Mehndi wordt beschouwd als een essentieel en integraal onderdeel van elke Indiase bruiloft. De ingewikkeld ontworpen patronen kunnen variëren van traditionele ontwerpen tot geometrische vormen en abstracte patronen. De ronde mehndi-ontwerpen kunnen spectaculair zijn, waarbij ontwerpen niet alleen op de handpalmen worden gedaan, maar ook op bovenarmen, voeten en kuiten. Ronde of cirkelvormige mehndi-ontwerpen hebben mandala-achtige cirkels op de handen en voeten. Deze worden ook wel mehndi in armbandstijl genoemd. Kashmiri mehndi-ontwerpen hebben cirkels op de handpalmen en vingertoppen. Deze cirkels worden vervolgens gevuld met ingewikkelde ontwerpen en zien er fantastisch uit.

Ronde Mehndi-ontwerpen met afbeeldingen

Wat is een mandala? De letterlijke betekenis van het woord Mandala betekent cirkel. Er wordt gezegd dat oude hindoegeschriften mandala’s afbeelden als een periode van creativiteit en een symbool van een diepere verbinding tussen het zelf en het universum in het algemeen. De cirkelvormige ontwerpen kunnen worden gevuld met een effen kleur of ze kunnen fijn gedetailleerd zijn, wat uren kan duren om te voltooien. Dit soort mehndi-ontwerpen zijn zo gedaan dat de ronde cirkel opvallend is om naar te kijken. Dit minimalistische stijlontwerp is afkomstig van dansvormen zoals Bharatanatyam tot wat Bengaalse bruiden Alta gebruiken om hun handen en voeten te versieren. Het zijn eenvoudige, effen gevulde stippen die op de handen en vingers zijn getekend.

Ronde Mehndi-ontwerpen voor handen:

Hier zijn de top 25 beste ronde mehndi-ontwerpen die je kunt uitproberen voor elk feest, festival of bruiloft.

1. Ronde bloem Mehndi-ontwerpen:

Mehndi-ontwerpen met ronde bloemen

Mandala’s of cirkel-mehndi-ontwerpen bestaan ​​​​uit bloempatronen die beginnen met een kleine donkere cirkel die is gevuld met verschillende bloembladen. De randen zijn versierd met goed geplaatste spiralen die het uiterlijk van de bloembladen compleet maken. Je kunt een enkele bloem tekenen om het ontwerp eenvoudig te houden of je kunt meer bloemen maken waardoor het ontwerp er ingewikkelder uitziet. Het ontwerp kan groter en sierlijker lijken door er meer bloemen aan toe te voegen.

 • Ontwerp specificaties: Het bloemrijke ontwerp zorgt ervoor dat het er zowel eenvoudig als ingewikkeld uitziet met toegevoegde spiralen.
 • Geschikt voor welke functie of festival: Deze mehndi kan worden gebruikt voor festivals en huwelijken.
 • Ontwerp plaatsingen: Dit ontwerp ziet er het beste uit wanneer het op de achterkant van de hand wordt geplaatst.
 • Ornamenten of outfits waarmee je kunt matchen: Je zou wat vingerringen kunnen dragen om schoonheid aan de vingers toe te voegen, evenals de mehndi die op de hand is getekend.

2. Traditionele ronde Mehndi-ontwerpen:

Traditionele ronde Mehndi-ontwerpen

Dit is een traditioneel rond mehndi-ontwerp met een bloem binnen een cirkel en meer bloemen die aan die cirkel grenzen. De verdonkering rond de bloem maakt de bloem en de cirkels eromheen met stippen erin opvallender om naar te kijken. Het ontwerp is groot genoeg om het grootste deel van de rug van je hand te bedekken en vereist geen extra ontwerp eromheen.

 • Ontwerp specificaties: De bloem in het midden met de kleur eromheen zorgt ervoor dat het er heel mooi uitziet, ook al is het een eenvoudig ontwerp.
 • Geschikt voor welke functie of festival: Kan gebruikt worden voor festivals.
 • Ontwerp plaatsingen: Dit ontwerp ziet er het beste uit wanneer het op de rug van de hand wordt geplaatst, omdat het het grootste deel van de hand bedekt.
 • Ornamenten of outfits waarmee je kunt matchen: Eenvoudige vingerringen zouden dit ontwerp er zelfs heel mooi uit laten zien.

