Тамил Наду е южноиндийски щат и е изключително известен със своите храмове. Това състояние със сигурност ще ви даде вкус на култура, история и разбира се на традиционната храна. Тамил Наду също се оказва чудесен вариант за меден месец. Има много места за посещение в Тамил Наду за меден месец. Преди да кажете „не“, непременно проверете тези дестинации за меден месец в Тамил Наду.

Романтични места за меден месец в Тамил Наду със снимки:

1. Ути

места за меден месец в тамил наду

Ути, град и община в индийския щат Тамил Наду, разположен на 80 км северно от Коимбаторе, е идеалната дестинация за меден месец. Изпълнен с много уютни вили, красиви хижи, луксозни хотели и ресторанти от световна класа, ooty се залива редовно с младоженци от различни части на света. Ooty предлага много изпълнени с приключения дейности, включително риболов, ръчно пързаляне и преходи, предоставяйки ви уникално, незабравимо преживяване. Въпреки че нощното време през януари и февруари е обикновено студено, Ooty, който обикновено се отличава с приятно меки условия през цялата година, изглежда е завинаги заседнал през пролетта. Разположен на Националната магистрала NH 67, до ути може лесно да се стигне по пътища. Дарен с красив пейзаж и зеленина, Ути наистина е идеалното място за младоженците да разбият леда и да ценят прекрасни спомени.

 • Двойките могат да се поглезят с леки закуски, тъй като този град е наводнен със страхотни ресторанти. Ако вие и вашият партньор търсите някакво приключение, този град също ви предлага някои вълнуващи дейности. Заведете партньора си за преходи, ръчно пързаляне и риболов, за да направите медения си месец още по -запомнящ се.
 • Коимбаторе е най -близкото летище до Ути. Намира се на около 80 км. Можете лесно да наемете автобус или такси, за да стигнете до вашата дестинация. Друго летище, което се намира близо до Ути, е Бангалор, което е на около 290 км. Най -близката жп гара до Ooty Mettupalyam, която е на 40 км от града.
 • В този град има много хотели, хижи и вили. Човек може да наеме място според бюджета и комфорта.
 • Март до юни определено е най -доброто време за посещение на Ути. Времето е изключително приятно и двойките могат да се изнесат за разглеждане на забележителности и други дейности. Температурата не се повишава над 20 градуса през летните месеци, затова е идеалното време за разглеждане на града.
 • Езерото Ути, Додабета, Правителствена розова градина и Правителствена ботаническа градина са други основни туристически атракции, които трябва да разгледате.

2. Кодайканал:

места за меден месец в тамил наду

Това убежище, разположено в южноиндийския щат Тамил Наду, е национално признато за принцесата на хълмовите станции. Kodaikanal, който е известен със своите спиращи дъха фонове, които определено ще ви хипнотизират, е изпълнен с много очарователни гледки. Величественото езеро Kodaikanal, изпълнено с водни лилии, дава възможност на страстните младоженци да се насладят на романтични дуети в Боливуд. Това е една от известните дестинации за меден месец в Южна Индия.

 • Kodaikanal е най -доброто бягство за двойки меден месец, които се стремят да прекарат уютна ваканция на станция на хълм. Живописната гледка към този град със сигурност ще остави двойките хипнотизирани. Любовните птици могат да се насладят на вкусната храна, водни лилии и зашеметяваща гледка. Не пропускайте приключенията на преходи, къмпинг и лов на великолепните водопади.
 • Най -близкото летище до Kodaikanal е Madurai, което е на около 118 км. Други летища Коимбаторе и Тричи, които са на 170 км и 150 км от Кодайканал. ЖП гара Kodai е на около 100 км от града. Можете да вземете такси или автобус, за да стигнете до мястото.
 • В този град има много пет звездни имота и скромни квартири. Можете да наемете място според собствения си комфорт и бюджет.
 • Кодайканал преживява много приятни лета и затова е най -доброто време за посещение на този град. Двойките могат да се насладят на преходи, гребане и разглеждане на забележителности в приятното време. Мусонът също е удобно време за посещение на този град, тъй като валежите са доста средни.
 • Berijamlake, Bryant Park, Pillar Rocks Road, Coaker’s walk са други основни атракции. Любовните птици могат да се насладят на естествената красота и забавни дейности тук или просто да се разходят из парковете.

