Типичната характеристика на дизайна на гуджарати мехнди са богатите детайли и екстравагантния външен вид. Сложните линии и форми правят дизайна изключително сложен и сложен. По този начин дизайнът на гуджаратски механди отнема повече време и е труден за изработка. И все пак булките почти винаги избират тези, тъй като това прави външния им вид по -забележителен. Изключителното търпение, необходимо за направата на тези подробни дизайни, винаги си заслужава крайния резултат, което кара ръцете и краката на булките да изглеждат меко казано. Дизайнът на гуджарати мехнди се отличава с прекрасни пауни, листа, цветя и други разпознаваеми шарки. Много булчински дизайни на Mehandi дори включват изображения на булката и младоженеца в стил гуджарати! Като цяло тези дизайни на гуджаратски мехенди, макар и трудни за изработка, са изключително красиви за гледане.

Сладки гуджарати Менди дизайни със снимки

Изключителни дизайни на гуджарати Менди:

1. Паун гуджаратски Менди:

Паун гуджаратски Менди

Сложните пауни, изпълнени със сложни детайли и шарки, изглеждат изящни, когато са нарисувани върху дланта. Дизайнът на гуджаратски мехнди често носи такива пауни, добре допълнени с цветя, листа и други форми. Както винаги обаче, тънките детайли на линиите и кривите запълват основните очертания, които правят целия дизайн сложен и екстравагантен.

2. Интелигентен дизайн на гуджаратски мехенди:

Интелигентен дизайн на гуджарати Mehendi

Докато нормалните дизайни на мехенди почти винаги включват флорални шарки, дизайните в стил гуджарати често се въздържат да правят същото. Дизайн с няколко геометрични форми и линии, преминаващи през ръката ви, придаващ гривни и други орнаменти, изглежда умен. Той има по -малко нахален и по -елегантен вид. Големите кръгове са изпълнени с по -тънки линии и точки. Цялостният външен вид е абстрактен и готин.

3. Булчински гуджарати Механди:

Булчински гуджарати Механди

Булчинските гуджаратски мехнди дизайни са без съмнение сложни и прекалено декоративни. Те са големи и не оставят голяма част от кожата ви гола. Дизайнът включва флорални шарки, украсени слонове, които са част от обичайните брачни аранжименти в много култури, изображения на булката и младоженеца и други подобни принадлежности, свързани със сватбата. Линиите са остри и отчетливи, придавайки на дизайна ясни очертания.

4. Гуджарати Leg Mehndi Дизайн:

Gujarati Leg Mehndi Designs

Дизайнът на гуджаратски мехнди, издигащ крака ви, придава вид на красива декоративна част, украсяваща крайника ви. Сложни детайлни резултати в дизайна са едновременно красиви и сложни. Моделите са добре организирани, така че основните очертания да изглеждат като глезени, обсипани със скъпоценни камъни. Като цяло не е лоша идея да се откажете от времето, необходимо за изпълнение на този дизайн.

5. Обикновена гуджаратска Менди:

Обикновена гуджарати Менди

Обикновен или типичен гуджаратски дизайн се отличава с прости шарки във формата на гривна с цикъл или линия от цветя, преминаващи по ръката ви, започвайки от един пръст. Както винаги дизайнът е изображение на гуджаратската култура и изглежда отлично.

6. Художествен гуджаратски механди дизайн:

Художествен гуджаратски механди дизайн

Дизайнът на гуджарати мехнди често е много иновативен и артистичен. Един такъв дизайн включва широко използване на спирали. Голям брой спирали, различни по размер, изглеждат изключително артистични, когато са събрани заедно. С няколко добре поставени точки и линии дизайнът започва да изглежда още по-съвършен.

7. Разработете гуджарати Менди за пълни ръце:

Гуджарати Менди за пълни ръце

Разработените гуджаратски мехенди с пълна ръка са много подобни на булчинските. Те запълват цялото налично пространство с всякакви линии и форми. Крайният ефект е спиращ дъха. Допълнителните детайли и сложните шарки правят дизайна да изглежда като екстравагантни орнаменти, достойни за роялти.

8. Foot Gujarati Mehndi Design:

Foot Gujarati Mehndi Design

Дизайнът на гуджарати механди е подходящ и за крака ви. Плетенето на криви, интелигентно събрани, работят като отлични татуировки, въпреки че това е просто къна. В зависимост от вашия избор можете да направите вашия механди дизайн прост или сложен в стил гуджарати.

