Описанието не е необходимо за държавата Махаращра. Махаращра има всичко – от хълмови станции до оживен градски живот, от исторически паметници до огромни плажове. Без съмнение, той е идеален за меден месец. Някои места, които трябва да посетите на медения си месец, са-

Отлични места за меден месец в Махаращра:

1. Мумбай:

Мумбай е най -големият град и столица на Махаращра. Известен като Манхатън в Индия, това е едно от най -добрите места за меден месец в Махаращра. Освен че е дом на филмовата индустрия на хинди, популярна като Боливуд, тя е изпълнена и с красиво изваяни архитектурни паметници, като Gateway of India. С може би най -добрия градски живот в Индия, това е почерпка за всички онези двойки, които искат да изпитат най -доброто от всичко на медения си месец.

места за меден месец в Махаращра

 • Романтични неща за вършене: Посетете портата на Индия, прекарайте вечери на плажове като Juhu и Girgaum Chowpatty, вечеряйте във всеки 5-звезден ресторант с красива гледка към силуета.
 • Как да достигнете: Можете да стигнете до Мумбай, както по пътищата, така и по железниците. Градът е метро и има летище с национални и международни полети.
 • Най -доброто време за меден месец за посещение: Зимите са най -доброто време за посещение на Мумбай за меден месец, тъй като градът има много приятно време.
 • Къде да остана: Можете да отседнете във всеки хотел, който отговаря на вашия бюджет в Bandra, Juhu или Colaba, има няколко луксозни хотела като Taj Lands End, Trident и т.н..
 • Други атракции: Има няколко улични търговски зони, както и известни атракции като църквата Mount Mary, Bandra Bandstand, Marine Drive, Bandra Worli Sealink и др.

2. Аурангабад:

Кръстен на императора на Моголите Аурангзеб, това е много красиво място за меден месец в Махаращра. Градът е известен с невероятните пещери Аджанта и Елора и различни други паметници, построени през британската епоха. Изпълнена с различни езера и естествена зеленина, апетитната кухня допринася за аромата на това красиво място.

места за меден месец в Махаращра

 • Романтични неща за вършене: Прекарайте време в къмпинг на езерото или се отпуснете и прекарайте известно време сред естествената буйна зеленина или разгледайте историческите пещери.
 • Как да достигнете: До Аурангабад може да се стигне както по пътищата, така и по железниците, най -близките големи градове са Мумбай и Пуна.
 • Най -доброто време за меден месец за посещение: Декември до февруари е най -доброто време за посещение на Аурангабад за меден месец.
 • Къде да остана: Vivanta Aurangabad, Welcome Hotel Rama International- хотелска група ITC-членка са едни от най-добрите хотели за прекарване на медения ви месец в Aurangabad.
 • Други атракции: Пещерите Аджанта, пещерите Елора, Биби-Ка-Макбара, храмът Гришневар са някои от атракциите на Аурангабад.

3. Махабалешвар:

Разположен на височина приблизително 1353 метра над морското равнище в Западните Гати, той е може би най -доброто място в Махаращра за любителите на природата. Произходът на река Кришна, водата произхожда от чучур, който има форма на уста на крава и се намира в древен храм, посветен на Бог Шива. Красивите езера, буйната зеленина и трекинг горещите точки го правят идеална дестинация за меден месец.

места за меден месец в Махаращра

 • Романтични неща за вършене: Човек може да се наслади на красивата забележителност на мястото Mahabaleshwar сред гъста гора, водопад и хълмове.
 • Как да достигнете: Международно летище New Pune – 102 км от Mahabaleshwar. Най -близката жп гара до Mahabaleshwar се намира в Wathar, която е на разстояние от шестдесет километра от Mahabaleshwar.
 • Най -доброто време за меден месец за посещение: Октомври-юни са препоръчителни месеци, ако планирате пътуване за меден месец.
 • Къде да остана: Le Meridien Mahabaleshwar Resort & Спа, курорт Brightland & Спа са някои романтични места за меден месец.
 • Други атракции: Главата на слона, падането на китайците, водопадът Доби, езерото Вена са някои от красивите места в Махабалешвар.

4. Матеран:

Разположена на височина около 800 метра над морското равнище, тя е друга хълмова станция в Западните Гати след Махабалешвар. Ако искате да се насладите на красиво време на шофиране, хладният и по -малко влажен климат тук е нещо за вас. Не можете да си позволите да пропуснете бавното пътуване с влак до Матеран, което предлага спиращи дъха естествени гледки, давайки ви време да ги потопите.

