weken zwanger ben je??

Vraag je je af hoeveel weken in 8 maanden zwanger? Nou, je zit in je week 32-35. Dit betekent dat dit je derde trimester is en dat je ongeveer een maand of 5-8 weken tot de bevalling hebt. Dit zal echter van vrouw tot vrouw afhangen. Niet iedereen gaat tot week 40 en heeft de neiging om zelfs eerder te leveren.

8 maanden zwangere buik: hoe ziet het eruit??

Op dit punt is je buik groot, vooral vanwege de toenemende omvang van de baby die hij elke dag aanneemt. Dit zal een extra druk op de buik uitoefenen en dus kan het zijn dat u vaak moet plassen. De 8 maanden zwangere foetus zal met het hoofd naar beneden liggen en zal zo blijven tot het moment van de bevalling. 8 maanden zwangere babygrootte is die van een meloen.

Het gewicht van de baby van de 8e maand zwangerschap is ongeveer twee tot vier pond en een lengte van 14 inch.

Wat te denken over deze 8e zwangerschapsmaand:

Nu, in haar tweede laatste maand, geeft de moeder toe dat de zorg totdat ze haar jong in haar arm kan houden bij haar blijft tot de tijd om is. Tot het geboorteproces is elke moeder gevuld met zorgen die elke maand veranderen. Deze maand draait het allemaal om hoe je het doet als het echt zover is? De gedachte aan het proces dat ze de maanden daarvoor melodieus in haar hoofd had gespeeld, neemt een lichte afschuwelijke wending. Wat als ze de daad niet zo goed en netjes kan uitvoeren als ze erover nadenkt?.

8 maanden zwanger Symptomen:

Je tekenen van 8 maanden zwanger worden nu meer uitgesproken. Hier zijn enkele voor de hand liggende.

1. Braxton Hicks-contracties:

Dit is een teken dat je dag snel nadert. Het lichaam zal je voorbereiden door middel van valse weeën die Braxton Hicks-contracties worden genoemd. Deze samentrekkingen hebben voornamelijk de vorm van aanspannen van de buikspieren. Dit zijn testcontracties die je lichaam doormaakt om zich voor te bereiden op de zware tijd die voor ons ligt. Het goede eraan is dat deze pijnlijk zijn en geen bijwerkingen veroorzaken. Ze bieden de moeder echter wel ongemak. Als zodanig zijn deze tekens geen probleem om je zorgen over te maken. Deze zwangerschapspijn van 8 maanden is slechts een voorbereiding om uw lichaam te helpen zich voor te bereiden op de bevallingsfase. Als u echter meer pijn voelt, moet u onmiddellijk uw arts raadplegen. U kunt uw situatie verlichten door een koud kompres of een warme zak aan te brengen.

2. Dochterproblemen:

Misschien zou het eerdere probleem dat u had, nu stabiel zijn geworden. Hiermee bedoelen we de terugkeer van het frequente urineren dat we de eerste maand voelden. Dit komt omdat de baby nu druk blijft uitoefenen op uw blaas en met hem een ​​gewicht van ongeveer vier tot zes pond; de blaas verliest zijn ruimte om op te slaan. Hetzelfde gebeurt met de borstholte en de buikspieren waardoor indigestie, brandend maagzuur en ademnood ontstaan. Een eenvoudige manier om van het probleem af te komen, is door minder water in te nemen en in plaats daarvan meer voedselproducten zoals soep en vruchtensappen te nemen. De voedsel- en fruitvloeistoffen hebben tijd nodig om het excretiesysteem af te breken. Dit zal je helpen om van het frequente bezoek aan de badkamer af te komen.

3. Opgeblazen gevoel en gewichtstoename:

Voor een opgeblazen gevoel moet je het altijd innemen. De eerste manier om je opgeblazen gevoel te overwinnen, is door te weten of het een opgeblazen gevoel is of alleen de babybuil. Je zou alles weg willen eten en dat zal alleen maar leiden tot meer gewichtstoename. Elke keer dat je honger hebt een zware maaltijd pakken, is niet de juiste manier om je honger te stillen. Dit leidt tot het verminderen van de ruimte die beschikbaar is voor uw kind voor de ontwikkeling vanwege het vet dat u wint. Bovendien kan dit ook leiden tot brandend maagzuur en winderigheid. Om van het probleem af te komen, is het nemen van lichtgewicht snacks of fruit, of salades en noten om je honger te overwinnen elke keer dat je behoefte hebt aan.

