Naarmate je begint te wennen aan meditatie, ga je ver weg van de wereldse materialen en emoties en kom je dichter bij jezelf. Je begint je innerlijke ziel te ontdekken en je wilt verbinding maken met God, en ervaren in jezelf. Je zult je realiseren dat je vreugde, welzijn, vrede, enz. allemaal in jou ligt en ze een kans krijgen om te ontstaan ​​​​wanneer je ze dat belang door meditatie geeft.

Spirituele meditatietechnieken

Beste technieken voor spirituele meditatie:

Ademen:

Als we de aandacht vestigen op de ademhaling, beginnen we de aandacht af te leiden van de wereldse dingen. De geest begint kalm te worden en we hebben geen ego meer. We beginnen diep na te denken en dan komt de spirituele geest in ons naar boven. Dit is wanneer we ons verbinden met God.

1. Ga comfortabel zitten en kies een plek van eenzaamheid. Als je nog maar een beginner bent, probeer dan alle soorten afleiding te verminderen omdat je je moet concentreren.

2. Sluit je ogen en voel je comfortabel genoeg om te beginnen.

3. Adem en volg je adem. Je zou kunnen merken dat het fluctueert, omdat het soms snel, soms langzaam en soms diep kan zijn. Maak je geen zorgen, het is vrij natuurlijk.

4. Als er gedachten binnenstromen, vestig dan gewoon je aandacht op de ademhaling. Probeer niet aan de lucht die in- en uitstroomt te trekken of te duwen. Laat je lichaam in zijn eigen tempo ademen.

5. Lucht en adem zijn een weerspiegeling van Spirit. Als we in- en uitademen, voelen we ons heel goed en ontspannen. We voelen er dankbaarheid voor en dankbaarheid opent de weg naar genezing, licht en liefde.

6. Meer en meer oefening zou je dieper in de spirituele kant van meditatie brengen. Je zult stilte in je hoofd voelen en je zult rustiger en kalmer worden.

Concentratie:

Bij spirituele meditatie is het heel belangrijk om te beseffen dat er geen verleden is dat je achterhoudt of waar je je zorgen over maakt. Je focus ligt in het huidige moment en je hoeft alleen de tijd en stress van de stilte van het moment los te laten. Dit is wanneer je geest zuiver begint te voelen. Je wordt aangetrokken door licht, liefde, vrede en geluk.

1. Ga lekker zitten en sluit je ogen. Begin met ademen en concentreer je.

2. Leg al je angsten en zorgen opzij. Vergeet alles wat je nodig hebt om na te denken en je hersenen te belasten.

3. Stel je een tafel voor je voor en leg al je problemen en lasten op degene hierboven.

4. Vergeet wie je bent, vergeet wat mensen van je denken.

5. Je zou nu het gevoel hebben dat je pas geboren bent, je moet herinneringen uit het verleden hebben en er is geen toekomst om over na te denken.

6. Als er zich zorgen voordoen, concentreer je dan gewoon op de tafel en laat ze niet in je opkomen.

7. Laat het een rustige tijd zijn waarin je je gewoon veilig wilt voelen bij God. Er kan een gevoel van spanning zijn, maar je moet het loslaten.

Zinnen zingen:

Deze spirituele meditatie is krachtig om op elk moment van de dag en in elke situatie de vrede van God te bereiken. Je hoeft alleen maar rustig te zitten en een paar mantra’s te zingen. We komen allemaal ervaringen tegen wanneer we om verschillende redenen uit balans, boos, depressief, gefrustreerd, enz. zijn. U kunt deze eenvoudig uitspreken en uw geest kalmeren:

  • ‘Mijn geest is een deel van die van God. Ik ben heilig.’
  • ‘Er is niets dat mijn heiligheid niet kan doen.’
  • ‘God gaat met me mee waar ik ook ga.’
  • ‘God is de geest waarmee ik denk.’
  • ‘Ik word gesteund door de God van liefde.’
  • ‘Ik rust in God’.