места за меден месец в Махаращра

 • Романтични неща за вършене: Както при всяка друга станция на хълм, Матеран е известен със своите гледни точки.
 • Как да достигнете: Най -близкото летище до Матеран е международното летище Чатрапати Шиваджи, Мумбай. Пеша, теглена рикша, конна езда са единствените транспортни средства в града
 • Най -доброто време за меден месец за посещение: Най -доброто време за посещение на Матеран е лятото от март до юни.
 • Къде да остана: Hunjar, Food n Stay, Matheran Bungalow са едни от най -добрите места за прекарване на медения ви месец.
 • Други атракции: Той има общо 36 гледни точки, откъдето можете да се насладите на съблазнителни гледки към планинската верига Сахиадри, като най -популярните от тях са Echo Point, Alexander Louisa Point, Panorama Point и Porcupine Point.

5. Khandala:

Khandala се намира между платото Декан и района Конкан в Махаращра и е друга красива дестинация за меден месец в Западните Гати. Различните места за преходи и гледки осигуряват великолепна гледка към цялата долина и Западните Гати. Карла и Бхаджа, древни пещери със скални рисунки на ръба на езерото Бхуши, трябва да бъдат посетени. Известен със своите скални образувания, ако сте в Мумбай, това е задължително посещение за вас.

Khandala

 • Романтични неща за вършене: Неговите живописни долини, тревисти хълмове, спокойни езера и мъгливи водопади си заслужават да се видят за двойки.
 • Как да достигнете: Няма директна полетна връзка с Khandala. Летище Pune е най -близкото летище. Можете да наемете такси извън летището, което ще ви отведе директно до Khandala. Това е малък град и можете да се разходите из това място.
 • Най -доброто време за меден месец за посещение: Сезонът на мусоните от юли до септември е отлично време да станете свидетели на хипнотизиращата му красота.
 • Къде да остана: Data Resort by Della Adventures, Aquilla Villa, Seven Sands Ville са някои от красивите места за престой на медения ви месец.
 • Други атракции: Форт Раджмачи, Форт Висапур, Пещерите Бедса и Форт Лахагад са някои от местата за красота, които трябва да посетите.

6. Лонавала:

Разположен между Мумбай и Пуна, Lonavala предлага уникална комбинация от хълмове, история и приключения. Популярна дестинация по време на мусоните, тя е известна с буйните си зелени крепости, наблюдателни площадки, езера, язовири и водопади. Заслужава си да се посетят и пещерите Карла. Ако сте двойка, която търси някакво приключение, има и парапланеризъм в Камшет, което прави пътуването ви наистина незабравимо.

Лонавала

 • Романтични неща за вършене: С много водопади, езера и хълмове наоколо, Lonavala се счита за едно от най -добрите места за новобрачни двойки.
 • Как да достигнете: Lonavala се радва на близостта до две международни летища- летище Lohegaon, Пуна (на 70 км) и международно летище Chhatrapati Shivaji, Мумбай (на 90 км).
 • Най -доброто време за меден месец за посещение: Lonavala има какво да предложи през цялата година.
 • Къде да остана: Seven Sand Ville, Picaddle Resort by Maritas Lonavala са някои от страхотните хотели, където да прекарате медения си месец.
 • Други атракции: Тигровият скок, язовир Буши, езерото Лонавала и Имагик Адлабс са някои от големите атракции на Лонавала.

7. Колхапур:

За всички двойки, които се интересуват от история, Колхапур е идеалната дестинация за меден месец за вас! Неговите великолепно изработени храмове са основните атракции, като Храмът Махалаксми е водещ в списъка. Новият дворец на махараджата на Колхапур, който сега е музей Шри Чатрапати, има грандиозна индо-сарацинска архитектура. Можете да пазарувате и за световноизвестните чаша Колхапури по време на пътуването си!

Колхапур

 • Романтични неща за вършене: Колхапур е разположен на брега на река Панчаганга, което вероятно може да ви помогне да се насладите на компанията един на друг
 • Как да достигнете: Най -близкото летище е в Пуна. Оттам можете да наемете такси или да вземете автобус до Колхапур. Като оживен град, автобусите на държавния транспорт, рикшите и такситата са лесно достъпни.
 • Най -доброто време за меден месец за посещение: Месеците между юни и февруари са най -доброто време за посещение.
 • Къде да остана: @Green Apartment, Ved Home Stay, Hotel Pearl са някои от невероятните места за престой за меден месец.
 • Други атракции: Музеят Shri Chatrapati Shahu, храмът Jyotiba, храмът Mahalaxmi, езерото Ранкала също са добри за посещение.

8. Alibag:

Разположен в квартал Райгад, той е прекрасно място за отдих, докато сте заети с пътуване на медения си месец, главно поради близостта му до Арабско море. Alibag има огромни плажове, на които можете да се насладите. Освен това има исторически паметници като крепости и храмове, които могат да бъдат покрити, докато се разхождате из града.

