Een Indiase bruiloft is een uitstalraam van de rijke culturen en tradities van het land. Ongeacht de religie, een gemeenschappelijk ritueel dat in het hele land wordt beoefend, is het leggen van de heilige huwelijksknoop, de Mangalsutra genaamd. Deze praktijk bestaat al sinds de 6e eeuw na Christus, waarbij de bruidegom een ​​gele draad om de nek van de bruid bindt. Het werd beschouwd als een symbool van verbondenheid voor het leven en een talisma om het boze oog af te weren. In dit artikel zullen we iets meer leren over Mangalsutra-ontwerpen en het belang ervan.

nieuwste-mangalsutra-ontwerpen

Ken de belangrijkste factoren van Mangalsutra:

  • Belang van Mangalsutra:
  • Symboliek van Mangalsutra:
  • Mangalsutra in verschillende Indiase culturen:
  • Tips voor Indiase bruiden om de perfecte Mangalsutra te kiezen:
  • Waarom worden zwarte kralen gebruikt in Mangalsutra’s??
  • Lijst met de nieuwste Mangalsutra-ontwerpen:

Belang van Mangalsutra:

Hoewel er talloze sieradenopties zijn voor vrouwen, kunnen ze gewoon niet zonder een Mangalsutra. Het vertegenwoordigt haar burgerlijke staat die haar respect kan verdienen in de traditionele Indiase samenleving. In Zuid-India bestaat een Mangalsutra uit een gele draad met de gouden “TaaliBottu”. In de rest van het land is Mangalsutra echter een zwarte kralenketting met de symbolische komvormige hangers.

Symboliek van Mangalsutra:

Mangalsutra is afgeleid van de woorden “Mangal”, wat gunstig betekent en “Sutra”, wat draad betekent. Volgens de oude hindoeïstische tradities moet Mangalsutra worden gedragen door een getrouwde vrouw om het welzijn en een lang leven van haar man te garanderen. Het mag pas van haar nek worden verwijderd nadat haar man is overleden.

Mangalsutra in verschillende Indiase culturen:

De betekenis van mangalsutra verschilt tussen culturen. Elke cultuur ziet dit in een ander licht. Bekijk wat het in verschillende culturen betekent.

1. Sindhi Mangalsutra:

In de Sindhi-cultuur is Mangalsutra een zeer cruciaal onderdeel van de hele bruiloft. Het is een ketting met zwarte en gouden kralen en een hanger. De keuze van het ontwerp hangt meestal af van wat de bruidegom en de bruid leuk vinden. Het is een kwestie van eensgezindheid, en dat is de betekenis die het overbrengt.

2. Bihari Mangalsutra:

Het is conventioneel bekend als de tagpag. Het is een zwarte kralenketting met een hanger naar keuze. De mangalsutra straalt respect en liefde uit voor de echtgenoot.

3. Tamil Mangalsutra:

Het is conventioneel bekend als thali Kodi. Het brengt de betekenis van eenheid, toewijding, respect en liefde voor elkaar over. De afdrukken van de thali kunnen een blad zijn of een andere symbolische voorstelling waarin de familie gelooft.

4. Kerala Mangalsutra:

Dit wordt ook wel minnu genoemd door de christenen en als thali onder de hindoes. De minnu bevat een kruis op een gouden medaillon in de vorm van een hart dat liefde symboliseert. Het kruis staat voor de relatie die man en vrouw moeten volgen.

5. Telugu Mangalsutra:

De Telugu mangalsutra heeft twee ronde schijven of munten. De kant van de bruidegom en de kant van de bruid geven elk een schijf, vastgebonden op een gele draad. De mangalsutra betekent de harmonie tussen de twee betrokken families.

6. Gujarati Mangalsutra:

De Gujarati-bruiden dragen een neusknop om hun huwelijksstatus aan te geven. Ze dragen een traditionele mangalsutra met zwarte kralen met een ingewikkelde gouden hanger. De mangalsutra betekent liefde en respect voor elkaar.

7. Maharashtrische Mangalsutra:

De Maharashtrian mangalsutra is gemaakt van een zwarte kralenketting met twee komvormige vatis. De gouden vati’s duiden Shiva en Shakti aan. De twee strengen kralen die aan elkaar zijn versmolten, zijn symbolisch voor de man en de vrouw. Zwarte kralen zijn om het boze oog weg te houden en een gelukkig huwelijk te hebben.

