Мизорам е един от по -малките щати на Индия и един от щата в седем сестри. Той предлага мир, красота и перфектната обстановка за романтично бягство. Можете да почувствате чистата радост и спокойствие, които държавата носи, щом се приземите на свежия и буйни пейзажи. Богата на живописни съкровища, държавата се гордее с величествените Сини планини, красиви реки като Сонай и Мат и спокойното езеро Палак. Водопади и светилища за диви животни, разходки с лодки и риболов, оживени базари и богати на наследство мандири-има толкова много неща, които да видите и да се потопите, когато сте в щата. Нещо повече, това, което го прави по -скоро уникален, е неговата отличителна култура и етническа принадлежност.

Мизорам – означава земята на Мизос (местното племе на държавата). Местните племена тук са изключително топли и креативни. Интересно е да научите за културата и навиците на Мизо. Представете си, че общувате с местни жители, облечени в цветни щастливи тоалети, и купувате сложно изработени шалове и бамбукови дърворезби. Времето е горе -долу умерено през цялата година, което допринася за неговите ползи като туристически обект. Въпреки това посетете между ноември и март за най -доброто зимно усещане.

Пътуването може да е малко проблем, така че не забравяйте да планирате целия транспорт предварително. В Aizwal има само едно летище. Пост 6 за обществен транспорт е проблематичен за намиране, тъй като държавата се затваря до вечерта. За не-вегетарианците местната храна тук е удоволствие, докато на вегетарианците се препоръчва да носят със себе си някои храни, тъй като възможностите са ограничени.

Най -добрите дестинации за меден месец в Мизорам със снимки:

1. Сините планини на Мизорам:

Меден месец в Мизорам

Тези планини имат особено известен връх Phawngpui. Този връх е част от вълнуваща туристическа пътека, която минава през тези планини. Обикновено едно пътуване може да звучи твърде напрегнато за меден месец. Но за силните двойки, които процъфтяват с енергични дейности, Приключенското пътешествие Phawngpui през сините планини ще бъде приказен меден месец с перфектните сайтове и още по -добра среда.

2. Сибута на белите дробове:

места за меден месец в мизорам-Sibuta Lung

Това е паметен камък, разположен в село Aizawl, столицата на щата Мизорам. Докато самото село е едно от важните места за посещение в Мизорам, паметният камък е точно това – камък, историята, свързана с него, го прави много интересно посещение. Говори се, че преди години Сибута, началникът на няколко къщи, се влюбил в момиче на име Дарлай. Но момичето го отхвърли. Той полудяваше след нейното отхвърляне и за да отмъсти, хвърли я в яма и постави този камък върху нея, за да създаде паметник. Така че този голям камък, наречен Sibuta Lung, се превърна в надгробен камък на момиче, което беше погребано живо.

3. Държавен музей Мизорам:

места за меден месец в mizoram-Mizoram State Museum

Когато сте в Aizawl, посещавайки Sibuta Lung, трябва да посетите и държавния музей Mizoram. Той разполага с прекрасен дисплей, който показва културата, наследството и таланта на Mizoram. Това е една от най -перфектните дестинации за меден месец в Мизорам.

4. Базар Бура:

Базар Бура

В село Айзаул се намира и чаршията Бура. Тук можете да пазарувате всички сувенири. Цветовете и разнообразието на изложените стоки ще ви накарат да продължите да се разхождате нагоре -надолу по улиците му. Това е мястото, което наистина улавя същността на Mizoram и ви позволява да харчите пари и да ги носите със себе си.

5. Шив Мандир, Aizawl:

Шив Мандир, Айзаул

Шив Мандир в Айзаул има красива структура, въпреки че е трудно да се стигне до входа му. Човек трябва да изкачи няколко стълби, но крайният резултат си заслужава. Докато самата структура е красива, изгледите от въздуха от тази височина са още по -ограничаващи заклинанията. Това е едно от най -добрите места за меден месец в Мизорам.

6. Светилище за диви животни Торангтланг:

Заповедник за дивата природа Thorangtlang

Това е едно от най -добрите места за меден месец в Мизорам, особено за любителите на животни. Въпреки че няма толкова разнообразие от флора и фауна, това е тихо място, идеално за романтично отстъпление.

7. Lawngtlai:

Lawngtlai

Разположено на границата с Индия и Бангладеш, това място има няколко резервата за диви животни и е рай за малък любител на природата с перфектната комбинация от природни елементи. Светилището за дива природа Lohawka и резерватът за диви животни Sinemon са само два от присъстващите тук зоологически паркове. Това е една от най -добрите дестинации за меден месец в Мизорам.

8. Търговия:

Serchhip

Малък град с живописна красота, Serchhip също заслужава споменаване тук. Водопадите Vantawng са короната на това място. Това е идеалното място за романтична разходка. Еленският парк Thenzawl е друго убежище за любителите на природата, където можете спокойно да се насладите на сафари.

Както можете да видите, Mizoram има много оферти за романтично бягство с вашия новобрачен съпруг. Тихо и уединено, което ви дава перфектната обстановка, за да се насладите на компанията един на друг. Той обслужва всякакви двойки – любителите на приключенията, любителите на природата, търсещите култура, духовните и други! Споделете с нас мнението си за тази статия и за Mizoram като цяло. Обичаме да чуваме от нашите читатели. Приятни пътувания и нека откриете огромна радост и любов в това ново пътешествие, което предприемате заедно.