3. Stijlvol cirkelvormig Mehndi-patroon:

Stijlvol cirkelvormig Mehndi-patroon

Dit soort decoratieve ronde mehndi-ontwerpen met geometrische motieven zijn tegenwoordig erg trendy. Je kunt deze op bijna elk feest dragen. Deze zijn ook getekend met glitters of gekleurde kegels. Deze zijn erg populair en kunnen professioneel worden gedaan bij schoonheidssalons. Je kunt strassteentjes gebruiken om ze centraal op de patronen te plaatsen. Het is een van de beste ronde mehndi-ontwerpen voor jonge meisjes.

 • Ontwerp specificaties: Een mandala-ontwerp op de handpalm met een ontwerp dat de pols siert als een manchet, zorgt ervoor dat het er erg trendy uitziet.
 • Geschikt voor welke functie of festival: Kan worden gebruikt voor feesten, sociale functies.
 • Ontwerp plaatsingen: Dit ontwerp ziet er het beste uit wanneer het op de palm van de hand wordt geplaatst.
 • Ornamenten of outfits waarmee je kunt matchen: Deze kunnen worden gecombineerd met salwar-pakken en lehenga’s.

4. Af en toe bloemen Mehndi-patroon:

Af en toe Mehndi-bloempatroon

Dit cirkelvormige mehndi-ontwerp heeft motieven met bloemenprints en is een van de gemakkelijke ontwerpen die kunnen worden verwerkt met geometrische vormen. Deze zijn ook behoorlijk populair en kunnen worden gedaan met stickers. Steentjes kunnen met glitters en lijm op het ontwerp worden geplakt. Er zijn winkels die dit soort accessoires verkopen die een persoon kan kopen en gebruiken om het ontwerp te verfraaien. Afgezien van deze kegels van verschillende soorten kleuren zijn ook beschikbaar.

 • Ontwerp specificaties: Een mandala-ontwerp op de handpalm met geometrische vormen en bloemmotieven eromheen. Het ontwerp dat de pols siert, is ook heel eenvoudig, waardoor het er mooi uitziet op delicate polsen.
 • Geschikt voor welke functie of festival: Kan door jonge meisjes worden gebruikt voor festivals.
 • Ontwerp plaatsingen: Dit ontwerp ziet er het beste uit wanneer het op de handpalm en pols wordt geplaatst.
 • Ornamenten of outfits waarmee je kunt matchen: Deze kunnen worden gecombineerd met salwar-pakken.

5. Gekleurd rond Mehndi-ontwerp:

Gekleurd rond Mehndi-ontwerp

Net als andere ronde mehndi-ontwerpen, kunnen de ronde mandala-ontwerpen ook worden gekleurd. Rood en zwart gekleurde ontwerpen zien er het beste uit, omdat het contrast ervoor zorgt dat ze er opvallend uitzien. Door de rood/zwarte kleurencombinatie ziet het er zeer aantrekkelijk en aantrekkelijk uit.

 • Ontwerp specificaties: Het rode en zwarte mandala-ontwerp laat de kleuren eruit springen met ingewikkelde ontwerpen eromheen. Dit ontwerp is ideaal voor jonge meisjes. Hetzelfde kunstwerk kan ook op de polsen worden gedaan.
 • Geschikt voor welke functie of festival: Kan gebruikt worden voor festivals.
 • Ontwerp plaatsingen: Dit ontwerp ziet er het beste uit wanneer het op de palm van de handen en polsen wordt geplaatst.
 • Ornamenten of outfits waarmee je kunt matchen: De kleuren zijn zo levendig dat ze geen extra ornamenten nodig hebben.

6. Mooie circulaire Mehndi-ontwerpen:

Mooie circulaire Mehndi-ontwerpen

Dit prachtige ronde mehndi-ontwerp zou er een zijn met verschillende concentrische cirkels met een aantal verschillende patronen. Dikke stippen en spiralen fungeren als aanvullende elementen die het ontwerp compleet maken. Een rand samen met de vingers en de pols draagt ​​bij aan de schoonheid van het beeld. Dit ontwerp zou ideaal zijn voor een verlovingsfunctie of een ringuitwisselingsceremonie.