Alibag

 • Романтични неща за вършене: Alibag е известен още като мини Гоа и който не би искал да прекара медения си месец охлаждащ по плажовете.
 • Как да достигнете: Най -близкото голямо летище е в Мумбай. Оттам можете да стигнете до Alibaug с автобус, кола, такси или лодка.
 • Най -доброто време за меден месец за посещение: Месеците от ноември до юли са най -доброто време да посетите Alibaug, за да се насладите на плажовете
 • Къде да остана: Radisson Blu Resort and Spa, U Tropicana Alibaug са някои от красивите хотели за прекарване на меден месец.
 • Други атракции: Водният спорт, крепостта Колаба, плажът Alibaug и фермата Вриндаван са добри места за посещение в Alibaug.

9. Чаул:

Разположен на юг от Мумбай, Чаул е старо португалско селище. Туристите могат да намерят величествени крепости, древни будистки пещери, храмове и руините на стар португалски дворец. Това място е смесица от различни култури, което е доста очевидно от атракциите тук.

Чаул

 • Романтични неща за вършене: Фарът Чауло Каду е красив за гледане, който никоя двойка не бива да пропуска.
 • Как да достигнете: Чаул е много добре свързан с всички големи градове чрез въздушен, железопътен и автомобилен транспорт. Можете да наемете такси от Мумбай, за да стигнете лесно до Чаул.
 • Най -доброто време за меден месец за посещение: Всички месеци с изключение на декември и януари са идеални за разглеждане на Chaul.
 • Къде да остана: Fern Silvanus Resort в Alibaug, Ppmotel Farmhouses са някои от приятните места за престой по време на медения ви месец.
 • Други атракции: Фарът Chaul Kadu, Data Mandir, крепостта Korlai и ревданда са някои от големите забележителности на Chaul, Maharastra.

10. Филмов град:

Разположен в колония Аари, той е далеч от градската суматоха на Мумбай на доста спокойно място. Филмовият град е оборудван със студия, зала за запис, театър и разполага с всички удобства, необходими за заснемане на открито. Всички ентусиазирани филми двойки, вие със сигурност не можете да си позволите да пропуснете изживяването да гледате начина, по който вашите любими филми се оживяват!

Филмовият град

 • Романтични неща за вършене: Той предлага ясна представа за ноу-хау за снимане на филми в Индия, така че двойката може да се забавлява като знаменитост, като плати някаква входна такса.
 • Как да достигнете: Качете се на местен влак до гара Western Line или Churchgate до гара Goregaon. Оттам вземете рикша, можете също да наемете такси до филмовия град.
 • Най -доброто време за меден месец за посещение: Цялата година е идеална за посещение на филмовия град Мумбай.
 • Къде да остана: Дворецът Тадж Махал, кулата Тадж Махал, Оберои и СТ, Рейс Мумбай са едни от най -високо оценените хотели за меден месец.
 • Други атракции: Marine Drive, Gateway of India, Colaba Causeway, Juhu Beach са световноизвестната атракция на филмовия град Мумбай.

11. Tamhini Ghat:

Tamhini Ghat е място, което определя природата в най -добрия случай и е едно от най -красивите места за меден месец в Махаращра, особено по време на мусон. Хълмовете стават зелени и освен това двойките могат да разгледат язовир Mulshi и да добавят малко приключение с рафтинг по реката. Екскурзия до храм, скрит сред храстовата растителност, посветен на богинята Ванджай, допълва приключението допълнително. Това би било едно от най -приключенските пътешествия за меден месец!

Tamhini Ghat

 • Романтични неща за вършене: Двойката може да се наслаждава на компанията един на друг и да се грижи за майката природа.
 • Как да достигнете: Най -близкото летище до Колад е международното летище Чатрапати Шиваджи. Оттук можете да вземете такси, автобус или влак до Тамихи, Колад. Можете да намерите авторикши и таксита за пътуване в рамките на града.
 • Най -доброто време за меден месец за посещение: Юни до март е най -доброто време за посещение на Тамихи, Колад
 • Къде да остана: Рафтинг лагерът Kundalika, Nisarga Agro Resort Dome room са нещо от страхотните удобни места за меден месец.
 • Други атракции: В близост до тези водопади се намират водопадите Kansai и горещите извори в Uddhar, които представляват голяма привлекателност.

12. Гара Амболи Хил:

Наричана „кралицата“ на Махраштра, естественият блясък на тази станция на хълма е несравним. Неговото зловещо спокойно и спокойно, дарено с богата флора и фауна. Друга красота на Западните Гати, това е задължително посещение по време на мусона, когато импровизирани водопади започват да се стичат по хълмовете. Някои от „задължителните за разглеждане“ включват водопада Нангартас, Хиранякеши, гледката към морето и Махадевгад. Това е известно място и за наблюдатели на птици, привличайки огромно разнообразие от видове към красотата му. Гъстата мъгла по време на мусон превръща това място в рая, създавайки усещане за „извън света“!

