Независимо дали става въпрос за голям или малък бюджетен меден месец; проницателните предложения са чудесна помощ да прекарате тези ценни времена, след като се закачите. Всички тези любовни птици на меден месец през януари не бива да пропускат гениалните възможности, които Индия предлага. В Индия има множество красиви дестинации, идеални за романтични бягства; идеален за всички месеци и сезони. Тук ще ви преведем през деветте най -добри места за меден месец в Индия през януари.

Дестинации за меден месец в Индия през януари:

Ето най -добрите места за меден месец през януари в цяла Индия. Търсите ли най -добрите места за меден месец в Индия, тази статия ви помага.

1. Агра:

Меден месец в Индия през януари

Едно от седемте чудеса на света Тадж Махал продължава да бъде непреклонен символ на любовта. Какво по-хубаво от това да вкарате съпруга си в стените на тази вековна сграда и да почувствате любовта, която залива този паметник? В Агра, разположена на север от Индия, се помещава тази величествена сграда, а също така има и други исторически паметници като крепостта Агра, Чини ка Рауза, Рам Баг, гробницата на Мариам и т.н. Януари е един от най -приятните и комфортни месеци за посещение на това място, тъй като зимува и климатът е приятен и от по -хладната страна. Няма съмнение, че Агра е едно от най -добрите места за меден месец в Индия през януари.

 • Двойките могат да посетят Sadar Bazar и да се насладят на уличната храна, или да се повозят до националния парк Keoladeo Ghana и да прекарат време в шофиране.
 • Agra се намира в Утар Прадеш, което прави пътуването доста лесно за националната и международната двойка. Съществува добре свързана и обширна мрежа от железопътни линии и също така може да избере да пътува по шосе. Предлагат се и няколко автобусни услуги от други части на страната.
 • Агра е горещо място за туристи през цялата година и следователно има много места за отсядане. Двойките могат да изберат да останат в хотели, домакинства или правителствени къщи за гости, като всички те са еднакво добри и разумни.
 • Мугалайската храна, Качори, Бедай и Чаат са чудесна храна, която можете да опитате в местните магазини за техните автентични вкусове.
 • Летище Kheria на Агра е свързано с Ню Делхи с чести полети на Air India. Мястото има два междудържавни автобусни терминала и е добре свързано с други автогари. В Агра също има пет жп гари, а най -близката до Тадж Махал е жп гара Агра Кант.
 • Тридневното посещение би било подходящо за двойките да се насладят на това място и района около него. Планирането на пътуването и избягването на местни водачи биха били леки за портфейла.

2. Даман и Диу:

Даман и Диу

Тези два малки анклава в западна Индия са място с едни от най -красивите плажове в света. Тук ще видите златен и бял пясък, смесващ се с чистия син океан, блестящ със слънчевите лъчи. Португалската окупация в продължение на повече от 450 години остави незаличими следи върху мястото. Плажовете тук са основната туристическа атракция, а спокойното и прохладно време го прави най -доброто място за меден месец в Индия през януари. Въпреки че Даман има красив плаж на име Девка, той не е напълно безопасен за плуване тук. В близост до плажа обаче има увеселителен парк и други паметници като крепостта Свети Йероним от 17 -ти век и църквата Бом Исус, които да ни потопят в славата на мястото. За сравнение, Diu е по -скоро курортен град на плажа, а плажът Nagoa е известен със своята девствена красота.

 • Посещението на Джайнския храм, Samudra Narayan Mandir, водния парк Mirasol и наслаждаването на множество приключенски спортове по плажовете на Daman и Diu са някои от възможностите, които двойките могат да изберат. Плажът Ghoghla е най -големият плаж в Diu и предлага отлични възможности за плуване, сърф и парасейлинг.
 • Най -близкото летище до Даман и Диу е в Мумбай. Вместо това можете да изберете да пътувате с влак, като в този случай жп гара Vapi ще бъде най -близо до вашата дестинация. Преминаването през шосе също е опция, към която можете да отидете.
 • Курорти и хотели са на разположение във всички ценови диапазони, за да се оттеглят двойките след дневното пътуване и разглеждане на забележителности.
 • 4-дневно планирано турне би било подходящо за двойките да пътуват и да се наслаждават на различни дейности по тези места.