 • Ontwerp specificaties: Dit is een asymmetrisch ontwerp met concentrische cirkels eromheen met bijpassende artwork op de polsen en vingertoppen. De spiralen dragen bij aan de schoonheid van het ontwerp.
 • Geschikt voor welke Functie of Festival: Kan gebruikt worden voor een verlovingsfeest.
 • Ontwerp plaatsingen: Dit ontwerp ziet er het beste uit wanneer het op de rug van de handen en polsen wordt geplaatst en zou zichtbaar erg aantrekkelijk zijn als de ring wordt geplaatst.
 • Ornamenten of outfits waarmee je kunt matchen: Het ontwerp is zo mooi dat een enkele ring en het ingewikkelde ontwerp elkaar terecht zouden aanvullen, waardoor de hele gelegenheid speciaal wordt.

7. Decoratieve voetmotieven:

Decoratieve voetmotieven

Dit mehndi-ontwerp met cirkel ziet er erg traditioneel uit. Dit gebeurt in een patroon dat erg decoratief is. Deze kunnen voor verschillende soorten gelegenheden worden gedragen. Deze kunnen ook gedragen worden voor feestjes. Dit ontwerp ziet er op het eerste gezicht heel eenvoudig uit, maar door het artwork met lussen en rondingen ziet het er erg ingewikkeld uit.

 • Ontwerp specificaties: Het hele mehndi-ontwerp is een concept met lussen en met een kleine mandala erin en drie kleine mandala’s eromheen.
 • Geschikt voor welke functie of festival: Sociale functies passen het beste bij dit prachtige mehndi-ontwerp voor meisjes.
 • Ontwerp plaatsingen: Dit ontwerp ziet er het beste uit wanneer het op de voeten wordt geplaatst.
 • Ornamenten of outfits waarmee je kunt matchen: Het is niet nodig om een ​​enkelbandje te dragen om de schoonheid van het ontwerp te complimenteren, aangezien het ontwerp zelf lijkt alsof er een enkelbandje aan de voeten wordt gedragen.

8. Elegant rond Mehndi-ontwerp voor handen:

Elegant rond Mehndi-ontwerp voor handen

Dit ronde mehndi-ontwerp bestaat uit een cirkelvormige bloem met kleine bloemblaadjes afgewisseld met bladeren waardoor het er zeer elegant en verfijnd uitziet. Je kunt er een gedraaide ketting omheen doen, waardoor het een prachtig sieraad aan je hand lijkt. De puntige randen rond de buitenranden zorgen ervoor dat de cirkel er niet glad uitziet, maar geeft hem toch een rond uiterlijk.

 • Ontwerp specificaties: Deze mehndi ziet er op zichzelf uit als een sieraad.
 • Geschikt voor welke functie of festival: Geschikt voor feesten en festivals.
 • Ontwerp plaatsingen: Dit ontwerp ziet er het beste uit wanneer het op de rug van de hand wordt geplaatst.
 • Ornamenten of outfits waarmee je kunt matchen: Dit ontwerp heeft geen ornamenten nodig omdat het er op zichzelf eenvoudig en groots uitziet.

9. Eenvoudige gekleurde ronde Mehndi-ontwerpen voor handen:

Eenvoudige gekleurde ronde Mehndi-ontwerpen voor handen

Een eenvoudig rond mehndi-ontwerp met een dikke cirkel in het midden en bloemblaadjes eromheen, waardoor het er geweldig uitziet. Het is geen moeilijk ontwerp om te tekenen. De eenvoud van het ontwerp en de dikke donkergekleurde lijnen maken het extra opvallend. U kunt kleine vormen en lijnen aan uw vingers toevoegen om het ontwerp er symmetrischer en completer uit te laten zien. Deze ontwerpen kunnen door vrouwen worden gebruikt tijdens kleine religieuze evenementen waar het gebruikelijk is om mehndi . te dragen.

 • Ontwerp specificaties: De eenvoud van het ontwerp maakt het specialer, en het is voor iedereen gemakkelijk te doen.
 • Geschikt voor welke functie of festival: Geschikt voor religieuze gelegenheden die thuis worden gehouden.
 • Ontwerp plaatsingen: Dit ontwerp ziet er het beste uit wanneer het op de palm van de hand wordt geplaatst.
 • Ornamenten of outfits waarmee je kunt matchen: Dit ontwerp heeft geen ornamenten nodig omdat het er op zichzelf eenvoudig en perfect uitziet.

