Henna zou een oude truc zijn om niet op het haar en de handen te kleuren, maar ook op de nagels. Het wordt beschouwd als een natuurlijke nagellak voor de nagels. Het gaf een mooie kleurtint, variërend van lichtoranje, mild rood tot donkerbruin. Mehndi voor nagels is vergelijkbaar met de mehndi die op handen wordt toegepast; het aanvraagproces kan echter verschillen.

Hoe Mehndi op nagels voor beginners aan te brengen:

Hier zijn enkele stappen die u kunnen helpen bij het professioneel aanbrengen van mehndi op nagels.

1. Bereid je Mehndi-pasta voor:

Henna op nagels aanbrengen

Als je bedenkt hoe je nagelmehndi thuis kunt maken, is het eerste waar je aan moet werken het voorbereiden van de mehndi-pasta. Om de pasta te maken, pak je het hennapoeder en meng je het met citroensap en water, tot een dikke pasta. Houd een oogje in het zeil terwijl je water toevoegt, want je moet de pasta dik houden. Dek de kom af en laat het mengsel bijna 4 tot 6 uur opzij zodat de kleurstof volledig kan mengen.

2. Maak je nagels schoon:

De volgende stap mehndi-nagels is om je nagels erop voor te bereiden. Maak je nagels goed schoon met toverhazelaar of afwasmiddel om al het vuil in de nagels te verwijderen. Vijl ze en snijd ze in de juiste vorm. Vermijd het gebruik van zeep om je nagels schoon te maken tijdens het aanbrengen van mehndi, omdat ze ook een film van de zeep achterlaten in de randen van de nagels en de nagelriemen. Trim ze voor een perfecte look.

3. Breng Petroleum Jelly aan:

Het aanbrengen van vaseline is vrij cruciaal als je denkt om alleen je nagels te kleuren. Wanneer je vaseline op je nagels en omgeving aanbrengt, zouden alleen je nagels de kleur van de mehndi opvangen. Breng daarom vaseline aan een paar minuten voordat je mehndi op de nagels aanbrengt.

4. Breng Henna aan op de nagels:

Als je nagels klaar zijn, is het nu tijd om mehndi-nagel één voor één op de vingers aan te brengen. Je kunt de mehndi aanbrengen met een brede stok die zo breed is als de nagels. Breng gewoon een voor een een dikke laag mehndi op de nagels aan en laat de pasta volledig drogen. Hoe meer de mehndi op je nagels zou blijven, hoe donkerder je zou kunnen krijgen.

5. Bedek je nagels:

Nadat je de mehndi op de nagels hebt aangebracht en ook hebt gedroogd, is het tijd om de vingertoppen te bedekken of nagels te zeggen. Pak een keukenpapiertje en snijd het in kleine stukjes. Je kunt voor dezelfde taak ook foliepapier of plastic gebruiken. Bedek je nagels goed en laat geen kant open. Je kunt ook ‘s nachts katoenen handschoenen gebruiken als je de mehndi ‘s nachts bewaart om een ​​donkere kleur te krijgen.

6. Verwijder de pasta van de nagels:

Vermijd het gebruik van water of andere vloeistoffen om de henna van de nagels te verwijderen. Schraap de mehndi voorzichtig van de nagels en droog ze vochtig met keukenpapier. Zorg ervoor dat u de komende 2 tot 3 dagen geen water gebruikt, zodat de kleur donkerder wordt en ook oxideert. Om je nagels te beschermen tijdens het douchen, kun je boter of aftercare hennabalsem gebruiken, zodat de kleur stabiel blijft.

7. Andere tips:

Meisjes die van nature op zoek zijn naar zwarte nagels, kunnen ook zwarte mehndi toepassen voor nagels voor een langdurige kleur. Sommigen gebruiken ook diamanten, kleurschakeringen, enz. om de nagels te versieren door ze een nieuw patroon te geven dat in de volksmond bekend staat als nail art. Dergelijke versieringen worden op grote schaal gedaan bij huwelijken en andere dergelijke gelegenheden.

Wanneer je mehndi op nagels aanbrengt, kleur je ze niet alleen, maar bescherm je ze ook om gezond en sterk te worden. Ze zijn ook gunstig voor het verminderen van elke vorm van schimmelinfectie, op een kruidenmanier. Het helpt je nagels sterk en lang te maken.