Стресът е съвременната модна дума. От възрастни до деца, стресът е жертва на хора от всички възрасти и групи. Ум, изпълнен с негативни емоции и мисли, бавно ще покаже въздействието си върху физическото тяло. Точно както начина, по който изчистваме нежеланите неща от къщата си, за да пропускаме слънчева светлина, трябва да премахнем запушването и да детоксикираме ума си. Медитацията е една от най -ефективните техники, която може да успокои хаотичния ум и да му помогне да се отпусне. Вишвас медитацията е техника, разработена от Гурудев Шри Свами Вишвас Джи. Според него медитацията е естествен процес, който е толкова лесен, колкото да си поемеш дъх или да наблюдаваш обект. В тази статия ще разгледаме подробно тази тема.

Какво е Вишвас медитация?

Вишвас Медитацията е изкуството да се направи медитацията естествен процес. Той е разработен от Гурудев Шри Свами Вишвас Дзи, който е разработил лесна методология за опростяване на медитацията. Вишвас медитацията не изисква специално обучение или досаден процес. Човек не се нуждае от специално обучение или инструкции за извършване на Вишвас медитация.

Как да правим Вишвас медитация?

Ето най -добрите техники за медитация на вишви за начинаещи.

 • Седнете:

За да практикувате Vishvas медитация, първото нещо, което трябва да направите, е да седнете в много спокойна поза. Уверете се, че гръбнакът ви е изправен сега. Дръжте се неподвижно и внимателно затворете очи. Осведомете очите и областта на челото си. Внимателно гледайте какво се случва около вас; не изпитвайте никакъв натиск, когато правите това.

 • Представи си:

Сега бавно започнете да си представяте или визуализирате нещата сами. Опитайте се да наблюдавате и наблюдавате всичко, което се случва вътре. Сега мислите ще започнат да идват. Гледайте ги внимателно и се примирете с вашите желания и притеснения. Можете бавно да започнете да наблюдавате мислите си от разстояние. Върнете се след известно време.

 • По -дълбоко:

Научете се да навлизате по -дълбоко в мислите си. Продължавайте да наблюдавате какво се случва около вас. Не се губете в собствен свят. Просто се научете да сте наясно с магията, която съдържа умът ви. Дишайте дълбоко и се отпуснете.

 • Бъдете свидетел:

Vishvas Meditation е да бъдеш свидетел. Опитайте се да се държите на разстояние от ума. Колкото повече ще се откъснете от ума си, толкова по -щастливи и спокойни ще се чувствате. Не позволявайте да се разочаровате или напрегнете. Това ще победи цялата цел на Вишвас.

 • Забавлявай се:

Без значение какъв вид медитация практикувате, ако не се наслаждавате достатъчно, вероятно го правите по грешен начин. Приемете случващото се във вас и не се опитвайте да промените нищо. Запазете смелост и просто се насладете на настоящия момент. Не забравяйте да се държите на известно разстояние от ума си. Това също ще ви помогне да станете истински свидетел.

 • Природата на вашия ум:

Не се опитвайте да се идентифицирате с ума си или да променяте неговата природа. Умът ви има способността да отиде в бъдещето и да се върне. Умствените обстоятелства определено не са подобни на вашите. Затова просто седнете и гледайте. Не е нужно да правите нищо друго освен това. Това е съществена част от медитацията на Вишвас.

 • Не се притеснявайте:

вишвас медитация Don t Worry

Когато медитирате, ще забележите, че мислите ви прескачат от тук насам. Може да започнете да се чувствате тревожни. Но въпросът е, че не трябва. Това е само естествено. Няма нужда да се притеснявате. Това е частта от процеса, където можете да станете свидетели на ума си в работата му, където той се тревожи, променя, отегчава се и се връща към нормалното.

 • Не се отказвайте:

медитация вишави Не се отказвай

Някои от най -важните неща, които трябва да запомните, докато правите медитация на Вишвас, е, че отказването или осъждането е абсолютно неприемливо. Научете се да имате търпение. За това е медитацията. Трябва да се изградите чрез практика и време. Така че дайте всичко от себе си.

Какво не трябва да правите:

Докато практикувате Вишвас медитация, се препоръчва да правите някои неща:

медитация на вишави Какво не трябва да правите

 • На първо място не дръжте гърба си свит.
 • Второ, ограничете сумата, която трябва да похарчите за медитация.
 • Не се разочаровайте, ако заспите и не полагате много усилия.
 • Тази практика изобщо не изисква това.
 • Не се привързвайте психически към обектите, които виждате със затворени очи.

Ползите от медитацията на Вишвас:

 • Редовната практика на Vishvas Meditation предлага следните предимства:
 • Медитацията на Вишвас помага да се съберат частите на скитащ се ум.
 • Той помага при интегрирането на мислите ви, за да получите по -добър контрол над ума си
 • Вишвас медитацията помага за премахване на всякакви негативни мисли, включително мисли за страдание, болка, гняв, депресия, тревожност, страх и т.н..,
 • Тя ви позволява да погледнете вътре в себе си и да създадете самосъзнание.
 • Редовната практика на Вишвас медитация може да ви помогне да се насладите на здраво тяло и ум.

Вишвас Медитацията е като всяка друга форма на медитация, при която крайната цел е да се постигне вътрешен мир. Пътят за постигането му обаче се различава. Според принципите на Вишвас йога, медитацията е изкуството да преоткриваш себе си. Не се нуждае от външно сондиране или обучение. Човек трябва просто да затвори очи и да се наслади на тъмнината вътре. Всеки път, когато видите обект, трябва да го извадите от ума си. Практикуването на това редовно може да ви помогне да медитирате навсякъде и по всяко време. Постигнете най -доброто блаженство с медитацията на Вишвас.