Мангалсутра е ценно и благоприятно украшение в индуски бракове. Самите бижута в древни времена са правени от скъпоценна нишка сутра, която е нишка, потопена в халди (куркума) и направена в жълт цвят. Нишката означава богинята Шакти, съпругата на бог Шива. След това свещената нишка се оправя с черни мъниста, които се считат за свещени семена, които означават Господ Шива. С изработването на бижута мангалсутрата също получи нов облик със златни и сребърни сплави.

най-новите дизайни на висящи мангалсутра

Новата форма на мангалсутра добави красиви мотиви на различни герои и дизайнерски висулки. Традиционните мангалсутри все още вървят с висулки, свързани с техните културни вярвания.

Прости и най -добри дизайни на висулки Mangalsutra със снимки:

Докато съвременните мангалсутри изглеждат модерни с диаманти и хитри висулки. ето списък с 15 красиви висулки от мангалсутра в диамант и злато.

1. Златна висулка Mangalsutra от сърце в диамант:

Златна висулка Mangalsutra от сърце в диамант

Висулка във формата на сърце, изработена от злато и сребро и осеяна с бели диаманти, ще изглежда просто страхотно, съчетана с черната мъниста мангалсутра. Такъв дизайнерски висулка би отивал с една линия или дори с множество облицовани мангалсутра.

2. Висяща висулка Mangalsutra от Club Design в злато:

Висяща висулка Mangalsutra от Club Design в злато

Маратската култура не е приела до голяма степен модерно проектирана и фантастично изглеждаща мангалсутра. Двете монети със сферична форма приличат на страните на булката и младоженеца и на господаря Шива и Маа Шакти. Висулките изглеждат сходни, макар и с различен дизайн върху метала. Двойката от тези сфери е традиционно известна като „vatis“.

3. Кръгла висулка Vati във флорален дизайн в злато:

Кръгла висулка Vati в цветен дизайн в злато

Маратският дизайн на мангалсутра също се появява с висулка, проектирана с вати. Вати е кръгла висулка с монета с религиозни символи върху нея. Модерните вати се предлагат и с висулка с диаманти. Ето една красива висулка vati в цветен дизайн.

4. Дизайнерска висулка Mangalsutra Peacock:

Мангалсутра Паун Дизайн Висулка

Много уникален дизайн и обичан от почти всички дами е дизайнът на висулка с паун. Паунът е много красива птица, която е цветна, както и красива на външен вид. Мотивът на паун също изглежда много страхотно, независимо дали е в някакви бижута. Двойката висулка и обеца паун е изработена от изработени и проектирани и оцветени с диаманти и работа Meenakaari.

5. Висулка за мангалсутра с родиево покритие:

Висулка Мангалсутра с родиево покритие

Родият е химичен процес, извършен върху последното бижу. Процесът се извършва за добавяне на сребрист блясък към златната сплав или друг метал. Сребристият блясък на родиевия химикал придава допълнителен обикновен ефект на орнамента. Висулките от родий са много украсени от хората.

6. Мангалсутра с висулка Лакшми:

Мангалсутра с висулка Лакшми

Семействата на булката и младоженеца в Южна Индия искат мангалсутра да бъде традиционно ценна. Те обичат дизайна на бижута, като боговете и богините са впечатлени от повърхността на бижутата. Висулките Мангалсутра също са избрани да имат богиня лакшми, проектирана върху нея. Обикновено висулката с форма на монета с идола на богинята Лакшми е често срещан дизайн, наблюдаван на мангалсутра.

7. Дизайн на висулка Мангалсутра с контур:

Loop Mangalsutra Висулка дизайн

Висулка с мангалсутра с цикъл е отново различна, която преминава през традиционното значение на висулките, свързано с духовната вяра. Маратската вяра за двата сферични монета във формата на монета, които се отнасят до булката и младоженеца, е проектирана със същата форма, но изработена с диаманти върху платина или бяло злато.

