Бебешкото масло за коса играе жизненоважна роля за поддържане на цялостното здраве на скалпа на косата. Идеалният растеж на косата е необходим за новородено бебе, което може да бъде по отношение на височина или коса. Маслото за растеж на косата осигурява деликатна есенция на косата на бебето. Общият обем, дебелина, цвят и текстура на нишките могат да бъдат подобрени. Изискването за масло за коса се увеличава в днешно време и всяка майка търси най -доброто. Неговото значение учи, че е необходима правилна циркулация на кръвта в тялото, което може да се постигне само чрез адекватно омазняване.

Мазане на косата на вашето дете – добро или лошо?

Винаги е добре да нанасяте косата на бебето си всеки ден. Бебешкото масло за коса може да увеличи правилното кръвообращение в скалпа. Това дори може да му осигури влага. Необходимо е редовно омазняване, докато бебето расте. Видът на климата, косата и дейността могат да се придържат към процеса на омазняване. Поради това е от решаващо значение да се осигури перфектно смазване на децата.

Точки, които трябва да запомните по време на омазняването на косата на вашето дете:

Маслото за коса за деца е от съществено значение, както бе споменато по -горе. Някои от малкото две точки, които трябва да бъдат известни при смазването са следните,

 1. Избягвайте да нанасяте твърде много масло, тъй като то може да блокира основните пори на скалпа. Това също може да доведе до пърхот или сух скалп.
 2. След банята отстранете останалото масло. Ако маслото остане, то може да се абсорбира и да окаже неблагоприятно въздействие върху космите. Така че, отбелязва се, че маслото се отстранява.

Какви са типовете масла за използване на косата на вашето бебе?

Някои от най -добрите масла за бебешка коса в Индия са следните,

1. Зехтин:

Зехтинът може да осигури здравословна среда за растежа на космите. Може дори да омекоти косата на вашето дете. Твърди се, че е ефективен при премахване на капачките при кърмачета. Маслината е вид мазнина, която може да се използва и като шампоан. След перфектен шампоан, незабавно отстранете зехтина от космите. По този начин маслото може да се третира като масло за коса за бебета

2. Кокосово масло:

Отличното присъствие на витамин Е в кокосовото масло го прави най -доброто масло за бебешка коса. Той също така съдържа протеин, витамин К и лауринова киселина. Той също е лек в сравнение с други масла. Някои хора могат да го използват като балсам. Но това е полезно за детската коса, тъй като може лесно да проникне през нишките им. Кокосовото масло се използва през лятото, тъй като осигурява прохладна природа.

3. Сусамово масло:

Сусамът е масло, което може да защити косата и скалпа. Той има най-добрата проникваща способност за подобряване на силните косми. Това може да е най -доброто масло за коса за новородени. Скалпът на детето е защитен от всякакъв вид гъбична инфекция. По този начин, това е перфектно бебешко масло за коса, което може да се прилага ежедневно.

4. Синапено масло:

Синапеното масло може да се предпочита за зимата, тъй като е горещо. Кръвообращението се увеличава от маслото, за да се симулира правилен растеж на косата. Синапеното масло може да се използва, когато има симптоми на кашлица и настинка при бебето. Така че, синапеното масло може да бъде отличен избор за зимите. Може да се използва синапено масло като най -доброто масло за коса за малки деца и бебета. Може да осигури значително облекчение през зимата.

Топ 10 на най -добрите продукти за бебешка коса в Индия:

1. Бебешко масло за коса на Джонсън:

Бебешко масло за коса на Джонсън

 • Описание на продукта: Може да има много масла за бебето, които могат да осигурят пълноценно хранене. Бебешкото масло за коса на Джонсън е това, което се използва широко във всяко домакинство. Това масло за коса е богато на авокадо и провитамин В5, което прави косата да изглежда мека и здрава. Когато се нанася върху скалпа на бебето, това масло не показва дразнене, което е доказано клинично от лекарите.
 • Специалността на продукта: Това масло е леко и немазно, което е безопасно за нежния скалп на бебето и деликатната коса.
 • Съставки: Основните съставки, присъстващи в това масло, са минерално масло, масло от авокадо и масло от маслинови плодове.
 • Рейтинг: 53% от клиентите са дали 5-звезден рейтинг, което прави този продукт надежден на по-ниска цена.

2. Бебешко масло за грижи за майката:

Mother Care Baby Oil

 • Описание на продукта: Това масло за коса съдържа зехтин, който е от съществено значение за косата на бебето. Съставките, присъстващи в него, подхранват косата на бебето. Това масло е обогатено с лайка и зехтин, което помага за подхранването на бебешката коса.
 • Специалността на продукта: Специалността на това масло е, че съдържа някои хипоалергенни свойства, които могат да помогнат в борбата с микробите и алергиите, свързани с скалпа..
 • Съставки: Зехтин, известен като естествен овлажнител & Масло от лайка.
 • Рейтинг: Повече от 65% от майките са избрали този продукт, което го прави популярен в този ценови диапазон.