9. Прост дизайн на мехенди в стил гуджарати:

Прост дизайн на мехенди в стил гуджарати

Един прост дизайн на гуджаратски механди включва зигзагообразни линии и форми, добре сляти, за да образуват абстрактен модел. Колкото и просто да е, не отнема много време да се направи. Цялостният външен вид е по -малко традиционен и по -скоро племенен или фънки.

10. Цветя Гуджаратски дизайн:

Дизайн на цветя гуджарати

Това е изключително сложен дизайн. Това е дизайн на цветя, сложно вплетени помежду си по елегантен начин. Въпреки че е подходящ за всички случаи, този мехнди стил в стил гуджарати е предпочитан най -вече по време на брачни събития и всяко друго важно събитие. В Гуджарат няма недостиг на талант, що се отнася до дизайна на мехнди. И мъжете, и жените практикуват това изкуство ефективно и мнозина използват това изкуство като основен източник на доходи.

11. Пауново перо Менди:

Дизайн на мехенди от пауново перо

Този дизайн на пауново перо с пълна ръка е впечатляващо и сложно произведение на изкуството и е необходима умела ръка, за да се изпълни такъв дизайн. Подходящ за всички случаи, нормално е човек да вижда жените от Гуджарат, които ежедневно украсяват такива сложни дизайни на ръцете и краката си.

12. Пълна ръка Гуджаратски дизайн за Ид:

Пълен дизайн на гуджарати за Ид

Впечатляващо труден, но ефектно красив този мехенди дизайн от цветя, изтъкан около ръката, е подходящ за булчински церемонии и сватби. Не е необичайно да се види, че дори най -малките магазини за дизайн на мехнди в Гуджарат могат да завършат такива дизайни с усет за финес.

13. Гуджаратски Дулхан Менди за ръце:

Гуджарати Дулхан Менди За ръце

Традиционен, прост, но все пак елегантен, този конкретен дизайн на мехнди е най -подходящ за булката в деня на сватбата. Дизайнът се навива около цялата ръка и завършва при рамото. Дизайнът на гуджарати мехнди е едно от най -древните изкуства на Индия, датиращо от дните на навабите. Такова изкуство трябва да се почита.

14. Готин гуджаратски Менди:

Готин гуджаратски Менди

Това е още един пример за превъзходство на гуджарати, що се отнася до дизайна на мехнди. С използването на къна, която е напълно естествен продукт, такъв дизайн е продукт. Може ли наистина да се оспори Гуджарат, когато всеки ден се правят такива дизайни?

15. Модерен флорален Менди дизайн в гуджаратски стил:

Цветен Менди дизайн в гуджаратски стил

Този модел е прост, но популярният дизайн на мехенди е украсен от младите жени в и около Гуджарат. Цветето се счита за основа на предимно всички дизайни на мехнди, като по този начин присъства по -голямата част от цветните дизайни. Лозите и листата на пръстите завършват модела.

16. Празник на тъмния цвят гуджарати Менди:

Дизайн на мехнди с дълбок цвят

Черното мехнди или къна е алтернатива на нормалния материал, използван в дизайна. Той е най -подходящ за светъл тен и е впечатляващо украсен от булки. Това сложно произведение на изкуството заслужава своето място в най -добрите мехнди дизайни на Гуджарат. Като основен източник на доходи на мнозинството хора, хората практикуват ден и нощ, за да съвършат сумата на професия, която заслужава своята власт.

17. Цветен блясък гуджаратски дизайн:

Цветен блясък гуджаратски дизайн

За разлика от останалите дизайни, показани по -горе, това произведение на изкуството използва цвят, който не е лесно достъпен и изключително труден за копиране. Само най -умелата ръка може да изпълни такъв дизайн на мехенди.

18. Религиозен гуджарати Менди дизайн:

Религиозен дизайн на гуджарати Менди

С лорд Ганеша отляво и неговия носител могъщият слон отдясно, това е друг модел на гуджаратски мехнди, който си заслужава да се спомене. Религиозният символ в средата на дланта носи духовната същност заедно с другите украшения. Дизайнът на гуджарати мехнди трябва да бъде оценен за времето, отделено за един дизайн. Понякога художниците седят 8 часа направо, само за да завършат един дизайн.