4. Ademloosheid:

Het probleem van kortademigheid ontstaat wanneer je buik de vorming van een enorme buik aanneemt, de druk op de longen en het middenrif daardoor toeneemt en dus ruimte inneemt. Dit resulteert in worsteling met verstikking en kortademigheid. De symptomen van kortademigheid komen vrij vaak voor bij zwangere vrouwen over de hele wereld. Maar voor uw veiligheid en voorzorgsmaatregelen moet u uw arts op de hoogte stellen van uw situatie. Volgens artsen is het geen goede optie om tijdens deze periode door de mond te ademen.

Een tijdelijke en handige oplossing voor zo’n probleem is om een ​​tissue bij jezelf te houden die je helpt je neusgat af te vegen en open te houden voor de circulatie van lucht om te ademen. Met behulp van een tissue kun je je ene neusgat vasthouden terwijl je jezelf helpt het andere te openen. Dit zal je helpen een open neus te krijgen om frisse lucht in te ademen. Maar je moet ook duidelijk zijn met het slijm dat niet in de neusgaten mag worden gevangen.

5. Extreme duizeligheid:

Het kan zijn dat u niet alles kunt verdragen. De veranderingen in je stemmingswisselingen en hormonen zorgen ervoor dat je je neerslachtig voelt. Het overgewicht en de constante beweging in je buik zorgen ervoor dat je je moe en rusteloos voelt. Hierdoor kan uw tijd moeilijker worden. Voor een oplossing van uw duizeligheid kunt u elk half uur rust nemen. Een klein dutje, of zachte muziek, een wandeling naar de frisse lucht kan je een beter gevoel geven. Gemakkelijk werk, zoals hobby’s, kan je ook vermaken. Uw dagelijkse werk moet in een langzaam tempo worden gedaan voor uw eigen veiligheid. U kunt praten en zelfs uw gezinsleden vragen naar voorzorgsmaatregelen die genomen kunnen worden van wie al soortgelijke problemen tijdens de zwangerschap hebben ondervonden.

8 maanden zwangere foetale ontwikkeling:

Er gebeuren en veranderen veel dingen vanaf de eerste dag van je conceptie.

De achtste maand is een van de meest cruciale maanden waarin significante veranderingen bij de baby worden waargenomen. Inmiddels is de baby de ontwikkelingsfase gepasseerd en heeft hij zijn structuur voltooid. Hij perfectioneert nu zijn functies door ze in de moeder uit te voeren en te wennen aan de veranderingen die hem overkomen. De moeder maakt ook enkele van deze veranderingen door terwijl haar lichaam zich op haar manier begint voor te bereiden op het komende evenement. Aangezien beide partijen zich voorbereiden op het evenement, zijn hier enkele belangrijke veranderingen die deze maand in uw baby te zien zijn.

1. Volledige structuur:

Inmiddels is uw baby volledig gevormd tot het niveau waarop hij, in het geval van vroeggeboorte, nu zelfs buiten de baarmoederwand kan overleven. Van de kruin tot de romp is hij nu geperfectioneerd met kleine mollige vingers met een zachte basis van vingernagels. Zijn vorige dunne skeletstructuur heeft nu voorgoed een wending genomen, zoals je kunt zien dat er een vetlaag is afgezet in de onderkant van zijn huid waardoor hij meer weegt dan ooit.

2. Haar:

Het haar op zijn hoofd wordt nu kort en dik en daarmee groeien zijn bewegingen. Zijn gelaatstrekken zijn nu tot het beste geperfectioneerd met gedefinieerde neus en ogen met oogleden en wenkbrauwen allemaal getekend in een perfect canvas.