10. Mehndi-ontwerpen met ronde voet:

Mehndi-ontwerpen met ronde voet

Ronde mehndi-ontwerpen voor de voet lijken veel op die voor de hand. Een grote ronde vorm die is versierd met ingewikkelde details en patronen zorgt ervoor dat je voet er spectaculair uitziet. Het ontwerp voegt schoonheid en sierlijkheid toe aan de voet.

 • Ontwerp specificaties: Deze mehndi is gewoon perfect voor de voet. Het ingewikkelde ontwerp voegt schoonheid en charme toe aan de voet.
 • Geschikt voor welke functie of festival: Geschikt voor bruiloften en festivals.
 • Ontwerp plaatsingen: Dit ontwerp ziet er het beste uit wanneer het op de voet wordt geplaatst.
 • Ornamenten of outfits waarmee je kunt matchen: Dit ontwerp vereist geen ornamenten om het er goed uit te laten zien, combineer dit met schoeisel dat de mehndi . niet verbergt.

11. Traditioneel Mehndi-kunstwerk met cirkels:

Traditioneel Mehndi-kunstwerk met cirkels

Dit is een ander trendy rond mehndi-ontwerppatroon dat vrij gemakkelijk kan worden uitgeprobeerd. Een persoon kan ook ontwerpen zien en deze doen. Er zijn tegenwoordig stickers verkrijgbaar die met water kunnen worden aangebracht. Je kunt ook verschillende andere mango-motieven van andere patronen gebruiken die kunnen worden gecombineerd met dit Rajasthani mehndi-patroon. U kunt dit doen met verschillende soorten kegels en de uiteinden snijden volgens de dikte of dunheid van de lijnen die nodig zijn voor het ontwerp.

 • Ontwerp specificaties: Deze mehndi-look is gemakkelijk te doen door de symmetrische spiraal en de lussen zorgen ervoor dat het er ingewikkeld en ingewikkeld uitziet.
 • Geschikt voor welke functie of festival: Geschikt voor bruiloften, feesten en festivals.
 • Ontwerp plaatsingen: Dit ontwerp ziet er het beste uit wanneer het op de rug van de hand en vingertoppen wordt geplaatst.
 • Ornamenten of outfits waarmee je kunt matchen: Dit ontwerp ziet er zo groots uit en bedekt het grootste deel van de rug van de hand en pols en heeft geen vingerringen nodig.

12. Ronde henna met polsmotieven:

Ronde henna met polsmotieven

Dit zijn zeer traditionele mehndi-ontwerpen met cirkels en u kunt variaties maken met soorten bloemmotieven. Deze kunnen een mesh-achtig patroon hebben en kunnen ook voor elke vorm van traditionele gelegenheden worden gedragen. Deze worden ook gedaan met andere gecentraliseerde patronen en kunnen op de bovenkant van de handpalm worden gedaan. Je kunt ook strass-steentjes en andere glitters lijmen om dit ontwerp mooier te maken.

 • Ontwerp specificaties: Dit mehndi-ontwerp is heel eenvoudig en gemakkelijk te doen. De mandala is gevormd met een bloem in het midden omringd door lussen en spiralen eromheen.
 • Geschikt voor welke functie of festival: Geschikt voor bruiloften, feesten en festivals.
 • Ontwerp plaatsingen: Dit ontwerp ziet er het beste uit wanneer het op de rug van de hand wordt geplaatst.
 • Ornamenten of outfits waarmee je kunt matchen: Dit ontwerp heeft geen ornamenten nodig omdat het ontwerp er op zichzelf al goed uitziet.

13. Traditionele circulaire Mehendi-kunst:

Traditionele circulaire Mehendi-kunst

Rond mehndi-ontwerp met motiefwerken is tegenwoordig behoorlijk populair. Deze kunnen worden gecombineerd met elke vorm van salwar-pakken of ghagra en cholis. Als je wilt, kunnen dit soort stijlen worden getekend met andere Rajasthani- of Gujarati-mehndi-patronen.