3. Джайсалмер:

Джайсалмер

Разположен в богатия на култура щат Раджастан, Джайсалмер се отличава с красиви крепости, забележителни вили и древни Хавелис, всички подходящи за пътешествие на забавление и приключение. „Златният град“, както често го наричат, има усещане за мистерия и романтика във въздуха и с перфектното време през зимните месеци, той е една от най -добрите дестинации за меден месец в Индия през януари. Кулата Tazia, сафари в пустинята, Patwon ki Haveli, храмовете и Златната крепост са само някои от местата, на които младоженците могат да се насладят.

 • До тази дестинация може да се стигне по железопътен път или по въздух. Налични са и междудържавни автобусни обиколки. Пътуването по шосе също може да избере този, който обича дългите шофиране. В противен случай дългите пътувания в автобусите може дори да са изтощителни.
 • Разглеждането на този златен град включва парасейлинг от пустинята Тар, плаване с лодка до прочутото езеро Гадисар. Това могат да бъдат страхотни и вълнуващи дейности, на които да се отдадете.
 • Поради туризма в Джайсалмер има няколко хотела. Те са добре поддържани и създават уютно усещане.
 • Bhang, местните ласи и ghotua са задължителен избор на храна за всяка двойка, която посети това място. Това са специалитети на Jaisalmer.
 • Можете лесно да оставите около пет дни за меден месец тук, тъй като два дни може да отидат за пътуване и друго включва разглеждане на забележителности и други дейности

4. Лонавала:

Лонавала

През зимните месеци на януари хълмовите станции на средна надморска височина имат най -романтичната аура, с приятна температура и чести ветрове. Като едно от тези места, Лонавала е едно от най -живописните туристически места в Махаращра. Неговата близост до големи градове като Пуна и Мумбай го прави идеален за малка почивка от шума на градския живот, тъй като околната среда е изобилна от буйни зелени хълмове и хладен полъх. Тази красива станция на хълм близо до Пуна е най -доброто място за меден месец през януари в Индия.

 • Двойките, които се наслаждават на приключения, са за лечение, тъй като има достатъчно места за преходи като Rajmachi и Kondane Caves, Nagphani. Достъпни са и дейности като сафари с балон с горещ въздух.
 • Пътуващите могат да стигнат до сайта по въздух, като пътуват до най -близкото летище в Пуна и продължават пътуването по пътя. Двойките могат да пристигнат и на международното летище Пуна, което е на 64 километра. Те също могат да избират да пътуват по железници или по шосе с обществени и частни автобуси. Lonavala се намира на магистралата Мумбай – Пуна и сама по себе си е значителна станция.
 • Повечето сортове индийски и континентални ястия се предлагат в различни хотели в района. Има и местни заведения за хранене, които сервират местни ястия.
 • Има богат избор от хотели и ложи, от които двойките могат да избират.
 • Четиридневна обиколка би била достатъчна, за да стигнете до мястото и да се насладите на щедростта на природата и да се върнете със страхотни спомени.

5. Касаули:

Касаули

Касаули е малък град в щата Химачал Прадеш. Това е станция на хълм, разположена на височина 1,927 м и красива от обширните си гори и гори, пълни с дъбови и борови дървета. Той е изцяло разположен, с живописен пейзаж, калдъръмени пътеки и викториански имения, придаващ на тази станция романтичен въздух и напомнящ на туристите за отминалата британска ера. Това е най -доброто място за посещение през януари в Индия за меден месец. За романтично бягство, отивайки на това спокойно място през извън сезона, би било добра идея да отделите малко време за себе си и да се разходите, придружени от успокояващия глас на птиците.