3. Bewegingen:

Inmiddels zijn er bepaalde bewegingen die je zeker gaat voelen. Dit is de manier van je baby om je te vertellen hoe minder ruimte er nu is en dat hij er zo snel mogelijk uit wil. Dit is de reden waarom hij schopt en slaat zich een weg door. Je kunt zelfs voelen dat hij de ingrediënten in je duwt om ruimte voor zichzelf te maken. Afgezien van het duwen en stoten, zijn de hik van de baby nu normaal. Zijn gezichtsvermogen is verbeterd. De dokter zegt dat als je nu een licht op je buik schijnt, de baby waarschijnlijk wegkijkt of naar het licht kijkt. Hij kan nu je stem herkennen en kan erop reageren met een kick.

4. Verwelkende momenten:

Inmiddels heeft hij zichzelf ondersteboven gepositioneerd en is nu klaar voor de uitgang. Hierdoor hangen de zachte wasachtige substantie die hem bedekt en zijn huid nu weg. deze kaasachtige witte substantie genaamd vernix caseosa was er voorheen om de zachte huid te beschermen tegen het vruchtwater, maar inmiddels is hij eraan gewend en is zijn huid nu compatibel en klaar voor buitenlucht. Daarom vallen de lanugo’s, die korte zachte babyhaartjes op het lichaam van de baby zijn, nu langzaam en gestaag af.

5. Reproductief systeem:

Als u het geslacht van uw kind al weet, is het voor u gemakkelijker om deze verandering te voorspellen en het scenario te begrijpen. Anders weet je gewoon dat als het een meisje is, het nu de tijd is dat haar vagina en vulva eindelijk vorm krijgen. Aan de andere kant, als het een jongen is, zal het scrotum van je kleintje eruit zien alsof het opgezwollen is, maar dat is geen reden om je zorgen te maken.

6. Nieren:

Er zal deze maand een verlaging van het vruchtwaterpeil zijn, wat betekent dat de nieren van uw kind nu officieel zijn gaan werken. Er is nu een productie van cortisol, en de hele situatie vordert gedurende de maand, om je buik een minder opgeblazen gevoel te geven.

Activiteiten 8e maand:

Deze maand gaat meer over het plannen van je baby en moederschap voor de komende maand. Door stoelgang kunt u vaker naar het toilet gaan dan voorheen. Bovendien ben je in dit stadium misschien meer een verantwoordelijke moeder voor de baby in je buik. De mensen om je heen applaudisseren voor je kracht en positieve inspanningen om te zien dat je een moeder wordt. Laat je stress los en adem gewoon, lekker langzaam. Vergeet echter je slaap, dieet en wandelen niet.

Zwangerschapszorg van 8 maanden: dieet en lichaamsbeweging

Hier zijn het dieet en de lichaamsbeweging voor 8 maanden zwanger.

Eetpatroon:

1. Vitaminen:

Deze voedingsstof in vitamines is belangrijk in de eerste fase van de zwangerschap. Regelmatige inname van vitamines helpt vooral bij het verminderen van braken en misselijkheid. Voor een gezonde voeding zijn vitamines, granen, pindakaas en noten goede vervangers van natuurlijke hulpbronnen.

2. IJzer:

Artsen uit de eerste hand geven ijzersupplementen op de eerste ontmoeting zelf. Maar natuurlijke supplementen op zich hebben meer de voorkeur. Sinaasappels, eieren, bonen, broccoli, aardappelen zijn goede voedingsmiddelen qua ijzer.

3. Fruit:

Voedingsstoffen zijn goed te vinden in fruit. En fruit blijkt op een betere manier goed te zijn in de tijdspanne van de zwangerschap. Omdat het rijk is aan vocht en waterniveau, helpt het je gehydrateerd te blijven en de vezels in het fruit zorgen ervoor dat je darmen fit blijven.

4. Vezel:

Met een hoge voedingswaarde helpt het voedsel dat rijk is aan vezels, zoals avocado, spinazie, kokosnoot en bonen, je lichaam om de darmproblemen goed aan te pakken, waardoor je spijsverteringsstelsel door de maanden heen wordt opgeruimd. Bovendien bevatten deze voedingsmiddelen ook een rijk gehalte aan voedingsstoffen die ziekten helpen bestrijden.

5. Groenten:

Eten betekent niet dat je zo veel mogelijk eet. Te veel eten zal uw baby niet gezonder maken, maar hem in plaats daarvan schaden. Te veel eten kan leiden tot een opgeblazen gevoel. In plaats daarvan groente eten helpt de voedingsstoffen behouden.

