15 най -добри готварски мехнди дизайни с изображения

Жизненоважният и задължителен аспект на всяка индийска годежна церемония е прилагането на мехнди дизайн за годеж. Обичаят да се прилага мехнди е добре известен сред азиатските страни като Индия, Бангладеш, Пакистан, Малайзия и Турция, които следват тази красива традиция. Моделите са направени сложно и могат да варират от традиционните дизайни до абстрактни модели. Впечатляващият дизайн на мехнди се прилага не само върху дланите, но също така се рисува върху горната част на ръцете, прасците и стъпалата. Тези модели на дизайна могат или да бъдат изтеглени дебели, украсени с перли и дори засенчени според дизайна. Надявам се, че тази обширна статия ще ви помогне да изберете дизайна по ваш избор и ще направи церемонията по годежа ви наистина незабравима!

Годеж Менди дизайни с изображения

Ето 15 -те най -добри дизайна на мехнди, от които да избирате за церемонията си за годеж.

15 Последна колекция от дизайни на Менди за церемония по годеж:

1. Египетски Eye Менди дизайн за ангажираност:

Египетски око Менди дизайн за годеж

Окото на Хор е древен египетски символ на защита и добро здраве. Символът трябваше да отблъсне злото. Този дизайн има етнически облик. Дизайнът на египетските око мехнди за годеж показва същото ниво на сложност, което е очевидно в стандартния стил. Дизайнът на египетския мехнди, състоящ се от око на триъгълник и хорус, е добре известен. Задната част на ръката е идеална за този тип дизайн и изглежда много поразително и уникално.

2. Дизайнът на Mehendi на Leafy Type Engagement:

Дизайнът на Mehendi с ангажиране на листа

Причудливи модели на листа и цъфтящи цветя правят този годежен дизайн на мехнди да изглежда изключително красив. Това произведение на изкуството изобразява красотата на природата. Моделите, наподобяващи листа, са добре подчертани, което прави дизайна на цялата ръка да изглежда специален. Той също така увеличава значението на женския пол, където извивките правят дизайна да изглежда страхотно, а моделът на листа прави ръката да изглежда много елегантна. Той е идеален за прилагане на този дизайн върху задната част на ръцете.

3. Заплетен дизайн на Mehendi за церемония по годеж:

Заплетен дизайн на Mehendi за церемония по годеж

Както подсказва самото име, „заплетено“ може да се отнася до сложността на дизайна. Мендито за годеж има толкова много подробности в себе си и това го прави още по -привлекателен. Сложната комбинация от линии, заплетени заедно под формата на цветя и листа, тъкащи сложно, разкриват артистичността на този дизайн. Наистина чифт стабилни ръце са необходими за успеха на крайния резултат от този дизайн. Този дизайн е подходящ за изпълнение на краката и краката.

4. Нов шарени Менди дизайн за ангажираност:

Нов шарен Менди дизайн за ангажираност

Моделът е една от последните тенденции в дизайна на мехнди за годеж, който набира популярност за разлика от традиционните дизайни. Това е минимален дизайн на мехнди. Привлекателната игра на дебели и тънки линии допринася за красотата на този дизайн. Този дизайн придава празнично усещане и е подходящ за подрастващи момичета, които посещават годежната функция. Това може да се приложи подходящо върху дланите на ръцете.

5. Дизайн на Mehandi за форма на сърце за ангажираност:

Дизайн на Mehandi с форма на сърце за годеж

Този дизайн на сърце е обичан от всички и е идеален дизайн за годежен мехнди. Тя изобразява две половини, които образуват сърце, когато ръцете са съединени. Произведението допълва дизайна, тъй като символично показва съюза на двама души. Това е грандиозно произведение и заема своето място в топ дизайните на мехнди за церемония по годеж. Този спиращ дъха дизайн е изключителен и идеален за дланите, тъй като използва използването на две ръце като платно за изобразяване на този красив дизайн.

6. Дизайнът на Менди на Spider Web Mehndi:

Дизайнът на Менди на Spider's Web за ангажираност

Този модерен последен дизайн на мехнди за годеж е като примка и бързо набира популярност, тъй като не е за разлика от традиционните дизайни, които обикновено се избират. Този симетричен сложен дизайн на мехнди вероятно не е лесен за изпълнение от всички. Този нетрадиционен дизайн се състои от линии, криви и точки, направени художествено, за да се получи произтичащата от това красота. Палмите са идеални за този тип дизайн.

7. Дизайн на менди с флорални ангажименти:

Дизайн на менди с флорални ангажименти

Този мехнди дизайн за годеж е уникален и лесен дизайн с цветни шарки, който ще завладее всички. Цветните дизайни представляват любов, мир, плодородие и красота. Сложните флорални шарки правят дизайна на ръката да изглежда по -пълен. Цветята са особено предпочитани от повечето хора, тъй като флоралните дизайни присъстват в повечето традиционни дизайни на мехнди. Всеки флорален дизайн има своята стойност и значение и е идеален за гърба на ръцете.

8. Диагонални ангажиращи механди дизайни за ръце:

Диагонални ангажиращи механди дизайни за ръце

Това е прост дизайн на мехнди за ангажиране и за разлика от други често срещани дизайни. Той има дизайн, подобен на лоза, преплитащ ръката, наподобяваща орнамент, подобен на верига. Много минималният дизайн е идеален за млади момичета, които да носят за годежна церемония. Този дизайн на мехнди може да се носи на гърба на ръката. Този прост дизайн прави ръката да изглежда не по -малко зашеметяваща от тези със сложни шарки.

