Rakhi Mehndi-ontwerpen

Een festival dat de band tussen een broer en zus viert, wat de zorg en bescherming tussen hen betekent, is het festival van Raksha Bandhan. Gevierd op de volle maan van de vijfde maand van het hindoe-jaar (Shravan), een zeer gunstige maand wanneer de vrouw ook mehndi-ontwerpen toepast voor Raksha Bandhan, wordt het festival op grote schaal gevierd in heel India. De zus bindt een rode en gouden draad, die bekend staat als Rakhi, om de pols van de broer en verstrengelt hem in een band waarin hij belooft haar in elke situatie te beschermen. De relatie kan tussen elk duo worden gedeeld, maar het is vooral het broer-zus-duo.

Door het jaar heen zijn mensen begonnen hun eigen steentje bij te dragen aan dit festival door speciale Rakhi-artikelen op te nemen. Hoewel dit niet alleen beperkt is tot goederen, zijn mehndi-ontwerpen voor Raksha Bandhan ook een geliefde toevoeging aan het festival geworden. Sommige professionals zijn begonnen met het ontwerpen van speciale mehndi-ontwerpen en -patronen voor het festival. Laten we eens kijken naar enkele van de meest speciale mehndi-ontwerpen voor het Rakhi-festival.

1. Beste Mehndi-ontwerp voor Raksha Bandhan:

mehndi ontwerpt voor Raksha Bandhan

Dit specifieke mehndi-ontwerp is een van de meest geschikte voorstellingen van de viering van Raksha Bandhan. Terwijl de vier zijden van de palm een ​​regelmatig henna-ontwerp hebben, zien we in het midden een afbeelding van het festival. Aan de ene kant zien we de zus zitten met een bord vol met dingen die op een ‘PoojakiThali’ lijken en een draad om de pols van haar broer binden, aan de andere kant zien we de broer zijn hand uitstrekken en een geschenkdoos bij zijn kant.

 • Geschikt lichaamsdeel: Geschikt voor de Palmen.
 • Perfecte outfit en ornamenten: Elke traditionele Indiase outfit in combinatie met traditionele Indiase ornamenten ziet er geweldig uit samen met dit ontwerp.

2. Ingewikkeld Raksha Bandhan Mehndi-ontwerp:

Raksha Bandhan Mehndi-ontwerpen

Als je iemand bent die graag een creatiever tintje geeft aan hun henna-ontwerpen, dan is dit ontwerp perfect voor jou. Het ontwerp ziet er ook uit als twee Rakhi’s die naast elkaar worden gehouden. Dit ontwerp is mooi, maar het kost niet veel tijd om te worden aangebracht, omdat het slechts een paar kleine ingewikkelde details vereist.

 • Geschikt lichaamsdeel: Meer geschikt voor zowel de voorkant als de achterkant van de handpalmen, kan ook op de schouders worden aangebracht als tattoo-ontwerp.
 • Perfecte outfit en ornamenten: Dit ontwerp ziet er goed uit bij zowel westerse als traditionele outfits.

3. Eenvoudig bloem Mehndi-ontwerp voor Raksha Bandhan:

Flower Mehndi-ontwerp voor Raksha Bandhan

Als je van plan bent om wat doe-het-zelf-werk te doen, dan kan dit mehndi-ontwerp je allereerste project zijn. Dit ontwerp is gemaakt van bloemen, paisley en eenvoudige gebogen lijnen en is ook voor de eerste keer gemakkelijk en eenvoudig aan te brengen. Het ontwerp ziet er ook uit als een gigantische Rakhi die languit over de handpalm ligt.

 • Geschikt lichaamsdeel: Dit ontwerp is geschikt voor zowel de voor- als achterkant van de handpalm en kan ook op de rug of arm worden aangebracht als een tatoeage.
 • Perfecte outfit en ornamenten: Dit ontwerp ziet er goed uit bij elke traditionele of Indo-westerse outfit en sieraden.

4. Nieuwste curve Mehndi-ontwerp voor Rakhi:

Nieuwste Curve Mehndi-ontwerp voor Rakhi

Een ontwerp dat er anders uitziet dan dat van alle anderen. Als dat is waar u naar op zoek was, dan kan dit ontwerp een goede keuze voor u zijn. Een combinatie van verschillende stijlen henna-ontwerpen, het is een snel en uniek ontwerp dat misschien niet veel tijd kost om aan te brengen, omdat het niet veel ingewikkelde details heeft.

 • Geschikt lichaamsdeel: Geschikt voor de voor- en achterkant van de handpalmen.
 • Perfecte outfit en ornamenten: Dit ontwerp ziet er goed uit bij allerlei soorten outfits, omdat het geen erg traditioneel mehndi-ontwerp is.

5. Mandala Mehndi-ontwerp voor Raksha Bandhan:

raksha bandhan mehndi

Het eenvoudigste en gemakkelijk toe te passen mehndi-ontwerp staat recht voor je neus. Een eenvoudig mandala-achtig cirkelontwerp, het kan naar wens worden aangepast met slechts enkele stippen en paisleys binnen handbereik. Hoewel het een heel klein en eenvoudig ontwerp is, vult het gemakkelijk je hand met de cirkel in het midden.

