Делхи е един от големите столични градове в Индия и е градът на силата, който е столица на страната. В днешно време хората са толкова заети, че не могат да отделят малко време за близките си. Ако има почивни дни, когато двойките решават да прекарат времето си някъде, далеч от натоварения град, тогава има няколко места, които могат да разгледат за кратък меден месец. Въпреки че сме чували много за негативите на това място за тормоза на жените, Делхи все още е безопасно място за пътуване за двойки и семейства. Посочените по-долу места са конкретни примери за безопасни дестинации за двойки меден месец в Делхи. Ето деветте най -добри дестинации за меден месец близо до Делхи, които си заслужава да посетите.

Различни места за меден месец близо до Делхи:

1. Найнитален:

места за меден месец близо до Делхи

Найнитал се намира в подножието на Кумаон; той е на 228 км от Делхи и може да бъде достъпен с кола или с автобуси, които стигат за около 8 часа. Името на града на хинди означава „езеро на окото“, тъй като те са пълни с езера. Градът е разположен в средата на планините и има хладна температура през цялото време, понякога вали сняг и през зимата. Пейзажите и времето правят мястото доста романтично.

Забележителности в близост: Найнитално езеро, снежна гледка, връх Найни, тифинов връх.

2. Манесар:

места за меден месец близо до Делхи

Манесар по-рано беше село и не много хора бяха негови жители, но сега се превърна в бързо развиващ се индустриален град поради бързото си развитие и е известен още като нов Гургаон. След дълго пътуване до този хълм волята кара двойките да станат свидетели на красотата на веригите Аравали. Той също така има някои туристически места като Sultanpur Bird Sanctuary, Damdama Lake, където двойките могат да отидат на тиха разходка с лодка и да видят красиви залези.

Забележителности в близост: Ферми Lohagarh, градинска железница Neverenuf, централен парк, хълмове Aravali

3. Наукучиатал:

Наукучиатал

Наукучиатал е естествено красиво живописно място, което е на около 250 до 300 км от Делхи. Има планини навсякъде и е добро място за отдих. Той има езерен курорт, който е най -добрият и държи двойките далеч от суматохата. Рано сутринта страните на езерото са красиви с чуруликане на птици. Има място, където хората могат да летят с парапланеризъм.

Забележителности в близост: Небесно птиче приключение, езерото Найнитал, Каинчи дхам, езерото Бхимтал, храмът Хануман Гархи

4. Lansdowne:

Лансдаун

Lansdowne ще бъде едно чудесно място за меден месец, което също на ниска цена. Намира се на около 228 км от Делхи и има някои вълнуващи места за посещение на двойките. Те могат да станат свидетели на Хималайския хребет, има езеро, наречено езеро Bhulla, където хората ходят с лодки и участват в други речни дейности.

Забележителности в близост: Bhulla Tal, RGarwali mess, Bheem pakora, Dharwan Singh полков музей, сафари в джунглата, храм Tarkeshwar Mahadev.

5. Мусури:

Мъсури

Mussoorie е невероятна хълмова станция на около 280 км от Делхи. Той е достъпен с железопътна линия, а автобусите и такситата може да са малко скъпи. Климатът е умерено студен през цялото време и ранната зима би било хубаво двойките да отидат там и да прекарат малко уютно време заедно. Kempty Fall, разходка с лодка до езерото, пистолет хълм са някои задължителни посещения.

Забележителности в близост: Езеро Мъсури, път Gunhill, заден път на камилите, резерват за диви животни Jabharkhet, водопад Kempty.

6. Агра:

Агра

Ранните зими биха били най -доброто време за посещение на Агра, когато дните ще имат поносима температура, а нощите ще бъдат доста студени. Любовните истории, които представляват сила и връзка между двама души, винаги вдъхновяват двойките. Тадж Махал, създаден от Шах Джахан, за Мумтаз, е човек, който трябва да посети, за да напомни на хората колко дълбока може да бъде любовта.

Забележителности в близост: Форт Тадж Махал Агра, гробницата на Акбар, гробницата на Итимад-уд-Даулах, джамията Джама, Агра, разходката сред природата на Тадж, езерото Китам, аквапарка Делфин, Ангури Баг, Голямата порта, двореца Джахангир и портата Делхи.

7. Morni Hills:

Морни Хилс

Morni Hills е станция на хълм над 1220 метра от морското равнище и се намира в северния щат Харяна, на около 277 км от Делхи. Това е издънка на гамата Shivalik. Меденият месец трябва да е на тихи места и той е един. Хората намират множество цветни птици навсякъде и има някои приключенски спортове като скално катерене и преходи, които могат да ги заинтересуват.

Забележителности в близост: Тикар Таал, крепостта Морни, хълмовете Морни, храмът Бхурешвар Махадев,

8. Шимла:

Шимла

Шимла е живописно място със зелени хълмове и покрити със сняг върхове, само на около 355 км от Делхи. Шимла е най -добрият начин да достигнете по -ниските вериги на Хималаите. Той има студен климат през цялата година, а през зимата пада под нула градуса. Това е едно от най -добрите туристически места за двойки меден месец.

Забележителности в близост: Железопътна линия Калка-Шимла, Mall road, Jakhoo, The Ridge Shimla.

Досега може да сте объркани да изберете кое място да поправите за меден месец в Делхи, Е, изборът е ваш. Това са едни от най -натоварените и най -популярните места за меден месец в Делхи. Най -добре е да посетите тези места от месец октомври до февруари, тъй като климатът би бил приятен и добър за разглеждане на забележителности. Независимо дали е с вашия любовник или съпруг, тези места са най -подходящи за меден месец и човек никога не може да забрави спомените, споделени с тези места по време на меден месец. Имате ли други места, които да предложите? Тогава моля коментирайте. Вашите ценни предложения могат да помогнат на много туристически изследователи да намерят решение за своите места за меден месец.