Сиким е една от тихите, спокойни и най -красиви хълмови станции в Индия. Той осигурява перфектната обстановка за романтична почивка с любимия човек. Сгушен сред подножието на Хималаите, Сиким може да предложи много на своите туристи. Ето списък на деветте най -добри места за меден месец в сиким.

Красиви места за меден месец в Сиким:

1. Гангток:

Столицата на Сиким, Гнагток има какво да предложи. Те включват покрити със сняг вериги на планина Качендзонга, водопади Джакри и водопади Кионносла, живописна красота, природа в най -добрите си и спокойни манастири като манастира Енчеи.

места за меден месец в Сиким

 • Gangtok ви предлага живописна красота и природа в най -добрия си вид. Изгубете се в красотата на Гангток и се възхищавайте на водопадите и манастирите. Двойките със сигурност ще бъдат хипнотизирани от пейзажа и блажената обстановка на това място за меден месец.
 • Най -близкото летище до Gangtok е в Bagdodra, Западен Бенгал. Намира се на около 124 км от Гангток. Можете лесно да наемете кола или такси от летището. Гледките и река Teesta на фона на пътя ви със сигурност ще ви оставят зашеметени. Можете също да вземете хеликоптер от Бангдодра. Най -близката жп гара е Джалпайгури в Силигури.
 • Октомври до средата на декември е най-доброто време за посещение на Гангток. Тази красива хълмова станция в североизточната част предлага приятно време през цялата година.
 • В Гангток има много петзвездни имоти и скромни хотели. Можете да изберете място за настаняване според вашия бюджет и удобство.
 • Нату Ла, манастирът Румтек и Технологичният институт Намгял са едни от най -известните туристически атракции в Гангток. Тези места са задължителни за двойки меден месец.

2. Езеро Цомго:

Пътят до това езеро е живописен и невероятно красив. Криволичещите пътища, разположени сред заснежените Бели планини, правят адски романтично шофиране. Ако сте любител на природата, ще можете да видите някои редки красоти, които включват цветя като Primulas, сини и жълти макове и други ирландски цветя. Езерото също предлага разходки с пони и як, които може да изглеждат приключенски в зависимост от техния темперамент. Достатъчно е да се каже, че това езеро ще отговори на всички ваши очаквания.

места за меден месец в Сиким

 • Няма начин двойките да не се влюбят отново тук. Tsomgolake е едно от най -небесните и зашеметяващи места за меден месец в Сиким. Ако вие и вашият партньор в живота искате да се чувствате по -близо до природата и нейните чудеса, това е идеалното място да споделите момент на мир и любов.
 • Ще трябва да шофирате близо 2 часа, за да стигнете до Цомголаке от Гангток. Най -близкото летище до Gangtok е в Hangdog, Западен Бенгал. Намира се на около 124 км от Гангток. Можете лесно да наемете кола или такси от летището.
 • Има много хотели, хижи и други скромни места за настаняване в Gangtok, а също и близо до езерото. Човек лесно може да наеме място според техния бюджет и комфорт.
 • Октомври до средата на декември е най-доброто време за посещение на езерото Цомго. Красивата живописна гледка към това място за меден месец е по -добре да се насладите през зимните месеци. Времето обаче е приятно през цялата година.
 • Разходките с пони и Як със сигурност ще ви дадат приключенски прилив. Включете се в тези дейности, за да направите медения си месец незабравим.

3. Намчи:

Повече от бяло този град е зелен. Той има няколко разнообразни цветя, осеяни по всичките му улици и градини – обхващащи целия град. Присъстващият тук манастир Шердуп Чолинг е задължително посещение. Скалната градина, чаените градини, веригата Khangchendzonga и Namchi Mahotsav са ключовите атракции на това място.

Намчи

 • Любовните птици със сигурност ще харесат Намчи заради буйните зелени градини, дървесни градини и красивата аура, която може да предложи. Това е идеалното място за новобрачни двойки, които имат огромна любов към природата. Вие трябва градините и манастира с по -добрата си половина.
 • Най -близкото летище до Namchi е летище Bangdogra. Можете удобно да наемете такси или такси от това летище, за да стигнете до вашата дестинация. Най-близката жп гара до Намчи е Ню Джалпайгури, а градът Намчи на хълм е добре свързан с близките градове по пътища.
 • В Намчи има много хотели и хижи. Двойките могат лесно да наемат престой според техните предпочитания и бюджет.
 • От март до май е най -доброто време за посещение на Намчи. Температурата е умерена и почивката ви може да бъде приятна. Друга подходяща продължителност е от септември до ноември.
 • Samdruptse, Temi Tea Garden, манастирът Ngadak и храмът Char dham са други големи туристически атракции в Namchi.

