Западен Бенгал е перфектната комбинация от културно наследство с модернизация. С разнообразието, вариращо от заснежени планини до красиви плажове до блатисти гори, този източен щат на Индия има всичко, за да го направи привлекателна дестинация за меден месец. Ако търсите малко време, прекарано с вашата по -добра половина, тогава със сигурност няма да пропуснете тези спиращи дъха места в Западен Бенгал. Не всеки планира да прекара медения си месец в Западен Бенгал, но след като посетите тези места, със сигурност няма да забравите визуалното преживяване, което сте придобили. Западен Бенгал е перфектна смесица от природа, дива природа, романтика и приключения. Без значение какъв тип двойки сте – като приключенски или романтични или фентъзи, Западен Бенгал ви посреща с цялата си любов и топлина. Дарджилинг е една от тези популярни и най -посещавани туристически дестинации от двойки меден месец в Индия.

Различни места за меден месец в Западен Бенгал:

1. Дарджилинг:

Медени места за меден месец в Западен Бенгал

Вероятно най -доброто, уникално и най -хипнотизиращо място в Западна Бенгалия. Разположен на височина 6710 фута, Дарджилинг е световно известен със своя чай, буйни зелени полета и Хималайската железница Дарджилинг, която е обект на световното наследство, обявен от ЮНЕСКО. Освен това, пътуването с влак за играчки ще направи пътуването незабравимо. Сред местата за меден месец в Западен Бенгал, това наистина се откроява като едно от най -романтичните места.

2. Дигха:

Дигха

Разположен в непосредствена близост до Бенгалския залив, спокойните и спокойни води в Digha го превръщат в тихо, спокойно романтично място за двойки. Отделно от това, това е рай за гурметата. Там редовно се провеждат фестивали на морските дарове. Освен това можете да се насладите на различни приключенски спортове на плажа. На разстояние 187 км от Калкута, Digha се нарежда сред едно от най -добрите места за меден месец в Западен Бенгал.

3. Сундарбан:

Sundarban

За двойки, които са готови за някакво приключение, нищо не може да бъде по -идеално от Сундарбаните. Величественият кралски бенгалски тигър е ендемичен за Сундарбаните и човек може да се наслади на гледката им и на останалата част от дивата природа от наблюдателни кули като Sajnekhali, Sudhanyakhali и Dobanki . Големите мангрови гори в Сундарбанс са едни от най -големите в света, а флората и фауната са достатъчни, за да завладеят ума ви с незабравими спомени.

4. Дуари:

Дуари

Дуарс, което означава врата на асамски, е портата към Бутан. Двойките, които искат да се насладят на красотата на природата в най -добрия случай, Duars е мястото за меден месец за вас. Буйните зелени чаени градини и завладяващата красота на Национален парк Манас, Национален парк Букса, Заповед за дивата природа Джалдапара, Резерват за дивата природа Чапрамари, Заповедник за дивата природа Махананда, Национален парк Горумара, ще ви променят. В горите на Дуарс могат да се видят и много необичайни видове диви животни. Това е рай за природата за вас и нещо, което не бива да пропускате.

5. Kurseong:

Кърсеонг

Земята на белите орхидеи, Kurseong е място, известно с естествената си красота и съоръжения за преходи. Има приятно време през цялата година и една от най -добрите дестинации за меден месец в Западен Бенгал. Наоколо има много туристически места, като Храмът Амботия Шива, Орлов Крейг, Парк Даухил, Гидапахар Дурга, Джагдиш Мандир, будистката Гомпа в Монтиевио, за да назовем само няколко. Зеленината тук е достатъчна, за да ви направи незабравима обиколка..

6. Калимпонг:

Медни места в Западен Бенгал Калимпонг

Един от трите ехо региона в Индия, Калимпонг е известен с красивата природа, която предлага. Освен флората си, той приютява и богата фауна. Тук можете да намерите тигри в националния парк Neora Valley. Деоло Хил и манастирът Zong Dhog Palri Fo Brang са някои от другите места, които си струва да посетите тук. Спокойната атмосфера в Калимпонг го прави задължително посещение за двойки.

7. Лава и Лолегаон:

Медени места за меден месец в Западна Бенгалска лава и Лолегаон

Разположен на около 30 км от Калимпонг, Lava предлага спираща дъха гледка към проходите Джелеп Ла и Речи Ла. Лолейгаон е малък град на разстояние 12 км от Лава. Туристическите места, които си струва да посетите около Лава, включват Ratnarishi Gumpha, езерото Neora и водопадите Chhangey. Известен със своите пиявици, човек трябва да избягва това по време на мусона. Насладете се на пешеходния мост Canopy в наследствената гора с вашата по -добра половина и бъдете сигурни за незабравимите спомени, с които ще се върнете.

8. Мирик:

Медни места в щат Западен Бенгал-Мирик

Първоначално известно като езерото Sumendu, езерото Mirik е най -голямото естествено езеро и едно от най -добрите места за меден месец в Западен Бенгал. Извиващият се пешеходен мост, наречен Indreni Pull (мост на дъгата) над езерото, допринася за красотата на езерото. Двойките могат да се насладят на возене с педал с педал в езерото, докато се наслаждават на великолепната гледка наоколо.

9. Сантиникетан:

Медни места за меден месец в Западен Бенгал Сантиникетан

Двойките, търсещи места, изпълнени със спокойствие и богато културно наследство, няма нищо по -добро от Сантиникетан в цяла Западна Бенгалия. Сега университетски град, световно известен с визията на Рабиндранат Тагор, който е живял тук. Той е написал множество литературни класики, докато това място е било неговото жилище и историята и красивото изкуство на това място със сигурност ще ви очароват.

Западен Бенгал със сигурност е рай на изток и няма да искате да пропуснете преживяването на рая за медения си месец! От „I“ към „Ние“, преходът със сигурност ще разкрие най -доброто от вас с атмосферата и обстановката, които получавате от Западен Бенгал. Не само живописната красота ви обожава, но различните етноси, култури и традиции със сигурност ще направят дните ви на меден месец най -добрите в живота ви, за които си струва да се цените. Нека любовта ви разцъфне във ветровете на Западен Бенгал.