Make-up resulteert in een verbeterde schoonheid en textuur van de huid. Dit is zeer betrouwbaar op de producten die worden gebruikt. Het juiste gebruik van de juiste gereedschappen en cosmetica kan een onberispelijk uiterlijk geven. Borstels blijken belangrijker te zijn bij het maken van de schoonheid. Tot onze verbazing tellen penselen meer dan een dozijn in zijn variëteit en elk heeft zijn eigen doel. Producten van goede kwaliteit kunnen worden gebruikt voor betere resultaten. De kwaliteit van de producten is gebaseerd op de duurzaamheid van het product en niet op het ontwerp of de schoonheid ervan. De producten kunnen worden gekozen over de naam van het merk, de kwaliteit van het product, het unieke kenmerk ervan enzovoort. Bij juist gebruik en onderhoud kan de levensduur van het product worden verlengd. Door de borstels regelmatig te reinigen, gaat deze langer mee en blijft deze vrij van vervuiling.

Tips om de juiste make-upborstels te kiezen

Bekijk deze tips om de juiste borstel te kiezen voor een onberispelijke make-upafwerking:

 • Een onberispelijk uiterlijk begint al bij de keuze van het product.
 • Elk van de variëteiten is specifiek ontworpen voor het specifieke gebruik ervan en het oneigenlijke gebruik ervan kan problemen veroorzaken tijdens het aanbrengen en kan kleine verschillen vertonen dan bij het gebruik van de juiste..
 • Om de juiste te kiezen, is het altijd essentieel om de verschillende soorten penselen en de merken te kennen. De kwaliteit van de haren in de borstel is belangrijker dan de kleur en het ontwerp.
 • De natuurlijke borstelharen hebben nagelriemen en die kunnen soms make-up vasthouden, terwijl nylon borstelharen dat niet doen.
 • Borstels met natuurlijke haren zijn minder duurzaam, maar zijn aan te raden voor zeer zachte huidtypes.
 • Designer penselen kunnen in het oog springen, maar zijn niet altijd gegarandeerd voor een langere levensduur.
 • De keuze kan zelfs gemaakt worden over de merken.
 • De merken die hoog in de markt staan, zijn over het algemeen van goede kwaliteit.

Soorten make-upborstels:

Make-upborstels zijn er in een groot aantal variëteiten en elk heeft zijn eigen doel en gebruik. Correct gebruik en onderhoud van elke borstel kan de duurzaamheid van de borstel verbeteren. Het kiezen van de kwaliteitsborstels wordt waarschijnlijker geassocieerd met de kwaliteit van make-up.

1. Stichtingsborstel:

Foundation kwasten leggen de basis voor de make-up. De netjes aangebrachte foundation zonder strepen is een goed begin voor make-up. Een foundationkwast van goede kwaliteit kan resulteren in een goede en onberispelijke afwerking. Foundation moet worden aangebracht vanuit het midden van het gezicht en vervolgens in de randen.

2. Concealerborstel:

Concealerborstels kunnen worden gebruikt om concealer onder de ogen aan te brengen. Concealerborstels met nylon haren geven een nettere uitstraling dan de natuurlijke. De borstels van goede kwaliteit met zachte haren maken het streeploos.

3. Stippelborstel:

Stippelborstels worden gebruikt bij het markeren. Na het aanbrengen van foundation kan de highlighter aan de zijkanten gebruikt worden voor een betere finish. De professionele afwerkingsborstels zijn compatibel met zowel vloeistof als crème. Het kan ook worden gebruikt om het mengsel te mengen en de rondingen en zijkanten van het gezicht te benadrukken.

4. Schuine blushborstel:

Een schuine blushborstel kan worden gebruikt voor een goed gevormde look. Het hoekige ontwerp maakt het aanbrengen gemakkelijker. De borstel is ontworpen met zachte en natuurlijke haren. De zachte borstel geeft gemakkelijk de fijne en afgewerkte look. Het helpt ook bij het gemakkelijk contouren van de gelaatstrekken, omdat het zachte en natuurlijke haren heeft.