 • Geschikt lichaamsdeel: Geschikt voor de voor- en achterkant van de handpalm, evenals voor voeten en armen.
 • Perfecte outfit en ornamenten: Dit mehndi-ontwerp kan worden gecombineerd met elke traditionele of westerse outfit.

6. Mehndi-ontwerp in Golf-Arabische stijl:

Mehndi-ontwerp in Golf-Arabische stijl

Als je van grote stippen, bloemen, paisleys in je mehndi-ontwerp houdt, maar ook wilt dat het er anders uitziet dan het generieke bloem-paisley mehndi-ontwerp, dan kan dit ontwerp een redelijk goed idee voor je zijn. Een meer Mughlai-geïnspireerd ontwerp, het is een perfecte combinatie van Arabische, Indiase en Mughlai mehndi-ontwerpen.

 • Geschikt lichaamsdeel: Dit ontwerp is geschikt voor de voor- en achterkant van de handpalm en de voeten.
 • Perfecte outfit en ornamenten: Dit ontwerp ziet er geweldig uit in combinatie met traditionele of Indo-westerse outfits en ornamenten.

7. Armbandstijl Mehndi-ontwerp:

mehndi ontwerpt voor rakhi festival

Dit mehndi-ontwerp lijkt op een Indo-Arabisch ontwerp. Het ontwerp bedekt je handen niet helemaal, maar er is ook niet veel dat het heeft gemist. Mensen die op zoek zijn naar een ontwerp dat niet te eenvoudig maar ook niet te moeilijk is, kunnen dit voor elke gelegenheid kiezen en niet alleen Raksha Bandhan.

 • Geschikt lichaamsdeel: Geschikt voor de voor- en achterkant van de handpalm.
 • Perfecte outfit en ornamenten: Dit mehndi-ontwerp ziet er geweldig uit in combinatie met traditionele outfits.

8. Creatieve bloem Mehndi voor Rakhi:

Creatieve bloem Mehndi voor Rakhi

Dit ontwerp ziet eruit alsof er een Rakhi van henna op de handpalmen is aangebracht, je kunt je broer gewoon vertellen dat jij ook belooft hem te beschermen, je hebt de Rakhi ook! Dit ontwerp staat ook bekend als het armbandontwerp, omdat je het gewoon op een cirkelvormige manier over je armen en handen kunt aanbrengen.

 • Geschikt lichaamsdeel: Geschikt voor de voor- en achterkant van de handpalm samen met de armen en schouders als tatoeage.
 • Perfecte outfit en ornamenten: Dit ontwerp omdat de structuur kan worden gecombineerd met elke soort outfit.

9. Eenvoudig Mehndi-ontwerp aan de achterkant:

Eenvoudig Mehndi-ontwerp aan de achterkant

Als je je ontwerp iets wilt upgraden van het ronde mandala-achtige ontwerp, dan is het ontwerp een goede optie voor jou. Dit ontwerp is meer dan een henna-ontwerp, het ziet eruit als een handaccessoire, waardoor het er zelfs met zijn eenvoud nog aantrekkelijker uitziet.

 • Geschikt lichaamsdeel: Dit ontwerp is meer ideaal voor de achterkant van de handpalm.
 • Perfecte outfit en ornamenten: Omdat het eruitziet als een echt cool handaccessoire, kun je het combineren met elke soort outfit en minimale ornamenten.

10. Raksha Bandhan Mehndi met volledige hand:

Full Hand Raksha Bandhan Mehndi

Je bent iemand die graag alles uit de kast haalt als het op iets aankomt, dan is dit mehndi-ontwerp alles wat je wilde. Een meer ingewikkeld en vullend henna-ontwerp, dit ontwerp bestaat uit vele beroemde patronen zoals ruiten, mandala, paisley, enz. Hoewel het vullend en ingewikkeld is, is het niet al te moeilijk om toe te passen vanwege de repetitieve patronen.

 • Geschikt lichaamsdeel: Geschikt voor zowel de voorkant als de achterkant van de handpalm.
 • Perfecte outfit en ornamenten: Deze outfit is zeer geschikt voor traditionele Indiase outfits zoals sari’s en salwar-pakken.

Tips voor Rakhi Mehndi-ontwerpen:

 • Breng mehndi een dag of twee voor het festival aan, zodat op de dag van het festival je mehndi is uitgerijpt tot een mooie donkere vlek.
 • Als u niet zo zeker bent van de toepassing van mehndi-ontwerpen, neem dan de hulp in van een professional die aan uw behoeften zal voldoen en dienovereenkomstig een prijs in rekening brengt.
 • Hoe meer warmte je handpalm krijgt, hoe donkerder de vlek, zodat je de dampen van kruidnagel kunt nemen na het aanbrengen van mehndi, aangezien de hitte samen met kruidnagel helpt bij het behouden van een donkerdere vlek van je mehndi.

Overzicht:

Mehndi wordt als puur en vroom beschouwd, dus het toepassen van mehndi aan de vooravond van Raksha Bandhan maakt het moment alleen maar puurder. Afgezien van het begin van het evenement, zorgt de mehndi er ook voor dat je handen er erg mooi en elegant uitzien. Mehndi op Raksha Bandhan is een accessoire dat je de komende dagen probleemloos kunt versieren.