Meditatie zoals je weet verwijst naar de praktijk om je geest een paar minuten af ​​te sluiten en je hele systeem opnieuw te laten opstarten. Er zijn verschillende meditatiemethoden die door verschillende mensen worden gebruikt. Het hoofddoel is echter overal hetzelfde, namelijk gemoedsrust bereiken en je lichaam in balans brengen. Boeddhistische meditatie, zoals de naam doet vermoeden, verwijst naar meditatietechnieken die verband houden met de boeddhistische religie en die worden beoefend en onderwezen door boeddhistische monniken.

Boeddhistische meditatietechnieken

Basis boeddhistische meditatie is eenvoudig en duurt slechts een paar minuten. Als je elke dag een paar minuten de tijd kunt nemen om te stoppen en te mediteren, zul je al snel het verschil voelen in je leven. Het zal je helpen te kalmeren en je te verfrissen om je te helpen je problemen met een sterkere geest het hoofd te bieden. Het helpt je ook andere problemen te overwinnen, zoals woedeproblemen, depressie, enz..

Het enige dat u hoeft te doen, is een geschikte rustige omgeving vinden waar u niet wordt gestoord door deurbellen, telefoontjes enz. Hoewel meditatie slechts een paar minuten duurt, vereist het uw onverdeelde aandacht in die paar minuten.

Hier zijn de beste boeddhistische meditatietechnieken voor beginners:

Afgeleide geesten kunnen nooit correct mediteren. Zet dus je telefoons uit of laat ze in de andere kamer. Veel mensen kiezen ervoor om wierook te branden of speciale meditatiekussens en gebedskralen te gebruiken. Hoewel deze parafernalia zeker de kwaliteit van je meditatie proberen te verbeteren, zijn ze zeker geen noodzaak. Het is dus helemaal aan jou of je je gewoon wilt afzonderen in je slaapkamer en daar wilt mediteren of dat je deze extra elementen wilt gebruiken en een aparte meditatieruimte voor jezelf wilt creëren..

Je moet met gekruiste benen zitten. Veel mensen geloven dat meditatie alleen in de lotushouding gedaan moet worden, d.w.z. zittend met beide voeten op je dijen. Dit is niet nodig. Deze positie wordt bereikt met veel oefening en zal je alleen afleiden als je een beginner bent en niet gewend bent aan de spanning die het veroorzaakt. Terwijl je rug recht moet zijn, moet je ervoor zorgen dat je comfortabel zit. Als je wilt, kun je knielen in plaats van in kleermakerszit te zitten.

Je kunt je handen in verschillende poses of ‘mudra’s’ houden. Voor beginners is de gemakkelijkste mudra om het topje van je duim het topje van je wijsvinger te laten raken en dan je hand op je knie te laten rusten. Of u kunt uw handen in uw schoot leggen met de handpalmen naar boven gericht en elkaar zachtjes aanrakend.

De volgende stap vereist meer concentratie. Sluit je ogen en begin met het tellen van je ademhalingen. Terwijl je telt, begin je je ademhaling te vertragen. Je kunt ervoor kiezen om een ​​mantra of een gebedswoord te chanten in plaats van te tellen. Het doel van deze oefening is om je geest te ontdoen van alle verdwaalde gedachten. Probeer dus elke gedachte die in je opkomt te identificeren en los te laten. Terwijl je in- en uitademt, voel je je lichaam ontspannen. Laat langzaam alles los wat je tegenhoudt. Met elke ademhaling die je loslaat, laat je een klein deel van jezelf los, totdat je helemaal vrij bent.

Voor een beginner is ongeveer tien minuten concentreren of mediteren meer dan genoeg. Tegen het einde van tien minuten zul je een vreemde maar aanlokkelijke lethargie voelen. Open langzaam je ogen en ga geleidelijk verder met bewegen. Laat je armen naar beneden vallen, strek dan je benen en sta geleidelijk op. Haast je niet, anders verpest je het effect.

Na deze meditatieronde zul je merken dat je verjongd bent en je geest volledig verfrist! Als je zelfs maar een paar dagen hebt gemediteerd, ben je verslaafd. Meditatie is een manier van leven die lijkt op een gezonde verslaving. Als je er eenmaal van hebt geproefd, kun je niet meer zonder.