U bevindt zich nu in de zesde maand van de zwangerschap. Je zult nu merken dat je lichaam anders is dan de afgelopen maand. Samen met dit heeft je baby echte vooruitgang geboekt op het gebied van groei. Dat gezegd hebbende, is het noodzakelijk dat u uw lichaam en baby voorziet van essentiële voedingsstoffen. Dieet voor zwangere dame in de 6e is een combinatie van wat snoep, want er is trek en vitamines. Voedsel is de enige optie die uw baby van voedingsstoffen kan voorzien. Maak met de hulp van uw arts een gezond voedingsschema dat moet worden gevolgd.

6e maand zwangerschapsdieet

Belang van voeding en voedsel voor de zwangerschap van de 6e maand:

Waarom leggen we op dit moment de nadruk op een goed voedingsschema voor u? Welnu, op elk moment wordt een goede voedingskaart die de essentiële voedingsstoffen bevat die nodig zijn voor uw lichaam nooit onderschat. Onthoud dat een groot deel van de groei en gezondheid van uw baby zal afhangen van wat u eet en hoeveel u eet. Het lichaam neemt de benodigde voedingsstoffen op en voedt je baby via de placenta. Naast regelmatig eten, moet je ook gezond eten, omdat dit een grote rol speelt bij de ontwikkeling van de foetus.

Voedingstabel 6e maand zwangerschap:

Deze kaart zal de juiste dosis van alle essentiële voedingsstoffen bevatten en zal dicht opeengepakt zijn. Alles wat je eet, speelt een rol in de ontwikkeling van de baby. Met de juiste mix van eiwitten, koolhydraten, calcium, vers fruit en groenten, zal je voedingsschema de juiste balans vinden. Hier is hoe we verwachten dat uw voedingskaart in de 6e maand van de zwangerschap eruit zal zien:.

1. Vitamine C:

Vitamine C is nu cruciaal. Het houdt het lichaam sterk en gezond. Bovendien houdt het het lichaam vrij van allerlei ziekten. Vitamine C helpt bij de groei van weefsel. De producten die vitamine C bevatten, zijn zeer essentieel voor de bescherming van de cel. Aardbeien, druiven, kool, zoete aardappel etc. zijn enkele van de groenten en fruit die rijk zijn aan vitamine C.

2. Vezel:

Vezel is een goede oplossing voor constipatie tijdens de zwangerschap. Indigestie en constipatie zijn heel natuurlijk tijdens de zwangerschap. Vezelbevattende producten zullen in dit geval nuttig zijn. Het is een essentieel onderdeel van een zwangerschapsdieet. Vezels komen over het algemeen voor in fruit en verschillende soorten groenten. Vezeldragende producten zijn licht verteerbaar, vooral in deze tijd van de zwangerschap.

3. Amandelen:

Ja, noten zijn altijd een redder! In deze periode van de zwangerschap moet u voedzaam eten. Toch is het erg belangrijk voor de gezonde groei van je baby. Amandelen bevatten een goede hoeveelheid voedingsstoffen die nodig zijn tijdens de zwangerschap. Probeer amandel op te nemen in uw normale voedingsschema. Als u allergisch bent voor amandelen, kunt u dit beter vermijden, maar zoek naar andere noten als vervanging ervoor.

4. Foliumzuur:

Naast vitamines is foliumzuur belangrijk voor een zwangere vrouw. Op een dag is een bepaalde hoeveelheid foliumzuur nodig. Voor de hersenontwikkeling van je baby speelt foliumzuur een cruciale rol. Het is erg nuttig om het ruggenmerg van uw kleintjes te versterken. Daarom kun je door foliumzuur te gebruiken allerlei afwijkingen tijdens de geboorte van je baby voorkomen.

5. Eiwit:

Eiwit is het meest noodzakelijke onderdeel van een zwangerschapsdieet. Voor een goede energievoorziening is eiwit belangrijk. De fysieke groei van een baby hangt af van voldoende eiwit. Zorg er dus voor dat er tijdens de 6e maand van de zwangerschap vooral eiwitten in uw dieet zitten. Eiwitrijke voedingsmiddelen zijn eieren, vis, soja, kip, melk, groene groenten enzovoort.