8. Karnataka Mangalsutra:

Het is conventioneel bekend als karthamani Pathak. Het is het belangrijkste sieraad voor elke Kodava-bruid in de regio Coorg. Karthamani en Pathak zijn twee aparte sieraden. De “Pathak” is een gouden hanger met een grote gouden munt met Lakshmi- of Queen Victoria-gravure en met kleine ronde robijnen op de omtrek van de munt. Deze munthanger heeft een cobra afbeelding die staat voor vruchtbaarheid.

9. Kashmiri Mangalsutra:

De traditie van het binden van Mangalsutra wordt beoefend door de Kashmiri brahmanen, die het de “Dejhoor” noemden. In tegenstelling tot de andere staten waar de kleine hangers ter grootte van een amandel om de nek van de bruid worden gebonden, worden Dejhoors opgehangen aan het oor van de vrouw tot het haar borst bereikt. Deze gewoonte wordt gevolgd om het lange leven van de echtgenoot te verzekeren.

10. Sikh Mangalsutra:

Volgens de Sikh-huwelijkstradities schenkt de familie van de bruid de bruidegom veel dure items zoals Kada (gouden armband), een gouden ring en gouden Mohre (gouden munten). Deze munten zijn aan elkaar geregen tot een zwarte draad en worden door de bruid om haar nek gedragen. Deze ketting wordt alleen gedragen bij speciale gelegenheden.

Tips voor Indiase bruiden om de perfecte Mangalsutra te kiezen:

We zullen je ook vertellen hoe je de juiste mangalsutra kiest. Bekijk de tips.

1. Begroting:

Dit is het eerste en belangrijkste dat u moet beslissen voordat u begint met winkelen voor een mangalsutra. Heb een globaal idee van het bedrag dat u bereid bent erin te investeren.

2. Lengte:

Hoe lang zou je willen dat je mangalsutra is? Als je dat eenmaal hebt besloten, vertel het dan aan je juwelier. Als je van plan bent om het aan te passen, zorg er dan voor dat je de maker de juiste lengte geeft.

3. Hanger Maat:

Het volgende dat u moet beslissen, is de maat van de hanger. Als je van plan bent om dagelijks te dragen, zorg er dan voor dat je een kleinere kiest. Als je het maar af en toe gaat dragen, ga dan voor een heel mooi en zwaar exemplaar.

4. Dikte:

Bepaal hoeveel snaren je wilt dat je mangalsutra heeft. Heb er een ruw idee van. Onthoud: hoe meer snaren, hoe zwaarder het zal zijn.

5. Metaal:

Beslis of u een gouden of diamanten mangalsutra ingebed wilt hebben. U moet hier zeker van zijn voordat u de aanpassingsgegevens aan de goudsmid geeft. Als je wilt dat het lichtgewicht is, kies dan voor goud.

6. Zwart of Goud:

Het is op zijn best om een ​​evenwicht te bewaren tussen gouden en zwarte kralen. Zwarte kralen passen bij al je kleding. Anders zou je ook kunnen kiezen wat je meer wilt hebben, of het nu zwart of goud is.

7. Aangebouwd of vrijstaand:

Je kunt een mangalsutra gebruiken zoals elke andere hanger. Je kunt kiezen voor afneembare touwtjes en de hanger gebruiken met andere touwtjes en kettingen. Op deze manier wordt het handig.

8. Instellen:

Waarom koop je geen set voor de mangalsutra met een bijpassende oorbel en armband? Op die manier heeft het twee doelen: een fashion statement maken en toch de cultuur van het dragen behouden.

9. Keurmerk:

Een ander essentieel ding waar u op moet letten, is het keurmerk dat staat voor zuiverheid en authenticiteit. Laat je hier niet bedriegen.

10. Vorm:

Welke vorm wil je dat je mangalsutra heeft? V-vorm of rond? Of misschien kun je creatief worden en er zelf een ontwerpen.

Nieuwe en verschillende patronen van Mangalsutra-ontwerpen met afbeeldingen:

Naarmate de tijd verstreek, zijn de mangalsutra-ontwerpen ook blijven veranderen met trendy ontwerpen. Met smaragden, robijnen, diamanten, kralen enz. is er een breed scala aan variatie op de Indiase markt. Laten we eens kijken naar de meest veeleisende ontwerpen van mangalsutra voor dagelijks en kantoorgebruik.

