Медитацията е изкуство, което успокоява ума ви и почиства душата ви. Ако се практикувате ежедневно усърдно, това ще ви помогне да постигнете по -големи висоти в живота си. Ще се окажете по -добър човек. Този, който е по -запознат със собствената си душа, както и с тези на хората около тях. Медитацията на Брахма Кумарис е специфичен вид медитация, основан на индуистки учения и писания. Въпреки че произходът му е индуист, той има по -глобална цел. Днес тя се разглежда не като религиозно движение, а като духовно.

Техники за медитация на Брахма Кумарис:

Праджапита Брахма Кумарис Ишвария Вишва Видялая, известен като Брахма Кумарис е кратък, е университет, разположен в планината Абу, Раджастан. Това е университет, предназначен за духовни и философски изследвания. Характеристиките му са подобни на тези на големия университет в Наланда от древни времена. В него се записват ученици от цял ​​свят и се акцентира върху преподаването им на значението на родителството на Бог и братството на хората.

Медитация на Брахма Кумарис

Тази Вишва Видялая сега е създала два други центъра, а именно Фондация за образование и научни изследвания по радж йога и Академия за по -добър свят на Брахма Кумарис. И двата центъра като оригиналния университет имат за цел да направят света по -добро място, като разпространяват евангелията на мира и братството навсякъде и навсякъде.

Целта на института е да направи света по -добро място за живеене, като научи хората на важността на добродетелите като честност, искреност, добра воля и висок граждански смисъл. Те обучават своите ученици в изкуството на медитацията на Раджиога, което им помага да постигнат по -силно място както в духовния, така и в моралния свят. Медитацията помага да се изчисти умът, както и перспективата, а Брахма Кумари използва този аспект на медитация, за да обучи своите ученици така, че да изоставят светските грешки като напрежение, пристрастия, предразсъдъци, лицемерие, ревност, омраза, алчност, его и други подобни негативни тенденции.

Брахма Кумарис ви помага да разпознаете света такъв, какъвто наистина е. Те също така ви помагат да опознаете по -добре себе си и своята роля в този свят. След като ви помогнат да идентифицирате целта си, те ви помагат да ви обучат да ви позволят да постигнете тази цел. Брахма Кумарис се фокусира върху всичко хубаво в живота. Те ви помагат да видите най -доброто в хората, а също и най -доброто в света. Техният безкраен ентусиазъм да разпространяват истината на живота е това, което ги прави толкова постигнати днес.

медитация от брахмакумарис

Може да се каже, че техните възгледи и принципи са твърде оптимистични за днешния свят, където всички хора са втвърдили сърцата си към суровата реалност. Но истината е, че в променящата се динамика на днешния свят принципите на Брахма Кумарис и други подобни институции ни помогнаха да запазим нещо от нашата човечност. Днес хората защитават своите в човешката природа, като заявяват, че светът ги принуждава да правят това, което правят. Въпреки това Брахма Кумарис ви помага да осъзнаете, че не светът, а вие самите привличате такива застрашаващи ситуации.

Международна институция, Brahma Kumaris предлага множество различни образователни програми, курсове и учебни ресурси, за да помогне на учениците да разберат по -добре вродената си същност. Те подсилват тези ученици с оборудване, с което да се изправят пред живота и проблемите му отпред и със спокоен ум. Те помагат да се възроди отново духът на надеждата, оптимизма и най -важното човечеството в сърцето ви.

Управляван от жени, Брахмакумари въплъщава всички свои ценности с дух на всеотдайност, преданост, отречение и жертва за благото на обществото като цяло. Той предлага образование, убежище и мир на всички, които се приближават до прага му, независимо от раса, каста, вероизповедание и без да начисляват такси.