5. Poederborstel:

Borstels in poedervorm zijn over het algemeen breed en gemakkelijk aan te brengen. Het kan worden gebruikt voor het aanbrengen van cosmetica op poederbasis, bijvoorbeeld foundation. Handiger en comfortabeler voor fijnstof. Gebruikt voor professionele afwerking en voor high-definition resultaten.

6. Schuine borstel:

Schuine borstels zijn gemakkelijk te gebruiken omdat ze hoekig zijn ontworpen. Wenkbrauwen worden gecorrigeerd met hoekige bewegingen. Het wordt ook gebruikt in hoekige bewegingen om de rondingen in de wangen te benadrukken. Markering gebeurt op verschillende manieren voor verschillende leeftijdsgroepen. Het kan ook worden gebruikt om de kleuren stevig te verdelen.

7. Contourborstel:

Contourborstels laten vlekkeloos streken achter op de wangen, kaaklijnen en neus. Het wordt gebruikt in het geval van enkele slagen bij het afwerken van make-up. Voor een gebeeldhouwde en gehighlighte look kunnen contourborstels worden gebruikt.

8. Markeer ventilatorborstel:

Highlight fan brushes zijn breed zoals de naam al doet vermoeden en worden over het algemeen gebruikt om overtollig poeder uit de ogen te verwijderen. Kreukels in neus en ogen worden ook gecorrigeerd met de highlight-waaierborstel. Dit wordt ook gebruikt als markeerstift wanneer dunne streken moeten worden getekend.

9. Oogvoeringborstel:

Eyelinerborstels met dunne en schuine haren zorgen ervoor dat het er puntig uitziet en gemakkelijker aan te brengen is. De lange borstelharen worden gebruikt om fijne en lange lijnen te trekken voor pakkende en geaccentueerde ogen. De gebogen borstels maken de stroom van slagen gemakkelijker.

10. Oogschaduwborstel:

Oogschaduwborstels zijn zacht en minder breed. De zachte en natuurlijke borstelharen leggen zachtjes perfecte slagen en geven een gehighlighte look. De zachte borstelharen kunnen ook worden gebruikt om schaduwrijke streken achter te laten. Ook te gebruiken als blender.

11. Lippenborstel:

Lipborstels verbeteren het aanbrengen van lipkleuren gelijkmatig. De zachte borstelharen laten zachte streken op de lippen achter. Een lippenborstel van goede kwaliteit met natuurlijke haren legt een perfecte markering. De nylon borstelharen kunnen hard zijn voor de lippen, daarom hebben natuurlijke borstelharen meer de voorkeur.

12. Mascaraborstel of Spoolie:

Mascaraborstels accentueren de wimpers en versterken de schoonheid van de ogen. Gebogen mascaraborstels krullen de wimpers

13. Blush-borstels:

Blush-borstels kunnen worden gebruikt om de poeders op de wangen te markeren. Blush, gezichtspoeder en finishing poeder worden afgestoft met een blush brush. De zachte borstelharen zijn handig om zachtjes op de wangen aan te brengen en laten het er prominenter uitzien.

14. Kabuki-borstel:

Kabuki-borstels worden gebruikt om poedervormige cosmetica vrij op het gezicht aan te brengen. Vloeibare cosmetica kan vast komen te zitten met de borstelharen, terwijl de poedervormige cosmetica vrij stromend is. Het is zo ontworpen dat het zich gelijkmatig over het gezicht verspreidt en een natuurlijke afwerking geeft. Foundation, gezichtspoeder en blush kunnen worden aangebracht met een kabuki-borstel.

Top 5 merken make-upborstels

1. Charlotte Tilbury-poeder & beeldhouwen borstel:

Charlotte Tilbury Powder and Sculpt Brush is ontworpen met een unieke afwerking. Door de kleur en het ontwerp ziet het er pakkender uit en dat geldt ook voor de kwaliteit van het penseel. Houten handvat is ontworpen om gemakkelijk vast te houden en te gebruiken. De zachte en dicht bij elkaar geplaatste borstelharen helpen bij het aanbrengen van cosmetica op poederbasis. De borstel is ontworpen met de kenmerkende kleuren roségoud en nachtrood.