1. Hedendaagse cirkels Mangalsutra:

Hedendaagse kringen Mangalsutra

Deze nieuwste Diamond Mangalsutra is voor de moderne bruiden, die geloven in het vasthouden aan hun tradities, maar toch volgens hun voorwaarden leven. De 7 gouden cirkels vertegenwoordigen de 7 heilige stappen die de man en zijn vrouw op hun trouwdag zetten. De zwarte kralenketting is eenvoudig gehouden in een enkele streng en past bij zowel westerse als Indiase outfits.

2. Bloemen Mangalsutra-hanger:

Bloemen Mangalsutra-hanger

Dit is weer een prachtig trendy Mangalsutra-ontwerp voor de nieuwe generatie vrouwen. De hanger is prachtig ontworpen in goud met verschillende natuurlijke elementen zoals mango’s, bloemen, druiven en bladeren. Het is een verfrissende verandering van het reguliere Mangalsutra-ontwerp en kan op bijna elke outfit worden gedragen. Ontwerpen zoals deze zullen de jonge bruiden zeker aanmoedigen om hun Mangalsutra te dragen zonder twee keer na te denken!

3. Regal Mangalsutra in lange stijl:

Regal lange stijl Mangalsutra

Deze stijlvolle Mangalsutra is een perfecte samensmelting van de tradities en de moderne ideologieën. De ketting wordt geleverd in twee strengen zwarte kralen in goud. De hanger is het hoogtepunt van de ketting, die de gebruikelijke “Lakshmi Kaasu” heeft afgewisseld met het unieke Mughul-geïnspireerde ontwerp. De ketting wordt ook geleverd met bijpassende oorbellen die heel goed passen bij de sarees en traditionele Indiase kleding.

4. Cirkelvormige diamant Mangalsutra:

Ronde diamant Mangalsutra

Een enkele geketende mangalsutra met een mooie ronde hanger geeft een prachtige uitstraling. De hanger is bezaaid met kleine kristaldiamanten om hem meer decoratief te maken. Deze mangalsutra ziet er prachtig uit op sarees en lehenga’s met cirkelvormig zardoshi-werk. Dergelijke Mangalsutra wordt ook gedragen voor regelmatig gebruik. Het wordt meestal gedragen op sari’s en jurken, die een eenvoudige maar verfijnde uitstraling hebben.

5. Het Mangalsutra-ontwerp van de wijntak:

Wijntak Mangalsutra-ontwerp

Dit mangalsutra-patroon heeft een bochtig ontwerp dat wordt gedragen voor designerjurken. Ze geven de drager een elegante uitstraling. De hanger is bezet met geweldige diamanten die de takken een delicate uitstraling geven. De takken zijn ook versierd met goud en aan weerszijden bezaaid met diamanten. Het wordt dan bevestigd aan een enkele zwarte kralenketting. De korte lengte van zo’n Mangalsutra is erg stijlvol op jurken met borduursels.

6. Zwarte en gouden Mangalsutra:

Zwarte en gouden Mangalsutra

Wil je een klassieke look met zwarte kleur kralen? Draag deze mangalsutra om er eenvoudig uit te zien! Een mangalsutra gemaakt van 22-karaats goud, bezaaid met zwarte kralen en email, is gewoonweg aantrekkelijk en verbazingwekkend. Het wordt gedragen op huwelijksfuncties op zware sari’s. De drie lange zwarte kralen geven het een mooie uitstraling. De Semi-cirkelvormige hanger is bezaaid en gebosseleerd in aantrekkelijke ontwerpen met een fantastische uitstraling.

7. Om hanger Mangalsutra:

Om hanger Mangalsutra

Dit is een eigentijds mangalsutra-patroon, een religieus mangalsutra-ontwerp met een hanger erin. Het symbool van om is een vroom symbool van vrede, goddelijkheid, liefde en geloof. De hanger met dit type design geeft een goddelijke uitstraling. De mangalsutra symboliseert liefde en genegenheid voor haar wederhelft en toont haar religieuze kant. De hanger wordt gedragen met een vrome zwarte kralenketting.

8. Rajasthani Mangalsutra-ontwerp:

Rajasthani Mangalsutra-ontwerp

Dit is een absoluut traditioneel etnisch ontworpen mangalsutra die je etnische kleding een verbluffende look geeft. Het Rajasthani choker-ontwerp is het beste voor etnische kleding. De string van de mangalsutra is ontworpen met zwarte glaskralen. Drie van dergelijke snaren zijn verbonden met de door een choker ontworpen gouden hanger om een ​​charmante uitstraling te geven. De rode en groene smaragden verdoofd in het reliëfontwerp dragen bij aan de schoonheid ervan.

