Sahaja Yoga is een unieke vorm van meditatie die is gebaseerd op de ervaring die Zelfrealisatie of Kundalini-ontwaking wordt genoemd. Dit is geleerd door Shri Mataji Nirmala Devi, die er alles aan heeft gedaan om levens te transformeren. Wanneer je met Sahaja-meditatie begint, realiseer je je al snel dat je getransformeerd wordt en dat je een persoon bent geworden met meer integratie, moraliteit en gefocustheid. Sahaja-meditatie is eenvoudig indien gevolgd in de juiste techniek.

Sahaja-meditatietechnieken

Stapsgewijs proces van Sahaja-meditatie:

1. In ieder van ons hebben we een spirituele energie die heel veel van ons houdt. Het is als onze eigen moeder, leraar en gids. We zullen onze focus aan die energie wijden, zodat we er verbinding mee kunnen maken.

2. Trek je schoenen uit en ga lekker op een stoel zitten. Laat je voeten plat op de grond vallen en plaats ze apart zonder elkaar aan te raken.

3. Leg je linkerhand op je schoot en richt je handpalm naar boven.

4. Leg je rechterhand op de linkerkant van je hart en begin met je innerlijke ziel te praten. Vraag de energie: “Moeder, ben ik de pure eeuwige geest?” (noem een ​​godheid die je aanbidt) Herhaal het drie keer.

5. Pak je rechterhand en leg hem een ​​handbreedte naar beneden. Breng het waterpas met je zonnevlecht, maar blijf stil aan de linkerkant van je borstkas. Herhaal dit dan drie keer: “Moeder, ben ik mijn eigen Meester?”

6. Neem nu je rechterhand en plaats deze een handbreedte naar beneden net boven je heup. Herhaal dit nu 6 keer: “Moeder geef me alsjeblieft Pure Kennis.”

7. Beweeg je rechterhand weer een handbreedte omhoog en zeg vol overtuiging van binnen: “Moeder, ik ben mijn eigen Meester”. Herhaal dit 10 keer.

8. Beweeg nu je rechterhand weer een handbreedte omhoog, zodat je hart weer waterpas komt te staan. Zeg dit nu met volle overtuiging en herhaal het 12 keer: “Moeder, ik ben de Geest!”

9. Draai je hoofd naar rechts en neem je rechterhand op de linkerkant van je nek of schouder en zeg: “Moeder, ik ben onschuldig”. Herhaal het 16 keer.

10. Leg je rechterhand op je voorhoofd en houd de vingers bij elkaar. Begin in je slapen te knijpen, als je vingers niet reiken, probeer dan zo veel mogelijk te knijpen. Wees nu oprecht en spreek vanuit je hart uit: “Moeder, ik vergeef iedereen”. Herhaal tot je tevreden bent. Denk aan de mensen die je onrecht hebben aangedaan en vergeef ze allemaal.

11. Vraag nu vooral om vergeving van de goddelijke kracht. Je hoeft het alleen maar te vragen en daarvoor neem je gewoon je rechterhand en leg je die op je achterhoofd. Kantel hem naar achteren en vraag vanuit je hart: “Moeder, als ik iets verkeerd heb gedaan, vergeef me dan alsjeblieft”. Herhaal tot je tevreden bent.

12. Neem je rechterhand en plaats nu het midden van je handpalm op je hoofd. Spreid je vingers wijd en kijk ze naar achteren, zodat ze naar de achterkant van je hoofd gaan. Duw het met druk naar beneden en draai het met de klok mee. Vraag nu vanuit de grond van je hart: “Moeder, geef me alsjeblieft de verbinding met mijn ware zelf en laat me dat in mezelf voelen” of zeg “Moeder, geef me alsjeblieft Zelf-Realisatie”. Herhaal dit 7 keer.

13. Neem je handen naar beneden en laat ze op de schoot rusten met de handpalm naar boven gericht. Sluit je ogen en zit een paar minuten in stilte.

Voordelen:

1. Verbetert de gezondheid

2. Haalt je weg van verslavingen

3. Verbetert communicatieve vaardigheden

4. Maakt je gefocust en je kunt je beter concentreren

5. Verlicht stress.