 • Освен красивия пейзаж на това място, ходенето сред това би било най -доброто нещо за правене в Касаули. Разходка из пътеката на Гилбърт и преходи в рая на Уокър биха били подмладяващи. Пътуването с влака за играчки също би възродило детето във вас.
 • Няма директни транспортни средства до Касаули, освен по шосе. Най -близкото летище е Shimla, което е на 35 км. Можете да стигнете до близки места по въздух и по железопътен транспорт, а след това да стигнете до Касаули по шосе.
 • Почерпването на вас и любимия ви с тибетска храна, която е широко достъпна, ще събуди вашите вкусови рецептори. Освен това, докато сте тук, опитайте зеления чай от джинджифил и групата samosa също.
 • Отдайте под наем вила или вила, разположена по ръбовете на хълма, за да спите посред нощ и да се събуждате от бърборенето на птиците и студения, прохладен сутрешен въздух.
 • Петдневно пътуване би било достатъчно на младоженците, за да изследват красотата на това място. Пазаруването на тибетския пазар би било най -добрият начин да прекратите медения си месец на това място през януари.

6. Bhimtal:

Bhimtal

Друга красива хълмова станция, разположена в скута на хълмовете Кумаон, в Утаракханд, е Бхимтал. Това, което привлича туристите на това място, обаче не е хладният бриз или планината, а езерото Бхимтал и островът в центъра му. Очарователният пейзаж и красивите сгради и структури го правят едно от най -добрите места за меден месец, които да посетите в Индия през януари.

 • Разположен в квартал Утаракханд и близо до Найнитал, Bhimtal е достъпен по въздух и железопътен транспорт до най -близките си градове и пътуващ по шосе за оставащото разстояние.
 • Гледане на звезди и къмпинг на открито, каране на лодка и риболов в езерата на Сат Рал, туризъм до близкия хълм са някои от развлеченията, на които двойките могат да се отдадат.
 • Подобно на други станции на хълма в нашия списък, Bhimtal също е достъпен по железопътен и въздушен път, като пътува до най -близката жп гара и летище. Освен това оставащото разстояние до вашата дестинация трябва да се извърши по шосе.
 • Курорти и хотели са лесно достъпни в Bhimtal, което прави престоя там безпроблемен.
 • Мястото може да се похвали с много местни забележителности като язовир Виктория, Музей на народната култура, парк Найна и така нататък. Идеален е 3-5-дневен престой.

7. Alleppey:

Алепи

Разположен в Керала, Alleppey често е наричан „Източната Венеция.“ Това място е романтично, изпълнено с няколко туристически атракции и дейности, които да привлекат всеки посетител. Това е рай, особено за любителите на дивата природа. Храната тук е уникална и изумителна, особено оризовото вино. Смесването на всички тези фактори и мекото и приятно време през зимата прави това място най -доброто място за меден месец през януари в Индия. Отпуснете се и се отпуснете, докато обикаляте задречните води.

 • Затънтените води на Алепи предлагат на двойките очарователен престой за няколко дни без прекъсване от света. Наемане на частна къща за лодки и прекарване на специални моменти в гледане на предполагаемия изгрев и залез и на струпаните птици над искрящите води. Разгледайте бегълците на селата на брега и круизирайте заедно.
 • Други големи забележителности на мястото са дворецът Кришнапурам, Каямкулам, фар Алапуджа, храмът Четикулангара Деви, храмът Амбалапуджа Шри Кришна, плажът Алапуджа и плажът Марари.
 • По -добре е да наемете личната лодка на местоназначението или онлайн, тъй като пакетите включват предимно само разходка с лодка през задните води и това може да стане доста обезсърчително след ден или два. Ако го направите лично, можете да изберете да посетите и други интересни места.
 • Керала Садхай и Керала Закуската трябва да се опитат.
 • Международното летище Кочин е най-близкото и добре свързано летище до Алепи. Луксозни климатизирани автобуси се движат насам-натам градове извън Керала. Автобусите на Kerala State Run Transport Corporation свързват Allepey с други градове в щата. Железопътната система също е полезна за пътуването, както и таксиметровите услуги и услугите за авторикша. Ако изберете самостоятелно управление, Allepey е достъпен от NH47.

8. Coorg:

Coorg

Малка станция на хълм в Карнатака, Coorg е известна със своята спокойна и спокойна среда. През долината му тече река Кавери. Това място прави пейзажа му още по -завладяващ. Сред тази тишина и уединение присъстват курорти, водопадите Ирупу и Аби, Националният парк Нагархоле, Лагерът на слоновете Дубаре и други подобни атракции. Това е една от най -добрите дестинации за меден месец през януари в Индия. Станцията на хълма има тропическо време и винаги е приятно; най -доброто време за посещение обаче е около месец януари.