4. Юксом:

Този малък град, разположен в Сиким, е разположен на една от най -вълнуващите пешеходни пътеки на Сиким. Това е спокойно, малко и уютно място с малки вили и сламени покриви. Това е като нещо от картинна книга. Спокоен ден, прекаран в проучване на празните, но красиви райони тук, е идеалният начин да започнете меден месец. В него се помещават няколко места за любителите на природата, като Националния парк Khangchendzonga и историческият парк Norbugang. В него има манастири, най -известните от които включват Dubdi Gompa и Kathok Wodsalin Gompa. Ташитенка е исторически паметник, разположен тук.

Юксом

 • Коя двойка не би искала да вкуси от историята и природата? Потопете се в естествената красота и богатата история на Юксом. Това е едно от най -приятните места за меден месец в Сиким. Love Birds могат да изследват парковете и манастирите в този град.
 • Най -близката жп гара до Yuksom е New Jalpaiguri, която е на около 150 км. Можете лесно да наемете такси от жп гарата, за да стигнете до Юксом. Най -близкото летище е Bagdogra и е на 170 км от Yuksom. Таксита се предлагат и на летището.
 • В Юксом и съседните градове има много хотели и хижи. Човек може лесно да наеме квартира според бюджета и комфорта.
 • Summers in Yuksom предлага приятно време за туристите да разгледат това място. Температурата остава около 10 градуса. Двойките също могат да посетят този град през зимата, но времето става много студено.
 • Езерото Khecheopalri, водопадът Kanchenjunga, манастирът Pemayangtse са други основни туристически атракции на този скромен град.

5. Зулук:

Друго малко село, разположено на висока надморска височина, Зулук може да предложи много. Неговите ключови забележителности включват храма Наг, планината Канченджунха и гледната точка Thambi. Това е едно от най -добрите места за меден месец в Сиким.

Зулук

 • Ако всичко, което обичате птиците, е да зарадвате очите си и да цените природата, това е най -добрата дестинация за меден месец за вас. Това село се намира на висока надморска височина и предлага много за новобрачни двойки. Това със сигурност е едно от най -романтичните места за меден месец в Сиким.
 • Zuluk е на около 4 часа път с кола от Gangtok. До Гангток може да се стигне както по железопътен, така и по въздушен път. Най -близкото летище до Gangtok е летище Bagdogra. Джалпайгури и Силигури са най -близките гари.
 • В това село има много хотели и хижи. Можете лесно да резервирате скромно и уютно настаняване според вашия бюджет и комфорт.
 • Най -доброто време за посещение на Зулук е август и септември. Тези месеци ви предлагат гледката към диви цветя в цялото село. Времето е много приятно за двойките да се насладят на романтичното си бягство.
 • Гледката Thambi, маршрутът Sikkim Silk и гледната точка Lungthung са основните туристически атракции. Любовните птици не трябва да пропускат тези спиращи дъха гледки.

6. Проход Натула:

Това се намира на границата на Индия и Тибет. Той е бил част от стария копринен път на търговия и по този начин е място с голяма историческа стойност. Той също така може да предложи много по отношение на естетическата привлекателност. Разположен в скута на Хималаите, той е заобиколен от върховете, покрити със сняг. Освен ходене в снега, той има и красив военен паметник, който туристите обичат да посещават.

Проход Натула

 • Това място с огромна историческа стойност може да се окаже чудесно място за меден месец за младоженците. Той не само предлага живописна красота, но и има военен паметник. Любовните птици със сигурност ще се насладят на същността на историята и красотата на това място.
 • Най -близкото летище до прохода Натула е Багдогра. Намира се на около 178 км от летището. Най -близките гари са Jalpaiguri и Siliguri. Таксита се предлагат на летището, както и на жп гарата.
 • В и около прохода Натула има хотели и хижи. Двойките могат да резервират квартира според комфорта и бюджета.
 • Април до средата на юни е най-доброто време за посещение на прохода Натула. Зимните месеци могат да бъдат изключително мразовити и студени, а температурата може да спадне до -25 градуса. Мусоните са голяма заплаха за това място за меден месец поради възможността за пързаляне на сушата.
 • Баба Харбаджан Сингх Мандир, хълмът Мера Бхарат Махан и стълбището до границата с Индокитай са други големи туристически атракции тук.