 • Ontwerp specificaties: Deze mehndi ziet er groots uit met de mandala die het grootste deel van de handrug bedekt. De ontwerpen op de vingers voegen schoonheid toe aan de mandala die eenvoudig is. De lijnen zijn gebogen en gearceerd om het er artistiek uit te laten zien. Hetzelfde kan gezegd worden voor het ontwerp dat zich uitstrekt van de mandala tot aan de pols.
 • Geschikt voor welke Functie of Festival: Geschikt voor bruiloften en festivals.
 • Ontwerp plaatsingen: Dit ontwerp ziet er het beste uit wanneer het op de rug van de hand wordt geplaatst.
 • Ornamenten of outfits waarmee je kunt matchen: Zware ringen bezaaid met stenen geven dit ontwerp een spectaculaire uitstraling.

14. Trendy circulaire henna-kunst:

Trendy circulaire hennakunst

Dit is nog een ander trendy mehndi-ontwerp met cirkels. Deze kunnen worden gecombineerd met elk type outfit. Je kunt ook kundan-armbanden dragen die hier goed bij passen. De ontwerpen op de vingers zien er erg ingewikkeld uit. Heeft u een gelegenheid of evenement in het verschiet, dan kunt u dit door een professional laten doen. Glitters kunnen ook aan dit ontwerp worden toegevoegd. Je kunt ook ontwerpen van stickers zien en deze vervolgens combineren met andere Punjabi of andere vormen van patronen van mehndi.

 • Ontwerp specificaties: Deze mehndi ziet er prachtig uit van de vingertoppen tot de polsen.
 • Geschikt voor welke functie of festival: Geschikt voor bruiloften en festivals.
 • Ontwerp plaatsingen: Dit ontwerp ziet er het beste uit wanneer het op de handpalm wordt geplaatst.
 • Ornamenten of outfits waarmee je kunt matchen: Dit ontwerp kan worden gecombineerd met kundan-armbanden en vingerringen.

15. Mooie zwarte ronde Mehndi-ontwerpen:

Mooie zwarte ronde Mehndi-ontwerpen

Een rond mehndi-ontwerp met veel cirkels, elk gevuld met een ander soort patroon, geeft een algeheel mooie uitstraling. In het midden van het ontwerp staat een bloem met cirkels eromheen. De buitenrand heeft spiralen, wat bijdraagt ​​aan de artistieke schoonheid van het ontwerp.

 • Ontwerp specificaties: De mandala in deze mehndi ziet er zo mooi uit dat hij hem vanzelf draagt.
 • Geschikt voor welke functie of festival: Geschikt voor bruiloften, feesten en festivals.
 • Ontwerp plaatsingen: Dit ontwerp ziet er het beste uit wanneer het op de rug van de hand wordt geplaatst.
 • Ornamenten of outfits waarmee je kunt matchen: Dit ontwerp heeft geen ornamenten nodig en kan worden gecombineerd met etnische kleding.

16. Traditioneel rond henna-werk:

Traditioneel Rond Henna-werk

Als bloemmotieven zijn wat een persoon wil, dan kunnen dit soort motieven gemakkelijk worden gedaan. Deze zijn ook erg creatief en gemakkelijk te sporten voor elk type familieaangelegenheid. Deze kunnen ook naar het college worden gedragen. U kunt deze ook uitbreiden tot zoveel u comfortabel bent om te sporten. Sommige van deze ronde mehndi-ontwerpen kunnen tot aan de ellebogen worden verlengd. Je kunt dit soort abstracte en polsbandje-modeontwerpen in cirkel-mehndi-ontwerpen doen voor elk type feest.

 • Ontwerp specificaties: Deze schoonheid van deze mehndi zit in zijn eenvoud.
 • Geschikt voor welke functie of festival: Geschikt voor bruiloften, feesten en festivals.
 • Ontwerp plaatsingen: Dit ontwerp ziet er het beste uit wanneer het op de rug van de hand wordt geplaatst.
 • Ornamenten of outfits waarmee je kunt matchen: Dit ontwerp heeft geen ornamenten nodig en kan gemakkelijk worden gecombineerd met anarkali-pakken en lehenga’s.