6. Koolhydraten:

Elke dag gezonde koolhydraten zijn essentieel. Hoeveel u moet eten, hangt echter af van uw gewicht. Aardappelen, pasta, suikermaïs, zaden en noten zijn goede koolhydraten waarop je kunt vertrouwen.

7. Groenten:

Over de goedheid van groenten hoeven we u niets te vertellen. Dieetkaart voor de zwangerschap van de 6e maand is nooit compleet met wat verse groenten. Rode biet, kool, asperges, spinazie, wortelen, aubergine, raap, pompoen, bonen en tomaten zijn uitstekende opties die de benodigde voedingsstoffen voor het lichaam en voor de baby leveren.

8. Fruit:

Veel van de voordelen liggen in het eten van wat vers fruit en wordt vaak beschouwd als het beste voedsel voor een zwangerschap van 6 maanden. Houd een mand vol fruit op tafel en neem het mee wanneer je maar wilt. Fruit geeft het lichaam een ​​goede toevoer van vitamine. Zo heeft je baby geen vitaminetekort. Het vervult ook de behoefte aan mineralen. Fruit zoals banaan, groene druiven, appels, sinaasappels, peren kunnen aan uw voedingsschema worden toegevoegd.

Belang van zuivelproducten:

Velen van ons werken niet echt aan zuivelproducten. Onthoud dat het tijdens uw zwangerschap niet mogelijk is om dergelijke producten te vermijden. Voor sterke botten in je baby is calcium erg belangrijk. Dus als u geen gewoonte van melk en andere zuivelproducten aanneemt, zal dit uw baby schaden. Bij een tekort aan eiwitten en calcium kan de baby last hebben van een tekort aan botsterkte.

Vloeistoffen:

Samen met uw 6e maand zwangerschapsvoedsel, is waterconsumptie een essentieel onderdeel van de spijsvertering. Volgens de arts moet je de hele dag door minimaal zes glazen water drinken. We hoeven niet echt te benadrukken hoe belangrijk het is om gehydrateerd te blijven!

6e maand zwangerschapsdieet: wat niet te eten?

Voeding in de 6e maand van de zwangerschap moet zeer zorgvuldig worden gepland. Hier zijn enkele producten die u moet vermijden.

1. Vermijd rauw zeevoedsel:

Zeg een grote nee-nee tegen zeevruchten. Rauwe zeevruchten zijn ten strengste verboden voor zwangere vrouwen. Ze bevatten een hoog kwikgehalte dat op dit moment zeer schadelijk kan zijn. Zeevruchten geven geboorte aan ziekten zoals Listeriose, wat ongetwijfeld erg schadelijk is voor jou en je baby.

2. Onder Gekookt Vlees:

Welnu, gekookt vlees is essentieel om de schadelijke bacteriën weg te houden. Kook het vlees goed zodat het de Listeriose en eventuele kansen daarop doodt.

3. Zachte kaas:

Zachte kaas die niet gepasteuriseerd is, moet uit de buurt worden gehouden. Geef de voorkeur aan harde kaas en voeg ze toe aan uw voedsel voor vrouwen van 6 maanden zwanger. Ziekteverwekkende bacteriën komen veel voor in kaas en daarom is het goed om er niet te veel van te genieten.

4. Pittig eten:

Pittig eten is een goede reden om indigestie te veroorzaken. Dit soort voedsel wordt gekookt zonder enige hygiëne. Op dit moment zal het vermijden van pittig eten en het hebben van alleen smakeloos eten je vervelen en het eten onsmakelijk maken. Blijf bij gezond eten en eet pittig met mate.

5. Cafeïne:

Cafeïnehoudende producten zoals koffie en thee zijn niet goed om in overmaat te nemen. Het betekent niet dat je het niet kunt hebben, maar houd er rekening mee en neem het met mate. Het zijn stimulerende middelen en het effect is voelbaar in de hartslag.

6. Alcohol en tabak:

Alcohol en tabak zijn strikt vrijgesteld van het invoeren van uw 6e maand zwangerschapsvoedsel. De schade die ze aan de baby kunnen toebrengen, zal ernstig zijn en soms zelfs onherstelbaar fataal.