3. Масло за масаж Chicco:

Масло за масаж Chicco

 • Описание на продукта: Това масло идва с добротата на маслото от оризови трици и витамин-Е за подхранване на нежния скалп на бебето. Освен това прави косата гладка и мека. Това масло не съдържа багрила, алкохол и парабени.
 • Специалността на продукта: Повечето от маслата за бебешка коса съдържат минерално масло в тях. Основната специалност на този продукт е, че не съдържа минерални масла и това масло се абсорбира много бързо, поради което това масло е идеално за подхранване на скалпа на бебето.
 • Съставки: Оризовите трици и витамин-Е са основните съставки.
 • Рейтинг: Този продукт има смесени отзиви на пазара.

4. Дестилирано девствено кокосово масло:

Дестилирайте девствено кокосово масло

 • Описание на продукта: Дестилираното масло е предназначено за детска мека, копринена и гладка коса. Това масло съдържа екстра върджин зехтин. Това масло поддържа здравината и дебелината на косата. Следователно това е един от широко избраните продукти.
 • Специалността на продукта: Това масло намалява загубата на протеини от косата.
 • Съставки: Девственият зехтин е основната съставка, присъстваща в това масло.
 • Рейтинг: Този продукт има средна оценка 4.1 от 5, дадена от клиентите, което го прави един от надеждните продукти, които трябва да се вземат предвид.

5. Подхранващо масло за коса Mamaearth:

Подхранващо масло за коса Mamaearth

 • Описание на продукта: Mama earth е една от известните и реномирани марки на пазара заради чистото си био съдържание. Това масло за коса мама земя е обогатено с девствено кокосово масло, бадем & масло от авокадо, което го абсорбира бързо в скалпа, като по този начин осигурява подхранване на скалпа.
 • Специалността на продукта: За разлика от повечето от маслата за коса, присъстващи на пазара, това масло не съдържа минерални масла и освен това е органично, което го прави без никакви изкуствени ароматни съставки. Изкуствените ароматни съставки могат да навредят на нежния скалп на бебетата.
 • Съставки: Основните съставки в него са кокосово масло, заедно с бадемово и масло от авокадо.
 • Рейтинг: 61% от клиентите са дали 5-звездна оценка за този продукт, което го прави един от най-добрите на пазара.

6. Niconi Conditioing Oil за коса:

Масло за коса за коса Niconi

 • Описание на продукта: Маслото за коса Niconi за бебета е едно от най -леките масла с почти нулево дразнене по скалпа, налично на пазара. Различните бебета имат различни видове скалп. Някои бебешки скалп могат да издържат на умерено масло за коса, докато други могат да издържат само на меки масла. Това е едно такова нежно масло за коса, което е богато на витамин Е, което прави косата здрава и мека. Това масло за коса заключва до 10 пъти повече влага в скалпа.
 • Специалността на продукта: Това масло е много леко и немазно, без дразнене за бебето.
 • Съставки: Основните присъстващи елементи са минерално масло, аромат на витамин Е и фенил триметикон.
 • Рейтинг: Към днешна дата няма рецензии, но се надяваме, че вие ​​сте първите, които го оцениха.

7. Естественото бебешко масло за коса на мама:

Естественото бебешко масло за коса на мама

 • Описание на продукта: В наши дни на повечето хора им е писнало да използват изкуствени продукти на химическа основа. Що се отнася до техните бебета, хората са станали много по -предпазливи и веднага, като вземат биологични продукти. Маслото за коса на мама е един от тези естествени органични продукти, предлагани на пазара. Органичното масло от амла и маслото от bhringraj са основните съставки, присъстващи в това масло, които уплътняват и укрепват косата на бебето.
 • Специалността на продукта: Както всички органични масла, това масло също е без токсини, което го прави най -безопасните продукти. Това масло съдържа десет мощни масла, които засилват растежа на косата на бебето.
 • Съставки: Основните съставки, присъстващи в това масло, са масло Bhringraj, органично масло от амла, масло Avacado, масло от Marula, арганово масло.
 • Рейтинг: Този продукт е класиран с 4,3 от 5 на пазара.

8. Естествено масло за коса на Just Born Baby:

Естествено масло за коса на току -що родено бебе

 • Описание на продукта: Това е леко, успокояващо и немазно масло за коса, обогатено със зехтин, орехово масло и натурално бадемово масло. Това масло съдържа и витамин Е, който е отговорен за засилването на растежа на косата при бебетата. Нежният масаж на това масло върху скалпа подобрява кръвообращението, което успокоява скалпа и се чувства релаксиращо.
 • Специалността на продукта: Това масло съдържа витамин Е и антиоксиданти, които, когато се нанасят върху скалпа, придават спокойно усещане. Подобно на други органични масла, това масло също не съдържа изкуствени токсини и най-важното е, че това масло е без алкохол.
 • Съставки: Основните съставки, присъстващи в това масло, са орехово масло, овесено масло, зехтин и очевидно бадемово масло.
 • Рейтинг: Към днешна дата няма ревюта за този продукт. Вземете възможност да прегледате този продукт и да споделите мислите си с други клиенти.

