Щатът Нагаланд може да предложи много за пакет за меден месец. Това е един от щатите в седемте сестри на Индия с красиви места и прекрасна атмосфера. Това се удвоява като уединено бягство, за да можете двамата да се подмладите от цялата сватбена лудост. Нагаланд е известен още като „Дивия Изток“. Днес това, което стои, е символ на свирепа борба и оцеляване след инцидентите в Кохима от Световната война. Насочете се към Кохима, за да откриете богатото наследство и миналото на държавата заедно с известни мемориални къщи. Възхищавайте се на естествената красота на Нагаланд в езерото Шилой в Мелури. Запознайте се и поздравете забележително интересните племена от района Mokokchung и зеленото село Khonoma. Изгубете се един в друг още повече заедно със зашеметяващите гледки към долината Дзуку и прекарайте своя приказен момент в проветривия Бенреу.

Толкова много неща за виждане и толкова много неща за правене – но пътуващите, които планират да предприемат пътуването си в Нагаланд, трябва да бъдат предпазливи от политическото напрежение, което продължава да прави път в щата. Различните племена във всеки регион често са на главите на дървосекачи, причинявайки смущения при пътуване; затова се препоръчва да проверите дали Nagaland е в мир в дадения момент преди резервацията. Ако обичате студа, зимите тук са красиви (със сняг на най-високите върхове), но дори и за тези, които свързват възела през лятото, Nagaland е отличен избор, тъй като температурите варират дори между 16-30 градуса по Целзий. Ето деветте най -добри места за меден месец в Нагаланд с изображения за вашия тур пакет.

Най -добрите дестинации за меден месец в Нагаланд със снимки:

1. Димапур:

Медени места за меден месец в Нагаланд-Димапур

Димапур е официалната порта на Нагаланд. Той започва всяко турне, което преминава през тази държава. По този начин действа като прелюдия към всичко, което държавата може да предложи. Той има богато културно наследство и по този начин може да се похвали с няколко исторически паметници. Също така има няколко места, които се считат за рай за любителите на природата. Основните романтични места за посещение тук са руините Качари, занаятчийското село Diezephe, резерватната гора / зоологически парк Rangapahar, село Chumukedima, баптистката църква Dimapur Ao, Diphupar, Никарагуан, село Kuki Dolong, Green Park, научен център Nagaland, Medziphema и Ruzaphema. Това е една от най -добрите дестинации за меден месец в Нагаланд.

2. Кохима:

Медени места за меден месец в Нагаланд

Кохима е столицата на Нагаланд и най -урбанизираният град, който ще намерите тук. Въпреки това, въпреки че има малко градска суматоха, той продължава да бъде спокоен град преди всичко. Основните места за посещение тук са долината Джуку, връх Джапфу, връх Пулебадзе, военното гробище Кохима, бунгалото на заместник -комисаря, държавния музей в Кохима, зоологическата градина в Кохима, Нага Базар, Джулеке и Цеминю. Това е едно от най -добрите места за меден месец в Нагаланд.

3. Мококчунг:

Медни места за меден месец в Нагаланд-Мокукчунг

Мококчунг е домът на племето Ао. Това са приятелски и гостоприемни хора, което прави този малък квартал прекрасен за посещение. Основните места за посещение тук са Чантонгя, парк Мококчунг, село Мококчунг, Лонгкхум, Унгма и Чучуйимланг.

4. Пн:

Медени места за меден месец в Nagaland-Mon

Пон се помещава в Konyak Nagas. Това са татуирани воини, които често се свързват с Нагаланд. По този начин Mon прави едно интересно посещение. Основните романтични места за меден месец, които трябва да посетите, са село Longwa Village, връх Веда, село Chui (Basti) и село Shangnyu. Народните приказки и племенни истории, които ще чуете от местните жители тук, ще ви очароват след време.

5. Мелури:

Медени места за меден месец в Нагаланд-Мелури

Това е малък, но красив град. Основните места за меден месец, които трябва да посетите, са Фек, езерото Дзуду, връх Занибу и езерото Шилой.

6.Уоха:

Медни места за меден месец в Nagaland-Wokha

Малък красив град, Wokha се намира в скута на най -добрите планини на щата. Това е рай за всички любители на природата. Основните места, които трябва да посетите тук са Doyang Hydro Project, лагерът на губернатора на Liphanyan, планината Tiyi, река Doyang, воден басейн, скалата Totsu и Vankhosung. Това е тихо място, което го прави едно от най -добрите места за меден месец в Нагаланд.

7. Долината Дзуку:

Медени места за меден месец в долината Нагаланд-Дзуку

Разположена близо до Кохима, тази долина е едно от най -красивите места не само в Нагаланд, но и в цяла Индия. Той предлага панорамна гледка, на която можете да се насладите, обикаляйки по зелените поляни на хълмовете тук. Основните места за посещение тук са Хонома и връх Джапфу.

8. Benreu:

benreu

Девствен и недокоснат, Бенреу изглежда е излязъл от книга с приказки. Въздухът тук е свеж, а околната среда спокойна. Неговата тиха самота кара сърцето ви да се чувства топло и спокойно. Основните места за посещение тук са туристическото село Перен и планината Пауна.

9. Хонома Зелено село:

Медни места в зелено село Нагаланд-Хонома

Селските къщи принадлежат към племето Ангами. Тези хора са отговорни за това Хонома да придобие името на зелено село. Това племе се отказа от лов и започна земеделие преди години и резултатът от решението им беше този зелен град. Основните места за посещение тук са Dzulekie, Ruzaphema, Intangki Wildlife Sanctuary и Khonoma Village.

Като цяло Nagaland не е лош избор за меден месец. Той предлага перфектната обстановка за романтично бягство и за да прекарате известно време сам с новобрачния си съпруг, разположен в планините. Така че отидете романтично и уютно в това чудо на място от Нагаланд. Какво е уникалното? 16 -те плюс културно различни племена, открити в различните области на държавата. Това допринася за разнообразието, което прави цялото преживяване единствено по рода си. Разгледайте новите обичаи, фестивали и облекло на тези племена. Насладете се на сам в луксозен престой, заобиколен от буйни зелени долини и гледка към планината. Следвайте горния списък с кофи, за да планирате медения си месец и ви уверяваме, че и двамата ще съберете красиви спомени, които да пазите цял живот. Споделяйте мислите си с нас, тъй като обратната връзка ни позволява само да помагаме на нашите читатели по -ефективно. Желаем ви много късмет, любов и сплотеност в това ново пътешествие, което ще предприемете заедно.