Сахаджа йога е уникална форма на медитация, която се основава на опита, наречен Себеосъзнаване или пробуждане на Кундалини. Това е научено от Шри Матаджи Нирмала Деви, който е работил през цялото време, за да промени живота. Когато започнете Сахаджа медитация, скоро осъзнавате, че се трансформирате и ставате човек с повече интеграция, морал и съсредоточеност. Сахаджа медитацията е проста, ако се следва в правилната техника.

Сахаджа медитационни техники

Стъпки по стъпка Процес на медитация на Сахаджа:

1. Вътре във всеки от нас имаме духовна енергия, която много ни обича. Това е като нашата собствена майка, учител и водач. Ще посветим нашия фокус на тази енергия, така че да ни позволи да се свържем с нея.

2. Свалете обувките си и седнете удобно на стол. Оставете краката си да паднат на земята и ги поставете отделно, без да се допират един до друг.

3. Поставете лявата си ръка в скута си и обърнете дланта си нагоре.

4. Поставете дясната си ръка от лявата страна на сърцето си и започнете да говорите с вътрешната си душа. Попитайте енергията: „Майко, аз чистият вечен дух ли съм?“ (назовете божество, което почитате) Повторете го три пъти.

5. Вземете дясната си ръка и я поставете на една ширина на ръката надолу. Изравнете го със слънчевия си сплит, но останете неподвижни от лявата страна на гърдите. След това повторете това три пъти: „Майко, аз ли съм собственият си Учител?“

6. Сега вземете дясната си ръка и я поставете на една ширина на ръката надолу точно над бедрото си. Сега повторете това 6 пъти: „Майко, моля те, дай ми чисти знания“.

7. Преместете дясната си ръка назад с една ширина на ръката и кажете вътре с пълна вяра: „Майко, аз съм моят собствен Учител“. Повторете това 10 пъти.

8. Сега преместете дясната си ръка назад с една ширина на ръката, което би изравнявало сърцето ви отново. Сега кажете това с пълна вяра и повторете 12 пъти: „Майко, аз съм Духът!“

9. Завъртете главата си надясно и вземете дясната си ръка от лявата страна на врата или рамото и кажете: „Майко, аз съм без вина“. Повторете го 16 пъти.

10. Поставете дясната си ръка върху челото си и дръжте пръстите си събрани. Започнете да стискате слепоочията си, ако пръстите ви не достигат, опитайте се да стиснете колкото можете. Сега бъдете искрени и от сърце кажете: „Майко, прощавам на всички“. Повторете, докато не сте доволни. Помислете за хората, които са ви наранили и простете на всеки един от тях.

11. Сега най -важното е да поискате прошка от божествената сила. Просто трябва да попитате и за това просто вземете дясната си ръка и я поставете на тила си. Наклонете го назад и попитайте от сърце: „Майко, ако съм направил нещо лошо, моля те, прости ми“. Повторете, докато не сте доволни.

12. Вземете дясната си ръка и сега поставете центъра на дланта си върху главата си. Разтворете пръстите си широко и ги обърнете назад, така че да се спускат в задната част на главата ви. Натиснете го надолу с натиск и завъртете по часовниковата стрелка. Сега попитайте от сърце: „Майко, моля те, дай ми връзка с моето истинско аз и ми позволи да почувствам това в себе си“ или кажи „Майко, моля те, дай ми самореализация“. Повторете това 7 пъти.

13. Сведете ръцете си и ги отпуснете в скута с длан нагоре. Затворете очи и седнете няколко минути в мълчание.

Ползи:

1. Подобрява здравето

2. Отстранява ви от зависимости

3. Подобрява комуникативните умения

4. Кара те да се концентрираш и да се концентрираш по -добре

5. Облекчава стреса.