Преди всичко правилната стелажна система трябва да бъде надеждна и перфектно адаптирана към специфичните нужди. Оптималният ред и гъвкавостта са всичко и край на висококачествените системи за съхранение. Съвременните стелажни системи са просто незаменими, особено за по-големите компании с широка гама от продукти и много материали и аксесоари. Но как да намерите идеалното решение за съхранение? Рафтовете, офис стелажите, стелажите за палети или по -скоро широките рафтове са най -доброто решение? Кой тип стелажи предпочитате, приставка или по-скоро винтова система? Бихме искали да дадем повече яснота за това в следващите няколко реда и да ви помогнем да изберете перфектната стелажна система.

Стелажи – универсално решение за съхранение

Някои от най-популярните стелажни системи от компании, както в търговията на дребно, така и в индустриалния сектор, са така наречените стелажни системи. Те предлагат много място за съхранение, сравнително евтини за закупуване и доста гъвкави или адаптивни. Както подсказва терминът, тези рафтове се състоят от регулируеми рафтове, които са прикрепени към стълбове в ъглите. Тези видове стелажни системи са най -подходящи за артикули с плоско дъно за поставяне. Но в него могат да се съхраняват и по-малки части, напр. Б. в прозрачни контейнери или с помощта на допълнителни разширения и елементи като противоплъзгащи се рогозки, разделители на отделения и т.н. Рафтовете могат да бъдат допълнени с различни задни панели, ако е необходимо, така че стоките да се съхраняват безопасно на рафта и да да не изпадне.

Изберете перфектната стелажна система за вашите индивидуални нужди

рафтове стелажни системи модерни

Както при другите видове рафтове, има два основни варианта за това как рафтовете са свързани към стълбовете или рамките. Човек говори за щепселно -винтови системи. В първия случай рафтовете просто се включват и се завинтват във втория. Основната разлика е, че първият вариант е много по -лесен и по -бърз за сглобяване и демонтиране и поради това се счита за много по -гъвкав. Винтовата система, от друга страна, е логически подходяща за относително постоянно съхранение, където потокът от стоки може лесно да се планира и почти не се променя по отношение на количеството и размера. В случай на постоянни промени в съхраняваните материали или стоки, приставката е по-умно решение за съхранение.

 Широки рафтове – XXL място за съхранение и оптимална здравина

Широки рафтове се използват за съхранение на по -големи и много по -тежки стоки. С други думи, това са стабилни тежки рафтове с допълнително място за съхранение. По принцип като подове се предлагат или ПДЧ, или метални панели. Рафтовете с широк диапазон се предлагат и като вградена или винтова система. Когато става въпрос за големи товари, е необходимо повече внимание и за да се увеличи безопасността на тези рафтове, някои допълнителни аксесоари също са важни. Допълнителни подове, греди или дистанционни елементи са само част от допълнителните елементи, които осигуряват повече стабилност, гъвкавост и сигурност в същото време. И ако имате нужда от още по-дълги стелажни системи, тогава се препоръчват така наречените конзолни стелажи. Неслучайно те са известни и като дълги поставки за стоки.

Широкият рафт се препоръчва за големи и тежки товари

Рафтова система с винтова система

Палетни стелажи – умно решение за палетни стоки

Палетните стелажи също принадлежат към стелажите за тежък товар. Разликата тук е, че спестявате ценно време и работна ръка с палетни стоки, като изобщо не се налага да ги разопаковате и презаредите. Това е така, защото съхранението на рафтовете се извършва директно с палетите. В зависимост от изискванията могат да се съхраняват европалети или палети в други размери. Необходимите аксесоари също могат да бъдат избрани за този тип рафтова система според нуждите на клиента. Баровете, рафтовете, решетките от задната стена, опорите за дълбочина или ъгъл или защитата срещу натиск ще направят съхранението с палетни стелажи много по-безопасно и по-лесно.

Стелажите за палети са удобни и стабилни едновременно

стелажна система за палети

Заключение:

Намирането на правилната стелажна система за вашата компания е основната мярка за успешна складова логистика. Възползвайте се от разнообразието от рафтове и помислете предварително кои от тях са подходящи за вас. Нека опитни професионалисти да ви посъветват и да намерят вашето индивидуално решение-за предпочитане висококачествено и произведено в Германия. Широка гама от продукти ви очаква не само в специализирани магазини, но и онлайн, например в regalio-shop.de.

Независимо дали искате оптимално да оборудвате Вашата работилница, склад, офис или търговска площ с рафтове, с правилното отношение, съвети и ноу-хау, винаги ще намерите перфектното решение.

рафт система приставка система широка рафт рафт

Висококачествените офис рафтове създават ясен преглед и осигуряват повече ред

офис рафтове рафтове система plug-in система

Големите рафтове са особено полезни в някои случаи    

стелажна система regaio голям рафт