10 най -привлекателни дизайна на Ракша Бандхан Менди 2021!

Rakhi Mehndi Designs

Фестивал, който празнува връзката, споделена между брат и сестра, която означава грижата и защитата между тях, е фестивалът на Ракша Бандхан. Празнува се на пълнолуние на петия месец в индуистката година (Шраван), много благоприятен месец, когато жената прилага и мехнди дизайн за Ракша Бандхан, фестивалът се празнува широко в цяла Индия. Сестрата връзва червена и златна нишка, известна като Рахи, около китката на брата, като го оплета в една връзка, където той обещава да я защитава във всяка ситуация. Връзката може да бъде споделена между всяко дуо, но най-вече това е дуетът брат-сестра.

През цялата година хората започнаха да добавят своя собствена част към този фестивал, като включиха специални стоки на Rakhi. Въпреки че това не се ограничава само до стоки, дизайнът на Менди за Raksha Bandhan също се превърна в много обичано допълнение към фестивала. Някои професионалисти започнаха да проектират специални дизайни и модели на мехнди за фестивала. Нека да разгледаме някои от най -специалните дизайни на мехнди за фестивала в Рахи.

1. Най -добър дизайн на Менди за Ракша Бандхан:

мехнди дизайн за Ракша Бандхан

Този конкретен дизайн на мехнди е едно от най -подходящите изображения на празника на Ракша Бандхан. Докато четирите страни на дланта имат някакъв редовен дизайн на къна, в центъра можем да видим изображение на фестивала. От една страна, можем да видим сестрата, седнала с чиния, пълна с неща, подобни на „PoojakiThali“, и връзва конец на китката на брат си, от друга длан можем да видим как братът протяга ръка и кутия с подаръци до него страна.

 • Подходяща част от тялото: Подходящ за дланите.
 • Перфектен тоалет и орнаменти: Всяко традиционно индийско облекло, съчетано с традиционни индийски орнаменти, ще изглежда страхотно заедно с този дизайн.

2. Сложен дизайн на Ракша Бандхан Менди:

Raksha Bandhan Mehndi Designs

Ако сте някой, който обича да добавя по -креативен щрих към дизайна на къната си, тогава този дизайн е идеален за вас. Дизайнът също изглежда като две Rakhi, държани един до друг. Този дизайн е красив, но не отнема много време за прилагане, тъй като изисква само някои сложни детайли.

 • Подходяща част от тялото: По -подходящ както отпред, така и отзад на дланите, може да се нанася и върху раменете като дизайн на татуировка.
 • Перфектен тоалет и орнаменти: Този дизайн ще изглежда добре както със западни, така и с традиционни тоалети.

3. Прост цветен Менди дизайн за Ракша Бандхан:

Цветен Менди дизайн за Ракша Бандхан

Ако планирате да направите някаква работа „направи си сам“, тогава този дизайн на мехнди може да бъде първият ви проект. Изработен от цветя, пейсли и прости извити линии, този дизайн е лесен и лесен за прилагане и за първи път. Дизайнът също прилича на гигантски Рахи, който е разпръснат по дланта.

 • Подходяща част от тялото: Този дизайн е подходящ както за предната, така и за задната част на дланта и може да се прилага и върху гърба или ръката като татуировка.
 • Перфектен тоалет и орнаменти: Този дизайн ще изглежда добре с всякакъв вид традиционен или индо-западен тоалет и бижута.

4. Най -новият дизайн на кривата Менди за Рахи:

Най -новият дизайн на Curve Mehndi за Rakhi

Дизайн, който изглежда различен от всеки друг, ако това е, което търсите, тогава този дизайн може да бъде добър избор за вас. Комбинация от различни стилове на дизайн на къна, това е бърз и уникален дизайн, който може да не отнеме много време за прилагане, тъй като няма много сложни детайли.

 • Подходяща част от тялото: Подходящ за предната и задната част на дланите.
 • Перфектен тоалет и орнаменти: Този дизайн ще изглежда добре с всички видове облекла, тъй като не е много традиционен дизайн на мехнди.

5. Дизайн на мандала Менди за Ракша Бандхан:

ракша бандхан мехнди

Най -простият и лесен за прилагане дизайн на мехнди е точно пред вас. Прост дизайн на кръг, подобен на мандала, той може да бъде персонализиран по ваш вкус само с няколко точки и пейли на една ръка разстояние. Макар и много малък и прост дизайн, той лесно изпълва ръката ви с кръга в центъра.