Oefening:

1. Ademhalingsoefening:

Ga liggen en tel je ademhaling terwijl je elke adem 5 seconden vasthoudt. Dit helpt je stressniveau te kalmeren en je gezondheid en geest te verbeteren.

2. Kegel-oefening:

De Kegel-oefening helpt bij de ontspanning van het lichaam en helpt bij het opbouwen van kracht in het bekkengebied. Tijdens de zwangerschap is bewezen dat Kegel-oefening de beste is.

3. Gedraaide rek:

Een twist-stretch kan ook een goede oefening zijn, ga op uw zij liggen en probeer de hand naar het plafond te strekken aan de kant tegenover de kant waar u ligt. Doe het vijf keer met afwisselende richtingen. Dit zal u helpen de spierspanning te verminderen en verlichting te brengen voor uw zere rug en bekken. Rekken tijdens de zwangerschap geeft je ook de flexibiliteit en kracht in je benen.

4. Lopen:

De beste oefening is echter het wandelen in de normale dagelijkse training. Een kleine wandeling maakt je lichaam flexibel, stemming een grote verandering en een uiterlijke sfeer voor je geest.

5. Buikuitbreiding:

Ga voor deze oefening zitten en kruis je benen. Ondersteun je rug en je buik met behulp van je handen voor pijnverlichting. Oefen regelmatig met inademen met je neus en blijf je buik uitzetten. Doe dit vijf keer.

Seks tijdens de zwangerschap in de 8e maand van de zwangerschap:

Met je baby op elk moment onderweg, is seks niet echt je beste optie. Het is ook niet erg veilig om eraan toe te geven. Omdat je stemmingswisselingen hebt, wil je misschien seksuele activiteiten ondernemen, maar blijf aan andere dingen denken om je gedachten af ​​te leiden, zoals winkelen voor je kleintje, of uitrusten om je gedachten af ​​te leiden.

Tips om stress te overwinnen tijdens de zwangerschap van de 8e maand:

 • Regelmatige lichaamsbeweging en yoga helpen je bij het improviseren van je stemmingsverbeteringen en lichaamspijnen in regelmatige stadia.
 • Bepaal de naam van je kind vanaf deze maand, want het is nu bijna zover.
 • Koop je baby op tijd als je zijn geslacht weet.
 • Maak de lucht schoon met iedereen om je heen, zodat niets onbeduidends je stoort.
 • Maak de nodige voorbereidingen voor het tijdstip van de geboorte en zorg ervoor dat met de last-minute behoeften de behoeften op dat moment worden overwonnen. Dit betekent ook dat waar de bevalling zal plaatsvinden, thuis of in het ziekenhuis.

Wat te doen en wat niet te doen:

 • Neem altijd je foliumzuur en vitamine D. Ze zijn essentieel voor de groei van de baby.
 • Actief blijven is enorm belangrijk. Zittend zijn wordt niet als gezond beschouwd, noch voor de baby, noch voor je lichaam.
 • Let op wat je eet. Alles wat je eet, speelt een grote rol in de ontwikkeling van de baby.
 • De beweging van uw baby moet worden gecontroleerd. Houd dit bij.

Niet doen:

 • Oefen zwaar. Stress jezelf niet door te oefenen zoals gewichtheffen. Dit kan erg moeilijk zijn voor uw lichaam om het te nemen.
 • Roken, drugs en alcohol zijn op dit moment de grootste vijanden. Ze kunnen de gezondheid van de baby nadelig beïnvloeden, niet alleen tijdens de geboorte, maar een leven lang. Je zou een ernstige fout begaan als je ze zou nemen.
 • Cafeïne moet worden verminderd. Hoge niveaus van cafeïne in je lichaam zullen resulteren in een laag geboortegewicht van de baby.