9. Масло за бебета Mee-Mee:

Mee Mee Baby Oil

 • Описание на продукта: Това масло е специално създадено за нежния бебешки скалп. Съдържа жизнена смес от слънчогледово и зехтин. Слънчогледовото масло е омекотяващо средство, което блокира влагата в скалпа. Осигурява естествено подхранване на косата.
 • Специалността на продукта: Това масло не съдържа парабени. Масажът с това масло помага за подобряване на кръвообращението, а слънчогледовото масло улавя влагата в скалпа.
 • Съставки: Маслото има смес от зехтин и слънчогледово масло.
 • Рейтинг: 66% от клиентите са дали 5-звезден рейтинг на този продукт.

10. Масло за коса за мама и свят:

Масло за коса за мама и свят

 • Описание на продукта: За разлика от другите масла, споменати по-горе, това масло е студено пресовано масло, т.е. това масло е без топлина. Поради това основните хранителни вещества, присъстващи в маслото, не се губят. Това масло съдържа кокос и масло от жожоба, което е овлажнител за скалпа. Това е напълно без токсини и се смесва нежно.
 • Специалността на продукта: Това масло не съдържа парабени. Също така не съдържа минерални масла и е без сулфати. Това е чисто органично и студено пресовано, т.е. без топлина.
 • Съставки: Съставките в това масло са бадемово и зехтин заедно с кокосово масло и масло от авокадо. Всичко това е студено пресовано.
 • Рейтинг: Това има отлична оценка от 4,3 звезди от 5, защото е студено пресовано масло.

Съвети за използване на масло върху косата на бебето:

Маслото за бебешка коса не трябва да се прилага в излишък.

 • Това може да доведе до трайно запушване на порите и да създаде проблеми с пърхота и сухия скалп.
 • Също така, маслото не трябва да се задържа в маслото за коса. Човек трябва да го премахне скоро след къпане. Това може да причини увреждане с праха от атмосферата и да предизвика лющене на скалпа.
 • Маслото може да се нагрее за правилен масаж. Нагрятото масло има способността да задържа влагата за по -дълго време.

Бебетата се нуждаят от масло за коса и масаж на скалпа за развитие на растежа на косата, а също и за затваряне на черепа (бебета под 15 месеца). Следователно добро масло за коса с основни съставки трябва да се нанесе върху скалпа на бебето. Показаните по -горе продукти са лесно достъпни на пазара на достъпна цена. Започнете да използвате предпочитания от вас и споделете опита си с нас.

Често задавани въпроси и отговори:

Q1. Смазването е добър вариант за детска коса?

Отговор: Да, омазняването е задължителният процес за косата на бебето. Кръвообращението и овлажняването на скалпа са възможни само чрез омазняване. Най -доброто бебешко масло за коса може да бъде избрано за същата работа. Смазването може да зависи от нивото на активност на детето. Така че е необходимо да се кандидатства по подходящ начин за подобряване на косата на бебето.

Q2. Какви са съветите за най -доброто омазняване на косата на бебето?

Отговор: Процесът на омазняване е идеален за здравето на скалпа. Някои от съветите са, че никога не трябва да се прилага излишък от масло, маслото не трябва да остава в косата, изборът на маслото трябва да е подходящ и маслото може да се затопли. Така че тези съвети трябва да се имат предвид за най -доброто омазняване на косата на детето.

Q3. Най -доброто масло за коса за бебешка коса?

Отговор: Изборът на най -доброто масло трябва да се направи въз основа на споменатото съдържание на необходимите билки. Някои от най -добрите масла за бебешка коса са кокосово, сусамово, рициново, маслиново, горчично масло и др. Тези масла обикновено се смесват с някои основни витамини, за да осигурят по -добро хранене на косата на бебето. Маслото за бебешка коса е много важно в ранна възраст.

Q4. Трябва ли смазването да се прави редовно за бебета?

Отговор: Да, омазняването и масажът на косата за бебета трябва да се правят редовно. Тъй като скалпът на бебетата е нежен и мек, скалпът трябва да се укрепи и косата да стане удебелена. Бебетата често падат в процеса на пълзене, стоене и ходене; подсиленият скалп може да издържи всякакви леки наранявания на главата. Следователно омазняването на бебета трябва да се прави редовно.

Q5. Как трябва да се направи смазването за бебета?

Отговор: Мазането за бебета е от съществено значение за развитието и подхранването на скалпа. Това трябва да се прави редовно и за предпочитане два пъти на ден. Вземете достатъчно количество масло в ръката си и масажирайте нежно върху скалпа на бебето с кръгови движения, за да подобрите кръвообращението в скалпа. Смажете косата направо от корените на космения фоликул, което помага за подхранването.

Най -доброто бебешко масло за коса в Индия може да има много основни съставки. Но да избереш, става трудна задача. Маслото може да бъде избрано според ефективността и контролите, т.е. подходящото съдържание на полезни минерали и витамини. Космите трябва да се подхранват от самото раждане. Растежът е необходим за запазване на здрава и мека коса. И така, стана необходимо родителите да купят ефикасно най -добро бебешко масло за коса.

Препоръчителни статии

15 най -добри бебешки лосиони, налични в Индия

Как да миете бебешка коса?

Как да масажирате бебето си?