 • Това е идеалното място за разглеждане на забележителности и дейности на открито, а двойките често идват тук, за да избягат от жегата и шума на равнините.
 • През зимата Coorg е така и температурата пада. Фонът обаче е невероятно пищен и пъстър, което го прави идеално място за двойки.
 • Не забравяйте да посетите тибетския манастир в Kushalnagar, Thalakavery, Abbe Falls, Iruppu Falls и Nagarhola Sanctuary. Голяма част от дивата природа може да бъде забелязана вътре в светилището през сутрешните часове.
 • Най -близкото вътрешно летище е на около 160 километра, което е международно летище Мангалор, а международното летище е по -далеч в Бангалор. Луксозни автобуси KSRTC се предлагат от големи градове като Бангалор и Майсур. Най -близката жп гара е в Майсур. За шофьорите със самостоятелно управление шофирането до Coorg е изключително запомнящо се преживяване.
 • Основната храна е оризът, а местните обичат пикантни ароматни къри с пилешко, свинско и др. Те също имат вкусни зеленчукови ястия в менюто.

9. Андамански и Никобарски острови:

Меден месец на Андаманските и Никобарските острови януари

Андаманските и Никобарските острови са архипелаг, състоящ се от 572 малки острова, които се отличават с фантастична гама от географски терени, вариращи от равнини и плажове до скалисти хълмове и планини. Ключовата и основна атракция на това място е живописният пейзаж, който ще ви очарова. Романтичната природа на това място го прави идеален за меден месец в Индия през януари.

 • Годишният туристически фестивал ще бъде едно преживяване и моменти на забавление заедно.
 • Гмуркането с шнорхел е задължително да опитате дейност, за да се насладите на красотата на подводния живот и кораловите рифове. Биолуминесценцията ще ви изуми, както и подводният морски живот.
 • Въздушният транспорт е основният вариант за пътуване, тъй като дестинацията е остров. Индийските градове като Калкута, Бенгалуру или Ченай са единствените места, през които островът е достъпен. Фериботите функционират веднъж или два пъти седмично, за да се свържат с района.
 • Предстои да се опитат деликатеси от морски дарове от местни стави. Храната тук е доста скъпа; обаче апетитната кухня на това място със сигурност ще ни задържи.
 • Андаман и Никобар е сбор от 572 блестящи и буйни острова. Двойките могат да избират от екзотични, луксозни хотели и курорти за непрекъснат и спокоен престой. Sea Princess Beach Resort в Wandoor и Silver Sand Beach Resort или местната почивка са някои от опциите.
 • Медицински магазини и болници се предлагат в по -големите градове като Порт Блеър.

Независимо дали искате да се гушкате през зимните студове или да се насладите заедно на тропическите цветове, романтичният месец януари предлага много дестинации за меден месец в Индия. Това са едни от най -добрите и разнообразни опции за избор, а има и още; това не е изненада, тъй като това е Индия с уникални терени и разнообразен регионален климат. Споделете опита си с нас в секцията за коментари по -долу и се свържете с нас, ако имате въпроси, с които бихме могли да помогнем.

Често задавани въпроси и отговори:

Q1. Безопасно ли е пътуването до Касаули за меден месец?

Отговор: Химачал Прадеш е едно от най -безопасните места в Индия, което прави Касаули и безопасна дестинация за пътуване. Хората си сътрудничат. Като цяло, това е много спокойно място, където да прекарвате времето си. Не забравяйте да носите със себе си личната си карта.

Q2. Колко би струвал малък бюджетен пакет за меден месец до станция на хълм?

Отговор: Евтините бюджетни пакети за меден месец могат да започнат от Rs. 30 000 от туристически агенти. Kasauli и Coorg са добри варианти за разглеждане.

Q3. Струва ли си цената на медения месец на плавателния съд в Alleppey?

Отговор: Преживяването ще зависи преди всичко от личните предпочитания. Като цяло, ако това е опит за първи път и ако сте дошли от забързан начин на живот, меденият ви месец би бил просто идеален за плавателния съд, плаващ през затънтените води. Сервираната кухня също е изискана. Уверете се обаче, че престоят не е по -дълъг от ден -два.