Купуването на диван може да бъде трудна задача, тъй като на пазара има толкова много възможности. Като един от най-важните мебели в къщата, диванът всъщност е дълготрайна инвестиция, която може да определи стила на вашата жилищна площ. Така че, ако търсите стилен диван за хола си, не се обезсърчавайте. Малко проучване предварително и следните съвети ще ви помогнат при закупуването на нов диван. Просто прочетете нататък и ще разберете най -важните критерии, според които трябва да изберете диван за хол…

Как да изберем стилен диван за хол?

ВегаСофия Тактика

размер

Определено нямате нужда от диван, който е или твърде голям, или твърде малък за вашата всекидневна. Така че измерете точно зоната, в която искате да бъде вашият нов диван, включително дължина, височина и ширина. Също така е важно да измерите вратите си. Въпреки че диванът може да е идеалният размер за вашата всекидневна, той не може да се побере през входната ви врата или стълбището!

След това разгледайте добре стаята и съществуващите мебели и помислете за мащаба. Диванът трябва да бъде в същия мащаб като другите ви мебели в хола, така че да не изглежда твърде голям или твърде малък.

Мебели за хол Select диван Rezzo fb

стил

Друг компонент, който трябва да имате предвид, са съществуващите мебели във вашата всекидневна. Ако те имат традиционен усет, изберете и диван в този стил. За разлика от това, съвременният дом обикновено изисква модерен диван. В зависимост от вашия вкус, можете също да комбинирате различни стилове, стига крайният резултат да е съгласувана, привлекателна цялостна картина.

Мебели за хол изберете диван Lina FB

начин на живот

Диванът също трябва да се съчетава добре с начина ви на живот. Така че, преди да изберете стилен диван за вашия хол, отделете малко време, за да прецените начина си на живот и вашите изисквания за диван. Ако имате голямо семейство, модулният диван може да е най -добрият избор за вас. Ако имате домашни любимци или деца, добрата идея е да изберете диван с покритие от тъкани, устойчиви на петна. Ако релаксацията и комфортът са вашите основни приоритети, потърсете дивани, които да ви позволят да седнете и да се отпуснете.

Мебелен диван за хол select Calis FB

материал

Първо, нека се поинтересуваме за материалите, от които е изграден диванът. Именно те определят качеството. Затова се свържете с продавача и задайте въпроси относно конструкцията на дивана, например от какво е изработена рамката и дали е направена в страната или в чужбина. Попитайте как се износва диванът с времето, дали възглавниците губят формата си и има ли гаранция.

Дамаска тъкан

Изборът на подходяща дамаска или тип кожа е от решаващо значение за вашия начин на живот. Ако имате домашни любимци или малки деца, препоръчително е да изберете трайна тъкан. Също така е важно да се проучи качеството на дамаската или вида кожа, включително кодове за почистване и препоръки за грижа.

Плюс точка са диваните с подвижни капаци, които лесно могат да се перат в пералнята.

Мебелен диван за хол select Deda FB

Избор на цвят

Изборът на грешен цвят за вашия диван също може да бъде голяма грешка. Затова бъдете внимателни и вземете със себе си мостра у дома.

Не забравяйте да изберете цвят или модел, с които ще бъдете доволни дълго време. Ако отидете на неутрален нюанс, все още можете да добавите цвят чрез възглавници, хвърляния и аксесоари.

Мебели за хол Изберете диван Maurice - FB

Ако търсите нов стилен диван, препоръчваме ви да разгледате Дизайнерски дивани на Wozimo.de да погледнем. Просто сърфирайте онлайн и се свържете с доставчика. Изходните точки, споменати по -горе, определено ще улеснят избора ви. И има вероятност всъщност да намерите дивана на мечтите си!

Мебели за хол Select sofa Jenny fb

Мебелен диван за хол select Agra IG