9. Паун мехнди дизайн за ангажираност:

Peacock Mehndi Design for Engagement

Дизайнът на паун мехнди е един от най -старите и традиционни мехнди дизайни за годеж. Този модел на паун е толкова уникален, че елиминира обичайния традиционен модел и изглежда невероятно красив! Сложният дизайн на пръстите прави модела с цветни венчелистчета и паун много впечатляващ за гледане. Този дизайн покрива цялата длан и изглежда наистина красив. Това може да се счита за добър вариант за церемонията по годежа.

10. Снимки в годежния дизайн на Менди:

Снимки в Engagement Mehndi Designs

Този вид дизайн на мехнди е в тенденция сред съвременните бъдещи булки, които избират снимки в годежен дизайн на мехнди, за да изобразят символично своето специално събитие. Има популярни дизайни, наречени „Raja and Rani“, които са много популярни за церемонии за годеж. Такива дизайни могат да бъдат персонализирани и човек може творчески да предаде своя избор на професионалисти и винаги е по -безопасно да се възползвате от услугите на професионалист, тъй като такива дизайни изискват много търпение и умения.

11. Менди за годеж на Када:

Када годеж Менди

Този мехенди за годеж на Kada изглежда страхотно, когато е направен на гърба на ръката и китката. Той създава впечатление, че носите гривна или Када и има много съвременен вид. Този вид дизайн е предпочитан, тъй като обхваща по -голямата част от ръката, включително предмишниците и елиминира необходимостта от носене на гривни. Дизайнът обхваща само един пръст, оставяйки другите пръсти голи за красивия годежен пръстен.

12. Снимка на Менди с годежен годеж:

Снимка на Менди с годежни годежи

Този дизайн на годежен мехнди е идеален за церемонията по годежа с листа и флорален дизайн. Листният модел и спиралните шарки го правят различен от другите обичайни шарки. Полусърцата и спиралите правят дизайна да изглежда хипнотизиращ и поразителен за гледане. Лицата, изобразени в дизайна, го правят подходящ за годежната церемония. Това е дизайн, който има съвременен вид и обхваща цялата ръка, което го прави подходящ за дланта.

13. Спирална и сърцевидна Менди за ангажираност:

Менди във формата на сърце за годеж

Този красив симетричен мехенди дизайн за годеж наистина е истински празник за очите. Не може да се пренебрегне майсторството на това произведение на изкуството, което е много сложно и завладяващо за гледане. Свързването на две ръце за образуване на едно красиво сърце е идеално за ангажираща функция. Красивият дизайн допринася за коефициента на красота на дизайна. Този архитектурен стил на дизайна на мехнди го прави отделен от обичайните традиционни и е идеален за изпълнение на дланите на ръцете.

14. Ангажиращ арабски Менди дизайн:

Ангажиране арабски Менди дизайн

Този арабски дизайн е изтичащ мехнди дизайн за момичета в деня на годежа им. Този дизайн обхваща задната и предната част на ръцете. Дизайните са много гъвкави, тъй като се променят само с преместване на мотивите от едно място на друго. Те са известни със своите свободно течащи дизайни. Този тип дизайн е много популярен в арабските страни и следователно с право се нарича арабски мехенди дизайн. Този дизайн придоби популярност в Индия.

15. Нова половин и половина на мехди дизайн на крака за ангажираност:

Половина и половина на краката Менди дизайн за ангажираност

Защо краката не трябва да се пренебрегват по отношение на дизайна на сърцето, някои предпочитат дизайна на мехнди до коленете си, докато някои предпочитат минималистичния дизайн и украсяват само краката им. Дизайнът е толкова красив, че не изисква никакви допълнителни орнаменти като пръстени за пръсти за подобряване на красотата му. Има дори дизайни на мехнди, които се прилагат върху ходилата на краката, а някои само върху пръстите на краката. Няма недостиг на дизайни онлайн, за да изберете краката от традиционните до най -модерните и модерни дизайни.

Допълнителни съвети:

  • Преди да нанесете мехнди, направете кола маска и почистване, за да избегнете избледняване на дизайна.
  • Измийте добре ръцете си преди нанасяне на мехнди.
  • Използваното мехнди трябва да бъде с добро качество.
  • След като изсъхне спрей дизайнът с лимон и захарна вода, това ще накара мехнди да залепне за по -дълго време.
  • След изстъргване на изсушеното мехнди не докосвайте вода в продължение на 5-6 часа.
  • Вики или синапено масло могат да бъдат нанесени върху дизайна, за да стане по -тъмен преди лягане.
  • Mehndi трябва да се прилага 24-48 часа преди D-деня.

Думата „Mehendi“ първоначално произлиза от санскритската дума „Mendhika“ и се отнася до самото растение къна. Mehendi не е само за жени. В днешно време откриваме, че мъжете също използват мехенди. Говори се, че някои пациенти с рак, които губят цялата си коса, нанасят паста Менди върху плешивите си петна, тъй като тя оставя кафяв цвят. Можем да използваме нови техники като бял и златен цвят, за да добавим иновации към дизайна на мехнди, вместо традиционните и конвенционални методи, които се практикуват. Човек може да разкраси дизайна, като добави блестящи камъни, перли или искри, за да изглежда по -привлекателен. Мехенди е от голямо значение в повечето религии, особено в индусите и е жизненоважна част от 16 украшения (SolahShringar).