Когато започнете да свиквате с медитацията, вие се отдалечавате от светските материали и емоции и се приближавате до себе си. Започвате да откривате вътрешната си душа и искате да се свържете с Бог и опит в себе си. Ще осъзнаете, че вашата радост, благополучие, мир и т.н. всичко се крие във вас и те получават възможност да възникнат, когато им дадете това значение чрез медитация.

Техники за духовна медитация

Най -добрите техники за духовна медитация:

Дишане:

Когато обръщаме внимание на дишането, започваме да премахваме вниманието от светските неща. Умът започва да се чувства спокоен и не ни остава его. Започваме да мислим дълбоко и тогава духовният ум възниква в нас. Това е, когато се свързваме с Бог.

1. Седнете удобно и изберете място за уединение. Ако сте просто начинаещ, опитайте се да намалите всякакви разсейвания, когато трябва да се концентрирате.

2. Затворете очи и се почувствайте достатъчно комфортно, за да започнете.

3. Дишайте и следвайте дъха си. Може да откриете, че той се колебае, тъй като понякога може да бъде бърз, понякога бавен, а понякога дълбок. Не се притеснявайте, това е съвсем естествено.

4. Ако мислите започнат да текат, просто привлечете вниманието ви към дишането. Не се опитвайте да изтегляте или изтласквате въздуха, който влиза и излиза. Оставете тялото си да диша със собствена скорост.

5. Въздухът и дъхът са отражение на Духа. Докато вдишваме и издишваме, се чувстваме много добре и отпуснати. Имаме чувство на благодарност за това и благодарността отваря пътя към изцелението, светлината и любовта.

6. Все повече и повече практика ще ви накара да навлезете по -дълбоко в духовната страна на медитацията. Ще почувствате тишина в ума си и ще бъдете по -спокойни и сдържани.

Концентрация:

В духовната медитация е много важно да осъзнаете, че няма минало, което да задържате, или бъдеще, за което да се притеснявате. Фокусът ви е в настоящия момент и трябва да се освободите от времето и да наблегнете само на неподвижността на момента. Това е времето, когато духът ви започва да се чувства чист. Вие сте привлечени от светлина, любов, мир и щастие.

1. Седнете удобно и затворете очи. Започнете да дишате и се концентрирайте.

2. Оставете настрана всичките си страхове и притеснения. Забравете всичко, което трябва да мислите, и облагайте мозъка си с данък.

3. Представете си маса пред себе си и поставете всичките си проблеми и тежести върху горната.

4. Забравете кой сте, забравете какво мислят хората за вас.

5. Сега бихте почувствали, че сте новородени, трябва да имате минали спомени и няма бъдеще, за което да мислите.

6. Ако възникнат някакви притеснения, просто се съсредоточете върху масата и ги оставете да не ви хрумват.

7. Нека бъде спокойно време, в което просто искате да се чувствате в безопасност с Бог. Може да има усещане за напрежение, но трябва да го освободите.

Пеене на фрази:

Тази духовна медитация е мощна за постигане на Божия мир по всяко време на деня и във всяка ситуация. Просто трябва да седнете тихо и да изпеете няколко мантри. Всички ние се сблъскваме с преживявания, когато сме в неравновесие, разстроени, депресирани, разочаровани и т.н. поради различни причини. Можете просто да кажете това и да успокоите ума си:

  • „Моят ум е част от Божия. Аз съм свят. ‘
  • „Няма нищо, което моята святост не може да направи.“
  • „Бог върви с мен, където и да отида.“
  • „Бог е разумът, с който мисля.“
  • „Поддържам се от Бога на Любовта.“
  • „Почивам в Бог.