Гуджарат е един от известните щати в Индия и може да предложи много. Красотата на това състояние не може просто да бъде пренебрегната. Той предоставя на индианците, както и на туристите, красиви исторически обекти и места, които показват богатия културен произход на страната ни. Накратко може да се каже, че Гуджарат е едно от най -добрите места за посещение в Индия. В Гуджарат има повече от една дестинация за меден месец. Медените места в Гуджарат са изброени по -долу заедно със снимки.

Дестинации за меден месец в Гуджарат с изображения:

1. Джунагад:

Меден месец в Гуджарат

Джунагад е една от най-добрите туристически дестинации на щата Гуджарат в Индия и е известна с многобройните туристически атракции, които са много добре поддържани. Има широк спектър от места за посещение в Джунагад, които предлагат фантастични гледки, заедно с чудесно време. Може да се каже, че това е най -доброто място за меден месец в Гуджарат.

 • Заведете партньора си на романтична почивка в този великолепен град с живописни гледки и културна красота. Двойките със сигурност ще се насладят на времето и атмосферата на това място за меден месец в Гуджарат. Какво по -хубаво от изследването на богато наследство заедно с вашата по -добра половина?
 • Rajkot и Porbandar са най -близките летища до Junagadh. Можете обаче да вземете директен железопътен транспорт до местната жп гара Джунагад.
 • Много петзвездни и средни хотелски имоти са на разположение в града за комфортен престой. Двойките могат да резервират хотел според предпочитанията и бюджета си.
 • Най -доброто време за посещение на Джунагад е от октомври до март. Времето е доста приятно през тези месеци.
 • Човек трябва да посети древните крепости, поклонническия център и паметници.

2. Сапутара:

Меден месец в Гуджарат

В Гуджарат има много станции за хълмове и Сапутара е една от тях. Той е наистина красив и предлага фантастични гледки на посетителите. Хора от цял ​​Индия и извън Индия идват да посетят тази дантела, за да изпитат прекрасното време и красивата околна среда и гледката към това място. Това е едно от любимите места на двойките и може да се каже, че е едно от най -добрите места за меден месец в Гуджарат.

 • Вие и вашият любим човек можете да се изгубите в спокойствието и естествената красота, която предлага това място. Това е идеално място за меден месец за любовни птици, които очакват с нетърпение спокойна почивка. Можете да се разходите и да се възхитите на спокойствието на околностите в този великолепен град.
 • Жп гара Waghai, разположена в Billimora, е най -близката жп гара до този град.
 • Налични са редица луксозни до скромни имоти. Човек може да избира според бюджета и комфорта.
 • Октомври до февруари е идеалното време за посещение на Сапутара. Зимите в града могат да бъдат леко хладни. Това обаче е пиковият сезон и туристите се наслаждават на приятното време.
 • Предпазни мерки и атракции: Не трябва да забравяте да посетите Saputaralake, залеза, Lake Lake и други туристически атракции.

3. Somnath:

Меден месец в Гуджарат

Ако искате да посетите Гуджарат, не забравяйте за храма Сомнат. Той е с високо историческо значение за индианците и също е един от най -старите храмове в Индия и един от Dwadashjyotirlingas в Индия. Има много неща, които човек може да научи от различните надписи на този храм, а писанията на стената също са много образователни. Човек не може просто да пренебрегне невероятната атмосфера на това място и да обиколи Гуджарат, без да посети това място. Има много съоръжения като хотели, ресторанти и т.н., достъпни за романтичната двойка отвън, а мястото също е изключително поддържано и чисто. По този начин може да се каже, че това е една от най -добрите дестинации за меден месец в Гуджарат.

 • Ако вие и вашият партньор търсите успокояващо и благочестиво бягство, това е идеалното място за вас. Храмът Сомнат е един от най -известните храмове в историята на Индия. Прекарайте душевна почивка с любимия човек, посещавайки този спокоен храм.
 • Летище Diu е най -близкото летище до храма Somnath. Предлагаме ви да вземете влак до Веравал, който е на 7 км от местоположението.
 • В тази област има много хотели и ресторанти.
 • Октомври до февруари трябва да е най -доброто време за посещение на Сомнат. Повечето туристи посещават този храм през зимния сезон, тъй като времето е доста приятно.
 • Ако случайно посетите храма Сомнат, не забравяйте да посетите красивия плаж Сомнат.

