еластичен мек диван сив цвят текстура тапицерия

Еластичен мек диван – Ploum от Ronan и Erwan Bouroullec за Ligne Roset

Кьолн 2011: Френската дизайнерска марка Ligne Roset има гъбен диван от дизайнера Ронан & Erwan Bouroullec, представен на Im Cologne в Германия.

Пломът е покрит само с две парчета еластична тъкан и е описан от братята като „като зрял, сочен плод“.

Диванът се предлага в три- и четириместни версии.

Двамата дизайнери – еластичен мек диван

еластичен мек диван сив цветен дизайнер

„Опитахме се да направим много удобен модерен диван. Пломът е гигантска форма, върху която цялото тяло лежи върху мека, приветлива повърхност. Седалката му е сравнително малка и изглежда органична. Може би използването на еластична тъкан е като символичен паралел на съвременния начин на живот, където гъвкавостта и комфортът изглеждат от съществено значение за нас. Представихме го като узрял, сочен плод. “

Това беше намерението на Ронан и Ерван Бурулек, които искаха да обърнат специално внимание на тези специални моменти през деня, когато искахме да се отпуснем и може би просто да си поговорим с останалите членове на семейството. Ето защо е важно с тази йога да се осигури най -високо ниво на комфорт, тъй като тялото може да се отпусне добре във всяка позиция, от седнало до легнало.

Диваните Ploum са резултат от дълго проучване на комфорта. Съвместното използване на определена комбинация от два материала също е интересно тук: еластичен покривен материал и ултра мека пяна. Комбинацията от тези два материала, когато се комбинира с истинската триизмерна щедрост на диваните Ploum, предлага изключително ниво на комфорт. Те предлагат на тялото редица възможни пози, които да заемат.

Сив, монохромен цвят – форма на гъба

еластичен мек диван сива текстура

Ронан и Ерван Бурулек, и двамата родени в Кемпер, учат в Ecole Nationale Superieure des Arts Décoratifs, Париж и Ecole Nationale supérieure d’arts de Cergy-Pontoise. Ронан (роден 1971 г.) и Ерван (роден 1976 г.) се събраха през 1999 г., за да извършат работата си в контекста на постоянен диалог и обща предпоставка за по -голяма прецизност и деликатност.

Днес нейните произведения са на Vitra, Magis, Alessi, Established & Sons, Axor Hansgrohe, Kartell, Kvadrat, Cappellini, Camper, la Galerie kreo и Ligne Roset (външен сгъваем стол -2001, фасетна седалка -2005, разпределение на облачни декоративни модули в Kvadrat -2009). Вашите произведения могат да бъдат намерени в колекциите на институции като Музея на съвременния художествен музей, Център Жорж Помпиду, Музея на декоративните изкуства, Париж, Музея за модерно изкуство, Ню Йорк, Чикагския институт по изкуствата, Музея на дизайна Лондон , или дори музея Boijmans van Beuningen, Ротердам. През есента на 2011 г. Центърът Помпиду Мец ще представи първата голяма ретроспекция на творчеството на Ронан и Ерван Бурулек във Франция.

Ronan и Erwan Bouroullec се опитват да направят елементи, които са уникални, елегантни и чувствени по форма и устойчиви и адаптивни по отношение на функционалността. Изглежда, че имат предпочитания към определени теми: концепции като елементите, за да могат да комбинират множество приложения (Axor Bouroullec Collection Collection 2010) и полузатворени пространства, които (пре) определят концепцията за пространство (Lit Clos Bett, 2000; la Cabane, 2001; кресло Alcôve, 2007; текстилни плочки North Tiles and Clouds), са част от желанието й да запази интимността чрез структуриране на пространството.

Червен еластичен диван за четирима души

еластичен мек диван текстура червен цвят

Всъщност използваната ватирана материя, която всъщност се състои от дебел слой полиестерно ватиране, притиснато между два слоя, вплетени един върху друг и държани на място от точките на шевовете, предлага топъл и уютен визуален аспект и меко усещане. В допълнение, неговата еластичност позволява непрекъснатото извиване на седалките, високите облегалки и ръцете да бъдат покрити в едно парче плат: ритмично повторение на точките, което позволява на шева да задържи позицията си.

Свръхгъвкавата полиуретанова пяна използва за комфортен слой, който покрива цялата структура на седалката, съюзниците имат голям капацитет да загубят формата си, за да поддържа перфектно тялото във всички позиции с трайна способност, бързо възстановява първоначалната си форма и гарантира по този начин дълголетието на Ploum.

Наситеното червено показва характер и стил

еластичен мек диван сив цвят четирима души червено

Седалката на големия диван, който може да побере до 4 души, има леко затворен ъгъл. Това приканва хората да се приближат по -близо, което от своя страна улеснява разговора между обитателите на дивана. Наистина, щедрите размери на диваните Ploum и тяхната отворена, привлекателна форма са специално проектирани да поемат различни позиции, от седнало до легнало или дори легнало напълно.

Голямата гъвкавост на контакта, съчетана със свободно оформена форма, превръща Ploum в истинско гнездо: всъщност всички позиции са възможни тук, както гърбът, така и главата се радват на един и същ мек контакт, без значение коя част на седалката е засегната, дори ръцете дори.

Конструкция: стоманена тръба, тел и решетка. Покрита основа

Комфорт: интегрална седалка от полиуретанова полиуретанова пяна с висока еластичност 48 kg / m3 – 3,6 kPa и интегрална облегалка от Bultex пяна 26 kg / m3 – 1,4 kPa с комфортен слой от свръхгъвкава полиуретанова пяна 30 kg / m3- – 1,8 kPa. Удобството се подобрява от типа тъкан за настроение: двуслойна ватирана разтеглива тъкан, задържана на място от точките на шевовете.

Представяне: Калъф, изработен от плат с щедро подплатен полиестерен ватинг и зашити шевове с точки. Капаците могат да бъдат свалени от тапицерия.

Еластичният диван, покрит с бяло

еластичен мек диван сив цвят текстура бял