Mehndi is een trending kunst geworden voor bijna alle festivals of gelegenheden, meestal door meisjes. Het is een natuurlijke manier om je handen te verven met prachtige ontwerpen die schitteren in verschillende tinten rood. Het is een van de verschillende huwelijksrituelen, waarbij het aanbrengen van mehndi op de handen van niet alleen de bruid, maar ook van bruidegoms ook op verschillende plaatsen wordt gedragen.

Mehndi op handen toepassen voor beginners met afbeeldingen

Mehandi-ontwerpen voor handen met afbeeldingen plaatsen:

Hier zijn enkele basisstappen om het beste mehndi-ontwerp bij de hand te krijgen.

1. Was je handen goed:

Was je handen goed

Ja, voordat u mehndi op uw handen aanbrengt, is het noodzakelijk om uw handen goed te wassen met handwasvloeistoffen of zeep. Als je mehndi aanbrengt op handen die te vettig zijn, kun je ook alcohol gebruiken door het met watten op de huid te wrijven. Hierdoor zou de extra olie uit de handpalmen en handen verdwijnen, waardoor ze droog blijven voor mehndi-toepassing.

2. Begin met The Tip of Mehndi Cone:

Begin met The Tip of Mehndi Cone

Voordat u met de mehndi begint, controleert u de staat van de kegel op wat ruw papier. Het komt soms voor dat het gat in de punt te klein is, waardoor je dunne ontwerpen krijgt. Als dat het geval is, snijdt u de kegelpunt iets af voor de juiste dikte. De kegels zijn al voorzien van een gaatje op de punt afgesloten met een pin, het enige wat u hoeft te doen is deze te verwijderen en te controleren of de kegel continu werkt.

3. Positionering van de Mehndi-kegel:

De Mehndi-kegel positioneren

Er zijn verschillende manieren waarop mensen de kegel gebruiken; de beste manier is echter om het op een goede afstand van de rand vast te houden, vergelijkbaar met het vasthouden over het potlood of de pen tijdens het aanbrengen van henna. Vermijd te veel druk op de kegelrand, omdat dit kan leiden tot bulkverwijdering van de mehndi. Begin te werken aan het gedeelte van de handen en beweeg langzaam naar de handpalmen en vervolgens naar de vingertoppen. Zorg ervoor dat de handen recht gestrekt zijn. Maak naast het aanbrengen ook de omgeving schoon, indien nodig met een tissuepapier, en blijf ook de punt van de kegel schoonmaken wanneer overtollige mehndi naar buiten komt.

4. Mehndi ontwerpen:

Mehndi . ontwerpen

Ongetwijfeld hebben verschillende ontwerpers hun eigen technieken om henna toe te passen; de populaire die door bijna iedereen wordt gevolgd, is door met grote vormen te beginnen. Maak eerst alle grote vormen of ontwerpen zoals de bloemen, mango’s, enz. Vorm hun buitenrand. Ga dan verder door ze te vullen met kleine patronen. Eindelijk, eindig aan de buitenkant met verschillende vormen zoals stippen, bloembladen, enz. Je kunt ook tweekleurige kegels gebruiken, zoals een zwarte kegel voor omtreklijnen en een rode voor het vullen van ontwerpen om een ​​unieke look te geven. Als het aan de voorkant is voltooid, laat je het drogen en begint dan met het achterste deel van de hand om verspreiding te voorkomen. Laat de vingertoppen voor de laatste zet.

5. Drogen en schrapen van Mehndi:

Drogen en schrapen van Mehndi

Zodra het proces van het aanbrengen van mehndi op handen voorbij is, moet je ervoor zorgen dat het volledig is gedroogd om een ​​perfecte look te krijgen. Je kunt de heater ook gebruiken om hem met hoge snelheid te drogen. Maak siroop van citroen en suiker om op de mehndi aan te brengen. Hiervoor kun je wat katoen gebruiken en het over de mehndi kloppen nadat je het een beetje in de siroop hebt gedompeld. Dit zou de mehndi helpen om lang op de handen te blijven, waardoor je de donkerst mogelijke kleur krijgt.

Vandaar dat het, dacht dat het eenvoudig leek, de taak om mehndi toe te passen in feite heel moeilijk is om uit te voeren. Er was veel toewijding en expertise voor nodig om de aanvrager het best mogelijke ontwerp te geven. Voor het verwijderen van de mehndi nadat deze is gedroogd, zijn er verschillende natuurlijke producten, maar mensen verwijderen deze over het algemeen door hun handen te schrobben en vermijden dat water de kleur beschadigt.