4. Кач:

Меден месец в Гуджарат

Следващ в нашия списък е Kuchch или просто Kutch, който е бил докладван като най -големия квартал в Индия (въз основа на площ) преди няколко години. Мястото е изпълнено със спиращи дъха атракции и много други красиви места като двореца с бял пясък, който също се счита за най -добрата атракция на Кач. Белият пясък, наличен на това място, е популярен в цялата страна и по света. Има места като The Great Rann of Kutch, Kutch Desert Wildlife Sanctuary и т.н., които правят това място едно от най -добрите дестинации за меден месец в Гуджарат.

 • Какво може да бъде по -добре от камила по бял пясък с любовта на живота си? Kutch ви предлага най -зашеметяващите гледки и със сигурност ще ви хипнотизира със своята красота. Съблазнителната бяла пясъчна пустиня прави перфектната ваканция за меден месец.
 • Летище и жп гара Bhuj са най -близките места до Kutch. Можете лесно да наемете таксита или таксита, за да стигнете до вашата дестинация.
 • На разположение за престой са няколко петзвездни имота и скромни квартири.
 • Зимните месеци определено са най -добрите месеци за посещение на Кач. Времето е приятно и по този начин вие и вашият партньор можете удобно да се насладите на медения си месец.
 • Посетете това място през зимата за много известния фестивал Kutch и не пропускайте светилището за дивата природа.

5. Дворка:

Меден месец в Гуджарат

Искате да посетите Гуджарат? Dwarka е малкото градско място, което не бива да забравяте да посетите. Това е земя с огромно историческо значение и съдържа някои от най -добрите обекти и туристически атракции в Индия. Dwarka е доста популярен в Индия заради плажовете и естествената красота.

 • Време е вие ​​и вашият съпруг да усетите вкуса на историята и културата на страната ни. Разгледайте едно от най -добрите и исторически творения, създадени от човека. Това е красива обстановка за всички новобрачни двойки!
 • Dwarka има местна жп гара, добре свързана с градовете. Ако вземате полет, летище Джамнагар е на 45 км от Dwarka.
 • В Dwarka има много луксозни хотели с нисък клас. Двойките могат да избират според своето удобство.
 • Можете да посетите Dwarka през мусонните и зимните месеци. Лятото може да бъде изключително неприятно в този регион.
 • Не забравяйте да разгледате плажовете в Dwarka с любимия човек. Няма нищо по -романтично от залеза на плажа!

6. Diu:

Меден месец в Гуджарат

Диу технически не е част от Гуджарат. Това всъщност е територия, която се управлява и управлява от централното правителство на Индия и е едно от най -добрите места за посещение, според местните хора. Това е и едно от най -добрите места за меден месец в Гуджарат.

 • Случайно Diu е едно от най -романтичните места, където да прекарате медения си месец. Двойките могат да се насладят на разходка по красиви плажове и да се отдадат на страхотна храна и живописната красота на това място.
 • Уна е най -близката жп гара до Диу. Жп гара Veraval е на 90 км от мястото.
 • Diu има редица хотели, курорти и ложи във всички диапазони. Двойките могат да изберат престой според предпочитанията си.
 • Диу е изключително горещ и влажен през летния сезон, поради което мусонните и зимните месеци са най -добрите месеци за посещение на това място.
 • Форт Diu, плажът Nagoa и Sunset point са няколко туристически атракции, които не бива да искате да пропуснете.

7. Ахмедабад:

Меден месец в Гуджарат

Сред всички най -населени градове, разположени в Гуджарат, Ахмедабад е един и е популярен с фантастичните исторически забележителности и прекрасните туристически дестинации, които също го правят едно от най -добрите места за меден месец в Гуджарат.