Supplementen om te nemen in de 6e maand van de zwangerschap Dieet:

Hier zijn enkele supplementen die u moet overwegen, afgezien van het genoemde voedsel:.

A. Ijzer:

Voor zwangere moeders wordt een dagelijkse inname van 27 gram ijzer aanbevolen. Aangezien de groeiende foetus zijn voedingsstoffen uit de moeder haalt, is het noodzakelijk dat de moeder voldoende ijzer heeft. Te veel ijzer kan echter ook zijn eigen problemen veroorzaken.

B. Foliumzuur:

Foliumzuur is nog een ander ingrediënt dat van vitaal belang is voor het dieetplan van de 6e maand. De juiste hoeveelheid zou 600 microgram zijn gedurende een maand voor de conceptie en drie maanden later. Dit is het normale aanbevolen gebruik.

C. Jodium:

Jodium is een onmisbaar ingrediënt voor de mentale ontwikkeling van de foetus. 220 microgram voor zwangere moeders is het aanbevolen gebruik.

NS. Vitamine D:

Vitamine D is essentieel voor het lichaam om calcium op te nemen en te gebruiken. Je kunt voldoende vitamine D krijgen door ongeveer 10 minuten in de ochtend- of middagzon te blijven.

e. Omega-3 vetzuren:

Visolie is essentieel voor de neurale ontwikkeling van de baby. Dit wordt echter niet in het eerste trimester ingenomen. Het is het beste om uw arts te raadplegen voor de dosering.

F. Vitamine b12:

Een ander supplement voor de neurologische ontwikkeling van de baby is vitamine B12. Dit zit in vlees, eieren en zuivel. Ongeveer 250-500 microgram is de aanbevolen dosering en moet tijdens de 6e maand van de zwangerschap in het voedsel worden opgenomen.

Dieettips voor 6 maanden zwangere vrouwen:

  • Ga niet voor vrij verkrijgbare medicijnen tenzij u er absoluut zeker van bent.
  • Als u al een soort van reguliere medicijnen gebruikt, is het raadzaam om uw arts te vragen naar het gebruik ervan als u zwanger bent.
  • Munch op een aantal gezonde verlangens. Hunkeren is op dit moment volkomen natuurlijk. Je hoeft er alleen voor te zorgen dat je de hunkering verzadigt door iets gezonds te eten.

Gewichtstoename in de zesde maand van de zwangerschap: hoeveel is normaal??

Er wordt gesuggereerd dat vrouwen met ondergewicht ongeveer 28 tot 40 kilo moeten aankomen. Als u echter te zwaar bent, hoeft u tijdens de zwangerschap slechts ongeveer 15 tot 25 pond aan te komen. Het wordt ook aanbevolen dat u tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap 2-4 pond moet aankomen en tijdens de rest van uw zwangerschap ten minste 1 pond..

De beste voeding voor 6 maanden zwanger is niets minder dan een gezonde keuze. Hoewel het moeilijk kan zijn om je onbedwingbare trek onder controle te houden, is het zeker mogelijk. De gemakkelijkste manier is misschien om wat noten en zaden altijd bij de hand te houden en te proberen je gedachten af ​​te leiden. Een gezonde reis is een must om dit voor jou onvergetelijk te houden.

Frequentie gestelde vragen en antwoorden:

Q1. Mag ik frisdrank en andere koolzuurhoudende dranken toevoegen??

antw: Het is het beste om weg te blijven van frisdrank en koolzuurhoudende producten terwijl u zwanger bent. De smaakstoffen in de dranken zijn schadelijk voor het lichaam en de baby. Daar komt nog bij dat de hogere dosis suiker erin ook schadelijk kan zijn.

Q2. Hoeveel water moet ik dagelijks drinken??

antw: Zwangere vrouwen hebben idealiter ongeveer 2,3 liter water per dag nodig. Gehydrateerd blijven is uiterst belangrijk.

Q3. Is er een aanbevolen dosering van noten in de zesde maand van de zwangerschap??

antw: Dat is er zeker en uw diëtist of arts kan de aanbevolen dosering voor u opsommen, afhankelijk van uw gewicht en op basis van de voor u benodigde energiebron.