De vrouwen dragen een traditioneel ontworpen juweel dat de sterke band en het welzijn tussen het paar betekent. De Mangalsutra of Maangalaya sutra genoemd door de Kannadigas die een soortgelijk ontwerp hebben als de maharashtrians Mangalsutra-ontwerp. De traditie van het dragen van een lange of korte zwarte kraal of gouden ketting met effen of ontworpen twee vati die hol is aan de achterkant, is het opvallende patroon van Karnataka Mangalsutra-ontwerpen. Het twee komvormige ontwerp betekent Lord Shiva en Shakti.

Voor die dames die nadenken over het ouderwetse mangalsutra-ontwerp met een nieuwe kijk en jonge dames die dol zijn op goudwinkelen voor de grote dag, vindt u hieronder een goede verzameling Karnataka-mangalsutra-ontwerpen.

Mooie Karnataka Mangalsutra-ontwerpen voor dames in trend:

Laten we naar de top 9 karnataka mangalsutra-ontwerpen met afbeeldingen kijken.

1. Effen holle gouden bekerhanger Mangalsutra:

Effen holle gouden bekerhanger Mangalsutra

Maharashtrians en Karnataka-dames dragen hetzelfde patroon van Mangalsutra. De Kannadigas hebben gewoon goud twee holle cirkelvormige gouden juweel die is verbonden in zilver of ketting. Tegenwoordig is zwarte kraal gouden ketting beroemd dan de gebruikelijke dikke gouden ketting.

2. Koraal-holle Vati Mangalsutra:

Koraal-holle Vati Mangalsutra

De combinatie van koraalkraal of cilindrische koraalkraal wordt samen met de twee holle vati samengevoegd in een gouden effen ketting of een combinatie van zwarte kraal en gouden kralenketting. De lengte van de ketting is de beslissing van het individu. De gouden ketting met zwarte kralen helpt negatieve energie te vernietigen.

3. Karthamani en Gouden Pathak Mangalsutra:

Karthamani en Gouden Pathak Mangalsutra

Karthamani Pathak is de traditionele mangalsutra in de staat Coorg in Karnataka. De karthamani is gemaakt van zwarte kleine kraal genaaid in een zilveren of katoenen draad. De kleine kralendraad is gevormd tot een gedraaide ketting en in het midden is een Lakshmi-hanger bevestigd. Lord Lakshmi betekent goedheid en welvaart van het gezin. Kodava-dames binden dit type mangalsutra en het wordt een dag voor de bruiloft vastgebonden door de moeder van de bruid.

4. Bloemmotief Vati Mangalsutra:

Bloemmotief Vati Mangalsutra

Bij dit type mangalsutra heeft het holle middenstuk, de vati genaamd, het bloemdessin dat een matte of glanzende afwerking kan hebben. Het bloemdessin is gemaakt van lasergesneden machines en geeft een nauwkeurig en schoon goudstuk af.

5. Mangalsutra met zwarte kralen:

Zwarte kralen bevestigd Mangalsutra

De holle vati heeft zwarte kraalhangers bevestigd aan het onderste uiteinde van het halfronde goudstuk. Het midden van de mangalsutra is ook ontworpen met zwarte steen en het hele middenstuk is verbonden met een zwarte kralenketting. Dit type ontwerp is het populairst onder de jongere generatie.

6. Met diamanten bezaaide Vati Mangalsutra:

Vati Mangalsutra met diamanten bezaaid

Dit luxe juweel gemaakt van rij glanzende diamanten geeft een rijke afwerking. De diamanten zijn rondom het halfronde holle goudstuk bezet. De zijkant van de middelste bevestiging heeft ook diamanten werk dat is bevestigd aan de zwarte kraal gouden ketting.

7. Emaille-schaalontwerp Mangalsutra:

Emaille-Shell Design Mangalsutra

De Mangalsutra heeft de vorm en het ontwerp van een schelp gekregen waardoor het een eigenaardig patroon krijgt. Het ontwerp van de schaal heeft gelijkmatige lijnen langs de bovenkant van de mangalsutra met emailwerk in het midden. Emaille coating geeft een kleurrijke afwerking.

8. Met parels bezaaide Mangalsutra:

Parel bezaaid Mangalsutra

Het midden van de vatis is anders gemaakt dan de omgeving door een andere vorm en kleur te geven. Een voorbeeld van zo’n ontwerp is het ontwerp met parelmoeren. De witte parel is in het midden bevestigd met een gouden kleur rondom de parel. De parelgrootte is afhankelijk van de grootte van de Mangalsutra.

9. Ruby bezaaid halfronde Vati Mangalsutra:

Ruby bezaaid halfronde Vati Mangalsutra

De hoeken van de vati worden benadrukt door een kleurrijke uitstraling te geven die wordt bereikt door kleurrijke stenen bevestiging. Een van die beroemde stenen is Ruby. Ruby helpt bij het verhogen van Prana of de Chi. Om die gedachte te versterken, dragen veel dames liever thali met robijnrode studs dan gewone Mangalsutra.

Mangalsutra, dat getrouwde vrouwen verafgoodt, heeft veel positieve feiten wanneer het om haar nek wordt gedragen. In dit gemoderniseerde tijdperk geven vrouwen de voorkeur aan petite Mangalsutra met een dunne middellange ketting. Dat is een goede vooruitgang om onze morele en traditionele waarden te behouden. Mannen houden ervan wanneer vrouwen haar liefde laten zien door dat stuk van het juweel te dragen dat om haar nek wordt gedragen en dat door hem is vastgebonden.