7. Лачунг, Лахен и долината Юмтанг:

Малко село, това е резиденция на няколко тибетски племена. Разположено нагоре в Северен Сиким, това място предлага най -романтичното нещо – сняг! Разхождайки се по улиците му, просто се наслаждавайте в компанията един на друг и се наслаждавайте на гледката, е идеалният начин да прекарате медения си месец. Това е една от най -добрите дестинации за меден месец в Сиким. Езерото Гурудонгмар тук е замръзнало през зимата и трябва да се посети. Лачунг Гомпа е един от известните манастири, разположени тук.

Лачунг, Лахен и долината Юмтанг

 • Най -добрият начин да разгледате богатата култура на Сиким е да посетите Лачунг, Лачен и долината Юмтанг. Двойките могат да се възхищават на съблазнителните гледки на това място и да се насладят на някои традиции, вложени в храната и заниманията. Това е идеалното място за меден месец за двойки, които търсят приключения.
 • Човек може да стигне до Лачунг, Лахен и долината Юмтанг по шосе от Гангток. Най -близкото летище до Gangtok е Bagdogra, а най -близките гари са Jalpaiguri и Siliguri. Наемете такси, за да стигнете до Gangtok. Ще трябва да останете в Gangtok за една нощ и да започнете пътуването си на следващия ден.
 • В Гангток има много уютни хотели и хижи, както и долините. Човек може удобно да наеме място според бюджета и предпочитанията.
 • В края на февруари до юни е най -доброто време за посещение на тези долини. Времето е приятно и ще видите и цъфтежа на цветята в средата на юни.
 • Водопадите Bhewma, водопадите Amitabh Bachchan, водопадите BhimNala и река Lachung са други важни забележителности, които си струва да посетите.

8. Река Теста:

Реката му е замръзнала през зимата и изглежда блестяща и чиста през лятото. В зависимост от месеца, в който посещавате това място, тук можете да се занимавате с различни приключенски спортове. Те включват рафтинг по реки и каяк през лятото. Това място има и най -красивите птици.

Река Тиста

 • Вие и вашият любим човек можете да споделите момент на романтика близо до тази река. Teesta River предлага красиво място за меден месец за двойки. Хората, които търсят приключения, могат да дойдат тук и да опитат рафтинг и каяк. Наблюдението на птици също е дейност, на която туристите изцяло се наслаждават тук.
 • Река Теста е на около 180 км от Гангток. Можете да стигнете до Gangtok по въздух или железници. Най -близкото летище до Gangtok е Bagdogra, а най -близките гари са Jalpaiguri и Siliguri. Наемете такси, за да стигнете до Gangtok. Ще трябва да останете в Gangtok за една нощ и да започнете пътуването си на следващия ден.
 • В близост до река Теста има много хотели и хижи. Човек може лесно да наеме квартира според бюджета и комфорта.
 • Декември до юни е най -доброто време за посещение на река Teesta. Можете да се насладите на водните спортове и приятното време. Напълно избягвайте да посещавате това място в мусон поради набъбване на реките поради дъжд.
 • Teesta River ви предлага идеално място за меден месец. Водните спортове трябва да се опитат и двойките със сигурност ще се насладят на приключението.

9. Равангла:

Малък град Сиким Равангла има панорамни гледки и разходки с як и други типични забележителности. Той осигурява спокойна обстановка, идеална за романтично бягство.

Равангла

 • Това е едно от най -красивите и спокойни места в Сиким. Двойките със сигурност ще бъдат запленени от красотата на местните забележителности и други дейности. Наскоро омъжените двойки също трябва да ходят на разходки с яко тук, за да направят любовната си ваканция по -запомняща се.
 • Най -близкото летище до Ravangla е летище Bagdogra. Намира се на разстояние приблизително 130 км. Най -близките гари са Siliguri и Jalpaiguri. Можете да наемете такси от летището, както и от жп гарата, за да стигнете до вашата дестинация.
 • В този регион има много хотели и уютни хижи. Можете да наемете квартира според вашия комфорт и бюджет.
 • Летният сезон е най -доброто време за посещение на Равангла. Туристите също предпочитат да посещават това място за меден месец през месеците септември, октомври и ноември.
 • Парк Буда в Равангла (изображение), манастир Ташидинг и манастир Бон са други големи туристически атракции тук.

По този начин Сиким има едни от най -добрите дестинации за меден месец в Индия и е невероятно подходящо място за меден месец.