Прочетете още: Зашеметяващи места за меден месец в Кодайканал

3. Coonoor:

места за меден месец в тамил наду

Coonoor, община в област Nilgiris, разположена в щата Тамил Наду, е една от най -търсените дестинации за меден месец в Индия. Coonoor, който се отличава със субтропичен планински климат, се намира на височина 1850 м над морското равнище. Изпълнен с градини, украсени с много видове цветя и дървета, Coonoor е известен със своите места за пикник. Зелените склонове са най -завладяващата част от станциите на хълма, където можете да видите много щастливи двойки, седнали, релаксиращи и поглъщащи красотата на тази хълмова станция, докато се наслаждавате на медения си месец.

 • Това е една от най -спокойните и красиви дестинации за меден месец, които Тамил Наду предлага. Двойките могат да се отпуснат и да намерят перфектно място за пикник сред буйните зелени склонове. Новобрачните двойки често идват тук, за да се насладят на приятното време, храната и живописната красота на това място. Наличието на зашеметяващи цветя и дървета прави това място още по -романтично.
 • Няма налични директни полети до Coonoor. Най -близките летища са Peelamedu и международно летище Каликут, които са на 42 км и 109 км от тази хълмова станция. Coonoor обаче е добре свързан с големите градове с железопътни линии. Можете да вземете автобус или такси от жп гарата или летището, за да стигнете до вашата дестинация.
 • В този град има много хотели и ложи от среден до висок клас. Можете удобно да получите приятен престой според вашите предпочитания и бюджет.
 • Октомври до март е най -доброто време за посещение на тази станция на хълма. Температурата се върти около 8 градуса и е много приятна за двойките на медения месец. Този регион не изпитва много обилни валежи, така че ако сте любители на мусоните, можете да посетите това място и през мусонни месеци.
 • Крепостта Droog, паркът на Sim’s, водопадът Catherine и пътят на носа на делфините са други големи туристически атракции. Двойките идват тук, за да се насладят на природата и различни дейности.

4. Йерко:

места за меден месец в тамил наду

Yercaud, станция на хълм, разположена в Тамил Наду, е известна с уникалната си топография, която има способността да накара челюстта ви да падне. Тази станция на хълма, разположена в хълмовете Шеварой на Източните Гати, се посещава най -вече от младоженците. На това място, изпълнено с красиви езера, водопади, паркове и много колониални сгради, температурата никога не надвишава 30 градуса.

 • Това е идеалното място за меден месец за младоженци. Любовни птици посещават тази станция на хълм, за да се любуват на красотата на природата и да се насладят на приятното време. Езерата, водопадите и парковете са задължителни за посещение. Двойките могат да се включат в различни дейности, за да направят бягството си още по -специално и незабравимо.
 • Ако планирате да пътувате по въздух, най -близкото летище до тази станция на хълма е международното летище Tiruchirapalli. Намира се на около 165 км от Йерко. Йерко няма собствена жп гара. Разклонението Salem е най -близката жп гара, която е на около 35 км. Можете да вземете автобус или такси, за да стигнете до вашата дестинация.
 • В Йерко има много хотели, хижи и курорти. Можете да наемете място според вашия бюджет и комфорт.
 • Трябва да посетите тази станция на хълма през летните месеци, защото времето е много приятно и това е и пиковият сезон тук. Ако сте любител на мусоните, можете да посетите това място между юли-септември. Преживява слаби валежи и студено време.
 • Водопадите Килиюр, хълмовете Шеварой, храмът Шеварой и Йеркоудлейк са други основни атракции тук. Двойките трябва да ги считат за заслужаващи посещение.

5. Котагири:

места за меден месец в тамил наду

Котагири, която е крайната дестинация за младоженците, е най -старата хълмова станция на Нилгирис. Времето му е невероятно, а околната среда всъщност е от полза за нашето здраве. Вечнозелената гора Лонгвуд е единствено по рода си убежище за всеки, който иска малко време сам сред природата. Спокойствието, с което се държите за ръце и вървите няколко мили с любимия човек, не може да се обясни с думи и трябва да се преживее.

