Мангалсутра е символ, спомен, че булката получава цял живот, е ценно обещание, дадено от булката и младоженеца един на друг. В древни времена мангалсутра означаваше жълт конец с куркума и черни мъниста, зашити. Един прост, но смислен ритуал за обещание, че булката завинаги е младоженците и че мангалсутрата ще даде гаранция за благосъстоянието на младоженеца.

Точно както християните придават значение на пръстените, така е и мангалсутрата в индуистката религия. На пазара се предлагат няколко вида дизайн на мангалсутра, но избирането на малък дизайн на мангалсутра е по -добър вариант, отколкото голям според настоящата тенденция.

Дизайн на мангалсутра с малък размер:

Днес мангалсутра се предлага в редица дизайни, които са предназначени да направят носенето им удобно. Тук представяме 15 малки дизайна на мангалсутра в злато, сребро и диамант за жени, които изберете.

1. Мангалсутра с малък диамант:

Малка диамантена висулка Мангалсутра

Мангалсутра са създавани дълго през последните 60 -те и 70 -те години, но след това настъпва нова тенденция на къса мангалсутра. Дамите харесаха новия облик на мангалсутра, тъй като стана удобно да се носи лека мангалсутра в ежедневието. Една проста верига от една или две линии, прикрепена към сладка малка висулка, е най -добрата в рутинния живот.

2. Малка единична вати мангалсутра:

Малка единична вати мангалсутра

Днешното поколение наистина вярва в простотата. По -рано мъжете предпочитаха дълга дебела мангалсутра за жена си и това в известен смисъл показваше колко са богати. Но днес богат на дизайн, златна висулка с истински или диаманти придава фантастичен вид, за да се покаже. Този малък дизайн на мангалсутра е свидетелство за простотата, която жените харесват днес.

3. Къса мангалсутра с розов скъпоценен камък:

Къса мангалсутра с розов скъпоценен камък

Веригите Мангалсутра са направени красиво чрез добавяне на златна работа между двете вериги от черни мъниста, изтъкани със злато. Комбинация от златен дизайн и част от черни мъниста изглежда невероятно. Красива кръгла и малка златна висулка от мангалсутра с розови диаманти, осеяна в центъра, също е привлекателна. Този стил е елегантен и традиционен.

4. Гантан Къса Мангалсутра:

Гантан Къса Мангалсутра

Мангалсутра под формата на огърлица е високо търсена сред булките. Не може да се носи ежедневно, но когато присъствате на сватбена церемония, определено ще бъде възхитен от всички. Тук черните мъниста са красиво възли със злато, което прави дизайн, подобен на чиния. Центърът е проектиран с диаманти, обсипани в мотив от златно сърце, с отново окачени черни мъниста. Веригата е проста и е най -избраната малка мангалсутра.

5. 15 -инчова малка мангалсутра с висящ висящ емайл:

15 -инчова малка мангалсутра с висящ висящ емайл

Мангалсутра с почти повече от половината част, изработена от злато и редки черни мъниста между веригата, също са един от най -възхищаваните дизайни. Тук мангалсутрата е проектирана с красив висящ емайл, който прилича на топка с черни точки и е най -новия предпочитан стил.

6. Мангалсутра с една линия с висяща висулка:

Мангалсутра с една линия с висяща висулка

Този малък дизайн на мангалсутра има черни мъниста, прикрепени към орнамента. Днес хората използват черни предмети вместо мъниста, което го придава на мангалсутра. Тук дългите стъклени мъниста с правоъгълна форма се използват за означаване на значението на черните мъниста. Черните мъниста са прикрепени към златни пръстени и накрая красива форма на камбана пада върху емайла, която изглежда уникална.

7. Деликатна едноредова мангалсутра с флорална висулка:

Деликатна едноредова мангалсутра с висулка на цветя

Много лек и деликатен вид определено е очарователен. Работещите дами, които трябва да носят мангалсутра, биха искали да носят такъв дизайн през работното си време. Еднолинейната черна верижка от мъниста с прост и трезво изглеждащ висулка ще пасне на всяко облекло, когато работите на работа. Той има за цел да изглежда прост и привлекателен.

