De Nepalese cultuur lijkt erg op de Indiase. Dit strekt zich uit tot de huwelijks- en huwelijkskleding die bruiden en getrouwde vrouwen dragen. De mangalsutra is erg belangrijk voor getrouwde vrouwen, omdat ze ze dagelijks moeten dragen.

Mooie en stijlvolle Nepalese Mangalsutra-ontwerpen voor dames in trend:

Laten we naar de top 9 Nepalese mangalsutra-ontwerpen kijken.

1. Gouden Nepalese Mangalsutra:

Gouden Nepalese Mangalsutra

Dit prachtige sieraad is wat de getrouwde vrouwen van Nepal graag dragen. Het is een zwaar stuk dat is gemaakt van puur goud. De ingewikkelde detaillering van de hanger in goud is zeer aantrekkelijk. De gouden strengen die uit de hanger vallen, zijn perfect om de mangalsutra uit elkaar te laten staan.

2. Rode kralen Mangalsutra:

Rode kralen Mangalsutra

Een van de prachtige sieraden voor getrouwde vrouwen in Nepal is deze mangalsutra met rode kralen die lang wordt gedragen. De opvallende rode kralen zijn zeer gunstig en de gouden inzetstukken zijn ingewikkeld vervaardigd. De hanger is ook gemaakt van goud en heeft een aantal van de traditionele ontwerpen erop.

3. Tilhari Mangalsutra:

Tilhari Mangalsutra

Dit is een traditionele mangalsutra die fantasievol is gemaakt en perfect is voor de jongere generatie. De Tilhari mangalsutra is gemaakt van rijen rode kralen die gedraaid zijn om een ​​dikke ketting te vormen. De centrale hanger is een veel voorkomend ontwerp dat een geschulpte rand hanger is. De kleuren die gebruikt zijn in de gouden hanger zijn met het gebruik van edelstenen zoals koraal en smaragd.

4. Groene Tilhari Mangalsutra:

Groene Tilhari Mangalsutra

Afgezien van de traditionele rode kralen die worden gebruikt om een ​​mangalsutra te maken, is deze groene Tilhari kralen. De kralen worden in rijen over draden gestrooid en vervolgens wordt de bundel samengevoegd en gedraaid om de dikke mangalsutra te vormen. De hanger is in dit geval alleen gemaakt met gouden kralen. De gouden kralen zijn ingewikkeld gesneden met ontwerpen.

5. Granaat Mangalsutra:

Granaat Mangalsutra

Deze bijzondere mangalsutra die door Nepalese vrouwen wordt gedragen, heeft traditionele zwarte kralen en gouden instellingen. Het verschil is de hanger die met goud is gemaakt. De gouden plaat is bezet met granaatstenen die cirkelvormig zijn. Het vormt een bloemenpatroon met nog vijf granaatstenen aan beide uiteinden in een lijn.

6. Jantar Mala Mangalsutra:

Jantar Mala Mangalsutra

Nepalese mangalsutra-ontwerpen hebben dit geweldige sieraad dat meestal op bruiloften wordt gedragen. Dit prachtige meesterwerk is perfect voor de bruid en is gemaakt met de gunstige rode kleur kralen die zijn samengevoegd met gouden kralen ertussen. De prachtige hanger is opvallend en de vierkante vorm van de hanger is erg traditioneel.

7. Verschillende stenen Mangalsutra:

Verschillende stenen Mangalsutra

De traditionele gouden Nepalese mangalsutra-ontwerpen kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. De gouden hanger in het midden is erg cruciaal en het ingewikkelde ontwerp erin is erg belangrijk. Deze specifieke mangalsutra is gemaakt met verschillende gekleurde stenen zoals kralen die zijn samengevoegd om de hoofdketen te vormen. De kleurrijke ketting voegt veel karakter toe aan deze mangalsutra.

8. Fusie Mangalsutra:

Fusie Mangalsutra

De Nepalese cultuur heeft een grote sprong voorwaarts gemaakt in de vermenging van haar mensen met andere culturen en landen. Deze fusion mangalsutra is het bewijs van deze culturele mix. De mangalsutra heeft de traditionele Nepalese stijl in het ontwerp van de hanger, maar de kralen die hier worden gebruikt zijn niet de traditionele rood of groen. In de hanger zijn delicate diamanten ingelegd.

9. Thushi Mangalsutra:

Zohi Mangalsutra

Deze prachtige mangalsutra is perfect voor de Nepalese getrouwde vrouw. De zwarte kralen zijn geschikt voor iedereen en de hanger is een typisch Nepalees design. De hanger is verbonden met de zwarte kralenketting door een koord van kleine parels en gouden kralen. De hanger heeft een prachtige paarse edelsteen in het midden. De zeven puntige uiteinden van de hanger zijn erg symbolisch.

Deze lijst met Nepalese mangalsutra’s heeft opties voor net getrouwde vrouwen en ook voor speciale gelegenheden. De fusion mangalsutra is ook een van de nieuwste beschikbare ontwerpen.