 • Какво по -хубаво от това да прекарате ваканцията си сред великолепните хълмове? Котагири е най -старата станция на хълм и предлага на двойките най -романтичните места за меден месец. Longwood Forest може да бъде перфектно бягство за двойки, които търсят мир и утеха. Тази станция на хълм със сигурност ще ви остави зашеметени от живописната си красота.
 • Най -близката жп гара до тази станция на хълма е Coonoor, разположена на разстояние 21 км. Жп гара Metupallayam е на около 33 км, а жп гара Ooty е на приблизително 28 км от Kotagiri. Ако пътувате по въздух, можете да стигнете до летището в Коимбаторе и да вземете автобус или такси, за да стигнете до вашата дестинация.
 • На тази станция на хълм има няколко хотела и хижи. Човек може да резервира уютен престой според бюджета и предпочитанията.
 • Най-доброто време за посещение на това място е март-юни. Времето е изключително приятно и повечето от тях ще посещават Котагири през тези месеци. Можете също да посетите тази станция на хълма през месеците на мусоните, ако вие и вашият любим човек обичате лек дъжд.
 • Парковете и горите на този град заслужават да бъдат посетени. Двойките трябва да разгледат тези места, за да прекарат спокойно време сами и да се насладят на топли закуски в хладно време.

6. Cuddalore:

места за меден месец в тамил наду

Cuddalore, който е красив град за посещение, се намира в щата Тамил Наду. Разположен по протежение на Бенгалския залив, Кудалоре е известен със своите красиви и привлекателни плажове, един от които е Сребърният плаж, който е вторият по дължина плаж в Тамил Наду.

 • Познавате ли по -романтично място от плаж? Двойките могат да се насладят на краката си, потъващи в красив пясък. Нека вълните ви ударят и сюрреалистичната аура почива в душите ви. Плажовете в Кудалоре със сигурност ще го направят най -добрият меден месец за младоженци.
 • Кудалоре няма собствено летище. Можете да вземете полет до летище Пондичери, което е едва на 12 км от Кудалоре. Ченай също е летище в близост до този град. Намира се на около 150 км. Cuddalore има местни жп гари, свързващи с големите градове в Индия.
 • На тази станция на хълм има няколко хотела и хижи. Човек може да резервира уютен престой според бюджета и предпочитанията.
 • Октомври-март е най-доброто време за посещение на Кудалоре. Този град изживява много приятно време през зимните месеци. Мусоните могат да донесат обилни валежи, които могат да попречат на любовната ви ваканция.
 • Сребърният плаж, Форт Сейнт Дейвид, Храмът Паталесварар и Храмът Деунатасвами са основните туристически места. Посетете това благочестиво място с любимия човек.

7. Мегамалай:

места за меден месец в тамил наду

Разположен в Западните Гати на квартал Тени, Мегамалай е известен също като Високи вълнообразни планини. Разположен на височина 1500 м над морското равнище, той е много известен със своята богата природна красота. С приятен климат, Мегамалай е рай за меден месец.

 • Това примамливо място предлага най -красивото и романтично място за меден месец на младоженците. Любовните птици могат да се насладят на спокойната и спокойна обстановка на това място. Това място предлага зашеметяващи гледки и места, където двойките могат да намерят своя момент на спокойствие и романтика.
 • Мегамалай е на около 490 км от Бангалор и на 560 км от Ченай. Най -близкият град до Мегамалай е Чинаманур, който е на 25 км. Можете лесно да вземете такси или автобус, за да стигнете до това място. Автобусите са добре свързани със съседните градове.
 • Най -доброто време за посещение на Мегамалай е през зимните месеци. Зимните месеци предлагат много приятно време за младоженци, които искат да разгледат това място. Мусоните могат да получат леки до обилни валежи.
 • В този град има много хотели и ложи от среден до висок клас. Можете удобно да получите приятен престой според вашите предпочитания и бюджет.
 • Гледката Chinna Suruli, Thuvanam и Meghamalai са други основни атракции тук, които двойките не бива да пропускат.

8. Курталам:

места за меден месец в тамил наду

Курталам, обикновено наричан „Спа на юг“, се намира на кота около 167 mts. на Западните Гати в област Тирунелвели. Доказано е, че водата от водопадите в Курталам има лечебни и терапевтични качества, докато тече през гори от билки. Курталам, който има красив пейзаж, е популярна дестинация за меден месец, където младоженците също могат да подмладят тялото си, като се къпят в известните водопади Кутралам.