 • Какво по -хубаво от изследването на историята и културата на тези скрити скъпоценни камъни в страната? Заведете партньора си на дълга романтична ваканция и извлечете максимума от културната красота на Ахмедабад. Вие и вашата по -добра половина можете да достигнете дълбините на историята в този невероятен град.
 • Международното летище Sardar Vallabhai Patel се свързва с различните големи градове в Индия. Местна жп гара е на разположение и в случай, че пътувате с влак.
 • В града има различни петзвездни имоти и скромни хотели за комфортен и безопасен престой.
 • Лятото е ужасно горещо в Ахмедабад. Следователно сезонът на мусоните и зимата е най -доброто време за посещение на този град.
 • Не забравяйте да посетите историческия ашрам Сабармати, джамията Канкариалаке и Джама.

8. Гирска гора, Джунагад:

Меден месец в Гуджарат

Били ли сте някога в Джунагад, Гуджарат? Ако планирате да отидете, не забравяйте да посетите мястото на Гирската гора. Известен е с дом на азиатски лъвове. Веднъж посетили мястото, което никога не забравяте и това е мястото за прекрасно време за двойка меден месец.

 • Гирската гора е една от основните атракции в Гуджарат. Двойките посещават тази гора за малко приключение и да се възхищават на дивата природа и естествената красота на тази гора. Това е идеалното място за двойки меден месец.
 • Можете да наемете такси или такси от жп гара Rajkot или летище. Вие лесно ще стигнете до вашата дестинация.
 • В и около тази област има няколко хотела, курорти и хижи. Двойката може да избере подходящо настаняване според бюджета и комфорта.
 • Декември до март е най -добрият сезон за посещение на Гирската гора. Моля, обърнете внимание, че гората остава затворена от юни до октомври.
 • Азиатските лъвове и естествената красота на това място със сигурност ще ви оставят зашеметени.

9. Вадодара:

Меден месец в Гуджарат

Вадодара е друго красиво място в Гуджарат и също е една от най -известните дестинации за меден месец в Гуджарат.

 • Ако вие и вашата по -добра половина искате нещо повече от каширана ваканция, това е идеалното място за вас. Вадодара ви дава перфектно усещане за история и култура. Двойките трябва да посетят града за образователен меден месец.
 • Вадодара има собствена местна жп гара, а също и летище, което е добре свързано с големите градове в Индия.
 • Налични са много хотели, хижи и други места за настаняване. Можете да резервирате такъв според вашия бюджет и предпочитания.
 • Вадодара преживява ужасно горещо лято, поради което зимите са най -добрите месеци за посещение на града.
 • Уверете се, че не посещавате това място през лятото. Лятото е екстремно и може да направи вашата почивка много неприятна. Не забравяйте да посетите двореца Laxmi Vilas, музея Baroda и други туристически атракции.

В Гуджарат има много места за меден месец. Някои от тях са обсъдени в тази статия, които всъщност се считат за най -добрите. Предлагат се много удобства на туристите и посетителите от различни краища на страната. На разположение са специални удобства за двойките, които искат да дойдат тук за меден месец.

Често задавани въпроси и отговори:

1. Кои резервати за дива природа и национални паркове да посетите в Гуджарат?

Отговор: В Гуджарат има около двадесет резервата за диви животни и четири големи национални парка. Някои национални паркове и резервати за дивата природа са национален парк Велавадар, резерват за птици Порбандар, национален парк Гир, морски национален парк и други. Можете да отидете за наблюдение на птици или да наемете престой в курорт, за да разгледате дивата природа, която ви предлага тази държава. Най -доброто време за посещение на резервати за дивата природа е от октомври до февруари.

2. Лятото е много горещо в Гуджарат?

Отговор: Да, лятото може да бъде изключително горещо в някои градове на Гуджарат. Няколко региона преживяват изключително сурово лято и температурата може да се повиши до 44 градуса. Предлагаме ви да планирате почивката си през зимните или мусонните месеци. Времето е приятно и това е пиковият сезон за туристите. Октомври до февруари е най -доброто време за разглеждане на Гуджарат.

3. Има ли нещо, което трябва да имате предвид, преди да посетите храмове и джамии в Гуджарат?

Отговор: Гуджарат е доста безопасно място за туристи от цял ​​свят. Всяко облекло трябва да работи, ако е прилично. Уверете се, че не разкривате твърде много кожа, докато посещавате храм или джамия. Човек трябва да уважава културата и традицията на местните хора в държавата. Погрижете се за вещите си и трябва да сте добре. Приятно пътуване!