Южна Индия е дълбоко вкоренена в културните вярвания и традиции. Един от важните елементи в живота на дамите е тук е тяхната мангалсутра. В днешно време, поради културата на носене на дебели, Gold Chain е променена в тънка и опростена дизайнерска верига с обикновена висулка Gold. Мангалсутра за жените не е просто модно изявление, а свещена нишка, която символизира любов, унисон и уважение един към друг. Това е неизбежна част от южноиндийската култура и е индикация за брака. Докато мангалсутрата е обща за всички религии (индуистка, християнска и мюсюлманска), името им се различава, като запазва значението на нишката непокътнато. Южноиндийските дизайни на мангалсутра са проектирани по различен начин в зависимост от вярата на хората. Мангалсутрата е вързан от младоженеца за булката сред тълпа от роднини и изображения на божества, на фона на химни и пуджи.

Всяко мънисто в този южноиндийски дизайн на златна верига мангалсутра се счита за благоприятно и се казва, че има божествени сили. Тези мъниста означават защита от злото и защита на унисона по отношение на неволите. Идеята за мангалсутра е дълбоко вкоренена в вярванията и никога не е компрометирана на всяка цена. С течение на времето дизайнът на този дизайн на южната мангалсутра е претърпял бързи промени, за да отговаря на ежедневното износване и също е повлиян от най -новата мода в града. Погледни.

южноиндийска мангалсутра

За да научите повече за различния дизайн на веригата, изработена от злато и черното мънисто, е обсъдено тук в този Топ 15 южноиндийски дизайни на мангалсутра. Посочени са кратки познания за различния дизайн на Мангалсутра в южноиндийските щати, които ще помогнат на дамите да решат кой тип дизайн и стил ще се поберат.

Красиви модели на мангалсутра в южноиндийски стил с изображения:

Нека да разгледаме топ 15 на южноиндийските дизайни на Мангалсутра.

1. Lakshmi Coin Thali Design:

Lakshmi Coin Thali Design

Златните монети са известни като висулка, присъединена към златната верига и златен кулаай (цилиндричен дизайн), или монета Лакшми може да бъде прикрепена към простата тънка златна верига. Един от известните дизайни е дебелият Kulaai дизайн с монета Lakshmi, прикрепена към него.

2. Обикновена златна верига от черно мънисто с коралова мангалсутра:

Обикновена златна верига от черно мънисто с коралова мангалсутра

Този тип дизайн се носи от Карнатака и Андхра, част от дамите от Южна Индия. Кораловият контур с единично кръгло кухо златно парче е прикрепен към центъра на дългите златни вериги от черни мъниста. Южноиндийският дизайн на мангалсутра е силно вдъхновен да бъде лек, за да насърчи ежедневното носене. Състои се от една тънка нишка. Също така има вливане на златни и черни мъниста, които го правят привлекателен.

3. Черно мънисто със златна рамка Висулка Мангалсутра:

Черно мънисто със златна рамка Висулка Мангалсутра

Този дизайн е придобил популярност във всички щати на Южна Индия поради отличния си дизайн и скромния външен вид. Черната верижка от мъниста е проектирана на две нишки със златна лента, прикрепена отстрани на веригата, като придава на веригата добра стабилност и предотвратява счупване поради ежедневна употреба. Той е леко тежък и е вдъхновен да изглежда прост.

4. Валалай Пу Тали, покрит с камъни:

Валалай Пу Тали с камъни

Vaalaipoo е традиционен южноиндийски дизайн, наблюдаван в Тамил Наду. Това е малко златно парче с флорален дизайн с пъстър камък, осеян с дизайна. Този дизайн е прикрепен към дебело златно въже или усукана дизайнерска верига заедно с монета Lakshmi.

5. Проектирана верига Mugappu Mangalsutra:

Проектирана верига Mugappu Mangalsutra

Модата да се носи дебело въже или сараду верига излезе от модата. Дамите в южна Индия са привлечени от вериги, прикрепени към Мугапу. Този Mugappu се вижда отстрани на веригата и се предлага в различни дизайни. Най -известният дизайн е паун и цветен модел. Mugappu е подчертан с рубинени и американски диамантени камъни или обикновен кръг с камъни Kemp.

6. Висулка Тала дизайн, проектирана от Ela или Leaf:

Висулка Тала дизайн, проектирана от Ela или Leaf

Ела или дизайнът на листа символизира банановия лист, който поддържа цялото дърво; това значение е изведено в дизайна на Мангалсутра. Тали насочва двойката към здравословен и силен живот. Дизайнът на листата от християните в Керала се нарича Минну. Той е прост и изключително лек. Може да се носи ежедневно.

