De letterlijk vertaalde “Mangalsutra” betekent “gunstige draad”. De Mangalsutra heeft een zeer groot belang in de hindoeïstische traditie en cultuur. Het is het sieraad, misschien wel het belangrijkste, dat het huwelijk van een vrouw betekent. Het staat gelijk aan de ‘trouwring’ in de westerse cultuur. De belangrijkste onderdelen van een mangalsutra zijn de zwarte kralen aan een gouden ketting met een hanger in het midden. Deze hebben verschillende betekenissen en belang in de verschillende culturen waaruit India bestaat. De eenvoudigste Mangalsutra’s hebben deze drie delen zeker.

Traditionele en aantrekkelijke grote Mangalsutra-ontwerpen in goud:

Tegenwoordig zijn er een aantal ontwerpen ontstaan ​​in de Mangalsutra, in de sieradenbusiness. Hier zijn de top 9 grote mangalsutra-ontwerpen in goud die nu trending zijn.

1. Traditionele Marathi Mangalsutra:

Traditionele Marathi Mangalsutra

Dit is een mangalsutra met ingewikkeld meenakari-patroon die alleen maar bijdraagt ​​aan de charme wanneer hij wordt gedragen over traditionele Maharashtrian-kleding zoals paithani of nauvari-sarees. De grote mangalsutra-ontwerpen in goud doen denken aan vroeger en zijn ook prachtig modern.

2. Mangalsutra-ontwerp met vier kettingen:

Mangalsutra-ontwerp met vier kettingen

Dit is een groot mangalsutra-ontwerp met vier kettingen, een nieuwe trend die er mooi uitziet en het gedoe van het dragen van andere sieraden bespaart. Het is zo vullend en bevredigend mooi om de nek dat je geen andere ketting wilt dragen!

3. Andhra Mangalsutra Pustelu:

Andhra Mangalsutra Pustelu

Dit is een traditioneel groot mangalsutra-ontwerp van Andhra. De koraalkralen hebben een speciaal belang in deze cultuur, wat het leven en de liefde van de vrouw voor haar man betekent. Dit is een sieraad met ingewikkelde patronen dat elke vrouw zou willen hebben.

4. Tamil Traditioneel Mangalsutra-ontwerp:

Tamil Traditioneel Mangalsutra-ontwerp

De zwarte of koraalkralen in de mangalsutra van de Tamil-cultuur zijn niet zo belangrijk als de hanger. Dit is een traditioneel Tamil groot Mangalsutra-ontwerp in goud dat de sivalingam-lakshmi-kasu in thali laat zien, een belangrijke goddelijke avatar van een goed huwelijk. Dit massief gouden mangalsutra-ontwerp is echt het enige ornament dat een vrouw nodig zou kunnen hebben.

5. Telugu Traditioneel Mangalsutra-ontwerp:

Telugu Traditioneel Mangalsutra-ontwerp

Het Telugu traditionele grote mangalsutra-ontwerp hier, is een stuk ingewikkeld ontworpen hanger met een goddelijke avatar of significante ‘murti’ erop, met een drievoudige ketting van goud eromheen geweven met zwarte of koraalkralen met regelmatige tussenpozen. Dit is een ander stuk dat je zeker moet hebben.

6. Wati-ontwerp in Mangalsutra:

Wati Design in Mangalsutra

Het ‘wati’- of ‘katori’-ontwerp in mangalsutra, bestaat uit een gouden ketting met zwarte of koraalkralen met een hanger die eruitziet als twee ronde containers met goud die op een hoek aan elkaar zijn bevestigd. Dit is een bijzonder belangrijk ontwerp in veel culturen, wat de volledigheid van het huwelijksleven van een bruid betekent.

7. Hedendaags goud en diamant Mangalsutra-ontwerp:

Eigentijds goud en diamanten Mangalsutra-ontwerp

Een andere nieuwe trend in Big Mangalsutra-ontwerpen in goud is de diamant en gouden. Terwijl de ketting een traditionele enkele of driedubbele is met zwarte kralen of koraalkralen, heeft de hanger goud- en diamantpatronen die in elkaar overvloeien, waardoor het een prachtig sieraad is.

8. Mangalsutra-ontwerpen met dubbele gouden ketting:

Dubbele gouden ketting Mangalsutra-ontwerpen

Sommige nieuwe grote mangalsutra-ontwerpen hebben een dubbele gouden ketting in plaats van een enkele met zwarte kralen. Het ontwerp met dubbele gouden ketting heeft zwarte kralen, maar ze zijn minder muber en ontworpen om de dikke dubbele gouden ketting en ingewikkelde hanger te laten zien.

9. Noord-Indiase Mangalsutra-ontwerpen:

Noord-Indiase Mangalsutra-ontwerpen

De Noord-Indiase Mangalsutra-ontwerpen neigen over het algemeen meer naar zilver- of diamantstukken. Er zijn echter enkele zeer mooie ontwerpen in goud, waarbij de hanger een groot gouden ingewikkeld patroon is met kleine kerstballen rond de hoofdplaat. Dit is een musthave voor elke vrouw.

De Mangalsutra is misschien wel het belangrijkste sieraad dat een Indiase vrouw kan bezitten. Momenteel zijn er veel mangalsutra-ontwerpen trending, maar de meest populaire zijn de grote mangalsutra-ontwerpen in goud.