 • Courtallam третира двойки с най -невероятните места за меден месец в Тамил Наду. Известно е, че водопадите имат лечебни свойства. Двойките могат да се изкъпят в тези водопади и да подмладят ума и тялото си. Този зашеметяващ пейзаж предлага и спиращи дъха гледки. Двойките със сигурност биха се влюбили отново тук.
 • Най -близкото летище до Courtallam е летище Tuticorin, което е на около 86 км. Другото голямо летище е Мадурай, което има полети, свързващи до Ченай. Жп гара Tenkasi е най -близката жп гара, която е едва на 6 км от Courtallam.
 • В този град има много хотели и ложи от среден до висок клас. Можете удобно да получите приятен престой според вашите предпочитания и бюджет
 • Юли, септември, октомври, ноември, януари, февруари и март са най -добрите месеци за посещение на Курталам. Времето е приятно и няма обилни валежи. Зимните месеци правят това място още по -романтично за всички младоженци.
 • Основните водопади Courtallam, път Tiger Falls, Five Falls и Main Falls Road са други основни туристически атракции. Трябва да посетите тези места и да изпитате лечебната сила на водопадите, идващи от билковите гори.

9. Ченай:

места за меден месец в тамил наду

Не на последно място Ченай, столицата на Тамил Наду, също може да бъде вашата дестинация за меден месец, въпреки че може да не е най -очевидният избор. Изпълнен с красиви плажове и луксозни хотели, Ченай, мястото, където старото и новото се срещат, може да ви предложи истинския вкус на Тамил Наду.

 • Ченай е известен като един от най -колоритните и оживени градове в Tami lNadu. Двойките могат да опитат богата култура, история и разбира се местните деликатеси. Плажовете са задължително посещение, където вие и вашата по -добра половина можете да се насладите на пясък и слънчеви бани. Това може да бъде идеално място за меден месец за младоженците.
 • Международно летище Ченай е известно като третото най -натоварено летище в Индия и е добре свързано с големите градове в страната. Ченай също има 3 жп гари, наречени Chennai Central, Chennai Egmore и Tambaram. Лесно са достъпни таксита и автобуси.
 • В този град има много хотели и ложи от среден до висок клас. Можете удобно да получите приятен престой според вашите предпочитания и бюджет.
 • Ноември до февруари е най -доброто време за посещение на Ченай, защото зимните месеци са изключително приятни.
 • Марина Бийч, базиликата на катедралата Свети Томас, зоологическият парк Аригнар Анна и правителственият музей са други основни атракции в града. Човек не трябва да пропуска плажовете и вкусната храна.

Открийте любимата си дестинация за меден месец в Тамил Наду от този списък с топ 9 дестинации за меден месец в Тамил Наду, планирайте своя перфектен меден месец и се насладете. Ако тази статия ви е помогнала да планирате ваканцията си, моля, оставете обратна връзка!

Често задавани въпроси и отговори:

1. Има ли национален парк и светилища в Тамил Наду?

Отговор: Държавата има многобройни национални паркове с богата растителност, уникално биоразнообразие и огромна гама от фауна. За младоженците, които търсят малко приключение сред дивата природа, Тамил Наду е сред най -добрите места за меден месец в света.

2. Кои са известните хълмови станции за меден месец в Тамил Наду?

Отговор: В Тамил Наду има много станции за хълм. Заведете партньора си в този рай с естествена красота и я изненадайте с гигантското си разнообразие от най -отличителната селекция от животни и страхотно разнообразие от птици. Kodaikanal, Kotagiri, Meghmalai, Ooty са някои от многото известни станции на хълма, известни с медения месец в Тамил Наду сред двойки и като семейни партньори. С всички тези невероятно романтични места в Тамил Наду, няма съмнение къде трябва да прекарате медения си месец.

3. На какви приключенски дейности да се отдадете, докато сте в Тамил Наду?

Отговор: Разходете се, за да разгледате старите църкви, музеи, да отидете заедно на велосипедна обиколка, да се насладите на вълнуващо гмуркане с партньора си и да се насладите на релаксиращи разходки с лодка. Заобиколени от великолепни хълмове, спокойни плажове, блестящи езера и водопади, повечето от тези градове правят очарователни отстъпления за меден месец.