Има много причини да се разделите със стари мебели. В зависимост от случая, всеки времеви натиск и усилията, които сте готови да положите, има различни възможности. Днес обръщаме вашето внимание на пет общи решения и се надяваме да намерите най -доброто за вашата ситуация. Защото наистина има голямо значение дали просто искате да се отървете от няколко мебели или трябва да извършите цялостно ликвидиране на домакинството.

Изхвърляне на стари мебели и разчистване

Нека започнем с малко по -сложната и обширна ситуация: изчистване. Това определено е случаят с голямо преместване, преместване в старчески дом или като цяло, когато става въпрос за освобождаване на къща или апартамент. Често достигате границите си и в повечето случаи си струва да потърсите професионалист Изчистване да твърдя нещо. За щастие, в днешно време можете дори да наемете авторитетни клирингови компании онлайн и да разчитате на тяхната професионална помощ. Това не само ще изхвърли правилно старите ви мебели, но и всякакви предмети, ако желаете. Разбира се, винаги сте свободни да избирате кои от тях искате да запазите, продадете или експлоатирате.

Изхвърлете старите мебели

Продавам

Повечето клирингови компании често ви предлагат добри цени за особено добре запазени мебели, когато се разпореждате с вашето съоръжение. Ако обаче искате да поемете отговорността за продажбата им сами, имате на разположение редица опции. От една страна, можете да предложите стари мебели на битпазара. Предимството на това е, че можете да ги изложите всички наведнъж. Това вече е възможно и онлайн, например с приложението Shpock за бълха пазар. На много портали за търгове и продажби в Интернет, като обяви в eBay или Kalaydo, както и в множество групи във Facebook, старите мебели се продават също толкова бързо и лесно. И ако искате да го приемете по традиционен начин, просто пуснете реклама във вестника или опитайте доброто старо табло за обяви в супермаркета.

изхвърлете старата мебелна домакинска резолюция

Разбира се, всички тези носители също са идеални, ако искате да подарите мебелите си. Но моля, никога не ги оставяйте на улицата, защото в най -лошия случай рискувате високи глоби.

дарявам

Ако старите ви мебели все още са напълно функционални, те са подходящи не само за препродажба, но и за добра кауза. Просто ги дарете! Многобройни организации с нестопанска цел като Червения кръст, Каритас, Армията на спасението, Oxfam или градските мисии често дори предлагат безплатно вземане. Има и много социални универсални магазини, където добрите стари мебели са изложени на ниски цени, както и местни безплатни магазини, където всичко се раздава. Младежки клубове, квартири за бежанци и студентски резиденции определено ще се радват да приемат такова дарение в натура.

изхвърляне или продажба на стари мебели

Обемни отпадъци

Когато старите мебели са преживели своя ден, е по -вероятно те да бъдат изхвърлени в обемните отпадъци. В зависимост от местоположението има фиксирани дати за обемисти отпадъци приблизително на всеки три месеца, от които можете да се възползвате. По този начин вашите мебели се изхвърлят професионално и най -вече без допълнителни разходи за вас. В спешни случаи можете да поръчате и допълнително време за вземане, но това обикновено се заплаща допълнително.

Изхвърлете големи отпадъци от стари мебели

Рециклирайте

В случай на силно използвани мебели рециклирането обикновено е единственото решение. Ако не искате да чакате следващата среща за обемисти отпадъци или да поръчате сами, можете сами да занесете старите си мебели в центъра за рециклиране. До определена сума това не ви струва нищо, с изключение на транспортния маршрут и тролей. Трябва също да помолите някой да ви помогне да го носите, защото мебелите в повечето случаи са доста тежки и обемисти.

ликвидация на домакинства изхвърлете стари мебели

Помислете предварително кое решение е най -добро за вашия случай. Подгответе всичко добре и го направете с внимание и търпение. Изхвърлянето на стари мебели е, от една страна, тривиален въпрос, но от друга страна включва много детайли, които трябва да знаете най -добре.

изхвърлете старите мебели