Мехенди е важна част от индийската култура. Тези временни татуировки на мехнди се прилагат жени за всички случаи. Индийските сватби са шумни цветни семейни събирания, които не биха били пълни без определени неща-религиозните церемонии, пиршеството за гостите и, разбира се, красивите дизайни на механди, украсяващи ръцете и краката на булката и нейните приятели. Най -известният дизайн за индийския механди е голяма точка или фигура в средата на дланта, с върховете на пръстите, оцветени изцяло. Mehandi е древното индийско боди арт, което се преоткрива като модерен моден аксесоар.

2020 Ultimate Marwari Mehndi Designs за ръце и крака:

Ето нашите 15 най -нови дизайнерски изображения на Marwari Mehndi с чисто обяснение. Изберете любимия си от списъка по -долу.

1. Прост дизайн на Marwari Mehandi:

marwari mehndi дизайни

Един прост дизайн на мехнди marwari е обикновен, но изглежда елегантен. Те не са твърде тежки или претоварени с декоративен дизайн. Те са някои изящни флорални и петилни шарки с някои линии! Дизайнът не покрива цялата длан и позволява да се остави малко място на дланта.

2. Художествени дизайни на Marwari Mehendi:

Художествени дизайни на Marwari Mehendi

Тези дизайни на Marwari mehandi имат комбинация от флорални, пейли и спирални шарки. Те не включват толкова много цветя или други форми. Този дизайн е малко съвременен и е предназначен да създаде много привлекателен визуален ефект, пропуските между дизайните са предназначени да подчертаят красотата на модела.

3. Прекрасен дизайн на Менди Марвари:

Прекрасен дизайн на Менди Марвари

Друг прекрасен и най -нов дизайн на мехенди има флорални и листни шарки, също има блокиран дизайн с овална форма. Дебелите очертания, с тънки линии за детайлиране, правят изображението по-отчетливо и привличащо вниманието и са съвременен дизайн, който умело използва пропуски, за да създаде поразително произведение на изкуството.

4. Обикновени елегантни дизайни на Marwari Mehandi:

Обикновен елегантен дизайн на Marwari Mehandi

Едно просто цвете в центъра на дланта с по -сложен модел на предмишницата и с флорално и пунктирано изкуство на всички пръсти е дало, за да изглежда подобно. Тези цветни абстрактни форми изглеждат прекрасно в ръцете на всеки и са лесни за създаване на този прост дизайн, който въпреки това успява да изглежда изискан.

5. Красиви дизайни на Marwari Mehendi:

Красиви дизайни на Marwari Mehendi

Това е един от уникалния и елегантен дизайн на мехенди, макар че това определено не е най -трудният или отнемащ време дизайн в този списък, той се нуждае от много стабилна ръка и много проницателно око. ръка за създаване на дизайн, който е още по -лесен с флоралния и спираловиден модел.

6. Известни дизайни на Marwari Mehandi:

Известни дизайни на Marwari Mehandi

Тези видове най -нови дизайни на Marwari mehendi се отличават с дебели и отчетливи линии. Докато моделът има много сложен детайлен дизайн, няма засенчване и всички линии са с еднаква дебелина и консистенция. Съветите за пръсти дадоха сладък дизайн с пунктирана шарка, което придава на цялостния образ по -модерен вид.

7. Булчински дизайни за ръце на Marwari Mehndi:

Булчински дизайни за ръце на Marwari Mehndi

Този тежък дизайн на мехенди се носи предимно от булката и младоженеца и техните близки роднини. Тези нови дизайни на Marwari mehandi са изключително сложни и сложни. Те представят типични фигури на булка и младоженец с много други изображения на принадлежностите, включени в сватбите и този дизайн покрива всеки сантиметър от кожата и придава богат вид.

