Бракът е ново начало както на булката, така и на младоженеца. Естествен блясък автоматично се появява на лицето на булката със самата мисъл за огромната любов, която ще дойде в новия й живот. Индийската булка особено и други булки също се обличат много красиво. Обличането на булка не завършва с тежко облекло и грим, но бижутата играят важна роля. Най -важният украшение Maang tikka е едно от неразделните бижута, носени от всички булки. И днес често се носи и при други поводи. Проста или изработена верига с красива брошка в единия край и фиби в другия край е най -простият дизайн на maang tikka.

всички видове най-нови-maang-tikkas

Maang tikka се носи на предната част на главата и се носи предимно с мода, покриваща цялата глава. брошата пада върху центъра на челото. Центърът на челото се счита за мястото на „аджна“, една от точките на чакрите на човешкото тяло. Чакрата на челото означава запазване. Тази точка на челото оказва значително влияние върху човешкия ум. Жените носят тика или прилагат синдоор в центъра на челото и придават значение на традицията.

Различни видове дизайни на Maang Tikka:

Изберете най -добрия избор, тъй като имате разнообразие от maang tikkas-

1. Прост дизайн с диамант Maang Tikka:

Прост дизайн с диамант Maang Tikka

Maang tikka сам по себе си е страхотна бижутерия. И когато се постави на челото, той подчертава красотата на булката. Един прост, но изключителен дизайн, носен при всеки малък повод на тика, е обикновена златна верига с висулка на челото, изглежда страхотно трезвен за всяко облекло. Тук централната тика има рубинен диамант с форма на листа, заобиколен от малки бели диаманти.

2. Традиционен Раджастани Маанг Тика:

Традиционен Раджастани Маанг Тика

Rajasthani maang tikka в проста форма има изработена или дори обикновена верига, която е закачена с коса от едната страна, а другият край, който е на челото, е прикрепен към кръгла, изработена висулка, известна като borlo/ borla. Името Borla произлиза от плодовия хинап, формата прилича на плода. Красотата на пискюла тика просто кара булката да изглежда елегантна и бляскава.

3. Бундански булчински Маанг Тика:

Бундански булчински Маанг Тика

Кунданското изкуство е добре известно в индийските бижута. Кунданската работа е нова форма на изработка на бижута, където диаманти и перли са щамповани върху металната повърхност на орнамента, което го прави великолепен. Maang tikka изглежда страхотно, когато има нотка на кунданска работа. Работата тинда кундан съвпада най -добре с облеклото на индийското сари и дресинга.

4. Южноиндийски булчински Maang Tikkas в злато:

Южноиндийски булчински Maang Tikkas в злато

Южноиндийският дизайн maang tikka се комбинира с две кръгли брошки от двете страни на прическата. Основната тика има три направления, красиво изработени. Едната е прикрепена към гърба в косата, а останалите две са удължени към двете уши. Кръглите брошки са символизирани като луна, а другата като слънце. Носи се като благословия на слънцето и луната върху булката и младоженеца.

5. Пенджабски Maang Tikka Дизайн:

Пенджаби Маанг Тика Дизайн

Maang tikkas в стил пенджаби също са много красиви. Тиките са оформени предимно в големи кръгли форми, които покриват почти половината от челото. Обикновено по -рано те носеха действителния дизайн на тика, но еволюцията на новите дизайни донесе нов дизайн, който най -добре подхождаше на салвар камеез и холи в сватби в Пенджаби. Погледът на тика не ви оставя място за бинди по челото. Но единственото парче тика само обслужва всички нужди от украшение на главата.

6. Тежки булчински златни дизайни Maang Tikka:

Тежки булчински златни дизайни Maang Tikka

Булките изглеждат великолепно, когато са красиво облечени с традиционни орнаменти. Maang tikka е задължителен за булката. Maang tikka с дебели изработени нишки с диаманти или дизайн на полка или изработка от пълно злато е горещ фаворит сред всички. Рубинените диаманти, положени в дизайните на тика, се вписват добре с червеното сватбено сари на булката. Въпреки че булките от различни държави и държави имат свои собствени орнаменти за украса на главата. Има огромна разлика във външния вид и дизайна и дори изработката на бижута за главата във всички държави и страни.

