Замисляли ли сте се как би бил меден месец в Хайдарабад? Хайдерабад е известната столица на южния град Телангана и общата столица на Андхра Прадеш. Това е град, покрит с буйна зеленина и богато наследство, обхващащ обширна площ от земя. Този княжески щат, започващ от Низамите на Моголската империя, е богат както на флора, така и на фауна, което го прави идеална туристическа и медена дестинация за хора от цяла Индия. С огромните си участъци от земя, позволяващи множество национални паркове, водни пътища и увеселителни паркове, Хайдерабад си заслужава да бъде посетен. Вие и вашият партньор сте и любопитни към културата пътешественици? Хайдерабад е идеалното място за вас. Разгледайте богатото наследство от миналото в крепостта Чарминар и Голконда. Търсите своя собствена кралска приказка? Романтика сред красиви дворци като Чоумахала и Фалукнума. Обичате ли и двамата дивата природа? Хайдерабад ще ви разглези изгнилите със своите национални паркови сафарита и приключения. Какво още? Hyderabadi biryani е световноизвестен и идеален за кулинарите във вас и вашия партньор!

Най -зашеметяващите места за меден месец в Хайдерабад

Лятото тук може да бъде доста горещо, докато зимите са супер приятни (13-28 градуса по Целзий). Така че меден месец тук между октомври и февруари би бил идеален. Градът е доста безопасен, дори за жените като цяло и не е известно, че човек се сблъсква с такива проблеми, докато пътува тук. Общественият транспорт като автобуси, таксита и автомобили е лесно достъпен за туристи.

Тук имаме вашия списък с най-доброто място за меден месец близо до Хайдерабад.

Най -добрите места за меден месец в Хайдерабад:

1. Голконда:

Голконда

За да прегърнете красотата на Хайдерабад, няма по -добро място от Голконда или Гола Конда, както е по -известно. Това е идеалното място да посетите първо на медения си месец, тъй като ви помага да разберете напълно историята на красивия град Хайдерабад, заедно с отлична гледка от върха на самия паметник. Разположен на 11 км западно от Хайдерабад Голконда е идеалната дестинация за меден месец в Хайдерабад.

2. Hussain Sagar:

Хюсеин Сагар

Хюсейн Сагар е езеро, разположено в Хайдерабад, построено от великия хазрат Хусейн Шахи Уали през 1562 г. Той дава невероятна гледка към космическия триъгълник на Луната, Юпитер и Венера, което е блестящо място за всеки влюбен. Красивият аспект на околната среда и буйната зеленина го правят идеално място за меден месец в Хайдерабад през цялата година.

3. Рамоджи Филм Сити:

Рамоджи Филм Сити

Филмовият град от 2000 акра в Хайдерабад се счита за най -големия интегриран филмов град в света и е идеалното място за любителите на киното от всички краища. Това е задължително място за разходка в Хайдерабад и е идеалното място, ако вие и вашите младоженци се наслаждавате на филми заедно. Това е голяма площ от земя, заобиколена от всички асортименти от кино, което го прави забавен и приятен ден с много неща за вършене. Наличието на водачи прави работата много по -лесна, което я прави едно от най -добрите места за меден месец близо до Хайдерабад.

4. Дворец Чоумахала:

Дворецът Чоумахала

Този дворец на Низам на Хайдерабад е красива и буйна земя, създадена от династията Асаф Джахи. Този велик дворец беше седалището на властта на великите Низами, докато те управляваха държавата. Териториите, възстановени от правителството на Андхра Прадеш, сега са задължително туристическо място и могат да бъдат чудесно романтично място за млади любовници. Градините, последвани от страхотни гледки по двореца, са идеалното място за двойка на меден месец и е една от най -красивите дестинации близо до Хайдерабад.

5. Дворец Фалакнума:

Дворецът Фалакнума

Дворецът Тадж фалакнума отново е идеалното място за всяка двойка на меден месец, ако искате да похарчите малко повече, за да имате страхотно и запомнящо се преживяване. Плюшени и елегантни стаи на фона на дворец от 19-ти век, последвани от отлична гурме храна и блестящ басейн и спа са всичко, от което се нуждаете, за да се почувствате поглезени в тази великолепна композиция, което го прави едно от най-добрите места за меден месец близо до Хайдерабад.

6. Парк Лумбини:

Парк Лумбини

Lumbini е малък обществен парк в непосредствена близост до Hussain Sagar, обхващащ около 7,5 акра земя, покрита с буйна зеленина и има страхотна гледка към статуята на Буда, която е емблематично наследство на големия град Хайдерабад.

7. Снежен свят:

Снежен свят

За да се насладите на един ден с любимия си, посетете красивия снежен свят, който е увеселителен парк, разположен в Хайдерабад. Наред с езерото Хусейн се простира на около 2 декара.

8. Национален парк Касу Брахмананда Реди:

Национален парк Касу Брахмананда Реди

Един от многото големи и разнообразни национални паркове, разположени в Хайдерабад, тази земя е чудесно място да отидете на сафари с любимия си, ако се наслаждавате на приключения и диви животни.

9. Национален парк Мругавани:

Национален парк Мругавани

Вторият голям национален парк в Хайдерабад, Мругавани е изпълнен с много разнообразна флора и фауна, което го прави отново чудесно място за меден месец, ако се насладите на малко приключения. Това е една от най -живописните дестинации за меден месец близо до Хайдерабад.

Тази статия говори за Хайдерабад като чудесна дестинация за меден месец, факторинг на всички чудесни места, които да видите, когато посещавате града. В близост до Хайдерабад има и някои страхотни места за меден месец. С редица изискани места за избор, вие със сигурност ще бъдете разглезени за избор. Не само разглеждане на забележителности, но дори и богато на дейности като проучване на диви животни, филмови обиколки на града и приключенски начинания – Хайдерабад обслужва нещо специално, което да хареса на всеки. Пишете ни с вашите мисли за този зашеметяващ град, както и с отзивите си като цяло. Слушането на нашите читатели е това, което ни вълнува най -много. Желаем ви щастливи пътувания, благословии и още повече любов, докато вървите напред заедно.