8. Marwari Mehndi дизайни за крака:

Marwari Mehndi дизайни за крака

Този дизайн на мехенди за крака е парче за спиране и гледане. Красотата на краката е добре дефинирана в прекрасния дизайн на мехенди, който е толкова добре обмислен. Дизайните на мехнди за крака са сложни и имат сложни детайли и модели, проектирани като глезени с правилния цвят лак за нокти, само подчертава дизайна на мехенди.

9. Блестящ дизайн на Marwari Mehndi с камъни:

Дизайн на Marwari Mehndi с камъни

Този дизайн на mehandi е просто уникален и елегантен, има комбинация от розово с mehandi с кръгла флорална и диамантена форма. Розовият блясък се използва за подчертаване на дизайна, върховете на пръстите са дали прост пунктиран модел. Цветовата комбинация с блясък може да се променя въз основа на подходящите тоалети.

10. Паун Тема Марвади Дизайн Менди:

Peacock Theme Marwadi Design Mehndi

Паунът е един много популярен мотив, забелязан в много дизайни на булчинска къна Менди. Сложните модели на пауни изискват умели ръце и не са за начинаещи, но с малко практика могат да се обличат с красиви дизайни на паун. Два пауна с великолепен дизайн, които могат да се видят в стените на кралските дворци в Раджастан.

11. Marwari Mehndi проектира пълни ръце:

Marwari Mehndi проектира пълни ръце

Този съвременен дизайн обхваща цялата предмишница и сложно оформеният модел прави ръката да изглежда великолепно; но сред него, половината сърце от едната страна и другата от друга страна, когато се поддържа заедно, може да се види с пълна форма на сърце и това е основната атракция на този дизайн на marwari.

12. Флорална тема Marwari Mehndi Design:

Флорална тема Marwari Mehndi Design

Флоралният дизайн в Mehandi изглежда много грациозно на ръка и дебелите рамки са дадени върху цветя. Този дизайн е много прост за булката, но изглежда сложен. Истинската красота на дизайна се крие в неговата простота в дамите Marwadi, които поставят Mehendi почти на всеки фестивал. Така че това може да бъде добър избор на Mehandi за фестивали.

13. Дизайн на Kalash Theme Marwari Mehndi:

Калаш Тема Marwari Mehndi Дизайн

В този дизайн на Marwari Mehndi, Калаш е изработен от ръцете на булка; това е уникален и рядък дизайн. Красив Калаш е нарисуван на ръка с други дизайни на странична работа. Калаш се счита за благоприятно нещо в индийската култура. Така че е щастливо да нарисувате Калаш на ръката на булката.

14. Декоративен дизайн на Marwari Mehndi:

Декоративен дизайн на Marwari Mehndi

Това е най -новият дизайн на Marwari Mehndi, който е издълбан с тежък дизайн, използвайки блясък в златист цвят и огледало. Контурите на дизайна са подчертани със златистия блясък и в средата на дизайна е поставено голямо огледало, за да изглежда по -пищно и създава любопитство у всички, за да забележи дълбоко дизайна на Mehandi.

15. Тема на Радха Кришна Марвари Менди Дизайн:

Радха Кришна Тема Марвари Мехнди дизайн

Този уникален дизайн на мехенди изобилства от традиционни елементи. Той има мотиви на паун, а също така има нарисуван елемент на Господ Радха Кришна. Започването на нова фаза от живота с благословиите на Радха Кришна е популярен ритуал в индийската култура, след който човек може да влезе в блажен брачен живот, като включи рисунката на Радха Кришна в булчинското мехнди.

Заключение:

Дизайнът на Marwari Mehndi се ражда в Раджастан, град в Индия, където се отдава пълно значение на неговите традиции и култури. Книгите за дизайни на Marwari mehndi са много тежки и изпълват цялата ръка и крака на булка. Дамите от Раджастан искат да открият причина да поставят Мехенди, Карва Шаут е много известна в Раджастан. Те имат специален Менди за Karva Chauth и се приготвят като булка в този ден, дизайните на Marwari Mehndi са много елегантни и показват културата на Раджастан.