9. Harthanger Mangalsutra:

Harthanger Mangalsutra

Dergelijke Mangalsutra-ontwerpen hebben een nieuwe wending gegeven in de juwelenmarkt. De dikke kralen zwart gekleurde string is bevestigd met verschillende hart hangers met goed en smaragd. Een hart is een symbool van liefde, zorg, eeuwige romantiek en geloof tussen twee soeks. Vandaar dat deze ontwerpen liefde en romantiek betekenen. Het is geschikt voor traditionele jurken voor feesten.

10. Pauwhanger Mangalsutra:

Pauwhanger Mangalsutra

Wil je een kleurrijk ontworpen mangalsutra hebben? Het pauwontwerp is de juiste keuze. De hanger is bezaaid met kristallen smaragden en is bevestigd aan een touwtje gemaakt met gouden kralen en zwarte kralen. De verschillende kleuren die worden gebruikt om de pauw te versieren, geven hem een ​​heldere uitstraling om in elke functie de aandacht te trekken. Peacock is het symbool van zuiverheid, eeuwige liefde en geloof. Deze drie symbolen worden beschouwd als de basiskracht van koppels. Probeer dit beste mangalsutra-ontwerp uit.

11. Mangalsutra met edelstenen:

Mangalsutra met edelstenen

Edelstenen hebben altijd een aantrekkingskracht op de vrouwen gehad. Een hanger met een roze edelsteen of een bloemblaadje met zwarte en gouden touwtjes geeft een prachtige uitstraling. De kleine kralen aan het einde dragen bij aan de schoonheid ervan. Het geeft de dames een spectaculaire kijk op roze etniciteiten. Het is ook verkrijgbaar in verschillende kleurrijke edelstenen om het te matchen met de outfit die je wilt.

12. Ruby ontworpen Mangalsutra:

Ruby ontworpen Mangalsutra

Een robijn inspireert een patroon met een moderne uitstraling. Het mangalsutra-ontwerp is een combinatie van goud en robijn van rode kleur. Het middelste gedeelte van de hanger is bezet met fonkelende diamanten. Een dergelijk ontwerp wordt gedragen met de nieuwste designer sari voor specifieke functies. Je kunt ook de robijnrode kleur naar keuze krijgen op basis van je outfit voor functies.

13. Smaragd ontwerp Mangalsutra:

Smaragd Ontwerp Mangalsutra

Smaragden geven een eenvoudige en verbluffende look aan zelfs eenvoudige slijtage. Een groen-witte smaragdgroene decoratie met golvend ontwerp leidt je vooruit met wat je ook draagt. De mooie hanger wordt vervolgens bevestigd aan enkele zwarte kralen met een koord. Het ziet er fantastisch uit op jurken, of ze nu designer of eenvoudig zijn.

14. Zonnebloem ontworpen Mangalsutra:

Zonnebloem ontworpen Mangalsutra

Een perfect sierlijk ontwerp van mangalsutra dat in huwelijken moet worden gedragen, moet eenvoudig maar etnisch zijn. Het zonnebloemontwerp was goudkleurig met zwarte betoverende smaragden om het zonnebloemontwerp te voltooien. De snaren zijn een combinatie van zwarte kralen bij een opening en gouden kettingen die ze vasthouden. Het geeft een koninklijk effect op patola-sarees voor religieuze functies. Dit is mooi en stijlvol!

15. Koninklijk Mangalsutra-ontwerp:

Koninklijk Mangalsutra-ontwerp

De koninklijke mangalsutra-ontwerpen zijn altijd in het oog springend. Ze geven een koninklijke en verfijnde uitstraling aan bruiden en vrouwen in huwelijken. Het nieuwste mangalsutra-ontwerp is als alternatief versierd met vier gouden kettingen en gunstige zwarte kralen. De hanger is van goud met reliëfmotieven en schattige hangende kettingen. Het symboliseert liefde, zuiverheid en vertrouwen voor nieuwe koppels.

16. Maharashtrian Mangalsutra:

Maharashtrian Mangalsutra

Dit vintage ontwerp, ook bekend als vati, is zeer populair in Maharashtra. Een traditionele Maharashtrische mangalsutra met twee kralen die het ouderlijk huis van de bruid en het huis van de schoonfamilie betekenen. Het ontwerp van de string is gemaakt met verschillende ronde kralen van goud en een rode smaragd in het midden. Het vertegenwoordigt ook de sterke band tussen beide families. Het is beroemd om Maharashtrian sarees.