17. Uitgebreide cirkel Mehndi-ontwerpen:

Uitgebreide cirkel Mehndi-ontwerpen

Ronde mehndi-ontwerpen kunnen ingewikkeld en uitgebreid worden gemaakt door veel ingewikkelde patronen binnen de cirkel toe te voegen en ook eromheen. De dunne en dikke cirkellijnen met lussen en spiralen maken het ontwerp ingewikkeld. Het ziet er zwaar sierlijk uit en is inderdaad erg mooi. Dit ontwerp kan het beste worden gedaan door een professional.

 • Ontwerp specificaties: Deze mehndi ziet er op zichzelf uit als een sieraad.
 • Geschikt voor welke functie of festival: Geschikt voor bruiloften en festivals.
 • Ontwerp plaatsingen: Dit ontwerp ziet er het beste uit wanneer het op de palm van de hand wordt geplaatst.
 • Ornamenten of outfits waarmee je kunt matchen: Dit ontwerp heeft geen ornamenten nodig omdat het er op zichzelf al prachtig uitziet.

18. Decoratief rond henna-ontwerp:

Decoratief rond henna-ontwerp

Dit soort mehndi-ontwerpen met cirkels zijn behoorlijk populair. Een persoon kan deze gemakkelijk dragen naar de feesten of familiebijeenkomsten. Voor deze ontwerpen kan ook een donkergekleurde bladpasta worden gebruikt om het er aantrekkelijker uit te laten zien. Deze ontwerpen kunnen worden gedaan op het handgeslacht dat tot aan de ellebogen neigt.

 • Ontwerp specificaties: Deze mehndi kan ook worden gedaan met Rajasthani- of Marwari-kunstwerken.
 • Geschikt voor welke functie of festival: Geschikt voor familiefeesten, feesten, bruiloften en festivals.
 • Ontwerp plaatsingen: Dit ontwerp ziet er het beste uit wanneer het op de hand wordt geplaatst, kan worden getekend van de vingertoppen tot aan de elleboog.
 • Ornamenten of outfits waarmee je kunt matchen: Deze kunnen worden gecombineerd met elk type traditionele kleding zoals salwar of lehengas.

19. Creatief motief werken met cirkels:

Creatief motief werken met cirkels

Dit ronde mehndi-ontwerp is zo gedaan dat het er vrij traditioneel uitziet en ook voor alle gelegenheden kan worden gedragen. Ook deze zijn gedaan met een ander soort motiefwerken. Dit ontwerp kan ook op een trendy manier worden gedaan en kan naar de universiteit worden gedragen. Hierbij kunnen glitters en steentjes gebruikt worden. Deze ontwerpen kunnen de vorm hebben van geometrische vormen en kunnen tot aan de bovenarmen worden gedaan.

 • Ontwerp specificaties: Deze mehndi kan zo worden gedaan dat hij er trendy uitziet.
 • Geschikt voor welke functie of festival: Geschikt voor familiefeesten en feesten.
 • Ontwerp plaatsingen: Dit ontwerp ziet er het beste uit wanneer het op de rug van de hand wordt geplaatst.
 • Ornamenten of outfits waarmee je kunt matchen: Deze kunnen worden gecombineerd met elk type traditionele salwar of etnische kleding. Je kunt ook verschillende soorten armbanden dragen met dit soort ontwerp.

20. Mehndi rond ontwerp met knoppen:

Mehndi rond ontwerp met knoppen

Bloemmotieven worden vaak gebruikt in de meeste mehndi-ontwerpen van de cirkel. Ze zorgen er niet alleen voor dat het ontwerp er erg mooi uitziet, maar hebben ook een diepere betekenis. Knoppen betekenen normaal gesproken het begin van iets nieuws. Hoewel we normaal gesproken volledig uitgebloeide bloemen zien in mehndi-ontwerpen, kunnen knoppen ook artistiek worden getekend om prachtige patronen te vormen. Ze kunnen artistiek worden getekend om vruchtbaarheid en groei te interpreteren.

 • Ontwerp specificaties: Deze mehndi kan worden gedaan door bloemen en knoppen toe te voegen om ingewikkelde en eenvoudige ontwerpen te vormen.
 • Geschikt voor welke functie of festival: Geschikt voor pasgetrouwde bruiden of aanstaande moeders.
 • Ontwerp plaatsingen: Dit ontwerp ziet er het beste uit wanneer het op de rug van de handen wordt geplaatst.
 • Ornamenten of outfits waarmee je kunt matchen: Het ontwerp met bloemen is zo mooi dat het kan worden gecombineerd met ringen en armbanden met stenen studs.