8. Леки черни мъниста Мангалсутра:

Леки черни мъниста Мангалсутра

Мангалсутрата с леко тегло е новият готин. Двойна верига с комбинация от златни и черни мъниста, последователно изглежда очарователна. Тук в центъра има цветна висулка от мъниста, която придава традиционен вид.

9. Колие от къси черни мъниста Мангалсутра:

Къси черни мъниста Колие Мангалсутра

Колиета от мангалсутра са проектирани много уникално с добавяне на черни мъниста в него. Малки черни мъниста, завързани в злато в количество, са вързани заедно, завързани в едно уникално мънисто и след това прикрепени към бели перли, е толкова прекрасна комбинация от бяло злато и черно. И съвпадение на чифт обеци е всичко, което искаме да имаме в празника.

10. Мангалсутра на къс родиев дизайнер:

Кратък родиев дизайнер Мангалсутра

Родият е химичен елемент, до голяма степен използван в проектирането на бижута в наши дни. Сплавта от родиев метал е наслоена с платина или бяло злато, за да придаде сребрист вид на орнамента. Дизайнът, направен с родиев вид, е обичан и се възхищава много по бижута. Това парче е вдъхновено да бъде просто и да присъства сред дизайна на мангалсутра с малка верига.

11. Модерен късо проектиран мангалсутра:

Модерна къса дизайнерска мангалсутра

Ако търсите малки златни дизайни на мангалсутра, това може да е подходящо за вас. Това е традиционна мангараштра от Махаращра, която има две сферични монети в центъра на нея. Къса мангалсутра с две подплати от златна верига и черна линия от мъниста придава традиционен вид, а също и къс и по -лек вид на бижутата. Тук черните мъниста са полирани кръгли, прикрепени към златна верига и красиво парче златна художествена верига, държана в краищата.

12. Окото улавя къса мангалсутра:

Привличащи погледа къси мангалсутри

Колие с дизайн на верига изглежда очарователно под формата на мангалсутра. Южните майстори на бижута са въвели различни дизайни в такъв модел огърлици, обслужващи частта мангалсутра. Златна верига, добавена със златни топки и в центъра мотив под формата на камбана, свързващ куп малки верижки от черни мъниста, е просто прекрасен модел, който не може да остане. Този може да е малко тежък, но въпреки това е красива малка мангалсутра.

13. Стъпки верига Черни мъниста Мангалсутра:

Стъпки верига Черни мъниста Мангалсутра

Проектирането на бижута изобщо не е малък бизнес в наши дни. Моделите, които откривате при производството на бижута, се състоят от различни дизайни. Ето дизайн на стъпаловидна верига със златни мъниста и черни мъниста, артистично съединени, правещи стъпаловиден дизайн, който прави къса мангалсутра. Този малък дизайн на мангалсутра ще се впише добре във всяко облекло, във всеки ден.

14. Късо колие Мангалсутра:

Късо колие Мангалсутра

Мангалсутра, облицована с три вериги, със златни приставки между тях придава тежък вид. Мангалсутрата с три златни верижки от черни мъниста се носи предимно в традиционни функции. Изпробвайте тази малка традиционна мангалсутра в злато за промяна.

15. Филигранна работа Мангалсутра:

Филигранна работа Мангалсутра

Филигранната работа се използва почти при изработката на бижута. Работата изглежда много очарователна. Мангалсутрата тук е проектирана с усукана верига и изработена от филигранни произведения на изкуството. Той е проектиран така, че да е прост и кратък. Ако търсите малка мангалсутра в злато, можете да опитате това.

Благоприятният орнамент Мангалсутра, служещ за любовта и сплотеността на съпруг и съпруга, е приет от години. Малките дизайни на мангалсутра са трансформирани в различна форма, като се вземат предвид съвременните жени и тяхната работа и тоалети. Всъщност дизайните са в най -добрата форма. Жълтият конец, който има за цел да предпази двойката от лоши забележителности, е заменен с жълто злато и дори понякога със сребро, бяло злато и платина. Но черните мъниста се използват завинаги при приготвянето на мангалсутра. Повече от дизайна, културната стойност и смисълът, който те носят, добавя очарованието му.