8. Изящна висулка за дизайн на вази:

Изящен дизайн на ваза Pendan

Дизайнът с форма на ваза е един от най -често срещаните златни висулки, използвани в мангалсутра. Двустранните куки се използват за закрепване на висулката към веригите мангалсутра, направени с черни мъниста. Такива висулки се виждат и в друга форма като листа, сърце, правоъгълни, кръгли и много други. Забележителната разлика е само занаятът, използван върху него. Това може да бъде златен самостоятелен дизайн или скъпоценни камъни в положена работа, или работа в Meenakaari или всяка друга.

9. Висулка от мангалсутра със смарагдови шипове:

Висулка от мангалсутра, обшита със смарагд

Други много обичани висулки са тези със скъпоценни камъни, обсипани със злато и украсени с повече контрастни диаманти по цялото. Такива висулки се носят и с прости златни вериги. Съчетан с подобни обеци, комплектът изглежда страхотно на лицето на булките.

10. Висулка Мангалсутра от три части:

Висулка Мангалсутра от три части

Много модерен и уникален дизайн на висулка, много приличащ на част от веригата, е украсен от купувачите. Черната верижка с мъниста завършва с капка или е прикрепен мотив, който съответства на основната висулка. След това веригата се вмъква от двете страни на основната висулка и се съединява, което я прави негъвкава. Тук висулката е направена във формата на сърце и е обработена под родий.

11. Дизайн на висулка като грозде за Мангалсутра:

Дизайн на висулка като грозде за Мангалсутра

Уникална висулка, изработена от черните мъниста на мангалсутра. Черните мъниста се съединяват, образувайки примка и им се придава кука или се прикрепят към веригите на мангалсутрата. Примката прилича на грозде, висящо. Човек може да го носи като обикновена обикновена златна верижка с комплект висулка и подобни обеци.

12. Кръгъл пасианс AD Каменна единична висулка Mangalsutra:

Кръгъл пасианс AD Каменна единична висулка Mangalsutra

Блясъкът на диамантения камък на AD краси. Висулките, направени с AD Diamonds, винаги привличат вниманието. Един прост голям диамант от AD, обсипан със златна висулка, може да направи всичко, от което се нуждаем, за да разкрасим мангалсутрата.

13. Фантастична кръгла златна висулка Mangalsutra с цвете и камък:

Фантастична кръгла златна висулка Mangalsutra с цвете и камък

Изящна кръгла златна висулка е и една от най -често срещаните златни висулки, използвани в мангалсутра. Кръглата форма на висулката е проектирана с цветни камъни или дори понякога перли. Самостоятелно проектираната златна повърхност също е дизайн на такива висулки. Този тип висулка обикновено придружава подобна двойка проектирани обеци.

14. Традиционна висулка Thali Mangalsutra:

Традиционна висулка Thali Mangalsutra

Ето една традиционна висулка конгу велалар тали, която обикновено се вижда от дами от Южна Индия. Религиозната култура на Тамилнад се състои от велаларна общност в село Конгу. Общността има свой собствен начин на бракове. Висулката прилича донякъде на индуисткия храм, в който виждаме образите на бог и богини.

15. Каругамани Тали:

Каругамани Тали

Каругамани тали също е един от дизайните на висулките мангалсутра, традиционно използвани в Южна Индия. Висулките идват в обикновено тънко и плоско златно парче, което е прикрепено към жълт конец, известен като сутра. Оригиналният начин, по който древните са въвели мангалсутра.

Висулките в бижутата за врата са като задължителни. Без висулки украсата изглежда недовършена. Мангалсутра има толкова много дизайнерски висулки, които да прикрепи към него. Комбинацията от черни мъниста с красива висулка подсилва блясъка на бижутата. От древната традиционна епоха до съвременния свят на модата висулките от мангалсутра дават широка гама от дизайни.