17. Verweven Mangalsutra:

Verweven Mangalsutra

Een uniek ontwerp met diamanten is zeer aantrekkelijk voor de ogen van de kijkers. Een mangalsutra met een enkele streng en een hanger met diamanten bezaaid is genoeg om iedereen aan te trekken. Het ontwerp van de hanger geeft een look van twee mensen die elkaars hand vasthouden met vingers in elkaar verstrengeld. Dit symboliseert liefde, genegenheid en toewijding die een paar maakt op het moment van een bruiloft. Het past bij elke designerjurk.

18. KONINGIN hanger Mangalsutra:

QUEEN Hanger Mangalsutra

De nieuwste mangalsutra-ontwerpen zijn altijd geïnspireerd om het trendy en populair te houden onder de pasgetrouwde bruiden. Een voorbeeld van zo’n ontwerp is de koningin of Maharani ontworpen mangalsutra. De drie geketende mangalsutra met zwarte kralen en een gouden ketting is bezaaid met roze en witte kralen om de bruid een Maharani-uitzicht te geven. De trouwdag is speciaal voor alle koppels, dus geef haar dit ontwerp cadeau en laat haar voelen als de prinses van je hart.

19. Bladontwerp Mangalsutra:

Bladontwerp Mangalsutra

Een ontwerp van mangalsutra geïnspireerd door de natuur geeft een frisse en delicate uitstraling. Een enkele middellange en korte snaar, bestaande uit zwart en goud, krijgt uiteindelijk een hanger die is gemaakt door twee bladeren te ontwerpen die zijn bezaaid met kristalwitte diamanten. De fijne witte diamanten die in het blad zijn ontworpen, geven een charmant dauwdruppeleffect. Elke jurk, of het nu casual of etnisch is, past bij dit delicate ontwerp.

20. Thali Mangalsutra:

Thali Mangalsutra

Een mangalsutra-ontwerp uit het zuidelijke deel van India staat bekend als Thali. Dit is een eenvoudige en vrome mangalsutra gemaakt van eenvoudig geel touw en drie knopen. De gouden hangers zijn bedrukt met gunstige ontwerpen of religieuze symbolen. Ook wordt een klein stukje kurkuma aan het gele katoenen touwtje toegevoegd. Het versterkt de band van het paar met vertrouwen, liefde en respect.

21. Bekerhanger Mangalsutra:

Bekerhanger Mangalsutra

Het ontwerp van Karnataka mangalsutra is uniek en traditioneel. De streng is gemaakt van gouden en zwarte kralen, en er zijn twee gouden kopjes bevestigd als hanger. Het geeft een stijlvolle uitstraling aan Kanjivaram-sari’s en jurken. De twee kopjes in de string vertegenwoordigen de zon en de maan, symbool voor kracht en romantiek voor het paar.

22. Mangalsutra-setontwerp:

Mangalsutra decorontwerp

De noordkant van India draagt ​​het liefst de mangalsutra-sets. Het is de nieuwste ontwerpmangalsutra die nu in heel India populair wordt. De dubbelstrengige mangalsutra met een diamanten hanger met vloeiende rondingen is geweldig. De set is ook versierd met twee bijpassende oorbellen. Dit wordt vrij vaak gedragen voor regelmatige basis en past daarom bij elke outfit.

23. Koraalontwerp Mangalsutra:

Coral Design Mangalsutra

Wat dacht je van een kusttint voor je mangalsutra? De koraalkralen inspireren dit mangalsutra-ontwerp zeer. Het wordt veel gedragen in de regio Konkan. De koraalrode kralen zijn verbonden met een enkele zwarte kralenstreng. De rode koralen van flora worden veel gebruikt voor de bruiden om hun geluk na het huwelijk te verwelkomen en voor het welzijn van haar man. Omdat het eenvoudig is, kun je het met elke jurk dragen.

24. Eenvoudig Mangalsutra-ontwerp:

Eenvoudig Mangalsutra-ontwerp

Alle sieraden hebben geen zware diamanten versieringen nodig. Een eenvoudige en formele string kan ook iedereen aantrekken. Hier is zo’n eenvoudig mangalsutra-ontwerp. Het is gewoon een combinatie van geel katoenen touw en kralen op enkele afstanden. Het ontwerp kan ook worden gemaakt met behulp van een gouden ketting en zwarte kralen. Het geeft altijd een unieke look aan elke jurk.

