Индия е страна на разнообразие. Различните щати на Индия имат различни култури и сватбени стилове. В тази статия ще пътуваме на юг до „Божията страна“, за да изследваме невероятното разнообразие от дизайни на Керала Мангалсутра. В Керала младоженецът връзва свещена нишка на брака около врата на булката. Това се нарича „Thaali“ или „Elagu Thaali“. Въпреки че концепцията е сходна в цялата държава, дизайните на тези мангалсутри продължават да се променят, според тяхната система на вярвания. В страна, където мюсюлмани, индуси и християни живеят в хармония, е невероятно преживяване да научите за различните стилове на държавата Thaali Bottus.

Характеристики и значение на дизайна на мангалсутра в стил Керала:

Прочетете, за да разгледате някои от забележителните черти на Керала Мангалсутри. “

 • Керала Мангалсутри са направени с дълга верига, с висулка от чисто злато.
 • Сирийските мюсюлмани от Керала използват черна мъниста Мангалсутра, която е подобна на тази в Северна Индия.
 • В индуската общност се използва верига, наречена „Ela Thali“, където „Ela“ означава лист, а „Thali“ е златният диск.
 • „Ела“ има надпис на Ом или други индуски религиозни символи.
 • В християнските общности се използва кръст със златни мъниста, наречен „Minnu“. Той е закачен на врата на булката с помощта на седем нишки от нейния копринен сари.

Най -новите и красиви дизайни на Керала Мангалсутра за сватба:

Ето най -добрите дизайни на Керала Мангалсутра за жени в тенденция.

1. Обикновена ела или мангалсутра от листа:

Обикновена Ела или Мангалсутра от листа

Дизайнът с обикновени листа е традиционният дизайн Thirumangalyam, последван от индуистите на Керала. Концепцията зад тази ера е, че тъй като баняновите дървета поддържат и подхранват дървото, същата идеология се купува зад Thirumangalyam с формата на банян. Дизайнът на Керала мангалсутра е прост, но предава вярата си подходящо чрез своите дизайни.

 • Дизайн: Обикновена Ела Керала Традиционна мангалсутра
 • Метал: Злато

2. Минну Мангалсутра:

Мину Мангалсутра

Индуистката Керала го нарича Ела, християните от Керала наричат ​​своя тирумангалям като минну, който също е под формата на лист с техния религиозен символ между минну. Той е прикрепен като висулка към дебела златна верига. Това е най -добрият малаяламски мангалсутра дизайн за булката в Керала, тъй като те са най -новите и прости.

 • Дизайн: Керала Минну Мангалсутра
 • Метал: Злато

3. Kumbla Thali:

Кумбла Тали

Този вид мангалсутра е традиционен индуски дизайн, който прилича на тясно листо с тесен ръб. Това е висулка, прикрепена към куката на веригата и пада в центъра. Това е обикновена висулка от злато. Висулката виси със стил, докато веригата придава чар на цялото бижу.

 • Дизайн: Керала Кумбла Тали Мангалсутра
 • Метал: Злато

4. Минну със символ на кръст:

Мину със символ на кръст

В този тип мангалсутра тирумангалям от Керала типичният кръстов символ е гравиран върху плътното златно парче, наречено минну от малаялистите. Това тежи повече от друг вид Mangalsutra поради изключителния си вграден дизайн. Отгоре има закачена кука, която лесно влиза в дебела верига.

 • Дизайн: Керала Кръст Минну Мангалсутра
 • Метал: Злато

5. Тали дизайн с кръстосано гравиране:

Тали дизайн с кръстосано гравиране

Това е друг вид тали, използван от християните от Керала. Формата на Thirumangalyam е различна от Minnu. В този дизайн златото е оформено в квадратна форма със символ на кръст, балсамиран върху центъра на Thirumangalyam, който е с по -широк размер от Minnu. Бижуто е проектирано до съвършенство.

 • Дизайн: Керала Кристиан Минну Мангалсутра
 • Метал: Злато

6. Мъниста със златен кръст:

Мъниста със златен кръст

Този тип дизайн на мангалсутра от Керала се носи от дамите от сирийските християни в Керала. Дизайнът е своеобразен и артистичен. Минуто с форма на листа има златни мъниста, оформени в кръст, който е прикрепен към златна верига. Висулката е прикрепена към нишките нишки, взети от сари, дадени от младоженеца на булката, която се нарича Мантра Коди. Нишката 7 изобразява булката, младоженеца, техните родители и църквата.

 • Дизайн: Керала, сирийски християнин Минну Мангалсутра
 • Метал: Злато

7. Каменна Ганеша в лист:

Каменна Ганеша в лист

Това е прост, но известен и най -често използван дизайн от всички религии, където се сменя само висулката. Това лъскаво покритие оставя леко груб завършек, който дава различен поглед от лъскавия ръчно издълбан дизайн. Това е най -добрият дизайн на мангалсутра от Керала, който можете да опитате. Този конкретен е избран от индусите и изглежда богат.

 • Дизайн: Керала индуски Ганеш Мангалсутра
 • Метал: Злато

8. Блестящ лист Mangalsutra Design:

Блестящ лист Mangalsutra Design

Това е прост, но известен и най -често използван дизайн от всички религии на виж. Това лъскаво покритие оставя леко груб завършек, който дава различен поглед от лъскавия ръчно издълбан дизайн. Размерът на листа може да бъде персонализиран По -младото поколение обикновено използва златен медальон Мангалсутра и според теглото на тали, веригата се избира.

 • Дизайн: Керала, равнина Ели Мангалсутра
 • Метал: Злато

9. Златен медальон Мангалсутра Дизайн:

Златен медальон Мангалсутра дизайн

Златният медальон Мангалсутра обикновено се използва от младото поколение за изразяване на любовта един към друг. Златният медальон обикновено е проектиран във формата на сърце със снимка, поставена вътре в медальона. Това идва под формата на висулка. Какво ще кажете да опитате този дизайн на мангалсутра от Керала?

 • Дизайн: Керала Fancy Photo Mangalsutra
 • Метал: Злато

Бижутата от Керала са спечелили своето име и популярност заради своята простота и класа, които носи. Техният уникално проектиран мангалсутра ще даде представа за тяхната творческа страна. Те са проектирани да не предизвикват дразнене на врата ви, като се уверите, че не е тежък. Техният дизайн е много по -прост в сравнение с други държавни тали дизайн.