2. NARS Ita Kabuki-borstel:

NARS Ita Kabuki Brush is hoekig ontworpen voor het gratis aanbrengen van cosmetica op poederbasis. Klein en plat ontwerp maakt het beter controleerbaar tijdens het aanbrengen van poeders en kleur. Het penseel is geïnspireerd op het drama en het kunstenaarschap van het Japanse Kabuki Theater. De kwast is ook geschikt voor blenden, contouren en highlighten.

3. Tom Ford Cream Foundation-borstel:

Tom Ford Cream Foundation Brush is ontworpen met gemak en luxe om te gebruiken en om het vanaf de eerste slag te leren kennen. Borstel met natuurlijke haren maakt de applicatie moeiteloos en foutloos. Zachte en natuurlijke haren vermengen zich met de romige producten en zien er egaal uit op de huid. Lange handgreep maakt het meer gebruiksgemak en comfortabel.

4. Bobbi Brown Concealer-mengborstel:

Bobbi Brown Concealer Blending Brush is ontworpen voor een handiger en comfortabeler gebruik. De minder weegfunctie maakt het comfortabeler. De zachte borstelharen geven een fijne en afgewerkte look.

5. Marc Jacobs De bronzen bronzerborstel:

Marc Jacobs De Bronze Bronzer Brushes zijn ontworpen voor bredere toepassing en de borstelharen zijn zacht gemaakt. De zachte haren en brede borstel maken de applicatie vrij voor een groot gebied. Het is geschikt voor zowel lichaam als gezicht!.

Hoe make-upborstels schoon te maken

Door de borstels regelmatig en goed te reinigen, gaat deze langer mee. De reinigingsintervallen van de borstels kunnen van elkaar verschillen. Eyelinerborstels moeten bijvoorbeeld twee keer per week worden schoongemaakt, terwijl foundationborstels één keer per week kunnen worden schoongemaakt. Dit verbetert niet alleen de duurzaamheid, maar ook de kwaliteit van de make-up. Gebruik lauw water om de borstels schoon te maken, omdat de borstelharen dan misschien niet hard worden.

 • Houd de borstels rechtop voor een betere reiniging.
 • Het is raadzaam om zachte shampoo of zeep te gebruiken, babyshampoos en zeep zijn eerder zachtaardig.
 • Verdun shampoo in lauw water voor gebruik.
 • Dep de borstels droog in een doek die meer absorberend is
 • Gebruik geen föhn om penselen te drogen.
 • Bewaar de borstels in een geventileerde ruimte om de kwaliteit van de borstelharen te behouden.
 • Gebruik olie om make-upborstels op oliebasis schoon te maken en gebruik later lauw water en zeep.

Enkele extra tips voor het gebruik van make-upborstels

 • Om de vorm van de penselen te behouden, kan deze in platte penseeletuis worden bewaard.
 • Zet de borstels altijd rechtop.
 • Laat de borstels nooit te lang in water liggen.
 • Reinig de borstels met regelmatige tussenpozen.
 • In het geval van make-upartiesten moeten kwasten na elk gebruik worden schoongemaakt.
 • Het is raadzaam voor make-upartiesten om kwasten voor eenmalig gebruik te gebruiken.
 • Het is niet aan te raden om voor elke crème of vloeistof dezelfde borstel te gebruiken.
 • Borstels moeten na elke wasbeurt worden gevormd om de vorm lang te behouden.
 • Om de borstels ontsmettingsmiddel te maken, wast u deze in water gemengd met azijn.
 • Het gebruik van heet water kan de levensduur van de borstels verkorten.
 • Houd de borstels plat tijdens het drogen.

Make-up is altijd fascinerend, zowel voor de doener als voor degene die het voor elkaar krijgt. Goede make-up is het resultaat van het gebruik van cosmetica en kwasten van goede kwaliteit. Goed opgemaakte mannen of vrouwen hebben altijd meer zelfvertrouwen en lijken aantrekkelijker, en dit kan alleen worden bereikt met de goede collectie merkcosmetica en penselen.