25. Parelontwerp Mangalsutra:

Parelontwerp Mangalsutra

De antieke sieraden mangalsutra met een pareldessin is altijd delicaat met zijn ontwerpen en het gebruik van parels. De mangalsutra-afbeeldingen met parels hebben sterk de voorkeur bij traditionele sari’s en met parels ontworpen jurken. De hanger van deze mangalsutra is vergelijkbaar met de oorbellen ontworpen. Witte en roze reliëf smaragden bezaaid op de streng geven het een geweldige uitstraling.

26. Trendy Mangalsutra-ontwerp:

Trendy Mangalsutra-ontwerp

Een trendy ontwerp van mangalsutra is zeer beroemd. De eenvoudige gouden strengen zijn nu omgezet met een cilindrische bedel die is toegevoegd aan de zwarte kralen en het gouden kettingontwerp. De hanger is gemaakt van goud met een geweldige smaragd in het midden van de hanger. Het ontwerp van de hangende cirkel en de mangalsutra als geheel zien er prachtig uit in etnische kleding.

27. Nallapusalu Mangalsutra:

Nallapusalu Mangalsutra

Wil je een eenvoudige maar verfijnde look hebben? Dit ontwerp van mangalsutra dient precies dat. Een dubbele koordketting met goede en zwarte kraal is bezaaid met een pauwenhanger met een unieke uitstraling. Een korte mangalsutra kan al je outfits vergezellen om ze een verbluffende look te geven. De pauw is verder versierd met een rode zuidzeeparel en drie gouden ballen die eronder hangen om een ​​charmante uitstraling te geven.

28. Mangalsutra met vijf snaren:

Mangalsutra met vijf snaren

Wil je een heel klassieke look hebben met classy sieraden? Hier is een uniek ontwerp waaraan u zich kunt aanpassen. Een mangalsutra-set met vijf snaren is het nieuwste ontwerp van mangalsutra op de sieradenmarkt. Het heeft eenvoudige snaren van zwarte kralen met gouden ballen verbonden. Deze set wordt ook geleverd met een paar bijpassende oorbellen. Het geeft een zeer modieuze uitstraling op high society-feesten en -functies.

29. Eenvoudige en stijlvolle stijl Mangalsutra dubbele ketting:

Eenvoudige en stijlvolle stijl Mangalsutra dubbele ketting

Dit is een eenvoudig en stijlvol mangalsutra-ontwerp met een combinatie van goud en zwart. De zwarte kralen die tegen de gouden kleur zijn versmolten, maken het aantrekkelijker en mooier. Het is geïnspireerd om er eenvoudig en stijlvol uit te zien. Deze moderne mangalsutra past bij al je outfits, zelfs bij westernkleding!

30. Traditionele dubbele ketting Mangalsutra:

Traditionele dubbele ketting Mangalsutra

Dit is een traditionele mangalsutra die enigszins modern maar vooral traditioneel is. De mangalsutra met dubbele ketting nieuwe stijl is lichtgewicht. Je kunt optioneel de hangers toevoegen om het een rijkere uitstraling te geven. Dat heeft gevolgen voor het gewicht, maar ook voor de kosten. De sieraden zijn verkrijgbaar in afwisselende patronen van goud en zwart om het er aantrekkelijk uit te laten zien.

Waarom worden zwarte kralen gebruikt in Mangalsutra’s??

Mangalsutra’s met zwarte kralen worden gebruikt om de heilige verbintenis van man en vrouw te symboliseren. Van zwarte kralen wordt aangenomen dat ze negatieve energie afweren, die tekenen van angst veroorzaakt, zoals fysieke pijn, mentale pijn, depressie en andere extreme emoties. Elke afzonderlijke kraal die in de ketting wordt gebruikt, kan deze slechte vibes absorberen en de vrouw beschermen tegen het boze oog. De gouden draad die wordt gebruikt om deze kralen aan elkaar te rijgen, stuurt positieve trillingen.

De Mangalsutra is een belangrijk sieraad voor getrouwde vrouwen, dat ze regelmatig dragen. De zwarte kralen in de snaren zijn gunstig omdat ze het symbool zijn van Lord Shiva en Parvati als één ziel. De Mangalsutra heeft ook een stroom van positieve energie. De energie van de snaar aan de linkerkant staat bekend als verlangen, de energie aan de rechterkant is van kennis en het middelste deel stroomt de energie van actie. Daarom is het belangrijk om een ​​Mangalsutra te dragen om je huwelijk te respecteren en je relatie te versterken. Als je denkt dat we alles hebben besproken wat je moest weten over deze heilige ketting, laat het ons dan weten in de comments.