Medische behandelingen en controle:

Er zijn gezondheidsproblemen en controles om in gedachten te houden, maar aangezien het de 8e maand is, kan er gerust van worden uitgegaan dat je die trucs in petto hebt. Regelmatige bloedonderzoeken maken uw lichaamscontroles duidelijk voor u en echo’s zijn ook in dit stadium goddelijk. Een paar medicijnen om naast je bed te houden zijn:

 • Voor brandend maagzuur kunt u kiezen voor Antacida en Famotidine.
 • Voor pijntjes en kwalen kunt u terecht voor Acetaminophen. Blijf uit de buurt van Ibuprofen en Naproxen.
 •  Voor Allergie kunt u kiezen voor Antihistaminica en Ioratidine. Vermijd pseudophedrine en decongestiva zoals fenylefrine.
 • Voor hoest is het goed om Dextromethorfan en Guaifenesin te hebben.
 • Voor constipatie is de beste optie Metamucil en Colace. Vermijd laxeermiddelen en minerale olie.

8 maanden echografie:

Als je acht maanden zwanger bent, zul je merken dat de bult beweegt om het kronkelen van de baby bij te houden.

Voorzorgsmaatregelen voor zwangerschap van 8 maanden:

Hier zijn enkele voorzorgsmaatregelen die u moet oefenen.

 • Houd jezelf gehydrateerd, zelfs als dit meer uitstapjes naar de badkamer betekent. Probeer in plaats daarvan de vloeibare inhoud van het fruit, maar zorg ervoor dat u nooit last heeft van uitdroging, want dat kan uw gezondheid en dus uw kleintjes schaden.
 • U bevindt zich nu in de 8e zwangerschapsmaand. Je baby kan schade oplopen door de schadelijke UV-stralen. Om van zonnestralen af ​​te komen, moet je ervoor zorgen dat je omhuld bent met de zonneschreeuw en een paraplu bij je hebt.
 • Laat je lichaam op gezette tijden rusten en laat je avondeten klaar zijn voordat je twee uur naar bed gaat.
 • Vermijd junkfood en ongezonde voeding in uw dieet om veilig te blijven en een gezonde pasgeborene te baren.
 • Neem geen medicijnen zonder het advies van uw arts.
 • Ademende, comfortabele en loszittende kleding is een zeer goede keuze.
 • Maximaal proberen niet op je rug te gaan liggen.

Slaaphouding gedurende 8 maanden zwanger:

Misschien moet u nu op uw zij gaan slapen. Op dit moment op de linkerzij slapen is zeer aan te raden omdat dit ervoor zorgt dat de baby voldoende voeding krijgt en uw lichaam voldoende bloed krijgt.

8 maanden zwangere foetus heeft een lange weg afgelegd. Naast de 8 maanden zwangerschapszorg zal je lichaam veel meewerken en komt je baby er ook nog eens heel gezond uit. Het is slechts een kwestie van tijd dat u de zwangerschapsproblemen moet verdragen. Als je eenmaal die hindernis bent gepasseerd, ben je klaar om te gaan.

Veelgestelde vragen en antwoorden:

Q1. Hoe veilig is het om te reizen bij een zwangerschap van 8 maanden??

antw: Ja. Je kunt nu reizen. U moet echter wat extra voorzorgsmaatregelen nemen en reizen met alles wat u mee moet nemen.

Q2. Is het oké om seks te hebben in de 8e maand van de zwangerschap??

antw: Ja dat kan! Als je een gezonde routine hebt gevolgd, hoef je je geen zorgen te maken over seks. Je baby wordt beschermd in zijn vruchtwater.

Q3. Wanneer moet u een arts raadplegen??

antw: U moet een arts raadplegen wanneer u een onverklaarbare pijn ervaart die lijkt op uw wee. Grote en hevige bloedingen zijn ook een ernstige zorg. Weet wat oké is en wat niet, zodat je niet af en toe gealarmeerd wordt.

Q4. Een baby krijgen in de 8e maand van de zwangerschap is veilig of niet?

antw: Als er problemen zijn, kan uw lichaam een ​​alarm afgaan en zal uw water breken. Dit betekent dat uw bevalling is begonnen en dat de baby moet worden geopereerd. Hoewel dit misschien geen perfecte situatie is, is het toch ook niet slecht. Uw baby krijgt voldoende veiligheid en bescherming en er wordt uiterste zorg besteed om ervoor te zorgen dat uw baby veilig is.

Zwangerschap is een levensveranderende ervaring en we hopen dat je deze maand net zo soepel doorkomt als de afgelopen 7 maanden.