кожен диван от естествена кожа бежов бял гладък диван фотьойл ергономичен дизайн

Как правилно да се грижим за кожен диван

Истинска или изкуствена кожа? Мненията по този въпрос често се различават. По много причини, като например правосъдието за животните, изкуствената кожа е предпочитана в много области. Напоследък има много вегански магазини, където можете да си купите готини дрехи, обувки и аксесоари, които са 100% етични за животните.

Ние също сме напълно убедени в тази етика. Въпреки това трябва да признаем едно: Истинската кожа е просто незаменима част от кожения диван. Какво прави кожата толкова специална?

Противно на това, което често се приема, диван от естествена кожа е много по -здрав и по -лесен за грижа от много други варианти. С правилната обработка, висококачествената кожа остава в перфектно състояние и дори става по-красива с течение на времето. Разбира се, трябва да имате предвид и няколко неща. Ще влезем в това малко по -късно.

Вечна елегантност и оптимален комфорт

кожен диван естествена кожа гладка оранжева

Разбира се, видът на кожа и дизайн на мебели винаги са въпрос на вкус. Основните варианти на истинска кожа обаче са два – гладка и груба кожа. Гладката кожа е по -препоръчителна в повечето случаи. От една страна тази кожа е много износоустойчива, от друга страна се чувства мека и еластична. Също така се оцветява много по-лесно, като по този начин предлага многостранна цветова палитра. Анилиновата, полуанилиновата и напа кожата са най-популярните видове кожа, използвани върху кожен диван.

Грубата кожа, от друга страна, се чувства малко по -кадифена. Той не е толкова разтеглив, колкото гладка кожа. Уловката тук е, че велурът обикновено е много по -деликатен. Поради тази причина много често се покрива с полиуретан. Това уплътнение предпазва деликатната повърхност от влага. Най-известните видове груба кожа са набук, велур и велур.

Минималистична яснота в бяло

кожен диван от истинска кожа гладък бял минималистичен дизайн

Истинската кожа се почиства сравнително лесно. Въпреки това определено ще ви трябват няколко полезни съвета за поддръжка.

 Съвети за грижа за кожени дивани

Избърсвайте кожата с мека памучна кърпа веднъж седмично. Трябва да почиствате дивана с влажна кърпа поне веднъж месечно. Внимавайте със силните почистващи препарати! Лак за обувки, терпентин или разтворители нямат място върху кожата. Вместо това, за почистване трябва да използвате специален продукт за грижа за кожата.

Мека текстура и отворена тухлена стена за хармоничен контраст в хола

кожен диван от истинска кожа тъмнокафява тухлена стена

 Ако забележите някакви петна, не ги търкайте и не ги изстъргвайте при никакви обстоятелства. Най -доброто, което трябва да направите в такива случаи, е да използвате гумени четки или безцветни гумички. Ако разлеете някаква течност върху дивана, незабавно я избършете. Ако кожата е груба, можете дори да я почистите с прахосмукачка. Петната от мазнини могат да бъдат внимателно изтрити и отстранени с разредена оцетна есенция.

Защитете кожения си диван от пряка светлина и го поставете далеч от нагревателя, така че повърхността да не се обезцвети.

Ценни и благородни с класически дизайн

кожен диван от истинска кожа кафяв гладък луксозен дизайн

Какво трябва да имате предвид, когато купувате кожен диван?

Първо проверете усещането. Усетете с пръсти колко мека и еластична е повърхността. Ясен знак за добро качество на кожата е способността на материала да се адаптира бързо към телесната температура.

След това направете теста седнал. Отделете време. Тествайте ергономичността на дивана и вземете различни пози за сядане.

Сега направете цветовия тест. Леко навлажнете кърпа и я притиснете към кожата за около 1 минута. Ако след това кърпата остане бяла, диванът няма да се оцвети и по -късно.

Така че, погрижете се за вашия кожен диван и тя ще ви благодари с комфорт, сигурност и многобройни тихи моменти.

Мъжка харизма в тъмно синьо

кожен диван истинска кожа гладка тъмно синьо

Легендарният диван Честърфийлд в страстно червено

кожен диван честърфийлд диван червена гладка кожа

Футуристичен дизайн в черно и червено

кожен диван от истинска кожа гладък черен червен футуристичен дизайн

Диваните от естествена кожа с времето стават още по -красиви

кожен диван от естествена кожа естествен цвят реколта дизайн

Стилен и елегантен от модулите на седалката

кожен диван истинска кожа червени кръгли форми османски

Гъвкав и компактен дизайн

кожен диван истинска кожа черна кожа гладка кръгла гъвкава модерна

Щедро и удобно в полярно бяло

кожен диван, естествена кожа, гладък, щедро удобен

Ако двуместният е достатъчен

кожен диван черна кожа гладък модерен дизайн