21. Circle Mehndi Design met Lotus:

Circle Mehndi Design met Lotus

Dit is een ongebruikelijk cirkel-mehndi-ontwerp met lotus in plaats van de gebruikelijke bloemmotieven die we zien. De donkere schaduwen rond de lotus zorgen ervoor dat het er spectaculair uitziet door schoonheid aan het ontwerp toe te voegen. Lotus verwijst naar verschillende deugden zoals schoonheid, zuiverheid en gratie. Dit is een ongebruikelijk ontwerp dat we niet vaak zien, omdat we normaal gesproken bloemmotieven, geometrische ontwerpen, lussen en spiralen symmetrisch geplaatst zien. In het boeddhisme symboliseert lotus ook verlichting en spiritueel ontwaken.

 • Ontwerp specificaties: Hoewel dit geen perfect rond ontwerp is met een duidelijke cirkel; het is de donkere schaduw rond de lotus, die het mandala-effect geeft.
 • Geschikt voor welke functie of festival: Geschikt voor feesten en bruiloften.
 • Ontwerp plaatsingen: Dit ontwerp ziet er het beste uit wanneer het op de achterkant wordt geplaatst.
 • Ornamenten of outfits waarmee je kunt matchen: Idealiter zou dit ontwerp moeten worden gecombineerd met laag uitgesneden blouses of kleding waarbij de bovenrug wordt onthuld om te pronken met dit prachtige ontwerp.

22. Mehndi rond ontwerp met pauw:

Mehndi rond ontwerp met pauw

Dit prachtige ronde mehndi-ontwerp is iets heel anders dan de gebruikelijke mehndi-ontwerpen die worden gemaakt met ronde cirkels. Dit unieke ontwerp heeft een pauw in het midden van de mandala. Het ontwerp is heel eenvoudig met concentrische cirkels rond de hoofdcirkel. Zelfs het ontwerp op het lichaam van het lichaam van de pauw is heel eenvoudig en symmetrisch. De pauw is een prachtige vogel die schoonheid symboliseert.

 • Ontwerp specificaties: Dit is een uniek ontwerp met de pauw die uit het midden van de mandala komt.
 • Geschikt voor welke functie of festival: Geschikt voor feesten en huisfuncties.
 • Ontwerp plaatsingen: Dit ontwerp ziet er het beste uit wanneer het op de onderarm van de hand wordt geplaatst, omdat het meer ruimte nodig heeft.
 • Ornamenten of outfits waarmee je kunt matchen: Dit ontwerp heeft geen armbanden nodig omdat het de schoonheid van het ontwerp zou verbergen. Vingerringen kunnen worden gecombineerd met dit ontwerp om het er mooier uit te laten zien.

23. Rond Mehndi-ontwerp met vis:

Rond Mehndi-ontwerp met vis

Vissen die in ronde mehndi-ontwerpen worden gebruikt, variëren van eenvoudige patronen tot ingewikkelde ontwerpen. Vissen worden normaal gesproken gesymboliseerd door de schoonheid van de vorm van de ogen van een vrouw. Dit is ook de meest voorkomende betekenis die men de vis toeschrijft. Er zijn ook verschillende andere betekenissen, de vis zou bijvoorbeeld ook vruchtbaarheid, geluk en creativiteit symboliseren.

 • Ontwerp specificaties: Dit is een ontwerp waarbij je het visontwerp op de rug van de hand ziet voortkomen uit de mandala met een bloemenpatroon eromheen en zich uitstrekt tot aan de pols waar eenvoudige patronen op de manchet zijn getekend.
 • Geschikt voor welke functie of festival: Geschikt voor house-functies en festivals.
 • Ontwerp plaatsingen: Dit ontwerp ziet er het beste uit wanneer het op de rug van de hand en pols wordt geplaatst.
 • Ornamenten of outfits waarmee je kunt matchen: Dit ontwerp heeft geen ornamenten nodig en ziet er op zichzelf al mooi uit.

