Een mangalsutra is een Sanskrietwoord dat afkomstig is van Mangala, wat heilig betekent. Het is een soort ketting die een integraal onderdeel is van de bruiloft. Het is een identiteit dat een vrouw getrouwd is. Mangalsutra is een gunstige draad die om de nek van een bruid wordt gebonden. Het is een ketting met zwarte kralen en soms ook met gele kralen. In onze hindoeïstische traditie wordt aangenomen dat Mangalsutra wordt gedragen voor het lange leven van de echtgenoot. Het beschermt het leven van haar man. In Tamil staat Mangalsutra bekend als ‘thaali’.

Mooie en nieuwe Tamil Mangalsutra-ontwerpen voor Tamil-bruiden:

Laten we naar de top 9 tamil mangalsutra-ontwerpen voor bruiloft kijken.

1. Traditionele Tamil Mangalsutra:

Traditionele Tamil Mangalsutra

Dit is een Tamil gouden mangalsutra met het traditionele ontwerp. Het is een eenvoudige gouden ketting met een hanger. De hanger heeft een prachtig vormgegeven ontwerp in goud. Aan beide kanten ronde vorm, is er een beeld van God. Daartussen zit een groot ontwerp met een bloem in het midden.

2. Typisch Tamil Mangalsutra:

Typisch Tamil Mangalsutra

Het is een tamil mangalsutra-ontwerp met een afbeelding van godin Lakshmi. Aan een effen gouden ketting zit een hanger met drie munten. Op elke munt is een afbeelding van de godin Lakshmi getekend. De ketting is verbonden met deze hanger met behulp van twee ringen.

3. Ingewikkeld gesneden Tamil Mangalsutra:

Ingewikkeld gesneden Tamil Mangalsutra

Deze Tamil mangalsutra heeft een ketting met zwarte kralen. De hanger heeft ingewikkeld uitgesneden ontwerpen. Zeer mooie hanger met ronde vorm heeft zo’n betoverend ontwerp. In het midden van de hanger is er een ontwerp dat zonnestralen beschrijft. Het is een gearceerde gele kleur.

4. Triple Chain Tamil Mangalsutra:

Triple Chain Tamil Mangalsutra

Het is een Tamil mangalsutra met drie soorten kettingen in zilveren, gouden en zwarte kralen. Het heeft een speciale hanger. Daarin zijn lijnen van goud gemaakt. In het midden van de hanger is er een bloem met koperkleur bedekt met een open goudpatroon. Dit zijn de beste tamil mangalsutra-ontwerpen.

5. Elegante Tamil Mangalsutra:

Elegante Tamil Mangalsutra

Het is een dubbele ketting tamil mangalsutra met een elegante uitstraling. Er is een dunne gouden ketting rode en groene bal. Daartussen hangt een hanger met vier grote gouden bollen. Tussen vier ballen hangen twee goudkleurige ballen met rode stenen bezaaid.

6. Nieuwste gouden Tamil Mangalsutra:

Nieuwste gouden Tamil Mangalsutra

Dit is een nieuwste ontwerp in Tamil gouden mangalsutra met een combinatie van dubbele kettingen, zwarte en gouden kralen en diamanten. Er is een hanger met bolletjes uitgehouwen met diamant. Er zit een zwarte bal tussen. Aan deze hanger hangen twee gouden munten.

7. Tamil Mangalsutra met een zijhanger:

Tamil Mangalsutra met hanger aan één zijde

Het is een Tamil mangalsutra met wervelende gouden ketting. Aan één kant is een hanger met diamanten bezaaid. Het is eenvoudig en ziet er ook uniek uit. Er is zeer klein diamantwerk op hanger. Dit zeldzame patroon van gouden mangalsutra trekt de aandacht van mensen en is ook buitengewoon.

8. Goud bedacht Tamil Mangalsutra:

Goud bedacht Tamil Mangalsutra

Het is gewoon de prachtige Tamil-mangalsutra met twee gouden munten. Er is een goudkleurige draadachtige ketting gemaakt van kurkuma. In het midden hangen twee gouden muntjes. Deze kurkuma draad gloeit uit je halslijn. Hierdoor zie je er geweldig uit.

9. Tamil Mangalsutra met God & Godin afbeelding:

Tamil Mangalsutra met God & Godin afbeelding

Dit tamil mangalsutra-ontwerp is religieus. Het heeft een afbeelding van Lord Shiva en godin Parvati op zijn hanger. De ketting heeft een nieuw patroon. Het lijkt alsof gouden kralen op elkaar worden gezet om een ​​ketting te vormen. Men gelooft dat God haar man altijd zal zegenen.

Tamil mangalsutra worden meestal gezien met goudkleurige draad. Het definieert de Sutra, d.w.z. draad. Er is een opvatting dat deze gunstige draad de bruid en bruidegom in een levenslange relatie bindt. Deze kurkuma-draad wordt in Zuid-India als heilig beschouwd. Ze hebben eenvoudige draad met religieuze hangers. Bijna alle hangers van mangalsutra bezitten godinnenafbeeldingen.