Страдате от мазна коса, нали? Е, сега има някои добри новини, които бихме искали да споделим. Вдигнете брадичка и оставете косата да танцува, засега ще ви разкажем за лечения, които биха направили чудеса. Не говорим за продукти без рецепта, химически индуцирани услуги или подстригване на косата ви. Харесвате ги дълго, и ние също, така че нека научим повече за това как можем да продължим и да освободим косъма от масло.

Лечение на мазна коса у дома

Това, с което трябва да започнете, е да изберете шампоани, които съдържат стягащи вещества, но само билкови. Това са шампоани, които биха помогнали да се намали производството на себум и да се поддържа нивото на рН на скалпа. Не забравяйте, че именно поради претоварването на мастните жлези се образува допълнително масло върху скалпа, което придава на косата ви мазен вид в дългосрочен план.

Какво е Sebum?

Това е вещество, което има восъчен характер и се произвежда от виновните мастни жлези. Близо до космените фоликули ще намерите тези гнездещи жлези. Те произвеждат достатъчно масло и понякога изобилие от него, което прави скалпа мръсен, мръсен и дразнещ за управление. Поради прекомерното производство на масла от жлезите, косата изглежда разхвърляна и мазна, мазна в повечето случаи. Мазната коса намалява текстурата на косата, обема и красотата на вашите коси като цяло.

Количеството произведено масло зависи от условията на влажност, температурата и времето на годината. Имате хора с мазна коса от корените до върха, които хвърлят и мазен скалп, а има и такива, които имат мазен скалп и коса до средната част на краищата и краищата.

Домашни процедури за мазна коса:

Причини за мазна коса:

За някои това може да е наследственост, докато за останалите може да са фактори на околната среда. Има хора, които имат мазна коса поради лоша диета, а останалите – поради хормонален дисбаланс и заболявания. Въпреки това, всяка надежда не е загубена, засега има средства и съвети за използване. Следователно, моля, прочетете и бъдете добре информирани за същото.

Съвети за грижа и лечение на мазен скалп и коса:

 1. Уверете се, че скалпът и косата са чисти.
 2. Шампоанът трябва да е билков и мек.
 3. Трябва да се използват шампоан и балсам САМО за мазна коса.
 4. Без кондициониране на скалпа.
 5. Химически индуцираните стилизиращи продукти трябва да бъдат NO-NO.
 6. Изплакването трябва да се извършва само с хладка вода.
 7. Вградените балсами не трябва да се използват изобщо.
 8. Не прекалявайте с миенето на косата.
 9. Яжте немаслени немаслени немазни храни.
 10. Вържете косата си, докато работите.

Съвети за лечение на мазна коса от кухнята:

 • Знаете ли, че един цял лайм, когато е изцеден и в концентрирана форма, би помогнал за премахването на омазняването от косата ви.
 • Ябълковият оцет, една чаша от него, използвана като изплакване, също би помогнала за понижаване на нивата на маслото
 • Паста от лимонова кора и алое вера с чаша билков шампоан, правена три пъти седмично, би била ефективна.
 • Плоска бира за изплакване на косата прави чудеса.
 • Сапун за баня, използван веднъж седмично, би бил добър, тъй като сапуните имат свойства, които крадат масла.
 • Ако бързате и нямате царевично нишесте наоколо, използвайте бебешка пудра, за да попиете мазнината.
 • Напръскайте пудрата и срешете косата си, това е всичко.
 • Сухият шампоан от царевично нишесте също може да направи чудеса.
 • Уверете се, че пиете поне десет чаши вода дневно.
 • Плодовете и зеленчуците трябва да се консумират, тъй като техните свойства помагат при грижата за косата.
 • Зехтинът, рибата и ядките са най -подходящи за справяне с мазна коса, консумирайте ги както желаете.

лечение на мазна коса

Помага ли упражняването?

Да, така е и до голяма степен нека видим как;

 1. Освен че подобрява кръвообращението, упражненията в продължение на поне тридесет минути всеки ден спомагат за подобряване на здравето на косата.
 2. Йога и дълбокото дишане също помагат за насърчаване на здрава коса, казват експерти. С йога притокът на кръв ще се увеличи до скалпа, а здравите скалпове насърчават здравата коса естествено. Опитайте „Поддържана стойка за глава“ или „Поза, облекчаваща вятъра“ или дори „Поза на камила“

Консултирайте се с Вашия лекар:

Моля, не забравяйте, че не всички решения за мазна коса ще бъдат във вашата кухня или на гише. Възможно е да има основни заболявания, които да доведат до омазняване на косата, за което трябва да се консултирате със семейния си лекар за същото.

Домашно лечение за мазна коса:

 1. Лимонов сок, смесен с банан и нанесен върху косата, би бил най -доброто домашно средство за лечение на проблеми с мазна коса. Изплакнете с топла вода и внимателно, за да не активирате мастните жлези.
 2. Бирата, когато е плоска, прави добро изплакване, което споменахме. Но няколко супени лъжици водка или ром също биха направили чудеса. Почиства скалпа, премахва замърсяванията и замърсяванията и позволява на косата да подскача и да блести, без да изглежда мазна.
 3. Направете домашен жив-n балсам или почистващ агент, като използвате ябълков оцет, смесен с вода в равни количества. Използвайте спрей, за да прилагате сместа на всеки два часа, което предотвратява натрупването на мръсотия и мръсотия върху скалпа ви.
 4. Разреден зелен чай би бил най -добрият като антиоксидант и стягащо средство. Пръскайте на всеки два часа за прекрасна коса.
 5. Хранете се здравословно, стойте далеч от мазни и мазни храни; получите повече от омега 3 мастни киселини под формата на риба и ядки и зехтин във вашата система. Морковите и спанакът също биха се справили добре, включват витамин А в изобилие и повече протеини.

Надяваме се, че тези съвети и информация ще ви бъдат полезни !! Следвайте тези съвети за лечение на мазна коса и гледайте как косата говори и печели света вместо вас.