India is een land van diversiteit. Verschillende staten van India hebben verschillende culturen en huwelijksstijlen. In dit artikel zullen we naar het zuiden reizen naar het “Gods eigen land” om de verbazingwekkende verscheidenheid aan Kerala Mangalsutra-ontwerpen te verkennen. In Kerala bindt de bruidegom een ​​heilige huwelijksdraad om de nek van de bruid. Dit wordt de “Thaali” of “Elagu Thaali” genoemd. Hoewel het concept in de hele staat vergelijkbaar is, blijven de ontwerpen van deze Mangalsutra’s veranderen, volgens hun geloofssysteem. In een land waar moslims, hindoes en christenen in harmonie samenleven, is het een geweldige ervaring om meer te weten te komen over de verschillende stijlen van Thaali Bottus van de staat.

Kenmerken en belang van Mangalsutra-ontwerpen in Kerala-stijl:

Lees verder om enkele van de opvallende kenmerken van Kerala Mangalsutras te verkennen.

 • Kerala Mangalsutra’s zijn gemaakt met een lange ketting, met een puur gouden hanger.
 • De Syrische moslims van Kerala gebruiken een Mangalsutra met zwarte kralen, die vergelijkbaar is met die van Noord-India.
 • In de hindoegemeenschap wordt een ketting genaamd “Ela Thali” gebruikt, waarbij “Ela” blad betekent en “Thali” de gouden schijf is.
 • De “Ela” heeft een inscriptie van Om of andere hindoeïstische religieuze symbolen erop.
 • In christelijke gemeenschappen wordt een kruis met gouden kralen, de “Minnu” genoemd, gebruikt. Het wordt aan de nek van de bruid gehangen met zeven draden van haar zijden sari.

Nieuwste en mooie Kerala Mangalsutra-ontwerpen voor bruiloft:

Hier zijn de beste Kerala Mangalsutra-ontwerpen voor vrouwen in trend.

1. Gewone Ela of bladmangalsutra:

Gewoon Ela of blad Mangalsutra

Het eenvoudige bladontwerp is het traditionele Thirumangalyam-ontwerp, gevolgd door Kerala-hindoefamilies. Het concept achter dit tijdperk is dat terwijl de banyanbomen de boom ondersteunen en koesteren, dezelfde ideologie wordt gekocht achter de banyan-bladvormige Thirumangalyam. Kerala mangalsutra-ontwerpen zijn eenvoudig, maar brengen hun geloof treffend over via hun ontwerpen.

 • Ontwerp: Gewoon Ela Kerala Traditionele Mangalsutra
 • Metaal: Goud

2. Minnu Mangalsutra:

Minnu Mangalsutra

Hindoe Kerala noemt het Ela, de Kerala-christen noemt hun thirumangalyam als minnu, dat ook in de vorm van een blad is met hun religieuze symbool tussen de minnu. Deze is als hanger aan een dikke gouden ketting bevestigd. Dit zijn de beste Malayalam-mangalsutra-ontwerpen voor Kerala-bruid, in die zin dat ze de nieuwste en eenvoudigste zijn.

 • Ontwerp: Kerala Minnu Mangalsutra
 • Metaal: Goud

3. Kumbla Thali:

Kumbla Thali

Dit type Mangalsutra is een traditioneel hindoe-ontwerp dat lijkt op een smal blad met een smalle rand. Dit is een hanger die aan de haak van de ketting is bevestigd en in het midden valt. Dit is een eenvoudige gouden hanger. De hanger hangt in stijl terwijl de ketting charme toevoegt aan het hele juweel.

 • Ontwerp: Kerala Kumbla Thali Mangalsutra
 • Metaal: Goud

4. Minnu met kruissymbool:

Minnu met kruissymbool

In dit type Kerala mangalsutra thirumangalyam is het typische kruissymbool gegraveerd op het massief gouden stuk dat door de Malayalis de minnu wordt genoemd. Dit weegt meer dan een ander type Mangalsutra vanwege het uitstekende ingebouwde ontwerp. Het heeft een haak aan de bovenkant die gemakkelijk in een dikke ketting past.

 • Ontwerp: Kerala Cross Minnu Mangalsutra
 • Metaal: Goud

5. Kruis gegraveerd Thali-ontwerp:

Kruis gegraveerd Thali-ontwerp

Dit is een ander type thali dat door christenen in Kerala wordt gebruikt. De vorm van de Thirumangalyam is anders dan die van Minnu. In dit ontwerp wordt het goud gevormd tot een vierkante vorm met een kruissymbool gebalsemd op het midden van de Thirumangalyam die breder is dan Minnu. Het juweel is ontworpen tot in de perfectie.

 • Ontwerp: Kerala Christian Minnu Mangalsutra
 • Metaal: Goud

6. Gouden kruiskralen:

Gouden kruiskralen

Dit type Kerala-mangalsutra-ontwerp wordt gedragen door Syrische christenen in Kerala. Het ontwerp is eigenaardig en artistiek. De bladvormige minnu heeft gouden kralen die zijn ontworpen in een kruis dat is bevestigd aan een gouden ketting. De hanger is bevestigd aan de draden van de sari die de bruidegom aan de bruid heeft gegeven en die de Mantra Kodi wordt genoemd. De 7 draad toont de bruid, bruidegom, hun ouders en de kerk.

 • Ontwerp: Kerala Syrische christen Minnu Mangalsutra
 • Metaal: Goud

7. Met stenen bezaaide Ganesha in blad:

Met stenen bezaaide Ganesha in blad

Dit is een eenvoudig maar beroemd en meest gebruikt ontwerp door alle religies, waarbij alleen de hanger wordt veranderd. Deze glanzende afwerking laat een enigszins ruwe afwerking achter die een ander uiterlijk geeft dan glanzend handgesneden ontwerp. Dit is het beste Kerala-mangalsutra-ontwerp dat je kunt proberen. Deze specifieke is gekozen door de hindoes en ziet er rijk uit.

 • Ontwerp: Kerala Hindoe Ganesh Mangalsutra
 • Metaal: Goud

8. Glanzend blad Mangalsutra-ontwerp:

Glanzend blad Mangalsutra Design

Dit is een eenvoudig maar beroemd en meestal gebruikt ontwerp door alle religies per see. Deze glanzende afwerking laat een enigszins ruwe afwerking achter die een ander uiterlijk geeft dan glanzend handgesneden ontwerp. De grootte van het blad kan worden aangepast. De jongere generatie gebruikt vaak gouden medaillon Mangalsutra en volgens het thali-gewicht wordt de ketting geselecteerd.

 • Ontwerp: Kerala Plain Eli Mangalsutra
 • Metaal: Goud

9. Gouden medaillon Mangalsutra-ontwerp:

Gouden medaillon Mangalsutra-ontwerp

Gouden medaillon Mangalsutra wordt vaak gebruikt door de jongere generatie om hun liefde voor elkaar te uiten. Het gouden medaillon is meestal ontworpen in een hartvorm met een foto in het medaillon. Dit komt in de vorm van een hanger. Wat dacht je ervan om dit Kerala mangalsutra-ontwerp eens te proberen??

 • Ontwerp: Kerala Fancy Photo Mangalsutra
 • Metaal: Goud

Kerala-sieraden hebben hun naam en populariteit gekregen vanwege de eenvoud en klasse die ze met zich meebrengen. Hun uniek ontworpen mangalsutra geeft een idee van hun creatieve kant. Ze zijn ontworpen om geen irritatie aan uw nek te veroorzaken, zodat deze niet zwaar is. Hun ontwerp is veel eenvoudiger in vergelijking met andere thali-ontwerpen in de staat.