7. Maang Tikka със странични струни:

Maang Tikka със странични струни

Манг тикас със страничен низ са нов стил на носене на тика. Страничната нишка maang tikka има красива изработена броша в центъра на челото и множество нишки са вързани от двете страни, ако ухото. Наистина придава елегантен вид. Пакистанската булка и дори арабските дами имат орнамент от вид джумар, който носят на страничната част на главата, която виси на челото и ухото.

8. Единична нишка Maang Tikkas Gold Design:

Single Strand Maang Tikkas Gold Design

Тикка с една нишка е втората най -проста тика от дизайна. Тикката е проектирана с броша, висяща във форхенд, а двете единични нишки са насочени към двете страни на ухото. Нишките са декорирани по много начини на изкуство. Тук можете да видите тикка марка с дизайн на полка, изработена с кунданска работа. Тикка с една нишка също много често се избира от златна сплав. Погледът на златната тика също е много ценен. Дизайнът на тика, изработен от злато, е много малък и изглежда минимален.

9. Dauni Double Strand Maang Tikka за момичета:

Dauni Double Strand Maang Tikka за момичета

Dauni strand maang tikka има две нишки, надхвърлени към двата края на ухото. Начинът на носене има голямо значение. Можете леко да разхлабите и закачите кичура и да го закачите зад ухото, а вторите две нишки, закачени на горната част на главата на прическата. Придава красив вид и на прическата.

10. Дизайнът на много вериги Maang Tikka:

Дизайнът на много вериги Maang Tikka

Тикка с много вериги се предлага в различни дизайни. Можем да видим както в прост дизайн с вериги, така и в изработени с диаманти и перли. Нишките са фиксирани от линията на челото до горната част на прическата. Цялата прическа е красиво украсена с нишките тика.

11. Скрити Maang Tikkas в злато:

Скрити Maang Tikkas в злато

Скрит maang tikka означава, че няма верига, която е закачена на централната част на прическата или ако има верига, тя е скрита под прическата. Брошата се вижда само в центъра на челото. Този начин на фиксиране на тика изглежда очарователен и уникален.

12. Махаращриан Маанг Тика:

Махаращриан Маанг Тика

Булката от Махаращрия носи тика, придружена с традиционно бижу, традиционно известно като мундавала. Същото се носи от гуджаратски булки дарбар, където го наричат ​​морио. Булчинските тика от маратхи са проектирани предимно с перли, тъй като имат значителен вид и значение с дизайна на бижутата и цветовете му.

13. Традиционна маанг тика с хиджаб за мюсюлманските булки:

Традиционен Maang Tikka с хиджаб за булки мюсюлмани

Тика, показана от хиджаба, изглежда спираща дъха. Красотата на арабските дами в традиционен вид е страхотна. Арабските булки носят маанг тика на челото си и покриват главата с хиджаб. Тикката е най -вече избрана да бъде огромна и да покрива почти цялото чело. Арабската тика се произвежда предимно от чисто злато, украсена с истински скъпоценни камъни.

14. Цветен дизайнер Maang Tikka:

Дизайнер на цветя Maang Tikka

Ето една красива и изискана тика, носена предимно за конкурсите за красота. Тикката е изработена с цветни бели мъниста, прикрепени по начин, създаващ цветен дизайн. Моделът подсилва благодатния й вид с флорална тика на украсата на главата. Браковете в крайбрежната зона също обичат да украсяват булката с бижута на цветя. Този дизайн на бижута за глава ще бъде най -добрият за булката.

15. Pearl Maang Tikkas:

Перлата Maang Tikkas

В нощите на шарад пунам индийската нощ на пълнолуние, когато повечето дами постят за съпрузите си. Носят дрехи в чисто бял цвят. Перлена бяла мъниста тика с множество нишки и мотив от бяла брошка във формата на листа или иначе изглежда великолепно на булката. Перлите се считат за символ на чистота. Белотата на перлите се счита за чиста и ценна.

16. Head Band Maang Tikka Дизайн за кръгло лице:

Лента за глава Maang Tikka Дизайн за кръгло лице

Лентата за глава е форма на украса на главата, подобна на тика. Разликата в лентата за глава е, че тя е украсена с бижута от мравка или метал и е завързана напълно на главата. Отпред и отзад и двете. Момичетата носят лентата за глава, за да придадат необикновен вид. Използва се най -вече в модни разходки или партита.