7. Висулка с филигранен дизайн със златна верижка от мъниста:

Висулка с филигранен дизайн със златна верижка от мъниста

Филигранният дизайн придоби популярност благодарение на простия и деликатен дизайн. Дизайните са много артистични и издълбани с помощта на машини от висок клас, а техниката, използвана зад тях, е изключителна. Размерът на висулката може да варира от малък до голям и според избраната дебелина на веригата.

8. Висящ висящ камък висулка Мангалсутра Дизайн:

Висящ висящ камък висулка Mangalsutra Design

Дизайнът с шипове от камък е известен в сравнение с обикновения златен дизайн в днешно време. Фактът, че Мангалсутра сега се е превърнал в мода, ръководена от религиозните вярвания. Поради засилването на развиващата се тенденция камъкът, проектиран от Мангалсутра, е в изобилие. Камъните могат да бъдат цветни, кристали и американски диаманти.

9. Мангалсутра, покрита с диаманти:

Мангалсутра с диаманти

Дали това е единична каменна висулка или две висящи с диаманти висулки; резултатът е чудесен в сравнение с други камъни. Диамантите могат да бъдат както нарязани, така и нарязани. Но тъй като Мангалсутра е религиозен ефект, старейшините избират диаманти с помощта на геммолог. В случай, че бюджетът не е ваше ограничение, отидете на този атрактивен южноиндийски дизайн на златна верига от мангалсутра, обшит с диаманти.

10. Картамани Патак Мангалсутра:

Картамани Патак Мангалсутра

Karthamani Pathak е автентичен дизайн на Coorg, изработен от черна верижка от мъниста, изработена от конец или сребро или злато. Веригата е подчертана от висулка, проектирана от Gold Pathak с корали, прикрепени отстрани. Дължината на веригата обикновено не е дълга; пада точно под деколтето.

11. Жълта нишка с висулка със символ на богинята Thirumangalyam:

Жълта нишка със символ на богинята Висулка Thirumangalyam

Жълтата нишка се счита за свещена нишка, носена от южноиндийската част, най -вече в Тамил Наду и Андхра. Жълтата нишка се счита за богиня Лакшми, а куркума се нанася върху нишката. Мангалсутрата е представена от различни форми на Бог и Богиня като Минакши Аман, Господ Шива или Символът, който обозначава Господ Тирупати Баладжи.

12. Прост дизайн Bottu Thirumangalyam:

Прост дизайн Bottu Thirumangalyam

Plain Bottu е златен дизайн с кръгла форма, наподобяващ дизайна на Bindi, поставен на челото. Този тип дизайн е последван от дамите в Андхра Прадеш. Той е маркиран заедно с веригата заедно с корали и черни мъниста. Изпробвайте тази проста мангалсутра в южноиндийски стил, която е лека.

13. Двойна верига с черна мъниста, проектирана с две Vati:

Двойна верига с черна мъниста, проектирана с две Vati

Две верижни вериги са привлякли вниманието си поради своята издръжливост. Тъй като Мангалсутра се носи като ежедневно бижу, най -добре е да носите дебела, проектирана верига. Към тази верига е прикрепен полукръгъл вати, проектиран със злато. Ватито е проектирано с емайлово покритие, придаващо цветен облик. Това е популярният дизайн на мангалсутра в Южна Индия.

14. Модернизирана конструкция на мангалсутра с къса верига:

Модернизиран дизайн на мангалсутра с къса верига

Този прост и красив дизайн на мангалсутра може да се носи с всяко облекло, вашия чуридар или западното облекло. Той е красив и наистина елегантен. Имайки това предвид, дамите могат да носят тази къса, проста златна верига с черен шапка, която се намира в средата или като централна част. Лекото му свойство го прави идеален за носене.

15. Три вериги от черна мъниста със златна верига Mangalsutra Design:

Дизайн от мангалсутра от три нишки от черно мънисто със златна верига

Мангалсутра с три нишки изглежда по-скоро като огърлица, която може да се носи като бижу за парти. Този дизайн е направен от златната верига с междинен дизайн от черни мъниста. Черните мъниста се носят като вяра за предотвратяване на ефекта на злото око. Вливането на черно и злато ще го направи привлекателен и е най -новият южноиндийски дизайн на мангалсутра в злато. Трите стойки го правят красив и едва ли ще приличат на мангалсутра, когато го носите.

Традицията да се носи Мангалсутра е опростена линия поради новата модернизирана, която привлича дамите. Дизайнът с три нишки Mangalsutra се носи като алтернативна верига Mangalsutra, тъй като се предлага в лек модел, който се препоръчва за ежедневно носене. Мангалсутра направи своята идентичност като това как европейците носят пръстен след сватбата си.