Планирате за дългоочаквания меден месец? Защо да се разхождате из континента, когато можете да намерите очарователни романтични места за меден месец в бягството на Кодайканал, точно тук, в страната? Кодайканал (разположен в хълмовете Палани в Западните Гати) е мека дестинация за меден месец. Величествени величествени върхове, мистериозни природни пещери, блестящи водопади, луксозни курорти и изящни терасовидни градини – Kodaikanal е идеален да се изгубите сред природата с вашия човек за цял живот! Езерото Бериджам, парк Чатиар, храмът Куринджиандавар и разходката на Coaker и много други места за разглеждане на забележителности, на които да се насладите. Самият град е построен около изкуствено създадено от звезда езеро Кодайканал на 2000 метра над морското равнище. Представете си буйни зелени хълмове, на които да се търкаляте, проучване на горите сред обиталище от вечнозелени дървета, колоездене в красивия парк Брайънт с партньора си и се любувате на зашеметяващите гледки към планината от наета гребна лодка по спокойните води на езерото.

Това спиращо дъха красиво място ви предлага умерен прохладен климат през цялата година, който в съчетание със спокойствието на околната среда привлича хора от цял ​​свят, особено двойки. Най-добрите сезони за посещение на тази красота, известна още като „принцесата на хълмовите станции“, са от април до юни (24-36 градуса по Целзий) и от септември до октомври (20-30 градуса по Целзий). Носете леки вълнени вълни за лятото и по -топли, ако ходите през зимата. Повече или по -малко, Kodai е доста безопасно място, но човек трябва да избягва да е на път в много късни часове, тъй като мъглата и мъглата могат да създадат проблеми за транспорта и пътуванията.

Ето най -добрите 15 места за меден месец в Кодайканал, които да ви подредят и да започнете да планирате вече!

Отидете романтично на тези 15 места за меден месец в Кодайканал:

1. Хотел Villa Retreat:

места за меден месец в Кодайканал

Сред любимите на туристите, особено двойките, хотел Villa Retreat е едно от най -добрите места за меден месец в Кодайканал. Това е любимият избор на посетителите сред хотелите. Те предлагат пакети за меден месец на много оскъдна сума и по този начин можете да се насладите на качественото си време с партньора си. Прекрасен релаксиращ салон с Wi-Fi и камина, 24-часова топла вода, LCD телевизори, 24-часово резервно захранване и др. Са някои от невероятните удобства, предоставени на посетителите.

2. Пещера Гуна:

места за меден месец в Кодайканал

Разположен в пътя на стълбовете на скалите на Кодайканал, едно от красивите места за меден месец в Кодайканал и е привлекателно и живописно място за прекарване на време с любимия човек, докато оценявате красотата на мястото. Пълно със зеленина и красива гледка към хълмовете, това място е задължително еднократно посещение. Местното му име е Devil’s Kitchen, тези пещери са мистериозни и привлекателни. Смята се, че има дълбока камера, заразена с прилепи между три естествено подредени внушителни камъни. Това място по -рано се наричаше Дяволската кухня, но поради това, че стана известно заради филм на тамил, по -късно беше преименуван на пещерата Гуна.

3. Водопадът Мечка Шола:

места за меден месец в Кодайканал

Дестинациите за меден месец в Кодайканал също включват този красив водопад, разположен на разстояние 2 километра от езерото Кодайканал. Смята се, че в по -ранни времена мечките са идвали през тази есен за питейна вода и оттам есента е получила името си Bear Shola Falls. Най -доброто време за посещение е през дъждовния сезон, красотата на водопада е най -пълна. Можете да щракнете върху много красиви снимки и да създадете спомените си, които да цените по -късно.

4. Връх Перумал:

места за меден месец в Кодайканал

Най -добрите места за меден месец в Кодайканал е връх Перумал или Перумал Малай, който е висок връх, разположен в Кодайканал в хълмовете Перумелмайлай, които също са част от Западните Гати. Ако вие и вашият партньор имате любов или копнеж за приключения, това е идеалното място за такива дейности, тъй като тук можете да се насладите на преходи и други дейности с живописната гледка към природата наоколо и природната красота.

5. Кодайканалът на Карлтън:

места за меден месец в Кодайканал

Разположен сред девствените хълмове на Kodaikanal, това е красив 5-звезден хотел и популярна дестинация за почивка. Едно от най -разглезващите места за меден месец в Кодайканал, той предлага добър лукс и чар с колониалната си архитектура, която е пълна с дървени подове и високи тавани. Насладете се на добър престой в хотела и красива живописна гледка, видима от хотела. Също така можете да се отдадете на широк спектър от дейности на закрито и на открито. Предлагат се и услуги за релаксация, здраве и красота, за да ви поглезят.

6. Долменски кръг:

места за меден месец в Кодайканал

Разположено в близост до изследователската станция на Apple, близо до Fairy Fall Road, това е красиво място да се насладите на качествено време с партньора си. Какво може да бъде по -успокояващо и очарователно от това да си с любимия човек на такова красиво място? Насладете се на романтичното време с любимия човек и това е красиво наследство на древния живот. Това е един от водещите антропологични обекти и добро място да се насладите на гледката и древното богатство на мястото. Така че със сигурност трябва да попадне в списъка ви с места за посещение в кодайканал за меден месец, когато сте в града.