17. Тиара Маанг Тика:

Тиара Маанг Тика

Тиара тика също е едно от модните бижута, носени на всяко облекло за украса на главата и прическата. Уникалният дизайн е искрящ и покрива почти челото и половината от прическата. Тайра тиките се произвеждат от други метали, различни от златото. Ще видите най -вече от меден бронз или материал от мъниста.

18. Рабари Маанг Тика в сребро:

Рабари Маанг Тика в сребро

Рабари е племенна общност на раджастани. Орнаментите на хората са много тежки и от чисто тежко сребро. Ето един прост дизайн на maang tikka, носен от дамите рабари в редовни дни. Сребърна верижка. Има висящи дрънкалки между веригата и борда на челото. Има две странични висящи джумар отстрани на челото. Това е много стара традиция и древен украшение в рабарите.

19. Кашмирски сребърен и златен дизайн Maang Tikka:

Кашмирски сребърен и златен дизайн Maang Tikka

Традиционно кашмирско момиче ще бъде видяно в красива украса на главата, известна като кана-врата. Ата-хор и Деджи-хор. Обикновено кашмирските булки носят. Носенето на главата понякога е от сребро и злато и осеяно със скъпоценни камъни. износването на главата е с полукръгла форма и се носи върху челото, покривайки почти половината му.

20. Дизайн на българската глава Tikka:

Българска глава Tikka Design

Българките много обичат орнаментите. Бижутата за глава също са много артистични в България. Обикновено орнаментите на главата са монети с форма на сребро. Българското традиционно облекло е много естествено и великолепно изглеждащо.

21. Момиче в Оман, носещо традиционна тика:

Момиче в Оман, носещо традиционна тика

Оманските момичета имат красиво облекло. Традиционната маанг тика, носена от оманските момичета, е специално проектирана. Тикката се носи малко върху горната част на главата. Тикката е направена в три или четири кръгли дизайна. А в центъра на тика има друг прикрепен мотив във формата на листа. Цялото бижу е изработено от сребърна сплав и е изработено със символичен дизайн и скъпоценно камъни.

22. Сребърен арабски Маанг Тика:

Сребърен арабски Maang Tikka

Арабското облекло за глава също е красив вид тика, който покрива почти главата и челото на дамата. Страхотният вид на износването на главата е хипнотизиращ. Носенето на главата е направено с вериги, окачени на висулки. Други дълги вериги помагат да се покрият частите на ушите и задната част на главата. Бижутата са изцяло изработени от сребърни или златни сплави. Понякога други метали като мед и бронз също се използват за изработване на износване на главата.

23. Kutch Silver Maang Tikka:

Kutch Silver Maang Tikka

Кучешките бижута са заели различно място в производството на бижута. Облеклото и доверието в жените кучи могат да се видят дори от бижутата им. Освен пръстена за носа, тикката е и голям актив, който носят жените кучи. Тези видове maang tikka са направени от тежка сребърна сплав, почти тежаща половин кг. Дизайнът е направен с дебели резбовани вериги и падащи шарки. Носенето на тежки орнаменти за претегляне в ежедневието не е парче торта. Но видът на kutchi tikka е наистина страхотен.

24. Тибетска глава Тика аксесоар:

Тибетска глава Тика аксесоар

Тибетско момиче носи около 10 до 15 кг бижута с тегло. Орнаментът на главата на тибетските бижута за глава е изработен от тюркоазен корал и кехлибар. Традиционният вид на облеклото за глава обхваща почти цялата глава на дамата, която изглежда много артистична.

25. Уникална черна коса от мъниста Tikka:

Уникална черна коса от мъниста Tikka

Много модерно изглеждащо облекло за глава също много прилича на тика, носено от дами на специални партита и церемонии. Тук красива тика на главата, направена с черни мъниста, нанизани с метална тел. Изгледът е много етнически и смел. Момичетата могат да носят такава тика на дълги поли с широка тениска. Разхлабените панталони и куртата също съвпадат най -добре с такива бижута.

Има много сложни и умопомрачителни дизайни в бижутата с маанг тика и главата. Булките са избрали своя избор на maang tikkas според облеклото и отношението им. Булката със смела природа обича да носи голямо изявление. Те биха искали да носят голям дизайн от maang tikkas, който може да покрие и цялата прическа. Ефектът на такава тика е елегантен. Докато много момичета със срамежлив характер определено ще обичат да носят прост, но привлекателен дизайн на тика на челото си, който хипнотизира красотата на булката.