Малдивите са група острови в Индийския океан, която е мечтана дестинация за меден месец за почти всички двойки. Уединените острови, блестящи бели плажове, искрящи пясъци, коралови рифове и аквамаринов живот го превръщат в жив рай на земята! Можете да го считате за вашата перфектна дестинация за меден месец, ако искате някои изискани гмуркания или спокойно отстъпление в някои изключителни спа центрове! В зависимост от вашето настроение и избор, ето най -добрите дестинации за меден месец на Малдивите:

Най -добрите снимки на места за меден месец на Малдивите:

1. Манта Пойнт:

Медени места на Малдивите - Манта Пойнт

Manta Point е едно от най -търсените места за меден месец на Малдивите. Това е място за гмуркане, където можете да видите хиляди манта лъчи. След като обикалят коралови рифове и се почистват, те се плъзгат към плитките води, за да се хранят с планктон. Ако посетите Малдивите, не пропускайте да пропуснете това невероятно гмуркане.

2. Остров Алимата:

Меден месец на Малдивите

Разположен край източния бряг на Малдивите, можете да посетите тази дестинация за всякакъв вид водна дейност; като гмуркане и гмуркане с шнорхел. Блестящите плажове са заобиколени от зелени пейзажи и зашеметяващи живописни провинции.

3. Bluetribe Moofushi:

Медни места на Малдивите - Bluetribe Moofushi

Това място за гмуркане е една от първокласните дестинации за безброй водни спортове; включително- гмуркане, гмуркане с шнорхел, уиндсърфинг, каяк и гребане с педали. Можете също така да видите разнообразие от китове, манта и риби, докато се наслаждавате на романтичен круиз или разходка край бреговата линия.

4. Утеему Гандувару:

Медни места на Малдивите - Utheemu Ganduvaru

Ако искате да разгледате историческите Малдиви, посетете остров Утеему. Utheemu Ganduvaru е официалната резиденция на султан Мохамед Танкуруфаан, който е известен със своите героични дела и изобилен принос за древните Малдиви.

5. Хукуру Мискии:

Медни места на Малдивите - Hukuru Miskiiy

Старата джамия в петък е още една от известните дестинации за меден месец на Малдивите. Това е най -старата джамия на острова и има изискан интериор, проектиран с коралови камъни и произведения на изкуството от древни арабски писмености. Има и великолепни гробници в памет на различни султани и владетели на този остров.

6. Националният музей:

Медни места на Малдивите - Националният музей

Ако търсите исторически места, които да посетите на Малдивите за меден месец, тогава очевидно можете да помислите за Националния музей. Този музей съхранява всички древни артефакти на Малдивите, които говорят за богатото историческо наследство на острова.

7. HP Reef:

Меден месец на Малдивите - HP Reef

Това е още едно известно място за гмуркане на Малдивите. Разположен в атола Северен Мале, това е отправна точка за красиви коралови рифове и асортимент от разноцветни риби. Ако сте почитател на природата и любител на богатата океанска флора и фауна, това е мястото, където да бъдете!

8. Бананов риф:

Меден месец на Малдивите - бананов риф

Извличайки името си от формата на банан, Banana Reef е още една легендарна дестинация за меден месец на Малдивите. Разширявайки се до 300 метра от север на юг и разположен в Северен Мале, ще бъдете изумени от разнообразието на водния живот тук. Това включва- Наполеон Wrasse, Banner Fish, Moray Eels и др.

9. Sun Island Resort and Spa:

Медени места на Малдивите - Sun Island Resort and Spa

Това тропическо място, разположено в атола Южен Ари, се счита за най -доброто място на Малдивите за меден месец от мнозина. Украсен с огромна зеленина, красиви цветя и лагуни, този курорт ви дава преживяване в реално време с настаняване на остров!

Когато изберете Малдиви за дестинация за меден месец, можете да бъдете сигурни, че няма да съжалявате. Всяка от вашите страсти ще се сбъдне сред пунктираните острови, спокойните брегове или изисканите курорти. Най -добрият сезон за пътуване до тези острови е през ноември и април. Това е периодът, в който няма много дъжд и можете да разгледате това спокойно отстъпление докрай!