7. Lilly’S Valley Resort:

места за меден месец в Кодайканал

Това е първият курорт, построен в Кодайканал през 1982 г., е красиво място за меден месец в Кодайканал и е уникално красив курорт, разположен сред терасовидни градини и заобиколен от евкалиптови дървета. Разполага с традиционни каменни вили, построени в британски стил с подробна ръчно изработена работа. Можете да се насладите на пълното уединение на романтични апартаменти и красива гледка към природната красота.

8. Брайънт Парк:

места за меден месец в Кодайканал

Това е красив парк, особено за двойки. Това е прекрасно място с огромна площ, има красиви гледки за фотография и за двойки, които да прекарват известно време заедно. Той е добър и за любителите на природата и фотофанатиците, който е градинарска градина, създадена от британците. Тази градина има красива оранжерия, която има голямо разнообразие от растения, включително папрати, цветя и декоративни растения. Насладете се на очарователните моменти с партньора си на това красиво място поне веднъж.

9. Водопадите Ватаканал:

места за меден месец в Кодайканал

Това е едно от най -очарователните и атрактивни места за меден месец в Кодайканал. Това е красиво падане с буйна зелена площ около него и охладена вода с обилен поток. Можете да се насладите на красивата падаща вода, прохладния бриз и успокояващата среда, присъстваща наоколо. Около водопада има гъсти гори, които осигуряват зашеметяваща гледка за посетителите. С партньора си можете да посетите това място и да се насладите на романтични моменти, които да добавите към списъка с вашите спомени.

10. Изглед към Poombarai Village:

места за меден месец в Кодайканал

Още едно невероятно в местата за меден месец в Кодайканал! Това красиво село, разположено в сърцето на хълмовете Палани близо до Кодайканал, е една от най -добрите дестинации за меден месец в Кодайканал. Много красиво и приятно място за посещение, което осигурява живописна гледка и има невероятни къщи, построени като стъпала, които са чудесни за гледане и можете да щракнете върху някои готини и красиви снимки с партньора си. Това е най -препоръчителното място за двойки да посетят поне веднъж, за да се насладят на известно време заедно.

11. Скални стълбове:

места за меден месец в Кодайканал

Това атрактивно и красиво място е най -добре да посетите около сутринта, тъй като предоставя живописна и спираща дъха гледка на посетителите. Това е набор от три гигантски скални стълба с височина 122 метра и придава зашеметяващ вид на мястото. Това място си струва да посетите поне веднъж, тъй като можете да се насладите на невероятната гледка към долината.

12. Surya Holidays Kodaikanal:

места за меден месец в Кодайканал

Този курорт в Kodaikanal е красив бутиков курорт за първокласно настаняване и го прави красиво и подходящо място за прекарване на времето ви по време на медения месец. Това са красиви вили с добре луксозни удобства. Можете да се чувствате като у дома си, а също и да прекарвате времето си в релакс и да се наслаждавате на романтични моменти с партньора си. Насладете се на спиращите дъха гледки и се включете в различни дейности.

13. Борова гора:

места за меден месец в Кодайканал

Насладете се на зеленината и прекарайте време близо до природата с партньора си. Това е красиво място, което си струва да посетите веднъж. Докато човек върви по пътеката, заобиколена от двете страни с борови дървета, и след това постепенното понижаване на температурата определено ще ви потръпне по гръбнака и ще можете да се насладите на спиращата дъха и зашеметяваща гледка към гората. Красотата на тези гори е очарователна и трябва да се посети поне веднъж.

14. водопад Талаияр:

места за меден месец в Кодайканал

Едно от най -добрите места за меден месец в Кодайканал! Също известен като Rat Tail Falls се намира в Палани Хилс, това е красиво място за посещение с вашия партньор. Това е шестият по височина водопад в Индия. Появява се в долината като дълга тънка бяла ивица каскадна вода на фона на черна скална скала, която излиза от подножието. Можете да се насладите на релаксираща атмосфера с любимия човек и да цените миговете. Можете да направите дълга разходка по водопада и той е добър за любителите на природата, тъй като е пълен с зеленина и живописни места.

15. Walk Coaker’s Walk:

места за меден месец в Кодайканал

Това е красива тясна пешеходна пътека, построена от лейтенант Коакър през 1872 г. Това е планински път с дължина 1 километър, който минава по ръба на стръмни склонове от южната страна на път Кодай. Красиво място, което е известно с очарователния си феномен „Brachem Spectre“. Ако имате късмет, можете да се насладите на това рядко явление с любимия човек и също така да получите много снимки, за да направите спомени.

Затова се пригответе за едно от най -невероятните пътувания, на които ще се отправите в живота си. Перфектен за да се отървете от целия сватбен стрес и маниакално – подмладете се и се освежете в това абсолютно зашеметяващо място. Живописен и вдъхновяващ – Kodaikanal няма да ви остави разочаровани. Споделете с нас вашите виждания за статията, а също и за мястото като цяло. Обичаме да чуваме от нашите читатели. Желаем ви най -щастливото пътуване и се надяваме, че ще откриете повече топлина и любов в това ново красиво пътешествие, на което се отправяте като двойка.