Гара Амболи Хил

 • Романтични неща за вършене: Това е последната хълмова станция в Махаращра преди началото на равнините на Гоа
 • Как да достигнете: Амболи е по -близо до Гоа. Следователно най -близкото летище е в Даболим
 • Най -доброто време за меден месец за посещение: Юни до август са най -добрите месеци за посещение на Амболи, тъй като спокойните хълмове оживяват с буйна растителност
 • Къде да остана: Dark Forest Retreat, Athav Resort е едно от красивите места, където да прекарате медения си месец.
 • Други атракции: AMboli Falls, крепостта Madhavgad, Shrigaonkar Poin са някои от атрактивните места за посещение в Амболи.

13. Нагпур:

Разположен на платото Декан, той е известен като оранжевата столица на Индия, поради огромното производство на портокали тук. Богата смесица от съвремие и история, има многобройни забележителности, включително Форт Гавилгад, Храм Драконов дворец, Фортове Балапур, Адаса, Махарадж Бауг, между другото, които ще се харесат на любителите на историята. Наред с оживената градска култура, той е и чудесен център за пазаруване, удоволствие за всички дами на медения месец!

Нагпур

 • Романтични неща за вършене: Двойките могат да прекарват времето си във форта Гавилгад и крепостите Балапур, удивлявайки се на историята.
 • Как да достигнете: От град Мумбай, както и от Пуна, човек може да пътува до Нагпур по пътища или железници. Пътуването не отнема повече от 10-12 часа
 • Най -доброто време за меден месец за посещение: Месеците между юни и февруари са най -доброто време за посещение.
 • Къде да остана: @ Greens Apartment, Ved Home Stay, Hotel Peal са едни от най -добрите места за прекарване на медения ви месец.
 • Други атракции: Музеят Shri Chatrapati Shahu, храмът Jyotiba, храмът Mahalaxmi, езерото Ранкала също са добри за посещение.

14. Пуна:

Известен главно със своето икономическо и промишлено значение, човек не може да пропусне художественото значение на Пуна. Рай за всички любители на изкуството, Пуна е една от най -добрите дестинации за меден месец в Махарштра за тях. Разположен на вливането на двете реки Мула и Мута, грандиозните паметници и градини като Шанивар Вада, Градината Бунд, Сарас Баг го превръщат в място с естествено и историческо значение. Мястото също е абсолютно удоволствие за гурметата и можете да се насладите на апетитните vada pav и sabudana vada, на романтична вечер с вашата по -добра половина в този красив град.

Пуна

 • Романтични неща за вършене: Bund Garden, Saras Bagh са чудесни места за прекарване на качествено време в скута на майката природа.
 • Как да достигнете: Пуна е на 5-6 часа разстояние от град Мумбай и е добре свързан чрез национални магистрали, както и с железопътни линии и Airways.
 • Най -доброто време за меден месец за посещение: Пуна има много хубаво време през зимата, това е от октомври до февруари.
 • Къде да остана: Тадж, Хаят, Оберой са някои от многото известни 5-звездни хотели, които се намират тук, има и умерени опции.
 • Други атракции: Има няколко кафенета и шезлонги, които са разпръснати из града, за да излизат и да се охлаждат.

Щатът Махаращра може да ви предложи много. Така че, вземете офертите му с две ръце и се насладете максимално на неговите предложения! Е, след като видите списък с толкова много места в щата Махаращра, може да се объркате къде да отидете и какво да правите. Решението зависи от вас и вашия партньор. Без съмнение всички тези места са красиви, но трябва да отговарят на вашите изисквания. Ако имате предвид други места за меден месец, коментирайте по -долу, така че дори и другите да могат да придобият някои знания.

Често задавани въпроси и отговори:

1. Кое е най -доброто време да посетите Махаращра за меден месец?

Отговор: Най -доброто време за посещение тук ще бъде през лятото, защото човек може да се наслади на приятно време през лятото поради наличието на различни станции за хълмове в Махаращра.

2. Кое ще бъде най -доброто място за посещение в Махаращра за меден месец?

Отговор: Има някои известни места като Lonavla, Khandala, Mahabaleswar и Mumbai, които би било най -добре да посетите.

3. Коя ще бъде най -евтината дестинация сред всички в Махаращра за меден месец?

Отговор: Махабалешвар ще бъде най -евтиното място, тъй като има много красиви точки за посещение, които могат да бъдат покрити без никаква цена на билета за един ден, което ще спести цената на хотела ви.