 • Подходяща част от тялото: Подходящ за предната и задната част на дланта, както и за краката и ръцете.
 • Перфектен тоалет и орнаменти: Този дизайн на мехнди може да бъде съчетан с всякакъв вид традиционен или западен тоалет.

6. Дизайн на Менди в Персийския залив:

Дизайн на Менди в Персийския залив

Ако обичате големи точки, цветя, пейли във вашия дизайн на мехнди, но също така искате да изглежда различно от общия дизайн на цветя-пейсли мехнди, тогава този дизайн може да бъде доста добра идея за вас. По -вдъхновен от Mughlai дизайн, той е перфектна комбинация от арабски, индийски и Mughlai mehndi дизайн.

 • Подходяща част от тялото: Този дизайн е подходящ за предната и задната част на дланта, както и за краката.
 • Перфектен тоалет и орнаменти: Този дизайн ще изглежда страхотно, когато е съчетан с традиционни или индо-западни тоалети и орнаменти.

7. Гривен стил Менди дизайн:

мехнди дизайн за фестивал рахи

Този дизайн на мехнди прилича на индо-арабски дизайн. Дизайнът не покрива изцяло ръцете ви, но няма и много неща, които е пропуснал. Хората, които търсят дизайн, който не е твърде прост, но и не е твърде труден, могат да изберат този за всеки повод, а не само за Ракша Бандхан.

 • Подходяща част от тялото: Подходящ за предната и задната част на дланта.
 • Перфектен тоалет и орнаменти: Този дизайн на мехнди ще изглежда страхотно, когато е съчетан с традиционни тоалети.

8. Творческа цветна менди за Рахи:

Творческа цветна менди за Рахи

Този дизайн прилича на рахи от къна, нанесена върху дланите, можете просто да кажете на брат си, че и вие обещавате да го защитите, вие също имате Рахи! Този дизайн е известен също като дизайн на гривна, тъй като можете просто да го приложите кръгообразно върху ръцете и дланите си.

 • Подходяща част от тялото: Подходящ за предната и задната част на дланта заедно с ръцете и раменете като татуировка.
 • Перфектен тоалет и орнаменти: Този дизайн, защото неговата структура може да се комбинира с всякакъв вид облекло.

9. Прост дизайн на гърба на Менди:

Прост дизайн на Менди отзад

Ако искате леко да надстроите дизайна си от кръглия мандалообразен дизайн, тогава дизайнът е добър вариант за вас. Повече от дизайн на къна, този дизайн прилича на ръчен аксесоар, което го прави още по -привлекателен дори със своята простота.

 • Подходяща част от тялото: Този дизайн е по -идеален за задната част на дланта.
 • Перфектен тоалет и орнаменти: Тъй като изглежда като наистина страхотен аксесоар за ръце, можете да го сдвоите с всякакъв вид тоалети и минимални орнаменти.

10. Ракша Бандхан Менди с пълна ръка:

Пълна ръка Ракша Бандхан Менди

Вие сте човек, който обича да се старае, когато става въпрос за нещо, тогава този дизайн на мехнди е всичко, което искате. По -сложен и изпълващ дизайн на къна, този дизайн се състои от много известни модели, като чекове, мандала, пейсли и др. Въпреки че е пълна и сложна, не е твърде трудно да се приложи поради повтарящите се модели.

 • Подходяща част от тялото: Подходящ както за предната, така и за задната част на дланта.
 • Перфектен тоалет и орнаменти: Това облекло е много подходящо за традиционни индийски тоалети като сари и костюми салвар.

Съвети за дизайните на Rakhi Mehndi:

 • Нанесете менди ден или два преди фестивала, така че в деня на фестивала вашият менди ще е узрял в красиво тъмно петно.
 • Ако не сте много сигурни относно прилагането на мехнди дизайни, потърсете помощта на професионалист, който ще се погрижи за вашите нужди и ще ви начисли съответна цена.
 • Колкото повече топлина получава дланта ви, толкова по -тъмно ще бъде петното, така че можете да вземете изпаренията от карамфил след нанасяне на мехнди, тъй като топлината заедно с карамфила помагат да се запази по -тъмно петно ​​на вашето менди.

Преглед:

Менди се счита за чист и благочестив, така че прилагането на менди в навечерието на Ракша Бандхан просто прави момента по -чист. Освен, че се впускат в събитието, мехнди също прави ръцете ви да изглеждат много красиви и елегантни. Mehndi on Raksha Bandhan е един аксесоар, който можете да украсите през следващите няколко дни, за да дойде без никакви проблеми.