24. Karva Chauth Mehndi-ontwerp met ronde vorm:

Karva Chauth Mehndi-ontwerp met ronde vorm

Dit is een eenvoudig rond mehndi-ontwerp of ronde Tikki mehndi-ontwerpen, die gemakkelijk door beginners kunnen worden gedaan voor KarvaChauth. Het is gebruikelijk dat mehndi door getrouwde vrouwen wordt toegepast als een symbool van geluk. Vrouwen vasten tijdens deze dag voor het welzijn van hun echtgenoten en verbreken hun vasten nadat ze samen met hun echtgenoten de maan hebben gezien. Voor de mehndi . worden verschillende patronen gebruikt, van bloemmotieven tot geometrische patronen.

 • Ontwerp specificaties: Dit ontwerp is eenvoudig met een grote cirkel omringd door verschillende kleinere cirkels en vier bloemachtige ontwerpen eromheen omzoomd door bladachtige patronen.
 • Geschikt voor welke functie of festival: Geschikt voor functies zoals Karva Chauth.
 • Ontwerp plaatsingen: Dit ontwerp ziet er het beste uit wanneer het op de rug van de hand en pols wordt geplaatst.
 • Ornamenten of outfits waarmee je kunt matchen: Armbanden en vingerringen kunnen worden gedragen, omdat dit een gunstige functie is voor getrouwde vrouwen.

25. Bruids Mehndi rond ontwerp:

Bruids Mehndi rond ontwerp

Het is heel gebruikelijk om de Mehendi-ceremonie te vieren door de familie van de bruid. Dit ritueel is gebruikelijk, en nu is het een razende trend die door de meeste mensen wordt waargenomen. In deze ceremonie worden ronde of cirkelvormige mehndi-ontwerpen aangebracht in de handen en voeten van de bruid met mooie en ingewikkelde ontwerpen, normaal gesproken gedaan met de hulp van een professional.

 • Ontwerp specificaties: Dit ontwerp is ingewikkeld en omvat veel kunstwerken zoals het is voor een bruid voor haar bruiloft.
 • Geschikt voor welke functie of festival: Bruiloften.
 • Ontwerp plaatsingen: Dit ontwerp ziet er het beste uit wanneer het op de handpalm en pols wordt geplaatst.
 • Ornamenten of outfits waarmee je kunt matchen: Zware sieraden met armbanden en vingerringen kunnen worden gedragen om de schoonheid te benadrukken en kunnen worden gecombineerd met zware brokaat lehenga’s of rijk geborduurde salwars.

Aanvullende tips over ronde of cirkelvormige Mehndi-ontwerpen:

 • Onderzoek: Onderzoek goed online voordat u een rond of cirkel mehndi-ontwerp kiest.
 • Betekenis: Sommige ontwerpen in het ronde of cirkelvormige mehndi-ontwerp kunnen verschillende betekenissen hebben, zoals het is gunstig om te worden gedragen door pasgetrouwde bruiden, of het is een ontwerp voor aanstaande moeders. Zorg ervoor dat u de betekenis achter elk ontwerp begrijpt voordat u uw keuze maakt.
 • Professionele diensten: Het is altijd veiliger om een ​​professional in te schakelen voor uw mehndi-ontwerp, vooral als het voor uw speciale dag is om ongerechtvaardigde ongelukken te voorkomen.
 • Kwaliteit: De kwaliteit van mehndi is een zeer belangrijke factor om te overwegen. Voer een aantal tests uit om de kwaliteit van de mehndi te controleren en ook om allergieën te voorkomen.
 • De vorm van de hand: Kies ontwerpen die de handen er mooi uit laten zien als deze breed zijn, kies bladmotieven en als ze dun en lang zijn, kies dan voor vierkanten en geometrische ontwerpen.

Mandala is een cirkel zonder begin en einde, vergelijkbaar met een universum waarvan wordt aangenomen dat het geen einde heeft. In het Sanskriet betekent het woord mandala alles wat rond of cirkelvormig is. Door onze creativiteit te gebruiken, kunnen we prachtige ontwerpen binnen deze cirkels tekenen, die ofwel leuk kunnen zijn om naar te kijken, ofwel een symbolische betekenis kunnen hebben. Ik hoop dat je genoten hebt van ons artikel over ronde mandala-ontwerpen en hoop dat het je zoektocht naar een ideale keuze voor een rond of cirkelontwerp heeft bevredigd.